• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3. çocuk

Güzel hamilelik geçirmek istiyorum diyehamile kalınır mı? Nerden belli eskisinden de kötü bir hamilelik olmayacağı ?
güzel hamilelik geçirme isteği sadece biri, mesajlarımda da belirttiğim gibi bir çok sebebi var

Ya evet çok tembel günümüz kadınları. O zaman geçmişteki gibi yaşayabilirsiniz, size engel olan ne? Yerleşin bir köye, bırakın işi, art arda çocuk doğurun, hatta geçmişteki gibi birlik oturun, geniş aile olun ve toprakla ya da hayvancılıkla uğraşın.

Ben anlamıyorum ki bu toplum nasıl bu kadar teknoloji düşmanı oldu. Mikser yokken toplum mükemmeldi, mikser olmasaydı iyiydi ama en son rondo geldi, o bitirdi toplumu gerçekten de.

Kadının toplumda yerinin olmadığı, geniş ailelerle yaşanan, evin tüm yükünün kadında, geçimin tüm yükünün erkekte olduğu, çocukların doğurulup da bırakıldığı ve kendi kendine büyüdüğü bir döneme öykünmek bana çok komik geliyor.

Niye yazık? Herkes sizin gibi düşünmek zorunda mı? Üniversite mezunu olmak, not ortalamasının yüksek olması iyi yetişmişlikteki tek ölçüt mü? Buradaki çoğu kadın insan yetiştirdiğinin farkında çünkü. O tek bir insanın bile toplum içindeki yerinin, öneminin farkında. Milletin canı çıkıyor çocuğuma yeterli olayım diye. Yarın bir gün evladınız size dönüp "madem bana vaktin yoktu neden doğurdun" derse hiç mi üzülmezsiniz çok merak ediyorum.

O tembel dediğiniz kadınların tüm günü telefon başında geçirdiğini nereden biliyorsunuz? Bakın siz henüz Türkçeyi düzgün kullanamazken o aşağıladığınız çoğu kadın takır takır yazıyor kendi dilini, takır takır ifade ediyor kendini. Siz edemiyorsunuz ama, basit dil bilgisi kurallarından bile habersizsiniz. Siz çok mu geliştirdiniz yani kendinizi? Burada herkes aynı platformda, neye göre aşağılıyorsunuz ki bu insanları?

Eşiniz çok net haklı, siz de çok net bencil bir kadınsınız.
Yazdıklarımdan teknoloji düşmanı olduğumu nasıl çıkardınız, gerçekten çok garipsiniz, kardeşlerimin çocuklarının iyi yetiştirilmediğini nereden çıkardınız, kardeşlerimin 3.çocukları 8-10 yıl aradan sonra doğdu,büyük 2 şer çocuklarını yetiştirip öyle 3. yü yaptılar, Türkçeyi düzgün kullandığımı düşünüyorum

Son düzenleyen: Moderatör:
Hanımefendi siz çok güçlü,her şeyin üstesinden gelen mükemmel bir kadınsınız tamam. Bu sebeple de 3.çocuk sizin için kolay onu da anladık.
Ama sizin anlayamadığınız başka durumlar var. Ya hu demek ki size kolay gelen şeyler,eşinizi bir şekilde rahatsız ediyor.
Şimdi burada eşinizin rahatsız olduğu/olabileceği durumlar madde madde yazılabilir yani.
Anne olarak size katlanılabilir gelen bebekle alakalı durumlar belki de eşinizi son derece rahatsız ediyor.
Mesela beni 9 ay boyunca doktor kontrollerine gitme fikri acayip geriyor.
Eşiniz de tekrar bebek ağlamaları duymak istemiyordur gibi...

niye sefil olsunlar, ev iş arası trafik yoksa arabayla 10-15 dk sürüyor,trafik varsa en fazla 30 dakika
şunu farkettim de günümüz kadınları ne kadar tembel, eskiden annelerimiz ninelerimiz gün boyu tarlada çalışıp bir de evi çekip çevirirlermiş, üstelik hiçbir yaşamı kolaylaştırıcı ev aletleri yokken, yazık bize, günümüz ne kadar bereketsiz, eline telefonu alan saatlerinin telefonda bilgisayarda geçtiğinin farkında bile değil,
içim karardı bu ne ya,ne rezil hayatım varmış benim
Altunizade eyüp vs vs yazmışsınız bahsettiğiniz İstanbulda ben de yaşadım nasıl 15 dakikada o yolu alıyorsunuz cidden hayret verici,yazdıklarımı teknoloji muhabbeti ile nasıl bağladınız o kısmı anlamadım,o yüzden o kısmı es geçiyorum,belli ki ne deseniz “ he bacım he haklısın” dememi bekliyorsunuz,ama demiyorum,mevcut tahammülsüzlüğünüzle başbaşa bırakıyorum sizi ve diyorum ki çocuk bakımı sabır ister ben sizde o sabrın oldugunu alamadım cevaplarınızdan,kolay gelsin size

niye sefil olsunlar, ev iş arası trafik yoksa arabayla 10-15 dk sürüyor,trafik varsa en fazla 30 dakika
şunu farkettim de günümüz kadınları ne kadar tembel, eskiden annelerimiz ninelerimiz gün boyu tarlada çalışıp bir de evi çekip çevirirlermiş, üstelik hiçbir yaşamı kolaylaştırıcı ev aletleri yokken, yazık bize, günümüz ne kadar bereketsiz, eline telefonu alan saatlerinin telefonda bilgisayarda geçtiğinin farkında bile değil,
içim karardı bu ne ya,ne rezil hayatım varmış benim

Büyük çocuk küçükleri büyütürmüş bir de. Sizin niyetiniz de o mu? 8 yaşında olan bebeğe bakar siz de evi çekip çevirirsiniz. Gündüz de okuldalar. Zaten babaya da iş düşmeyecek yazmıştınız.
Ne kadar güzel geniş bir aile. Çocuklar büyür nasılsa.

Bu kadar sert yazmam kimseye aslında ama eşinizi bu kadar anlamamaya çalışmanıza sinir oldum. Burada size olumsuz yorum yazan herkes aslında biraz eşinizin bakış açısını yansıtıyor çünkü.

ben bu konunun açılış amacını anlamadım.
madem bu kadar sabit fikirlisiniz gelen yorumları canhıraş şekilde savunacaksınız, oturup tartmayacaksınız konuyu niye açtınız?
ben kalabalık aile seviyorum diye hayat arkadaşının üstlenmek istemediği bir sorumluluğu ama bana değer verse kabul ederdiye bağlamak şımarıklıktan başka birşey değil.

Ne çok saldırılmış konu sahibine :deli:
Anne olmayı sevmek üçüncüyü dördüncüyü beşinciyi istemek çiftleri bağlar başka kimseyi değil.
Ya siz eşinizi ikna edeceksiniz ya da eşiniz sizi ikna edecek.
Çatışmadan hayırlı bir sonuca varabilmenizi umuyorum. Şu anki evlatlarınızı Allah bağışlasın :anne:

Siz kalabalik aile severken acaba cocuklariniz da seviyor mu? Ninelerden ornek vermissiniz o zaman siz de ninelerimiz gibi gidip koyde yasayin,tarim ve hayvancilikla ugrasin, butun gun evde ev isi yapin,esiniz de evi gecindirsin. Her yil bir tane dogurun,kp ve kvye de siz bakin,soz hakkiniz olmasin. Nineleri ornek alacaksak her yonleriyle almamiz lazim ;) isine geleni al isine gelmeyeni alma olur mu?

Not;valla benim ninem hep az cocuk yapin bir tane yeter derdi rahmetli.

Aslinda kalabalik aileleri ben de severim, maddi manevi yeterli olabilecegimi dusunsem ben de isterim 3-4 cocuk.
Ama calisan anne olmak hem cocuklara hem ev islerine kosturmak, ayni zamanda calismak, cocuklara iyi bir egitim-spor-kulturel etkinlik vs imkanlari saglamak gercekten cok zor bu devirde.
Hele Istanbul'da yasayip her gun o kosusturmayi yasayan esinize hak vermemek elde degil.
Elinden telefon dusmeyen tembel diye nitelendirdiginiz cogu anne cocugu icin iyi bir yasam ve gelecek saglamaya calisan insanlar.
Hepimizin gonlune gore olsun insallah :)

Konunun 18 sayfasını okudum.
Açıkçası sizin çocuk yetiştirebilecek olgunlukta ve bilinçte olmadığınızı düşünüyorum. Nitekim kendiniz de çocuk yetiştirmeyi gözünüzde büyütmediğinizi yazmışsınız. Belli zaten. Şuraya art arda yazdığınuz 3. çocuk isteme sebepleriniz o kadar mantıksız ki... Hayretle okudum.

Bir çay içmeye vaktim yok diyorsunuz, ama araya 3. çocuk sıkıştırıvereceksiniz? Sizin için çocuklar sadece sayı değil mi? Bi tutturmuşsunuz çok çocuk, kalabalık aile... Bu çocuklara nasıl yeterim, nasıl yetiştiririm diye düşünmek yok tabii.

Kardeşler tek maaşla 4.yü yola koyduysa siz de onlara yetişmek için 3.ye başlamalısınız tabii. Nasılsa doğan büyür. Marifet gibi kardeşlerinizin bilinçsiz çoğalmasını anlatıp özeniyorsuz bir de. Kusura bakmayın açık yazacağım ama anlaşılan bilinçsiz çocuk yapmak sizin aile geleneğiniz, ama eşiniz bu kafada değil. Mantıklı bir adamı bu şartlarda 3. çocuğa falan ikna edemezsiniz. Ha adam zaten doğru düzgün korunmuyormuş, o da ayrı çelişki.

Eklemeden edemeyeceğim. 6 kardeş içinde "keşke birlikte ağlayabileceğim erkek kardeşim olsaydı" diyen abiniz çok dikkatimi çekti. Cidden çok enteresan bir ailesiniz. Benim mantığım yetmedi sizi çözmeye.

Çok çocuk yapmaya değil, güzel insanlar yetiştirmeye harcayın enerjinizi. Ülkede yeterince var sizden ve ülkenin halini görüyoruz. Keşke herkesin 1 çocuğu olsa ama pırlanta gibi yetiştirilse. Ülkemiz çok farklı bir noktada olurdu. Önemli olan nicelik değil, nitelik.
güzel ifade etmişsiniz tebrikler

Konu sahibi sadece çok istediği bir şeyi paylaşmış karşıt fikirde olanlar konu sahibinin kocasına saygı duyması gerektiğini yazmışlar ama kendileri konu sahibine gerekli saygıyı göstermemişler bence benimde iki çocuğum var çok şükür ama üçüncü çocuğu yapmaya karar verdiğimde bu diğer iki çocuğumu sevmeyeceğim anlamına gelmez yani bu tamamen kişisel bir konu yeterlilik ile ilgili kimi tek çocuk zor bakar yinede doğru dürüst yetiştiremez kimi üç beş çocuğa rahat bakar ve güzel yetiştirir ben bunun sayıyla ilgisi olduğunu sanmıyorum ayrıca kreş diye eleştirildi ama evde bunun yemeği var çamaşırı var ütüsü var Vs kreşle bitmiyor belliki kendine güveniyor saygı duyulmalı diye düşünüyorum ama eşi ile ilgili bişey diyemem aile içi bi durum o yüzden hakkınızda hayırlısı olsun inşaallah

Konu sahibi sadece çok istediği bir şeyi paylaşmış karşıt fikirde olanlar konu sahibinin kocasına saygı duyması gerektiğini yazmışlar ama kendileri konu sahibine gerekli saygıyı göstermemişler bence benimde iki çocuğum var çok şükür ama üçüncü çocuğu yapmaya karar verdiğimde bu diğer iki çocuğumu sevmeyeceğim anlamına gelmez yani bu tamamen kişisel bir konu yeterlilik ile ilgili kimi tek çocuk zor bakar yinede doğru dürüst yetiştiremez kimi üç beş çocuğa rahat bakar ve güzel yetiştirir ben bunun sayıyla ilgisi olduğunu sanmıyorum ayrıca kreş diye eleştirildi ama evde bunun yemeği var çamaşırı var ütüsü var Vs kreşle bitmiyor belliki kendine güveniyor saygı duyulmalı diye düşünüyorum ama eşi ile ilgili bişey diyemem aile içi bi durum o yüzden hakkınızda hayırlısı olsun inşaallah
çok teşekkür ederim,hayırlısı olur inşaallah...

Altunizade eyüp vs vs yazmışsınız bahsettiğiniz İstanbulda ben de yaşadım nasıl 15 dakikada o yolu alıyorsunuz cidden hayret verici,yazdıklarımı teknoloji muhabbeti ile nasıl bağladınız o kısmı anlamadım,o yüzden o kısmı es geçiyorum,belli ki ne deseniz “ he bacım he haklısın” dememi bekliyorsunuz,ama demiyorum,mevcut tahammülsüzlüğünüzle başbaşa bırakıyorum sizi ve diyorum ki çocuk bakımı sabır ister ben sizde o sabrın oldugunu alamadım cevaplarınızdan,kolay gelsin size
ev Alibeyköyde,işyerim okmeydanında, alibeyköy okmeydanı arası arabayla 10-15 dakika sürüyor

Siz kalabalik aile severken acaba cocuklariniz da seviyor mu? Ninelerden ornek vermissiniz o zaman siz de ninelerimiz gibi gidip koyde yasayin,tarim ve hayvancilikla ugrasin, butun gun evde ev isi yapin,esiniz de evi gecindirsin. Her yil bir tane dogurun,kp ve kvye de siz bakin,soz hakkiniz olmasin. Nineleri ornek alacaksak her yonleriyle almamiz lazim :KK66: isine geleni al isine gelmeyeni alma olur mu?

Not;valla benim ninem hep az cocuk yapin bir tane yeter derdi rahmetli.
ninelerimizi örnek vererek şuanki ev hanımlarının tembelliğine dem vurdum ama niyeyse arkadaşlar köy hayatına özendiğim sonucunu çıkardı buradan

tahammülsüz olduğumu nereden çıkardınız,kesinlikle kabul etmiyorum

ninelerimizi örnek vererek şuanki ev hanımlarının tembelliğine dem vurdum ama niyeyse arkadaşlar köy hayatına özendiğim sonucunu çıkardı buradan
Ama iste ev hanimlari tembel dediginiz an is baska yerlere gider ve o laf herkesi rahatsiz eder. Nereden biliyorsunuz ev hanimlarinin tembelligini herkesin yaninda yasamiyorsunuz sonucta

taksit taksit cevap veriyor gibi oldu ama o kadar saldırıya rağmen gayet sabırlı davrandığımı düşünüyorum,

Ama iste ev hanimlari tembel dediginiz an is baska yerlere gider ve o laf herkesi rahatsiz eder. Nereden biliyorsunuz ev hanimlarinin tembelligini herkesin yaninda yasamiyorsunuz sonucta
evet okuduklarımdan bu sonucu çıkardım, herkesin; benim çocuk doğurup attığım, yetiştirmediğim,sorumsuz bir anne olduğum sonucunu çıkarmalarının yanında çok hafif kalır herhalde

evet okuduklarımdan bu sonucu çıkardım, herkesin; benim çocuk doğurup attığım, yetiştirmediğim,sorumsuz bir anne olduğum sonucunu çıkarmalarının yanında çok hafif kalır herhalde
Herkesin anneligi kendine,kimse kimsenin ne oldugunu bilemez elbette. Goreceli bir kavram. Sizin mesela 3 cocuga verdiginiz emegi ve bakimi insanlar tek cocuklarina veriyor,olabilir o da onlarin secimi. Bu da sizin seciminiz. Zaten burada kim ne dese bos cunku esiniz istemiyor

hala mi bu konuya bu kadar saldiri. sanal mecralar ne kadar saldirgan oldu böyle. instagramda ayni saldirir yorumlar burda ayni saldirir yorumlar..

kadin ben mi esim mi hakli demis. esin hakli der gecersin evini anneligini sorgulamak kimin haddine.

ben de esini hakli buldum. cocuk guzel ama bu devirde gercekten cok zor. esin kabul etse olurdu belki ama tek taraflı zorlamayin bence sonra daha kotu olabilir. arkadaşımın esi 2. cocuktan sonra baya depresyona girdi kiza da dunyaya dar etti. istemeden oldugu, beklemedigi icin bunalima girmis.

Back