3. çocuk

değer verip vermeme konusunda tek kıstasım bu değil, genel anlamda değer vermediğini düşünüyorum, bu sadece bir örnek,

eşiniz haklı
ayrıca çok istediği halde hiç çocuğu olamayanlar var biraz daha akla uygun düşünceleriniz olmalı

Annem 3. Cocugunu dunyaya getirdiginde 35 yasindaydi. O doneme kadar hastane vilmeyen kadin sonra tansiyon seker astimla tanisti. Ben 10 yasindaydim ve kardesimle annem kadar ilgilenmek zorundaydim. Sizde yasinizi 39 demissiniz. Sagliginiz ne durumda, ikinci hamileliginiz cok riskli gecmis bunda da aynisi olmayacagi ve sizin hayatinizi riske etmeyecegi ne belli? Gerideki iki yavruya yazik olmazmi? Simdi hamile kalsaniz seneye dogum yapip 40 yasinda olacaksiniz, cocugunuz 20 yasinda oldugunda siz 60 olacaksiniz. Bence cok iyi dusunun

evet isteğim buydu,4 çocuğumun olmasını istiyordum,ama yaşım geçmeden en azından 3 olsun diyorum, çocuk yetiştirme konusunu da sizler gibi gözümde çok büyütmüyorum,anne babalar çocuklarına güzel örnek olarak çocuklarını en iyi şekilde yetiştirmiş olurlar, biz kendimizi düzeltelim de

Bir de şuan 23 yasindayim. 7 aylik bir kizim varm daha 3-4 ay oncesi esim bir tane daha olsun deyip kavgasini yapiyorduk. Çocuk mesuliyeti sadece maddiyatla olacak bişey değil. Maneviyat çok daha onemli. Bir taraf zoraki kabul ederse eksik birseyler olur bence

kendiniz bilirsiniz ama eşiniz haklı. Bu zamanda 2 cocuk yeterli.

Benim henüz bir tane bile yok....... maalesef yaşım 35
benm hiç olmadığından mıdır bilemiyorum size hak verdim , zor ama güzel bişey evlat.......

Benim henüz bir tane bile yok....... maalesef yaşım 35
benm hiç olmadığından mıdır bilemiyorum size hak verdim , zor ama güzel bişey evlat.......
Rabbim en hayırlı ve kısa zamanda size de nasib eder inşaallah, Rabbim kimseyi mahzun bırakmasın,

eşiniz sonuna kadar haklı, zaten Allah vermiş 2 evlat , ev araba var ama İstanbul da yaşıyorsunuz memur maaşıyla ne kadar sosyal hayatınız olabilir, çocukların okul hayatı yarın öbür gün kursu vs olacak , yani zaten kreşte büyüttükten sonra çocuk dogurmanın ne gereği var ki?
Deseniz maddi gücümüz var işe ara verebilirim bu kez ben bakmak istiyorum her anında yanında olmak istiyorum anlarım ama zaten işe devam edeceksiniz, yaşınız belli bir yaşa gelmiş hamile kalsanız doğurana kadar yaş olacak 40 her açıdan riskli bir yaş hem sizin için hem doğacak bebek için çok yaş farkıda cabası...
Bence hiç kalkışmayın bu işe...

Sizin bu durumda esinizi ikma etmekten baska yapacak bir seyiniz yok. Malesef sizi anlayabilecegini zannetmiyorum.

Hakkınızda hayırlısı olsun o zaman.Ama bence eşiniz ile bunun dışında da sorunlarınız var ve bu sorunlar nedeniyle ona karşı ofkelisiniz.Ofkelendiginiz konularda elinizden gelen bir şeyin olmadığını düşünüyorsunuz .Bu konuya bukadar tepki vermenizin altında bu yatıyor bence

Son düzenleme:
Maddi durum iyi olmayip 4 cocuk yapmak marifet degil. Eşlerinin deger vermesiyle de alakasi yok. Esim cok kardeş ve maddi durumu kotu bir ailede buyumus ama esim ve butun kardesleri okumus işini eline almis, kendileri birseyler yapmis insanlar ama sor bakalim cocukluklari nasil gecmis?

Kardeslik öyle ulvi, boyle güzel parasiz mutluluk şoyle böyle diyecekler hic demesin. Tabiki olmus bitmis kardesler sevilir ama kim istemez iyi yasanayi? Siz iyi yasamayi umursamiyorsaniz o ayri ama cocuklarin seçim hakki olmuyor bu konuda malesef. Esim çok kardes ve kalabalik aileden ama kardeslerinden hicbirinin bir suru cocugu yok. Hatta durumu en iyi olanin bile tek cocugu var.

Evet insanlar kendileride biyerlere gelebiliyor ama bazılari hayata +10 önde başliyor. :))) neden bir suru cocuk yapip yaşam ve imkan kalitesini aşagi cekip, ammannn doğan büyür gider kafasindasiniz anlamiyorum.

benim babam 1 emekli öğretmen maaşıyla 6 çocuğunu okuttu, kardeşimle aynı anda ünv. okuduk, tutumlu olup ayağını yorganına göre uzatınca Allah bereketini veriyor emin olun

Pekisiz çok rahat her istediğiniz etkinliğe katılabildiniz mi? Gezilere gidebildiniz mi? Konserler ?
Öğrencilik okumakla yaşanmıyor Allah 2 evlat vermiş zaten onları daha rahat yetiştirebilmek varken daha rahat ihtiyaçlarını karşılamak varken tutumluluk zor.
Yani şimdiden çocuklarınızın burs alıp alamayacağını bilemezsiniz de hayatın git gide pahalılaştığı bir dönemde büyük aileler benim gözüme kontrolsüzlük geliyor üzgünüm .
kızınızı ve oğlunuzu yüzmeye spora yönlendirebilirsiniz bunlar onların ihtiyaçları .
Ben anneme sormuştum 2 kardeşiz istedin mi başka diye bana ben sizi hakkıyla yetiştireyim eksiğiniz olmasın sağlığınız yerinde olsun yeter demişti.
Evet bir kardeşim daha olsa onuda severdik evet yine geçinirdik ama neden sıkışık bir hayat yaşayalım yada neden o sıkışıklığın içinde yaşamak zorunda kalsın.
Bana kalırsa bile bile ladestir bu.
Şuan bilmeyerek hamile kalmış olsan sana asla aldır da demezdim idare edersin, illaki rıskıyla gelir o bebek derdim ama bile bile evlatlarınızı sosyal hayattan, etkinliklerden kısıtlamak şuan bu.
Belki size çok ters konuşuyorum ama gerçekçi olun hergün herşeye zam gelirken okumanın,kursların ne kadar pahalı olduğunu unutmuş olduğunuzu düşünüyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…