Eki Görüntüle 1811152 “Biz her şeyi bir kadere (bir düzene, ölçüye, plana) göre yarattık.” (Kamer Suresi, 49. ayet.)
Kadere inancı olan biz inanlar bile malesef çok aceleci davranıyoruz. Allah'tan samimice, kabul olacağına hiç kuşkumuz olmadan dua edip O'na tevekkül edersek şüphesiz duamız kabul olur.
Ey îmân edenler! Sabır ve namazla istiane (özel yardım) isteyin. Muhakkak ki Allah, sabredenlerle beraberdir. (Bakara Suresi,153.ayet) ''Rabbiniz kerimdir, kendine açılan eli boş çevirmekten hayâ eder.'' (Hadis)
''Allahü teâlâ, duanızı kabul eder. Dua ettim, hâlâ duam kabul olmadı diye acele etmeyiniz! Allah’tan çok isteyiniz! Çünkü kerem sahibinden istiyorsunuz.)'' (Buhari/Hadis)
Daha binlerce ayet ve hadislerde duada samimiyet, ihlaslı olmak, olacağına şüphe duymadan O'ndan istemek gibi manalara gelecek açıklamalar var.
Sizi o kadar iyi anlıyorumki ben de üç aşağı beş yukarı sizinle aynı psikolojik durumu yaşıyorum ama inanın Allah'a sığınmak'tan başka çaremiz yok. Alemleri yaratan yüce Allah'tan başka derdimize derman olacak İlahi bir güç yok. Ben o kadar inanıyorumki tevekkül edip O'ndan istediğimizde amacımıza ulaşacağız. Yukarıdaki Mevlana'nın sözü herşeyi açıklıyor. O Allah dilemedikçe ne kadar çaba sarfetsek boş. Bataklıkta kurtulmaya çabaladıkça; daha çok batar içine düşen... ama gayret gösterip Allah'a sığınırsak ozaman başka. O zaman elimizden tutan bir yaratıcıdan yardım görürüz, kurtuluruz, feraha ulaşırız.
Allah hepimize bu mübarek 3 ayların hürmetine gönlümüzdekini hakkımızda hayırlı olacak şekilde nasip etsin inşaAllah (amin)