• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3. çocuk

Ben boyle konularda erkekleri cok hakli bulmuyorum çünkü cocugun sorumlulugunu %80 anne taşıyor. Bence ehliyet alin önce kendiniz gidip gelmeye baslarsaniz belki fikri degisir.

Ayrica herkes 2 cocukla yetinmek zorunda da değil bence bakacak gucunuz enerjiniz varsa istemeniz normal.

Esinize sebeplerini bir sorun derim neden istemiyormus?

Çocukların çok mu uslu.Iyi cesaret
edebiliyorsun.Benimde bir kızım bir oğlum var.3.yü düşünmek bile istemiyorum,ödüm kopuyo.Benim de eşim 3.olsun desem ister ama ben asla istemem.Ama eşim illa olsun diye de baskı yapmaz.Eşlerin ikisinin de istemesi lazım.Yoksa çok zor.O istemeden olsa bile sorumluluğu seninle paylaşmaz.Yalnız kalırsın.

Valla iyi cesaret. Ben de sorunlu bir hamilelik geçirdim. Şu an oğlumun alerjisi var. Çok şükür sadece bağırsak tepkili yani sizinki kadar zor değil. Şahsen ne olacak, nasıl olacak, düzelecek mi... vs diye düşünmekten psikolojim bozuldu. Tüm bunlardan sonra ikinci çocuğu düşünmek bile istemiyorum. Lafını etmeye bile tahammülüm yok. Aynı şeyleri yaşamaktan o kadar korkuyorum ki.
Herkes gibi ben de bunu iki kişinin de istemesi gerektiğini söylicem. Bence eşiniz haklı.

Siz instagramda peşpeşe çocuk doğuranları mı takip ediyorsunuz?Onları görünce benim de içim gidiyordu bıraktım takibi.Şimdi çok moda olmuş.
Allah gönlünüze göre versin.

Eşin haklı. Kardeşlerine özeniyorsun gibi geldi biraz bana. Eşlerden biri istemiyorsa zorlamanın alemi yok,zorla olacak şey değil bunlar.

Ben de eşine hak verdim. Cocuk konusu eslerin beraber karar vermeleri gereken hassas bir konu. Baska biri yazmis sanki esinden esya taki vs istiyorsun da almıyor sanki diye. Evet sen istiyor olabilirsin ama adam artan sorumlulugun altina girmek istemiyorsa ona saygi duymasi gereken sensin. Bunun icin onu zorlayamazsin veya trip atamazsin. Allah bagislasin iki evladiniz var zaten az sorumluluk mu? Cocuk buyuyunce masrafi derdi de buyuyor.

Eşin haklı.Çocuğun sorumluluğunu tek başına alacak halin yok ki buna zaten hakkın yok.Kimseyi çocuk sahibi olmaya zorlayamazsınız.Ayrıca da bu konu “ayy istediğimi yapmıyo bana değer vermiyo” konumuna indirgenecek türden basit bi konu değil.Bütün hayat boyu sorumluluk alınacak bir konu ve bence zorlayarak yanlış yapıyosunuz zira doğacak çocuk da kendisini istemeyen bir babayı hak etmez.

Ayrıca tek maaşla 4 çocuk yapan kardeşlerinizi örnek göstermeniz de ne kadar düşüncesiz ve sorumsuz olduğunuzu gösteriyor bence.İyi bişey mi yani yoklukta çocuk büyütmek.Ne kadar cahilce.Allah akıl fikir versin eşine de sabır.

kardeşlerimle genç kızken konuşurduk kaç çocuk istediğimizi, ayrıca onların eşleri maşaallah subhanallah eşlerine değer veriyorlar, tek maaş olmalarına rağmen 4. düşünüyoruz dediklerinde eşleri istemiyorum demiyor, ama be 2 senedir eşime söylememe rağmen beni dalgaya alıyor, ben ona eğer sen bir şeyi bu kadar çok isteseydin emin ol seni bu kadar söylettirmeden kabul ederdim diyorum, ki hep öyle oldu 11 yıllık evliliğimizde

Şimdi burada a dan z ye herkes eşinizi haklı bulsa da siz yine aynı kafa devam edeceksiniz belli.

Bir kere eğer eşinizin size değer vermediğini düşünüyorsanız neden değer vermeyen adamdan 1 çocuk daha?

Şu kardeşlerinizle yaptığınız kıyas çok üzücü.
Çok çocuk doğurmak maharet değil. 2 evladınız var allah bağışlasın.
Ama bu kıyaslama yüzünden takıntınız olmuş ve sağlıklı düşünemiyorsunuz bence.
Kötü bir hamilelik geçirecek olsanız, iki çocuğunuzun nasıl etkileneceği umurunuzda mı?
Eşiniz neye yetişecek?
Aynı şekilde 40 ınızda Doğum yapmak, lohusalık sizi zorlayabilir. Eşinizi de öyle....
Çocuklar okula giderken ödev yaptırırken bir kucağınızda çocukla nasıl olcak?
Bence biraz ölçüp tartın hayatınızı.
Her şey huzurlu ve sağlıklı olursa diye plan yapmak gerçekçi değil.

Ki her şey bir yana, adam istemiyorsa zorlayamazsınız.
Çocuk bu. Hayat boyu sorumluluk demek.
Karısını kırmamak için tamam denilecek bir konu değil.

Haklı taraf yok aslında çocuk konusu iki tarafında isteğine bağlı olmalı illa 2 çocukla kalınır gibi kural da yok ki bir taraf doğru diğer taraf yanlış olsun
Bence eşinizi güzellikle ikna edin ve ehliyet kursuna bir an önce yazılın

Bebek istemek kadar istememek de dogal. Belki 39 degil de 29 yasinda olsaydiniz 4 lemek icin uğraşacaktınız. Ama hayatta bazi seyler vardir ki, istememek istemekten daha muhimdir. Cinsel iliski gibi. Isteyerek yapinca aşk olurken, istemeden yapinca tecavüz oluyor. 'Ay ben istiyorum ne var bana tamam desen' diye bir seyi de kaldirmiyor. Cocuk yapmak da boyle bir sey. Kocaniz istemiyor. Sartlarinizin uygun olmasi, vaktinizin ve enerjinizin olmasi, cocuk istemek icin yeterli sebepler degil. Bunu niye kabul edemiyorsunuz? Istemeden cocuk mu yapilir allah askina?
Sanki dunyaya bir insan getirmeyeceksiniz de yeni koltuk takimi alacakmis gibi konuşuyorsunuz. 'Ne var yani ben istiyorum, beni kırıyor, sevmiyor'. Boyle bi kafayla cocuk mu yapilir. Insan o insan. Engelli olabilir, ozel egitime ihtiyac duyabilir, uyumsuz bir cocuk olabilir, kotu seyler yapabilir vs vs. Insan o. Sorumluluğunu almadan esya alir gibi cocuk mu yapilir.
Ben de cocuk istemiyorum. Ustelik benim hic cocugum yok. Ama esim su cumlelerle beni ikna etmeye calissa, hic yapmam. Bu nasil sorumluluk bilinci diye.

Bütün çocuk kombinasyonlarini sağlayamazsinki.En kucugun küçük kardeşi olamayacak mesela , en büyüğünde ablası abisi :)
3. Kız olsa oğlan yalnız kaldi,oğlan olsa kiz yalnız kaldı.Bu işin sonu yok...Kardes güzel şey evet.Ee yapmışsınız zaten kardeşsiz değiller.

Eğer evde olsaydınız ben çocuk isteğinizi anlayabilirdim.Ama çalışıyorsunuz , evde bir bardak çay içmeye fırsatım yok diyorsunuz, bunun karşılığı "bir şekilde hallolur "! Ee 5 tane de doğursaniz bir şekilde hallolur elbet...Ama bir taraftan çocukların annelerine hasret, kreste bakicida evde ilgisiz perişan hallolmasi var,bir de yoğun ilgi alaka içinde, istedikleri kurslara etkinliklere katilarak,istedikleri yerleri gezerek her anı dolu dolu büyüyerek hallolmasi var...

Şimdi eğri oturup doğru konuşalım, akşam işten geldiğinizde kime neye yetiseceksiniz ? Kokunuzu arayan bebeğe mi,ilginizi sevginizi arayan kızınız ve oğlunuza mi,yiğinla ev işine mi , eşinize mi,yoksa kendinize mi ?
Çocukları perişan etmeye hakkınız yok, yeterki benim geniş aile isteğim yerine gelsin,gerisi ne olursa olsun düşüncesindesiniz.

Merhaba arkadaşlar, benim 8 yaşında bir kızım ve 4,5 yaşında bir oğlum var, oğluma hamileliğimde oğlumda sağlık problemleri çıktı, bebeğimin karnında su birikti,kordosentez yapıldı, testler temiz çıktı daha sonra kalbinde ritim bozukluğu olduğu anlaşıldı velhasılı hamileliğim kötü geçti, doğduktan sonra 2. ayında 2 kez ölümden döndü SVT atağı geçirdi,2 kez yoğun bakımda yattı, kalp sıkıntısı 1 yaşında düzeldi çok şükür,ama daha sonra alerji, astım, egzama çıktı, astım krizi ve zatüreden de 3 yaşında yoğun bakımda yattı, çok şükür şimdi iyi sadece egzaması var onunla boğuşuyoruz, Sağlık sorunlarını çok şükür atlattık,

Benim asıl sorunum 3. çocuğu çok istiyorum ama eşim istemiyor, eşimle bu yüzden çatışma halindeyiz, 2 seneye yakın ben ara ara söylesem de eşimin inadını kıramadım, 39 yaşındayım ve yaşım daha fazla ilerlemeden bir çocuğum daha olsun istiyorum, 2. hamileliğim kötü geçtiği için güzel bir hamilelik geçirmek istiyorum, bir kez daha hamile olmak ve o istisna duyguyu bir kez daha yaşamak istiyorum, ve geniş aileleri seviyor ayrıca çok imreniyorum, Biz 6 kardeşiz en büyük benim, benden küçük 2 kız kardeşimin 3 er tane çocukları var ve 4. yü düşünüyorlar,

Bir kamu kurumunda memurum, iki çocuğum çalıştığım kurumun kreşinde büyüdü, kreş ile işyerim aynı avluda emzirme döneminde rahatlıkla gidip emzirebildim, maddi imkanlarımız orta derecede, evimiz arabamız var çok şükür, yani 1 çocuğa hatta 2 çocuğa daha maddi yönden bakabilecek durumdayız elhamdülillah.

Eşimin istememe sebebi ise bizi işe kendisi götürüp getiriyor, işyeri Altunizadede ben ise okmeydanında çalışıyorum, 1 hafta gündüz bir hafta gece çalışıyor, gündüz çalıştığı zaman sıkıntı olmuyor evden hep birlikte çıkıyoruz bize işe bırakıp sonra kendi işe gidiyor, gece çalıştığı zaman onun için yorucu oluyor sabah isten çıkıp Altunizadeden Eyüp Alibeyköydeki evimize gelip bizi alıp şişli okmeydanına bırakıp geri eve gidip yatıyor ve akşam tekrar evden gelip bizi alıyor, yani 6,5 saat civarı uyumuş oluyor ve gündüz uykusu olunca dinlenemediğini ve yorulduğunu söylüyor,çocuklar büyüyünce bizi getirip götürmeyeceğini bir çocukla daha uğraşamayacağını söylüyor. Bir de iki çocuğun var onları yetiştir yeter, sanki hiç çocuğun yok mu diyor.(ehliyete yazılacam bu hafta kendim öğrenip kullanacam inşaallah)

Şimdi arkadaşlar biz gurbetteyiz,memleketimize senede 1 en fazla 2 kez gidebiliyoruz, bir çekirdek ailemiz var ve genişlemesini istiyorum,hangimiz haklıyız sizce, ben hakikaten çok istiyorum ve kardeşlerimin çocuklarını severken resmen içim gidiyor (onları çok seviyorum,küçük bebek sevme özlemi var) ve eşim de inatla istemiyor, eğer eşimi ikna edemezsem içimde bir uhde ve burukluk olarak her daim kalacak. Bir de eşimin istediği bir şeyi ben bu kadar ısrar etmesine kalmadan ben kabul ederdim, eşimin benim bu kadar istediğim bir şeyi inatla kabul etmemesini bana değer vermiyor olarak değerlendiriyorum ve kendisine de defalarca sözledim,

Eşimle bu yüzden 1 haftadır küsüz ve sizce hangimiz haklıyız?
Bence eşin haklı..öyle bi konuşmuşsun ki hiç çocuğun yokmuş gibi ayrica zor bi dönemden geçmişsiniz tekrar çocuk istemek büyük cesaret bende zor dönemden geçtim ama 2.yi isteyecek mecalim yok..cesaretinizi de tebrik ediyorum fakat eşinize hak verdim o bu sorumluluğu alamayacaksa yarın öbür gün sen istedin al ilgilen der elini ayağini ceker..

Kusura bakmayın benden yaşça da büyüksünüz ama ben eşinize hak verdim.Bu yaştan sonra hamile kalmanın riskleri olabilir.Bu konuda kadınlar duygusal erkekler de mantıksal düşünüyor.Nice çocuğu olamayıp da ağlayanlar varken şükredin 2 çocuğunuz olduğu için.

1 kızım var sadece .Maddi olarak 3 çocuğa daha bakarım ama manevi olarak sevgi olarak ilgi olarak 2.çocuğa yetecek gücümüz yok karı koca.kendi zevkim için çevre isteği için aman kerdeşsiz olurmuymuş diyenler için 2. çocuk yapıp istedığım gibi bakamazsam asıl o zaman vicdan azabı çekerim

Back