3.çocuk ve Kürtaj

Ben de şu yorumları anlayamıyorum doğurma iki çocuğuna da haksızlık olur..
Yahu karnında ki de bir can degil mi onun farkı yanında değilde şu an karnında olması zamanı geldiğinde oda kardeşlerinin yanında yer alacak kısmetse. . En doğal hakkı da bu..
3.çocuğun kürtajla sonlandırılması bana göre yanındakilerden birinin yaşamına son verilmesinden bir farkı yok.. Evlatsa hepsi evlat....

Bende ikinci cocugu ne simdi ne ileride dusunmuyorum maddi ve manevi her anlamda zor onleminide aliyoruz olmasin diye olursa bende aldirmayi dusunurum kimsenin hakkimda ne soyleyecegide umrumda olmaz insanlar sadece konusur ama o cocuga omru boyunca maddi manevi bakan anne babasi olacak

Bir kere kürtaj oldum. Doğsaydı ilk çocuğum olacaktı yani henüz anneliği tatmamıştım. Anne olduktan sonra hep o kürtajı düşündüm. Büyük konuşmak istemem ama bir daha bu eylemi gerçekleştirmem için çok ama çooook zor bir durumda olmam lazım.

Siz de eşinizle konuşun. Maddi sorunların üstesinden gelebilir misiniz? 3 çocuğa yetebilecek misiniz? Sizin psikolojiniz nasıl olacak? Eğer içinizde bir miktar dahi umut varsa bence doğacak bu bebeğe de bir şans verin.

Tabi ki bunlar benim fikirlerim. Buradan konuşmak kolay. Bu hayatı yaşayacak olan sizsiniz. Umarım hakkınızda hayırlısı olur.

Dini boyutuna girmeyeceğim. Ama aldığınız bu kararın arkasında durabilecek misiniz vicdani olarak bunu düşünmeniz lazım. Ben dış gebelik yaşadım ve doktorum kullanmış olduğum bir ilacın etkisi olabileceğini söyledi. O ilacı kullanmasam sağlıklı bir gebelik olacaktı belki, çocuğumu ben öldürdüm diye yedim bitirdim kendimi. Hala aklıma geldikçe nasıl bir bebek olacaktı diye düşünüp üzülüyorum. O yüzden bilinçli olarak bile isteye kürtaj yaptıramam hayatta. Siz de vicdani yükünü kaldırabilecek misiniz? Sonradan pişman olur musunuz ? Bunları düşünmelisiniz. Bundan sonra da korunabileceğiniz kadar çok yöntemle korunun.

Ben şahsi fikrimi yazicam.
olaya hic duygusal ya da dini bakamıcam.
Ben aldırirdim.
Buyutmek bakmak ne cok sabir istiyor. Maddiyat lazim.
Arada kaynar gider diye bakiliyor genelde o isler öyle olmuyor.

Çocukluklarina donup baktiklarinda yara oluyor bu.

O dershaneye giderken ben gidemedim 2miz gidemedik diyenide duydum.
ailem maddi anlamda yetisemedi okulu bu sebeple biraktim para kazanmam lazimdi diyenide duydum.
hep de 4 cocuklu falan ailenin cocuklarindan duydum.

Peki yasami elinden alinana haksizlik degilmi ? Dogmamis olani oldurmek haksizlik deilde diger cocuklarinami haksizlik sizce sadece.

Bakamıyacağın çocuğu doğurmak haksızlık.O çocuğun doğması annenin çalışmasına engel, diğer

çocuklar onun doğumuyla daha zor şartlarda yaşamak zorunda kalacak.Annenin psikolojisi hem

maddi şartlardan hem 3 küçük çocukla mücadeleden daha da bozulacak.Gün gelecek o çocuklar

yaşadığı hayatı beğenmeyip doğdukları güne lanet edecek.Karın doyurmakla bitmiyor.Ortalık

bu mantıkla doğmuş analı babalı ama sahipsiz çocukla dolu.Aldırmayarak da hayat katili

oluyorsunuz.Bence bu çocuğu doğurmak büyük haksızlık.Getiri götürü hesabı götürüsü

fazlaysa vazgeçmek gerekir.

Ama bu çok yargılayıcı bi durum empati sıfır.Konu sahibi de çıkıp siz 2 çocukla yaşamanın zorluğunu ne bilirsiniz diyebilir o zaman.Yani bu kendimizden kötü durumdakileri düşünüp halimize şükredelim muhabbeti pek çok şeyde olduğu gibi bunda da yeterince itici duruyor maalesef.

Bazi kararlari almak geecekten zor ve o durumda olmak gerekiyor.
Dogada bile var bu, ne kadar canice geliyor insana, gecen yillarda belgesele cikmisti, yetiskin ayi bebek ayiyi yiyor yemek bulamadigi icin. Ama aciktigi icin vs degil aslinda, ayilarin yaz ayini atlatmalari icin kis ayinda belirli kalori miktarini almalari lazim. Ikisi de yazi atlatamayacaklarini anladigi zaman anne zor karari veriyor ve kendiai olmadan hayatta kalamayacak bebegini feda ediyor.

O yuzden psikolojisi hazir olmayan, bqkacak maddi surumu olmayan, baska cocuklari olan kadina ben dogur diyemem.

Iki karar da zor ama siz guclu olup aileniz icin en dogru karari verip hayatiniza devam etmelisiniz. Devam edebileceginiz secenegi secmelisiniz.

siz önlem almanıza ragmen yine geldiyse o bebek vardır bi hayır.
aldirmayin..
yanindaki evlatlariniza kiyabilirmisiniz hayir.
oda size tutunmaya calisan bi evladiniz.
ona da kiymayin.
belki o bebek cok buyuk rizklarla gelecek bilemezsiniz.

bak biz 5 kardesiz.
annem 5.kardesime hamile kaldiginda biz goz odada kaliyorduk dogunhn bi ilcesindr.
babam aricilik yapiyordu.ve o donem iflas etmiş.
sonra kardesim dogdu.
ve dogdugu gibi babam mucize bi sekilde ev sahibi oldu.
sonra dayim binis aciyor istanbulda ve ortak olarak babami dusunuyor..
ve bilet paramiza kadar karsiliyor.
biz istanbula istanbula yerlesiyoruz..
dedem evlerinden birini veriyor.
ve isle oyle buyuyorki baya durumumuz iyi oluyor.
annem yoklugun dibini gormus bizi hep eskilerle buyutmus bi kadin.
herkes ona acirken o hic isyana girmemis hep sabretmis.
ve her birimizin yas varki 2_3 yas aramiaramizda var.

kardesim dogduktan sonra hayatimiz mucize bi sekilde duzeldi..imkansizlar oldu..
ve en onemlisi o kardesim suan cok cok basarili bi avukat..unluler ile calisiyor.
unlü bi isim.
bizim gururumuz.
onun sayesinde çok guzel gunler gorduk biz.
annem simdi tabikide cok guzel keyifli bi hayat yasiyor.
varlik icinde cok ssukur.

baska bi bi ornek ise,
kayinpederim evin 4. çocugu.ve annesi kna hamileyken baya dusurmeye calismis.
cok ugrasmis.
çubuk bile sokmuş.
ama yinede kp dogmus ama dusurmeye calistigi icin ufak bi bi engelle dogmuş kp.
ama o cocuklarinin en hayirlisi cikmiş.
ve annesine tek bakan cocugu olmuş.

evli değilim sizi belkide anlayamam ama her çocuk rızkıyla doğar ve güzellikler getirir bence bebeğinizden vazgeçmeyin zorlanacaksanızda mükafatınız daha büyük olacaktır

kurtaji aklindan cikar bir kere olacagi varsa oliyor dunyaya gelen buyuyor hemde kismetiyle biz evlenirken biseyimoz yoktu suan 3 cocuk. coj sukur hic skintimiz yok aksine hepsi kismetli dogdu ve bizim cok borcuumyz vardi suan esim iyi bir iste. cok sukur allaha guvenin yapacak bisey yok buda sizin sinaviniz bende kizimi suttn kestim iste ne olur olmaz diye sutum oldugu halde biberonads alistrdim. 16 aylik cocuga. buskivili sut yapin onu sevecegini dusunuyorm.

su bebegi aldirin diyenlere sasiriyorm cidden. belki kendiliginden dusecek belki dusmeyecek hersey yolunda olcak o bayanin bir imtihani cocuk dogunca diger cocuklar sefaletle mi yasiyor gercekten cahilik okumakla alakali degil sag duyuyla alakali allah akil. fikir versin..

Benim çocuğum olmuyor o yüzden bir akıl veremem size ama küçük kardeşimin yaşadığı bir tecrübeyi örnek verebilirim; İlk çocuğu 6 yaşındayken ikinciyi doğurdu ve ikinci 8 aylıkken hamile kaldı, spiralle korunuyordu ama oldu. Ablama ve bana danıştı ne yapmalıyım diye, ikimizde vardır bir hayır, aldırma dedik hem dini hem vicdani olarak, bu konuşmadan bir hafta sonra üçüncü bebeğini aldırdı , neden dedim maddi gücünüz vardı bakacak, olmasa da biz destek verirdik, şaşırdım bunu yapmana dedim cevabı şu oldu; abla bakamazdım, ikinci doğduğundan beri büyük olana zaten haksızlık ediyorum, oğlum o bebek diye diye zaten zamanından çalıyorum ve vicdan azabı içindeyim dedi. İki çocuğumda uykusuz çocuklar, ben 6 yıldır bir tek gece deliksiz 5 saat uyumadım, her şey para değil, benim bunu yapmaya gücüm yok çok yıprandım dedi. Bazen sabrım taşıyor öfkeleniyorum yorgunluktan uykusuzluktan ne yapacağımı şaşırıyorum dedi, durdum düşündüm ve hak verdim. Şimdi iki yaşında ikinci çocuğu, bazen ona gittiğimde bakıyorum gerçekten ağır bir temposu var, benim kardeşim 150 boyunda, 45 kilo bir kadın üçüncü olsa altından kalkamayacağını gerçekten anladım. O yüzden herkesin şartları farklı diyorum. Dini boyutuna, yaşam hakkı konusuna girmeyeceğim hiç ama ailece yaşadığımız bu tecrubeden şunu öğrendim, mutlu anne = mutlu çocuk. Biz dört kardeşiz mesela, annem günah diye aldırmamış ama yaşadığımız hayat öyle zor, öyle ağır , öyle annesizdi ki bazen diyorum ki doğmasaydı ne olurdu yine de bu konuda çok fazla ahkam kesmek istemiyorum çünkü anne değilim, hakkınızda hayırlı olanı versin Rabbim

itici olmak kime göre neye göre
kendinden olmayan birinin düşüncesini asla benimsemeyen saygı bile duyamayan bir yapı var ortada
yargılayan duygularını tatmin peşinde ki tatmin oluyorda
ya aslında çoğu insanın bir fikri bile yok
en azından bana öyle geliyor
kendine yakın düşünceyi kendi diliyle anlatıyor

Ilk gebeligin olsa ve 3 uz olsa ne yapacaktın 2 si kalsin birini alin mi diyecektiniz cok zor ama bi cana kiymak daha zor Allah yardimcin olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…