• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3. çocuk

Burada benim takildigim nokta yas 39 dogurana kadar 40 olacak 35 yas sonrasi hamilelikler tipta riskli hamileliklerir hem anne hem de bebek acisindan ciddi saglik sorunlari olabilir benim hastasi oldugum bir endokronolji profosoru bana 30undan sonra dogum dusunme doguracaksan simdi dogur ben kadininin 30 dan sonra dogurmasini uygun bulmuyorum derdi saglik acsindan hersey yasinda guzel madem yapacaktin bu bu yasa kadar yapmaniz gerekirdi herseyin basi saglik unutma

Bu devirde üç çocuk, şimdi idare ediyorsunuz kreş var ama bunun Üniversitesi var, İstanbul gibi yerde koleji var, her biri ayrı oda isteyecek. Eskiden oluyormuş çünkü yok, herkes bir odada aç tok, başka hayat görmek bilmek yok, şimdi gençler her şeyi görüyor, istiyor. Kendini de evliliği de yıpratma, iki evladın var, daha ne olsun.

Allah korusun ama 3. hamileliğinizde mükemmel gececek diye bir garanti yok. Eşiniz yıpranmış belki o yüzden ekstra sorumluluk almak istemiyordur. Hani hiç çocugunuz olmasa anlarım sizi. Artı ben daha 24 yasında 2. cocugun sorumlulugunu almaya cekinirken siz 39 yasında massalah valla. Hayır cok ileri bir yas değil kesinlikle. ama sizin yaslarınızda ufak cocukla ugrasmak istemezdim

@mehlikasu Acaba eşinizle neye karar verdiniz?
Oldu mu 3.çocuğunuz? merak ettim..

Maddi durumunuz cok cok iyiyse yapin. Benim maddi durumum iyi olsa,calismak zorunda olmasam. Dededen tarlalar ,arsalar evler kalmis olsa 5 tane yapardim

Ben böyle birine denk gelmiştim.
Çocuk sayısı oldukça fazlaydı evliliğindeki problemleri bulunduğumuz ortamda ortaya anlatıyordu,ben de azcik sinirlenip boyle bir evliliğe neden 5 çocuk dedim.
"Aaa olur mu ben çok seviyorum doğurmayı seneye bi tane daha getirecem (getirecem?!?! Sanki pazardan :KK45:) doğurmak beni harika hissettiriyor" demişti. Peri şok peri iptal :deli::deli:
kaygisizlar diye bir dizi vardi. O kadar cok cocuklari vardi ki kus yemiyle besliyorlardi. Her gun kuru ekmek yemesinler bugun degisik yemek yesinler diye ekmegi islatip veriyorlardi. O kadinin sonu o olacak demek ki :)

güzel hamilelik geçireceğinizin garantisini tam olarak nerden aldınız.neden kardeşlerinizin çocuklarını sevmesine kelimenin tam anlamıyla hasetlenerek bakıyorsunuz.Allah şimdiki evlatlarınızı size bağışlasın inşallah hiçbir şeyin garantisi yok hayat bu.eşiniz çok mantıklı bir bey ben ona hak verdim.

Merhaba arkadaşlar, benim 8 yaşında bir kızım ve 4,5 yaşında bir oğlum var, oğluma hamileliğimde oğlumda sağlık problemleri çıktı, bebeğimin karnında su birikti,kordosentez yapıldı, testler temiz çıktı daha sonra kalbinde ritim bozukluğu olduğu anlaşıldı velhasılı hamileliğim kötü geçti, doğduktan sonra 2. ayında 2 kez ölümden döndü SVT atağı geçirdi,2 kez yoğun bakımda yattı, kalp sıkıntısı 1 yaşında düzeldi çok şükür,ama daha sonra alerji, astım, egzama çıktı, astım krizi ve zatüreden de 3 yaşında yoğun bakımda yattı, çok şükür şimdi iyi sadece egzaması var onunla boğuşuyoruz, Sağlık sorunlarını çok şükür atlattık,

Benim asıl sorunum 3. çocuğu çok istiyorum ama eşim istemiyor, eşimle bu yüzden çatışma halindeyiz, 2 seneye yakın ben ara ara söylesem de eşimin inadını kıramadım, 39 yaşındayım ve yaşım daha fazla ilerlemeden bir çocuğum daha olsun istiyorum, 2. hamileliğim kötü geçtiği için güzel bir hamilelik geçirmek istiyorum, bir kez daha hamile olmak ve o istisna duyguyu bir kez daha yaşamak istiyorum, ve geniş aileleri seviyor ayrıca çok imreniyorum, Biz 6 kardeşiz en büyük benim, benden küçük 2 kız kardeşimin 3 er tane çocukları var ve 4. yü düşünüyorlar,

Bir kamu kurumunda memurum, iki çocuğum çalıştığım kurumun kreşinde büyüdü, kreş ile işyerim aynı avluda emzirme döneminde rahatlıkla gidip emzirebildim, maddi imkanlarımız orta derecede, evimiz arabamız var çok şükür, yani 1 çocuğa hatta 2 çocuğa daha maddi yönden bakabilecek durumdayız elhamdülillah.

Eşimin istememe sebebi ise bizi işe kendisi götürüp getiriyor, işyeri Altunizadede ben ise okmeydanında çalışıyorum, 1 hafta gündüz bir hafta gece çalışıyor, gündüz çalıştığı zaman sıkıntı olmuyor evden hep birlikte çıkıyoruz bize işe bırakıp sonra kendi işe gidiyor, gece çalıştığı zaman onun için yorucu oluyor sabah isten çıkıp Altunizadeden Eyüp Alibeyköydeki evimize gelip bizi alıp şişli okmeydanına bırakıp geri eve gidip yatıyor ve akşam tekrar evden gelip bizi alıyor, yani 6,5 saat civarı uyumuş oluyor ve gündüz uykusu olunca dinlenemediğini ve yorulduğunu söylüyor,çocuklar büyüyünce bizi getirip götürmeyeceğini bir çocukla daha uğraşamayacağını söylüyor. Bir de iki çocuğun var onları yetiştir yeter, sanki hiç çocuğun yok mu diyor.(ehliyete yazılacam bu hafta kendim öğrenip kullanacam inşaallah)

Şimdi arkadaşlar biz gurbetteyiz,memleketimize senede 1 en fazla 2 kez gidebiliyoruz, bir çekirdek ailemiz var ve genişlemesini istiyorum,hangimiz haklıyız sizce, ben hakikaten çok istiyorum ve kardeşlerimin çocuklarını severken resmen içim gidiyor (onları çok seviyorum,küçük bebek sevme özlemi var) ve eşim de inatla istemiyor, eğer eşimi ikna edemezsem içimde bir uhde ve burukluk olarak her daim kalacak. Bir de eşimin istediği bir şeyi ben bu kadar ısrar etmesine kalmadan ben kabul ederdim, eşimin benim bu kadar istediğim bir şeyi inatla kabul etmemesini bana değer vermiyor olarak değerlendiriyorum ve kendisine de defalarca sözledim,

Eşimle bu yüzden 1 haftadır küsüz ve sizce hangimiz haklıyız?
Moral bozmak istemem fakat 2. Çocugunuzu 35 li yaşlarda yapmış ve birçok anomali ile karşılaşmışınız nasıl tekrardan yaşınızı gözardı ederek 3. Bir çocuğu olabilcek sorunları düşünöüyorsunuz sizede dogacak çocugada yazık olmazmı ayrıca çalısıyorsunuz eşiniz yüzde yüz haklı olana şükür edip onlara yoğunlaşın bence

Ben 30 yaşındayım, bir tek çocuğa bakabilir miyim, bu ülkede iyi bir eğitim aldırıp(ki öğretmenim), layığınca koruyabilir miyim tereddütlerim var. Sanırım eşim kabul etse çocuksuz bir hayatı tercih ederim çünkü geleceğimize hiç güvenmiyorum. Sizin yazınıza bakınca farklı ülkelerde yaşıyormuşuz gibi hissettim.
Allah evlatlarınıza sağlık, sıhhat versin. Ben eşinizle aynı fikirdeyim sanırım. Mevcut imkanlarınızı çocuklarınıza sağlayın, saklayın derim. Eğitim o kadar rezil durumdaki ülkenin en iyi üniversitelerinden mezun olup işsiz gezenler var. Hakkınızda hayırlısı olsun.
Bu yorum alkışlanır bana da sorsalar çocuksuz hayat derim tam da soylediginiz sebeplerden..konu sahibi beni şoklardan şoklara soktu

Ben de iki yeter diyorum eşim de en az üç diyor bir de en az
Allah olanlara sağlık versin eşin haklı bence

Merhaba arkadaşlar, benim 8 yaşında bir kızım ve 4,5 yaşında bir oğlum var, oğluma hamileliğimde oğlumda sağlık problemleri çıktı, bebeğimin karnında su birikti,kordosentez yapıldı, testler temiz çıktı daha sonra kalbinde ritim bozukluğu olduğu anlaşıldı velhasılı hamileliğim kötü geçti, doğduktan sonra 2. ayında 2 kez ölümden döndü SVT atağı geçirdi,2 kez yoğun bakımda yattı, kalp sıkıntısı 1 yaşında düzeldi çok şükür,ama daha sonra alerji, astım, egzama çıktı, astım krizi ve zatüreden de 3 yaşında yoğun bakımda yattı, çok şükür şimdi iyi sadece egzaması var onunla boğuşuyoruz, Sağlık sorunlarını çok şükür atlattık,

Benim asıl sorunum 3. çocuğu çok istiyorum ama eşim istemiyor, eşimle bu yüzden çatışma halindeyiz, 2 seneye yakın ben ara ara söylesem de eşimin inadını kıramadım, 39 yaşındayım ve yaşım daha fazla ilerlemeden bir çocuğum daha olsun istiyorum, 2. hamileliğim kötü geçtiği için güzel bir hamilelik geçirmek istiyorum, bir kez daha hamile olmak ve o istisna duyguyu bir kez daha yaşamak istiyorum, ve geniş aileleri seviyor ayrıca çok imreniyorum, Biz 6 kardeşiz en büyük benim, benden küçük 2 kız kardeşimin 3 er tane çocukları var ve 4. yü düşünüyorlar,

Bir kamu kurumunda memurum, iki çocuğum çalıştığım kurumun kreşinde büyüdü, kreş ile işyerim aynı avluda emzirme döneminde rahatlıkla gidip emzirebildim, maddi imkanlarımız orta derecede, evimiz arabamız var çok şükür, yani 1 çocuğa hatta 2 çocuğa daha maddi yönden bakabilecek durumdayız elhamdülillah.

Eşimin istememe sebebi ise bizi işe kendisi götürüp getiriyor, işyeri Altunizadede ben ise okmeydanında çalışıyorum, 1 hafta gündüz bir hafta gece çalışıyor, gündüz çalıştığı zaman sıkıntı olmuyor evden hep birlikte çıkıyoruz bize işe bırakıp sonra kendi işe gidiyor, gece çalıştığı zaman onun için yorucu oluyor sabah isten çıkıp Altunizadeden Eyüp Alibeyköydeki evimize gelip bizi alıp şişli okmeydanına bırakıp geri eve gidip yatıyor ve akşam tekrar evden gelip bizi alıyor, yani 6,5 saat civarı uyumuş oluyor ve gündüz uykusu olunca dinlenemediğini ve yorulduğunu söylüyor,çocuklar büyüyünce bizi getirip götürmeyeceğini bir çocukla daha uğraşamayacağını söylüyor. Bir de iki çocuğun var onları yetiştir yeter, sanki hiç çocuğun yok mu diyor.(ehliyete yazılacam bu hafta kendim öğrenip kullanacam inşaallah)

Şimdi arkadaşlar biz gurbetteyiz,memleketimize senede 1 en fazla 2 kez gidebiliyoruz, bir çekirdek ailemiz var ve genişlemesini istiyorum,hangimiz haklıyız sizce, ben hakikaten çok istiyorum ve kardeşlerimin çocuklarını severken resmen içim gidiyor (onları çok seviyorum,küçük bebek sevme özlemi var) ve eşim de inatla istemiyor, eğer eşimi ikna edemezsem içimde bir uhde ve burukluk olarak her daim kalacak. Bir de eşimin istediği bir şeyi ben bu kadar ısrar etmesine kalmadan ben kabul ederdim, eşimin benim bu kadar istediğim bir şeyi inatla kabul etmemesini bana değer vermiyor olarak değerlendiriyorum ve kendisine de defalarca sözledim,

Eşimle bu yüzden 1 haftadır küsüz ve sizce hangimiz haklıyız?
Bende sizin kafadayim, bu nedenle sizi hakli gördüm....

Merak edenlere, eşim ikna olmadı, ben de hala istiyorum ama içimden :)))
Bu arada oğlumda sıkıntı yaşadık evet ama çok şükür bir yaşından sonra kalp ritmiyle ilgili bir sıkıntısı olmadı,
zaten Dr.da söylemişti; bazı bebeklerde olabiliyor bir yaşına kadar düzeliyor diye. Yani genetik bir bozukluk falan yok çok şükür.

Merak edenlere, eşim ikna olmadı, ben de hala istiyorum ama içimden :)))
Bu arada oğlumda sıkıntı yaşadık evet ama çok şükür bir yaşından sonra kalp ritmiyle ilgili bir sıkıntısı olmadı,
zaten Dr.da söylemişti; bazı bebeklerde olabiliyor bir yaşına kadar düzeliyor diye. Yani genetik bir bozukluk falan yok çok şükür.
yinede 40 yasindasiniz sayilir 2 cocuk yeter 20 li yasda olsaniz neyse...

Bir de konuda ne yazdığımı unutmuşum, ehliyet alacam yazmışım,ehliyet aldım üstelik snavda 94 puan aldım,direksiyonu da ilk seferde geçtim :)

Back