Ya evet çok tembel günümüz kadınları. O zaman geçmişteki gibi yaşayabilirsiniz, size engel olan ne? Yerleşin bir köye, bırakın işi, art arda çocuk doğurun, hatta geçmişteki gibi birlik oturun, geniş aile olun ve toprakla ya da hayvancılıkla uğraşın.
Ben anlamıyorum ki bu toplum nasıl bu kadar teknoloji düşmanı oldu. Mikser yokken toplum mükemmeldi, mikser olmasaydı iyiydi ama en son rondo geldi, o bitirdi toplumu gerçekten de.
Kadının toplumda yerinin olmadığı, geniş ailelerle yaşanan, evin tüm yükünün kadında, geçimin tüm yükünün erkekte olduğu, çocukların doğurulup da bırakıldığı ve kendi kendine büyüdüğü bir döneme öykünmek bana çok komik geliyor.
Niye yazık? Herkes sizin gibi düşünmek zorunda mı? Üniversite mezunu olmak, not ortalamasının yüksek olması iyi yetişmişlikteki tek ölçüt mü? Buradaki çoğu kadın insan yetiştirdiğinin farkında çünkü. O tek bir insanın bile toplum içindeki yerinin, öneminin farkında. Milletin canı çıkıyor çocuğuma yeterli olayım diye. Yarın bir gün evladınız size dönüp "madem bana vaktin yoktu neden doğurdun" derse hiç mi üzülmezsiniz çok merak ediyorum.
O tembel dediğiniz kadınların tüm günü telefon başında geçirdiğini nereden biliyorsunuz? Bakın siz henüz Türkçeyi düzgün kullanamazken o aşağıladığınız çoğu kadın takır takır yazıyor kendi dilini, takır takır ifade ediyor kendini. Siz edemiyorsunuz ama, basit dil bilgisi kurallarından bile habersizsiniz. Siz çok mu geliştirdiniz yani kendinizi? Burada herkes aynı platformda, neye göre aşağılıyorsunuz ki bu insanları?
Eşiniz çok net haklı, siz de çok net bencil bir kadınsınız.