3. çocuk

Konu sahibi durumumuz çok kötü ama yine de 3.çocuğu istiyorum veya kocamı nasıl kandırırım diye sormadı fakat bazı yorumlar anneliğini sorgulmaya kadar gitti. Kimisi var tek çocuğa bakmak zor gelir,kimisi vardır 5 taneye en güzel şekilde bakar bu tamamen insana ve şartlara bağlı birşey. Kendisi bir taneye zor bakıyor diye çok çocuk isteyenleri yargılama hakkı yoktur veya tek çocukta kalmak isteyenlere bencil muamelesi yapılamaz,konu sahibinin nasıl bir anne olduğunu ve 3 çocuğa yetip yetemeyeceğini ancak kendisi bilir. Eşi istemiyor ve adamın kendine göre geçerli sebepleri olabilir,bu çok normal zira evet bu devirde çocuk yetiştirmek zor ama bu denli saldırmak ve kadına bencil damgası vurmak da büyük haksızlık. Herkesin kendi doğrusu var,eşi istemedikten sonra bir tane daha çocuk olsun diye ısrar etmek elbette doğru değil,umarım en kısa zamanda anlaşmaya varıp bu konuyu çözerler.

Ben çok tuhaf bir isteğiniz olduğunu düşünmüyorum çok cocuk sevip üçüncü bir cocuk istıyor olmanız gayet doğal tabıkı eşinizle bu konuda uzlaşmanız laxım bence ehliyet alarak arabayla işe gitme kısmını hallederseniz eşinizide ikna etme şansınız çok artar üstünden o götürüp getırme yükü kalkınca daha ılımlı olabılır

Son düzenleme:
Değerle bunun ne alakası var? ev almıyorsunuz, dünyaya bi can getirmekten bahsediyorsunuz. Sizin olduğu kadar onun da söz hakkı olan bi konu, bununla ilgili eşinize baskı yapmanız hiç doğru değil. Allah bağışlasın iki tane çocuğunuz varmış zaten... bu devirde çocuk yapmayı bile bi canın günahına girmek olarak görüyorum ben bayağı cesaretlisiniz siz.

Eşiniz hakli

3. Kez anne olma istegini cok iyi anliyorum.. neden olmasin? Yasinida gectim.. Ama esin hic istemiyosa nasil olcak? Tek basina olacak birsey degil..ama sunu anlayamadim.. 3. Yu dogurmak pahasina.. masada kalmayi goze almak diger 2 evladini gozden cikarmak? Bile bile bunu lades demek? Valla nutkum tutuldu..

2. Zordu guzel bir hamilelik gecirmek istiyorum kismina kadar okudum gerisini gectim. Cocuk sizin guzel hamilelik gecirme hevesiniz icin mi dogsun?

Ben bu ulkeye bu dunyaya 2. yi yapmaya korkuyorumda ne bu cesaret. Esinizi dinleyin kendinize macera aramayin

Allah kimseyi burdaki kadınların diline düşürmesin. Kadın 10000 defa demiş bebekleri çok seviyorum diye hala saçma saçma konuşan var.

Allah kimseyi burdaki kadınların diline düşürmesin. Kadın 10000 defa demiş bebekleri çok seviyorum diye hala saçma saçma konuşan var.
Bebek sevicek diye kocasını tekrar baba olmaya zorluyor, zaten iki çocuğu var ama üçüncüye hamile kalırsa ölmek gibi bir tehlikesi var geride kalıcak iki çocuğu var ve 40 yaşında.

Hiç tanımadığı insanlara bu kadar kızan kadınlar demekki kendi hayatlarında pişkinlik derecesinde ısrarcılar, üzüldüm.

bebek sevenleri çocuk esirgeme kurumlarına davet ediyorum,
oralar da anne sevgisini hasret binlerce çocukla dolu,
ha siz bebekleri değil doğurmayı seviyorsanız o ayrı...
Ben böyle birine denk gelmiştim.
Çocuk sayısı oldukça fazlaydı evliliğindeki problemleri bulunduğumuz ortamda ortaya anlatıyordu,ben de azcik sinirlenip boyle bir evliliğe neden 5 çocuk dedim.
"Aaa olur mu ben çok seviyorum doğurmayı seneye bi tane daha getirecem (getirecem?!?! Sanki pazardan ) doğurmak beni harika hissettiriyor" demişti. Peri şok peri iptal

Arkadaşım. Herşeyi anlıyorum. Bence de tek tarafın istediği bişeyi yapmak Olmaz hele ki mevzu bebekse. Ama kadın diyor ki durumum iyi . Yurtdışında yasıyorum. Ama burdaki insanlar hala bu iki mevzu üzerinden konuşuyorlar çoğu. Ve hepsi kuzu sürüsü gibiler. Biri ne dediyse diğeri üstüne biraz daha ekleyip aynı şeyi diyor. Ayrıca burda ne kadar konuşabilirsiniz ki başkasının hayati hakkında ? Ölçüler vardır. Ama burdakiler , siz buna dahil misiniz bilmiyorum aşırı tepki gösteriyorsunuz. Kadın o kadar sert yorumlara rağmen hala sakin kalmış ona da aferin demek ki sabırlı kadın, değil 3. Çocuğu 5. De idare eder evelallah. Ha masa da kalır kalmaz o Allah'ın takdiri.

Ve ben hiç ama hiç ısrarcı bir insan değilimdir.

Kadın yurt dışında yaşamıyor İstanbulda yaşıyor, memleketi olan yine Türkiyede olan bir şehre yılda iki defa filan gidebildiğinden bahsetti ve gurbette olmak demek buymuş ona göre..

Ben de şunu anlamıyorum insanlar özgür bir biçimde saygı çerçevesinde fikirlerini belirttiklerinde ve büyük çoğunluk aynı şeyleri söylediğinde bir yerde fikir birliği oluştuğunda yani neden bu kadar rahatsız edici oluyor neden yersiz lakaplar ve benzetmeler yapılıyor böyle olunca, yetersizlik halinden dolayı mı?

Ben de eşinin haklı olduğunu düşünenlerdenim bu arada. Takdiri ilahi mantığıyla bakılacak bir durum değil bile bile lades bana göre.

Öf amaaaan hayatını zorlaştırmak isteyenler buyursunlar zorlaştırsınlar.......

Yurtdisinda değil,İstanbul'da yaşıyor.Artı çalışıyor konu sahibi, çocuklar biri kreste biri ilkokulda.Eşi de 3.cocuğu istemiyor.
Hayati hakkinda yorum yapalim,fikir belirtelim diye konu açılmış, herkes kendi düşüncesine göre yorum yapiyor, ille konu sahibine hak verilmek mi zorunda ?

Bak bu konuda dogru olabilirsin :) Allah kimsenin eline diline dusurmesinde:)) konu acmis fikir istemis herkeste fikir belirtmis bunda ne var?

Konu sahibini en iyi anlayan benim 3. Cocuk konusunda, cunku 3 cocugum var. Ama sevmek yeterli degil bazi seyler icin...esin yardimci olmazsada buyuk sorun...bu cocuk oyuncagida degil geri donusude asla yok. Zor gecen bi gebelikten sonra bilseydim dusunmezdim son numarayi diyorum.. ama cok sukur tabii onu bana verene. Haa bakma bole konustuguma herkes gibi benimde esimle sorunlarim var vs. Ama detaylarini anlatsam sabah olur.

Sadece sunu anlayamiyorum.. hayati risk varsa nasil bu kdr cesur olabiliyor? Yazik degil mi diger cocuklara? Gercekten dogumda birsey olursa o adamla cocuklar nolcak? Allahin takdiri tabii ama bile bile bu riski almaya gerek var mi? Tevekkul diyorum.

Evet var boyle tipler,
bizim anne grubunda bir arkadasimiz tuplerini baglatti diye, dogurganligini kaybettin, artik kadin gibi hissetmezsin diyen biri cikmisti mesela.
Kadinlik=dogurmak bazilarina göre.

Evet yorum yapılsın diye konu açmış ama size izin verildiği kadarıyla burdaki yorumlar nerdeyse hakaret boyunda. Kadın farklı yorumlar duymak icin bize sormuş ama hepiniz saldırıyorsunuz kadına resmen.

Ben hiç anne olmadım henüz yeni evliyim. Pek bilmem o duyguları ama istemiş ve ben Eminim ki kocası izin verdiğinde zaten oturup o detayları düşünecek. Ama kocası ısrarla hayır diyerek daha çekici yapıyor o bebeği.

Ben kocasinida gectim ztn bu konuda.. diger cocuklara uzuldum eger gercekten hayati riski varsa ve hala istiyorsa..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…