Cuma Zayıflama Yarışması 3. Takım

Evlilik sonrası kilo alma sendromu: 10 adımda çözüm

Evlendiğimizden beri eşimle sürekli kilo alıyoruz. Akşamları yemekten sonra da kendimizi durduramıyoruz ve çok yiyoruz. Ama diyet yapmak da istemiyoruz. Ne yapmalıyız?

Çok güzel ve çok önemli bir soru daha. Evlilik sonrası daha düzenli bir hayat olsa da akşamları daha çok yemek, gelen misafirlerin artışı derken fark etmeden bir de bakmışsınız ki kıyafetlere sığılmıyorsunuz. Diyet yapmak da çekici gelmiyor. Aç kalmak istemiyor yemekten zevk alıyorsunuz. Peki. O zaman anlaştık. Çünkü ben de sizin gibi düşünüyorum. Çünkü diyet yapmak aç kalmak değildir, yedikleriniz saymak değildir. Evet, bazen bazı insanlar daha sıkı programlar uygulamak isterler ve bazen bu programlar yasaklar da içerebilirler. Ama sadece evlilik sonrası akşam yemeklerinin artışına bağlı kilo alınıyorsa, herhangi bir sağlık probleminiz yoksa sıkı bir programa ihtiyacınız olmayabilir. Birkaç değişiklik düşünelim ve kilo almayı durdurun. Hatta zayıflayın!

1. İlk önce karar verin.

2. Ailece oturun ve kaç kilo verirseniz daha sağlıklı olacağınızı veya kendinizi daha rahat hissedeceğinizi yazın.

3. Bu kiloyu ne kadar vermeniz gerektiğini yazın ve buzdolabına ya da başka bir yere asın.

4. Evde alışveriş listesinde küçük değişiklikler yapın. Bir süre abur cubur almayın. Akşam çay keyfinin yanında bir şeyler yemek isterseniz kalorisi düşük olanları deneyin veya kurabiye yapın.(Kepekli unla çok lezzetli olabiliyor.)

5. Alışverişe asla aç karınla çıkmayın.

6. Yediklerinizin az yağlı olanını deneyin.

7. Akşam sofraya yemeklerin hepsini getirmeyin. Mutfakta dursun ve yemeğiniz bittikçe gidip tabağınıza diğer yemeyi ekleyin.

8. Sofraya ilk önce salatayı ve suyu getirin.

9. Yemek yerken aralarda çatalı, kaşığı bırakın ve birbirinize bir şeyler anlatın. Gün içinde olan olayları hatırlayın, paylaşın. Böylece yemeği daha yavaş yiyebilirsiniz.

10. Tabağınızdaki bitti ve hálá doymadınız, kalkıp bir tur atın. Tekrar oturduğunuzda bir bardak su için. Doymuş olacaksınız.

Şimdilik bunlarla başlayın. Bakalım ne kadar fark edecek.
 
AŞAĞIDAKİ DİYETLE BEN VE BERNUŞ EN İYİ KİLOLARIMIZI VERDİK

Ender Saraçtan 3 günlük toksin atıcı diyet

1.GÜN:
Öğlene kadar yeşil elma kompostosu 2-3 kase içilecek

KOMPOSTO TARİFİ:2-3 yeşil elma,3-4 kabuk tarçın,5-6 karanfil,14-15 tane kuru üzüm komposto hazırlanacak

gün boyu 7-8 kase lahana çorbası içilecek


LAHANA ÇORBASI TARİFİ:1 lahana,3-4 diş sarımsak,1 soğan,maydanoz.kimyon,zerdeçal(karaciğerden toksin atar),1 tatlı kaşığı zencefil(yağ yakıcı özelliği vardır),acı sivri biber (metabolizmayı hızlandırır),1 tatlı kaşığı sıvı yağ.tencerede hepsini pişir blendırdan geçir.
• 2.GÜN:


öğlene kadar 2 elma ve istediğin kadar salatalık
Öğlen:
domatessiz yeşil salata özellikle tere konulacak.üstüne 1 kase yağsız yoğurt yenecek

• 2 saatte bir yeşil elma yada salatalık yenecek
Akşam:hafif haşlanmış kabak,2-3 kaşık yağsız yoğurtla yenecek yeşil elma yenecek
3.GÜN:
SABAH:1 bardak yağsız süt 2-3 ceviz içi,elma
ÖĞLEN:
1 Porsiyon kabak yağsız yoğurt avuç içi kadar lor peyniri
AKŞAM:Taze fasülye ıspanak yada brokoli.ayrıca akşam bol bol kivi yenecek
birde tüm günler bol miktarda bitki çayı içilecek(yeşilçay,rezene ısırgan vb)
 
HOLLYWOOD DİYETİ

Hedef: Bir ayda 12-16 kilo
Günlük kalori: 1400 Kcal
Madonna, Carmen Electra, Catherine Zeta Jones ve Sharon Stone gibi ünlülerin tercih ettiği ‘Hollywood Diyeti’ne 1 ay boyunca devam edenler 12 ila 16 kilo verebiliyor. Diyetin temeli, sıvı alımına dayanıyor. Haftanın 2 günü üst üste sadece meyve suyu içiliyor. Bu arada günde en az 8 bardak su da tüketiliyor.
Not: Bu diyete başlamadan önce iki gün yalnızca dilediğiniz kadar meyve suyu ve en az 6-8 bardak su için. (Yiyecek kesinlikle yasak!) Sonrasında 5 günlük diyete başlayabilirsiniz
.
BU KURALLARA DİKKAT!
• Diyet boyunca kırmızı et, şeker, yağ, unlu gıda, baklagiller kesinlikle yasak.
• Akşam yemekleri en geç 18.00''de; daha sonra hiçbir şey yenmeyecek.
• Kremalı, sütlü kahve, alkol yasak.
• Hamileler ve diyabet hastaları bu diyeti uygulayamaz.
• Haftanın 5 günü en az 30'ar dakikalık yürüyüş veya orta tempolu egzersiz yapılacak.
• Bu diyete başladınız mı, 1 hafta devam etmeniz şart.

BU DİYETİN GÜNLÜK MENÜLERİ
1. GÜN

Sabah : 2 dilim kepek ekmeği, 2 dilim yağsız dil peyniri, domates, salatalık, 1 katı yumurta, ıhlamur veya meyve çayı
Öğle : Limonlu ve çok az zeytinyağı gezdirilmiş bol yeşil salata.
Akşam : 100 gr. yağsız ızgara tavuk eti ve az miktar zeytinyağı ile pişmiş, limonlu 1 tabak taze brokoli.

2. GÜN

Sabah : 2 dilim yağsız dil peyniri, domates, salatalık, ıhlamur veya meyve çayı.
Öğle :
Bol yeşil salata.
Akşam : 150 gram mantar ve 2 yumurta ile yapılmış yağsız omlet.

3. GÜN

Sabah : 2 dilim yağsız beyaz peynir, domates, salatalık, ıhlamur veya meyve çayı.
Öğle : Bol yeşil salata.
Akşam : 150 gram ızgara balık eti, yanında haşlanmış brokoli.

4. GÜN
Sabah : 2 dilim yağsız dil peyniri, 1 kaşık diyet reçel, meyve çayı veya ıhlamur.
Öğle :
Bol yeşil salata.
Akşam : 150 gram ızgara tavuk, yanında az yağda pişmiş 1 porsiyon kabak.

5. GÜN
Sabah : 2 dilim yağsız dil peyniri, 1 kaşık diyet reçel, meyve çayı veya ıhlamur.
Öğle :
Bol yeşil salata.
Akşam : 150 gram balık eti, yanında haşlanmış 1 porsiyon brüksellahanası.
 
SOĞAN ÇORBASI DİYETİ
Hedef: 3 günde ortalama 2-3 kilo.
Günlük kalori: 500 Kcal
Ketojenik bir diyet olduğu için pek tavsiye edilmeyen bu diyet en fazla 3 gün uygulanmalı. Bu diyette enerji dağılımı yüzde 62 karbonhidrat, yüzde 21 yağ, yüzde 17 protein.
Ölçülü bir yağ kaybından ziyade kas ve su kaybına neden olduğu düşünülen bu diyetin tekrarlanması halinde metabolizma hızı azalacak, kilo verme duracaktır.

Soğan çorbası tarifi:
6 adet soğan, yarımşar kilodan iki çeşit sebze ve yağsız et suyu ile hazırlanır. Diyette yağ kullanmak yasak. Limon, baharat serbest. İsteğe göre içine sebze konmadan da yenebilir. Soğan çorbasının zayıflatıcı özelliği, kasları çalıştırması ve iyi bir idrar sökücü olmasındandır.

Bu diyetin günlük menüleri:
1.GÜN

• Sabah : Sabah: 50 gr. beyaz peynir, çay (şekersiz)
• Öğle : İstenildiği kadar meyve + çorba
• Akşam : İstenildiği kadar meyve + çorba


2.GÜN
• Sabah : İstenildiği kadar meyve + çorba
• Öğle : İstenildiği kadar meyve + çorba
• Akşam : İstenildiği kadar et + çorba


3.GÜN
• Sabah : İstenildiği kadar meyve + çorba
• Öğle : İstenildiği kadar meyve + çorba
• Akşam : Pirinç lapası, meyve (muz, üzüm hariç) + çorba
 
YEMEK İÇİN YAŞAMAYIN, YAŞAMAK İÇİN YİYİN

Her gün değişik beslenme önerileriyle karşılaşıyorsunuz. Bu önerilerin çoğalması sevindirici bir gelişme ama yeni bilgileri güvenilir bir kaynağa onaylatmadan hemen uygulamamak gerekiyor.

Çünkü beslenmenizde tahminlere ve iyi niyete dayalı değişimler sonucunda ortaya çıkan bazı sonuçlar can sıkıcı olabiliyor.

Son 20-25 yılda beslenmenin özellikle kronik hastalık riski üzerinde etkili bir faktör olduğunu hepimiz gördük. Bütün araştırmalar beslenme sorununu çözmeden şeker hastalığı, hipertansiyon, kalp damar hastalığı, kanser gibi yaşlılık hastalıklarıyla mücadelenin mümkün olamayacağını gösterdi. Beslenmemek görmemizi, işitmemizi, hatta belleğimizi bile derinden etkiliyor.

Beslenmeye ilişkin tavırlar sadece kişisel sağlığı etkilemekle de kalmıyor. Bir anne adayının daha gebeliğe karar vermeden önceki beslenme biçimi ileride doğacak çocuğun sağlığını etkileyebiliyor. Hamilelik ve süt verme döneminde yeterli beslenme eğitimi almayan anneler ve bebeklerini ileride bazı sağlık sorunlarının beklediğinden artık hiç kimse kuşku duymuyor.

HER HABERE İNANMAYIN

Beslenmenin sağlık üzerindeki uzun vadede etkileri anlamaya yönelik araştırmalar işte bu nedenle son 20 yılda hız kazandı. Artık herkes "yaşamak için yemenin, yemek için yaşamaktan daha önemli olduğunu" kavradı. Eğer yiyip içtiklerinizin her şeyden önce yaşamınızı devam ettirmek ve daha sonra da yaşam kalitenizi yükseltmek için gerekli olduğunu bilirseniz işiniz kolaylaşıyor. Kaslarınızı hareket ettirmek, nefes alıp verebilmek, vücudunuza kan pompalamak, düşünebilmek, hatta yiyip içtiklerinizi sindirebilmek için bile besinlere ihtiyaç duyarsınız. Eğer bu ihtiyacınızı sağlıklı besinlerle karşılayabilirseniz, birçok problemden uzak, keyifli, kaliteli, güzel bir hayat yaşarsınız.

Beslenmenizle ilgili bilgileri değerlendirirken bunların ne kadar doğru olduğunu mutlaka sorgulayın. Gazete, televizyon, internet ve diğer haber kanallarında duyduğunuz önemsiz şeylerin size "büyük ilerlemeler" veya "mucize buluşlar" şeklinde aktarılabileceğini aklınızdan hiç çıkarmayın. Bazılarının bu işin ticaretini yaptığını, yanlış ve yanıltıcı bilgilerle köşeyi dönmeye çalıştıklarını aklınızdan çıkarmayın. Basın yayın organları üzerlerine düşen görevleri yapıyor. Sağlık haberlerinin en ilgi çekenlerini dumanı üstünde sunmaya devam ediyor.

NE YAPACAKSINIZ

Dikkat etmeniz gereken şey bu haberlerin çoğunun henüz bilimsel çevrelerce onaylanmamış ilk bulgular veya yeteri kadar tartışılmış tahminlerden ibaret olduğudur. Okuduğunuz veya duyduğunuz bir haberi dikkate alarak beslenmenizde derin ve temelli değişiklikler yapmayın. Daha önce de yazdım ama bir kez daha hatırlatayım. Mark Twain’in o ünlü cümlesi hálá geçerliliğini koruyor: "Sağlık kitaplarını okurken dikkat edin. Baskı hatasından ölebilirsiniz."
 
BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİZİ GÜÇLENDİRİN

Dengeli ve nitelikli beslenmenin bağışıklık sistemi üzerindeki olumlu katkısı çok açıktır. Bağışıklığın artırılması veya azaltılmasında çok özel rol oynayan vitamin ve mineralleri, probiyotikleri yeterli ve düzenli olarak almalısınız. Demir, Selenyum ve Çinko, bağışıklığı güçlü tutmak konusunda en önde gelen mineralleri içeren gıdalara öncelik vermelisiniz. Kalorinin yüzde 40’ının ve daha fazlasının yağdan geldiği diyetler, bağışıklık sistemini kötü etkiler. Bu yüzden yağ tüketiminiz kalorinin yüzde 25’i veya daha azı olmalıdır. Protein tüketiminize dikkat etmeli ve toplam kalorinizin yüzde 12-15’i civarında olmasına dikkat etmelisiniz.

A vitamini kanınızdaki beyaz küre etkinliğini artırarak kanser hücreleriyle savaşmanıza yardımcı olur. Fazlası toksik olabilir. Günlük gereksinim 1000 mcg’dır (500 IU). Bir orta boy patates günlük A vitamini ihtiyacınızın yaklaşık 2 katını karşılar. A vitamini’nden zengin diğer besinler karaciğer, havuç, ıspanak, brokoli, marul, kayısı ve kavundur.

Bir antioksidan olan B-karoten A vitamini’ne bağımlıdır. Ayrıca serbest radikallerle savaşır ve kanseri önlemede bağışıklık sistemini güçlendirebilir. A vitamini gibi B-karoten de havuç, ıspanak, brokoli ve marulda bulunur. Fakat A vitamini’nin tersine B-karoten toksik değildir. Günde 6-9 mg alınması önerilir.

B6 vitamini’nden yoksul diyetle beslenenlerin bağışıklık sistemleri belirgin ölçüde zayıflar
 
Ada çayından faydalanıyor musunuz

Yeşil çayın sağlık yararlarını öğrenmeyen kalmadı. Yeşil çay güçlü antioksidan yapısıyla kalbi, damarları, belleği koruyor. Hatta kansere karşı bile koruma sağlıyor. Yanı başımızda neredeyse yeşil çay kadar güçlü bir doğal bitki daha var: Ada çayı! Ada çayının birçok sağlık faydaları olduğunu unutmayın. Canlandırıcı, güçlendirici ve hastalıklar sonrasındaki nekahet dönemlerini kısaltıcı etkileri yanında ada çayı, kramplara ve gece terlemesine de iyi geliyor. Ada çayının kalp krizi ve felç yönünden de sağlık yararlarının olduğu belirtiliyor.
 
Evde yapılmış eriştenin kalorisini makarna gibi düşünerek diyetimde kullanabilir miyim?

Fırında cevizli erişte

Una yumurta eklenerek hamur haline getirildikten sonra bıçakla ince ince kesilip kurutularak saklanan erişte, kış sofralarını süsleyen besleyici bir yiyecek. Pişirme yönteminde haşlama suyunun dökülmemesi besin değerini koruması açısından önemlidir. Az suda suyunu çektirerek pişirme yöntemini kullanmaya özen gösterin. Erişteyi de makarna gurubu besin olarak değerlendirerek ekmek değişiminizin yerine bir ana öğününüzde kullanabilirsiniz.

Malzemeler (2 kişilik, 1 porsiyonu 250 kalori) : 1 su bardağı erişte, 1 çay bardağı dövülmüş ceviz, 1 yemek kaşığı sıvı yağ, 3 çorba kaşığı az yağlı kaşar peyniri rendesi, tuz, kırmızı pul biber

Erişteyi 2 su bardağı su ile suyunu çektirerek haşlayın. Erişteyi, cevizi ve sıvıyağı karıştırıp bir fırın kabına alın. Üzerine kaşar rendesini ekleyip pul biber serpin ve 200 derecedeki fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.
 
SILAGÜL-ZAYIFLAMAYI HIZLANDIRAN ÇAY
1,5 litre kaynar suyun icine
1 cubuk tarcini havanda dövün
2 tatli kasigi tere tohumu
2 tatli kasigi maydanoz tohumu
1 tatli kasigi toz zencefil
bunlarin hepsini katip karistirin 10-15 dakika demlenmesini saglayin ,ben suzmuyorum icecegim kadarini suzup iciyorum gercekten cok iyi geliyor hemen fark ediyo


SILAGÜL ŞİMDİ DAĞLAR KIZINA ÖZELDEN MESAJ ATACAĞIM AMA ALIRMI BİLEMEM
ANLADIĞIM KADARIYLA PC YE YİNE GİREMİYOR
 
Zayıflamada yardımcılar

* 10 gr erik (meyvesi)
* 15 gr adaçayı yaprağı
* 1 baş enginar
* 10 gr papatya (çiçeği)
* 5 gr lavanta çiçeği
* 20 gr funda yaprağı
Bitkiler bir arada 1 litre suda kaynatılır (veya demlenir). Süzülür. Yemeklerden önce bir su bardağı olmak üzere günde 3 bardak içilir.
 
Ödeme karşı (vücutta su birikmesi)
* 20 gr akhuş ağacı yaprağı
* 15 gr ıhlamur çiçeği
* 30 gr melekotu kökü (toz)
Bitkiler 1 litre suya atılır, 5 dakika süreyle kaynatıldıktan sonra süzülür. Bu çay sıcak olarak, öğünlerde olmak üzere günde 3 kez içilebilir.
 
Tiroid hastası kilo verebilir mi

İmkánsız değil ama tiroid problemi olmayan birine göre daha zor. Tiroid probleminden sonra mı, önce mi kilo aldığınızı bilmek gerekir. Önceden de kilo probleminiz var ise, bunun nedenleri üzerinde durup, troid sorununu da göz önünde tutarak bir beslenme programı hazırlanmalıdır.

Egzersiz olmadan sadece diyete yüklenmemeniz gerekiyor. İmkánsızlığı bir kenara bırakıp, sadece olması gerekenden biraz daha yavaş kilo vereceğinizi bilin. Normalde haftada 0.51 kg kayıp beklenirken belki de sizinki alt sınırda, yani haftada 0.5 kg kayıp olarak ilerleyecektir. İlaç tedavisi için de düzenli kontrol ve tahlillerinizi aksatmamaya dikkat edin.
 
Diyet listem için alışveriş yaparken light ürünler almak zorunda mıyım? Mutfağımda özellikle neler bulunmasına dikkat edebilirim? Kolay hazırlanabilir yiyecekler alabilir miyim?

Beslenme alışkanlıklarınızda yapacağınız olumlu değişikliklerde mutfağınızda yer alan yiyecek grupları ile ilgili seçimleriniz size önemli derecede yardımcı olacaktır. Yiyecek gruplarını ekmek, süt-yoğurt, et, meyve, sebze ve yağ şeklinde sınıflandırmak öğünlerinizin içeriğinin düzenlenmesine de katkıda bulunacaktır. Bu yiyecek grupları ile ilgili yapacağınız seçimlerde süt-yoğurt grubunda doymuş yağ içeriği yüksek olan tam yağlı seçimler yerine az yağlı seçimler dolabınızda yer alabilir.

Ekmek grubunda tam undan yapılmış ekmek çeşitlerini (kepekli, çavdar, yulaf, esmer ekmek) tercih edin. Tam undan yapılmış ekmek çeşitlerini dilimlenmiş şekilde buzdolabınızda daha uzun süre saklayabilirsiniz. Et grubu yiyeceklerde hazır paket ürünleri (köfte, şnitzel, paneli tavuk parçaları gibi) yağ ve tuz bakımından zengindir.

Tavuk ve kırmızı et ile hazırlayacağınız yemeklerde doymuş yağ ve kalori alımınızı etlerin derisi ve yağlı kısımlardan alacağınız için bu yiyeceklerin az yağlı olanlarını tercih edin. Az yağlı kıyma ile hazırlayacağınız köfteleri, bir avuç içi büyüklüğünde dilimlenmiş tavukgöğsünü buzdolabı poşetleri içinde buzluk kısmında saklayabilirsiniz. Meyve stoklarınızın arasına kuru meyveler de yer alsın. Özellikle taze meyve stoklarınızın tükendiği zamanlarda günlük meyve porsiyonlarınızı kuru meyvelerle sağlayabilirsiniz. Yağ seçimlerinizi mutlaka çeşitlendirin. Stoklarınızı sadece zeytinyağı ile değil diğer bitkisel sıvı yağ çeşitleri ile de zenginleştirin.
 
1. Hafta metabolizmayı düzenleyici diyet
Kahvaltı: 2 adet kuru incir+4 adet taze ceviz
1 karper kadar taze kaşar
1 ince dilim yulaf ekmeği
Tatlı kırmızıbiber, taze nane ve domates


Öğle: 6 yemek kaşığı kıymalı ıspanak
1 su bardağı ayran
1 ince dilim çavdar ekmeği
1 kase karışık az yağlı salata


İkindi:
1 adet meyve
Akşam: 1 kase mercimek çorbası
1 ince dilim buğday ekmeği
1 kase karışık az yağlı salata

Yatarken: 1 su bardağı süt
Haftada 3 kere 45 dakika tempolu yürüyüş
2. Hafta metabolizmayı harekete geçiren diyet
Kahvaltı: 1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı bal
1 ince dilim kepekli ekmek
1 su bardağı süt
Domates, salatalık


Öğle:
3 adet ızgara tavuk veya yağsız kıymadan yapılan köfte
1 kase yoğurt
1 ince dilim kepekli ekmek
Domates, taze tere ve taze roka


İkindi:
50 gram taze fındık

Akşam: 1 kase sebze çorbası
1 ince dilim kepekli ekmek
Domates, tere

Ara: 1 adet meyve

Haftada 3 kere 50 dk tempolu yürüyüş

3.Hafta metabolizmayı hız kazandırıcı diyet
Kahvaltı: 1 su bardağına greyfurt+portakal+havuç suyunu karıştırın
2 karper kadar peynir
1 ince dilim buğday ekmek
Domates, salatalık


Ara: 1 adet meyve

Öğle: 4 köfte kadar balık buğulama
1 ince dilim buğday ekmeği
1 kase az yağlı roka salatası

Ara:
1 adet meyve

Akşam: 4 köfte kadar buğulama balık
1 ince dilim buğday ekmeği
1 kase az yağlı roka salatası


Ara: 50 gram badem
Haftada 4 kere 55 dk yürüyüş

4.Hafta metabolizmanızın hızının devamlılığını sağlayacak diyet
Kahvaltı: 1 karper kadar peynir
1 ince dilim tahıllı ekmek
6 adet yeşil zeytin
1 su bardağı süt
Domates, salatalık.


Öğle:
2 köfte kadar tavuk, balık veya kırmızı et
2 yemek kaşığı bulgur pilavı
1 ince dilim tahıllı ekmek
1 kase az yağlı marul salatası


İkindi: 1 adet meyve

Akşam: 2 köfte kadar tavuk, balık veya kırmızı et
4 yemek kaşığı sebze yemeği
1 ince dilim tahıllı ekmek
1 kase az yağlı marul salatası


Ara:
1 adet meyve
Haftada 4 kere 60 dk tempolu yürüyüş
 
Diyetimin kalorisinin çok yüksek olduğunu düşünüyorum. 32 yaşındayım, 1.65 cm boyunda ve 58 kiloyum. 1200 kalori çok değil mi?

Zayıflamak = düşük kalori değil

Diyet yaparken hedefe en kısa zamanda ulaşma arzusu "çok düşük kalorili diyet" uygulama isteğini artırıyor. Uygulamalar bir hafta süre ile çok iyi sonuç verebilirken ilerleyen haftalarda erken takılma kiloları moral bozmaya başlıyor ve bir dahaki denemeye daha düşük kalori ile başlanıyor. Bu süreç yaz yaklaşırken çok sık tekrarlanan ancak metabolizmayı da fena halde etkileyen bir durumdur. Ayrıca düşük kalori, diyetin çeşitliliğini de sınırlayarak motivasyon kaybına neden olacaktır. Vücudunuza yaşattığınız kıtlık dönemleri nedeni ile o da tasarruflu davranıp kilo vermenizi engelleyecektir, unutmayın! Ayrıca yaşlanmanın doğal bir süreci olan metabolizma hızındaki yavaşlamaları 10 yıl erkene çekmeniz yaşlı bir şişman olmanızın en önemli nedeni olacaktır. Bu nedenle bugünün zayıf, genç ve orta yaşlıları geleceğin şişman yaşlıları olmasın. Kaloriniz size özeldir. 1200 kalorinin çeşitliliğinin tadına varın, kısa süreli uygulamaların verdiği zararı unutmayın!
 
Masum makarna
Benim hipoglisemim var. Diyette ekmek yerine makarna yenebileceğinin bilmiyorum ama glisemik indeksi yüksek olduğu için yememeye çalışıyorum. makarna yemem yasakmı?

Tabii ki yasak değil. 1 dilim ekmek yerine normalde 2 yemek kaşığı makarna yiyebiliyorken, kepekli makarnayı tercih ettiğinizde 3 yemek kaşığı kepekli makarna yiyebilir ve glisemik yükü biraz azaltmış olursunuz. Toplam glisemik yükü düşürebilmek için makarnanın içine posa ve protein ilave ederseniz kan şekerinde ani dalgalanmalar olmayacaktır. İşte size güzel bir makarna tarifi:
Malzemeler:

Kepekli makarna

Yeşil mercimek

Yoğurt

Nane

Sarmısak

Pul biber

Yapılışı:
Makarnayı suda haşlayın. Suyunu dökmeyin ve hatta biraz sulu şekilde kalmasını sağlayın. İçine haşladığınızı mercimekleri karıştırın. Sarımsaklı yoğurdu ilave edin ve üzerine de nane ve pul biberinizi ekleyin.

Eğer isterseniz soğan ve domates ile salçalı bir sos hazırlayıp üzerine ilave edebilirsiniz. Sıcak ve soğuk tüketebilirsiniz.
 
5 günde zayıflatan diyet


"Forma gir, formda kal" diyeti, öncelikle bir daha kilo alınmaması için izlenmesi gereken 4 aşamayı içeriyor.

Genellikle bu diyeti uygulayanlar hafta içi rejime girip, hafta sonu serbest besleniyorlar. Haftada 2 kilo verdirmeyi amaçlayan bu rejimi ideal kiloya ininceye kadar uygulayabilirsiniz. Bu diyet, beslenme alışkanlıklarınızı düzenlemeyi ve daha sonra bunları bir yaşam tarzı haline dönüştürmenizi amaçlıyor. Asıl hedef noktası kilo kaybını kalıcı bir hale getirmek. 5 günlük forma gir formda kal diyetini, zayıflamaya karar verdikten hemen sonra uygulayabilirsiniz. Bu rejimin bir diğer özelliği, esnek oluşu. Yani 3 ana öğünde yiyeceklerinizi 6 ara öğüne bölerek de alabilirsiniz.

Haftada 2 kilo

5 günlük "Forma Gir, Formda Kal" diyetini uygulayarak ve düzenli olarak egzersiz yaparak, her hafta 2 kilo verebilirsiniz. Bir ay boyunca bu rejimi uyguladıktan sonra, verdiğiniz kiloları geri almamak için şu tavsiyelere uymanızda yarar var:

• Yağlı süt yerine az yağlı veya yağsız süt içmeyi tercih edin.

• Alışveriş yaparken üzerinde az yağlı yazan yoğurtları tercih edin.

• Salatalarınıza sos veya mayonez kullanmayın.

• Kaşar ve tulum peyniri yerine az yağlı beyaz peyniri tercih edin.

• Kızarmış yiyecekler yerine haşlanmış veya ızgara olanları tercih edin.

• Kırmızı et yerine balık ve tavuk yiyin.

• Zengin soslu ve kremalı yiyeceklerden uzak durun. Canınız çok istediğinde haftada bir kez olmak koşuluyla yiyebilirsiniz.
• Haftada dört gün en az yarım saat egzersiz veya yürüyüş yapın


Forma gir formda kal diyeti

Kahvaltılar

1. seçenek - 1 bardak süt, 1 bardak meyva suyu, 1 orta boy muz.

2. seçenek - 1 tas sütlü cornflakes, 1 küçük dilim peynir,1 elma.

3. seçenek - 1 katı pişmiş yumurta, 1 dilim reçelli tost ekmeği, 1 kase meyveli yoğurt

4. seçenek - Yarım taze greyfurt, 1 çay kaşığı bal, 1 dilim tost ekmeği, 1 kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir.

5. seçenek - 1 dilim kepek ekmeği, 1 çay kaşığı tereyağı, 1 çay kaşığı marmelat, 1 bardak elma suyu veya portakal suyu.

6. seçenek - 1 bardak süt ve 3 çay kaşığı kakao ile hazırlanmış sıcak kakao, 2 diyet bisküvi ve iki çay kaşığı krem peynir.

Öğle yemeği

1. seçenek - 1 domates, 50 gr. Dardanel ton balığı, 1 çaykaşığı mayonez, 1 kaşık haşlanmış mısır, kıvırcık salata, 1 salatalık, 1 kaşık zeytinyağı ve limonla hazırlanmış salata. Ardırdan 1 orta boy muz.

2. seçenek - 2 ince dilim ekmeği, 2 çay kaşığı tereyağı, 2 dilim peynirle hazırlanmış sandöviçin yanında 1 bardak portakal suyu ve elma.

3. seçenek - 1 tas domates veya karışık sebze çorbası, üzerine krem peynir sürülmüş 1 dilim tost ekmeği, 1 dilim karpuz .

4. seçenek - 1 katı pişmiş yumurta, 1 tabak yağsız yeşil salata, 50 gr. haşlanmış tavuk eti, 1 portakal.

5. seçenek - 1 tas yoğurtlu çorba (3 kaşık haşlanmış lapa pirince, 3 kaşık yoğurt ve bir miktar sıcak su ilave ederek karıştırın, üzerine nane serpin.) 2 adet ızgara köfte, 1 tabak söğüş doğranmış salatalık ve domates.

6. seçenek - Balık şnitzel (2 orta büyüklükte balık filetosunu galeta ununa batırarak hafif yağda kızartın), 1 tabak mevsim salata, 1 salkım üzüm.

7. seçenek - 80 gr. tavuk eti, 30 gr. kereviz, marul ve bir çorba kaşığı zeytin yağıyla hazırlanmış tavuk salatası, 1 dilim ekmek, 1 armut.

8. seçenek - 1 tabak domatesli spagetti (30 gr. spagetti makarnayı haşlayın ,diğer tarafta bir çay tabağı dilinmiş kuru soğanı yağda kavurun ve domatesi üzerine doğrayarak sos haline getirin, makarnanın üzerine dökün),1 bardak ayran.

9. seçenek - Izgarada kızartılmış 60 gr. Hamburger eti, 1 tabak söğüş doğranmış domates ve salatalık, 1 elma.

10. seçenek - 1 tas domates çorbası, 1 tabak lahana salatası (50 gr. turp, 140 gr. kırmızı lahana, marul ve 1 çorba kaşığı zeytinyağı ile hazırlayın), 1 dilim kepek ekmeği.

Akşam yemeği

1. seçenek - 1 tas mercimek çorbası, 100 gr. haşlanmış tavuk, 1 tabak haşlanmış sebze, vanilyalı bir top dondurma.

2. seçenek - 3 adet haşlanmış sosisin yanında 1 haşlanmış patates, yeşil soğan ve maydanozla hazırlanmış patates salatası,1 kase meyveli yoğurt.

3. seçenek - 1 tas domates çorbası, 3 adet etli kabak dolması, 1 tabak meyve salatası.

4. seçenek - 1 tabak yağsız makarna, 2 adet ızgara balık, 2 top meyveli dondurma.

5. seçenek - 2 yumurta, 100 gr haşlanmış mantar, biraz peynir, maydanoz ve margarinle hazırlanmış mantarlı omlet, 1 bardak ayran, 1 elma.

6. seçenek - 1 tas sebze çorbası, 3 köfte, 1 tabak havuç salatası, 1 şeftali.

7. seçenek - 1 tabak menemen (2 küçük domates, 1 yumurta, 1 yeşil biber ve 1 tutam karabiber ile hazırlayın), 1 dilim kızarmış ekmek, 1 tas yoğurt.

8. seçenek - 80 gr. haşlanmış alabalık, yanında 1 tabak rendelenmiş havuç ve 1 orta boy haşlanmış patates.

9. seçenek - 1 tabak ton balıklı makarna (1 tabak haşlanmış makarnanın üzerine 20 gr. taze tor balığını, 1 domates ve bir avuç maydanozu doğrayın), 1 muz.

10. seçenek - 1 tabak peynirli patates salatası (100 gr. haşlanmış patates, 1 diş sarmısak, 10 gr. dil peyniri, kıvırcık, maydanoz ve 1 çorba kaşığı zeytinyağı ile hazırlayın) , 2 grissini, 1 portakal.

 
Bu yiyecekler zayıflatıyor


İngiltere'de yayımlanan Daily Mirror Gazetesi en iyi zayıflatan 10 yiyeceği belirledi. En çok zayıflatan yiyecekler ve vücutta yaptıkları etkiler şöyle...

Esmer pirinç:[ B Vitamini deposu olması sayesinde proteinleri, yağları parçalıyor, hazmı kolaylaştırıyor.

Greyfurt: Metabolizmayı hızlandırıyor, vücut direncini artırıyor.

Kırmızı üzüm: Dolaşım sistemini temizliyor. İçerdiği lif, vitamin ve mineraller sayesine kolesterolün düşmesine yardımcı oluyor.

Salatalık: Lif zengini olması sayesinde tokluk hissi veriyor. Ayrıca sağlıklı bir su deposu.

Nar: Hormonları dengeliyor. Bu sayede kilonuzu kontrol etmeniz daha kolaylaşıyor. Ayrıca güçlü bir antioksidan.

Adzuki fasulyesi: (Küçük kırmızı fasulye) Fasulyeler arasında en az yağ oranına sahip. Vücutta daha fazla suyu tutuyor.

Brokoli: Lif ve C vitamini deposu. Ayrıca kilo vermeye yarayan kalsiyum içeriyor. Karaciğere iyi geliyor. Hazma yardımcı oluyor.

Elma: Hafif tatlı, bağırsakları harekete geçiriyor.

Kiraz: Yumuşak bir müshil etkisi yapıyor ve kilo kaybına neden oluyor.

Yulaf: Tok ve şişkinlik hissi veriyor. Bir kase lapası vücutta üç kase su tu
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…