3.çocuk ve Kürtaj

Hanimefendi iradesini kullanarak kurtaj olup gebeligini sonlandirmis.Yani kul eliyle mudahale soz konusu.Bunun yiyecek ekmekle ilgisi var mi sizce?

Hanimefendi iradesini kullanarak kurtaj olup gebeligini sonlandirmis.Yani kul eliyle mudahale soz konusu.Bunun yiyecek ekmekle ilgisi var mi sizce?
Sizin dediginiz bu kurtaj meselesi icin gecerli degil.Ben doguma iki hafta kala 37 haftalik hamileyken bebegimi kaybettim.Iste sizin dediginiz bu dunyada nasibi olsaydi kimse engel olamazdi yaklasimi bu ornekler icin gecerlidir.

Sizin dediginiz bu kurtaj meselesi icin gecerli degil.Ben doguma iki hafta kala 37 haftalik hamileyken bebegimi kaybettim.Iste sizin dediginiz bu dunyada nasibi olsaydi kimse engel olamazdi yaklasimi bu ornekler icin gecerlidir.
Hımmm şimdi anladım atarınızı
Başınız saolsun.
Aldırmasa bile belki sizin bebeğiniz gbi anne karnında da ölebirdi.
Ya da daha farklı semptomlarla dünyaya gelebilirdi.

Kimse kimsenin hayırını şerrini bilemez ..

Tesekkur ederim.Atar degil.Bakin siz de belirtmissiniz kurtaj olmasa ve gebeligi devam etse ama bir sebepten vefat etse nasibi yokmus denilir.Kurtajda ise saglik sorunlari haric nasibi iradeyle engellemek soz konusudur.Bunun altini cizmek istedim sadece.

Ne kadar vicdansiz olabiliriz acaba? Ona bakiyorum yorumlarda. Abisi ve ablasi dogdu ve yasiyor ama yeni gelecek olan bebegin annesinin icinde buyumeye,zamani gelince dogmaya ve kardesleri gibi olmaya elbette hakki YOK! Zalimsin dunya su kucucuk can icin cok zalimsin! Aldir gitsin,kalbi atmadan alder,kardeslerine haksizlik olur bu parasizlikta falan.

Rabbım verdiyse vardır bir hikmeti biz 4 yıllık evliyiz herseyı denedim kim ne dediyse doktorlar onlar bunlar şimdi asılama yolundayız. Zor olabilir ama onunda yaşamaya hakkı var. Sizin kararınız olsa şuan hamile bile olmazdınız Rabbım olmasını dilemiş oda anne babasını seçemiyor. Yazık masum bir yavru diğer çocuklarınıza bisey olsa Allah korusun dayanabilirmisiniz. Buda sizin sınavınız. Ben olsam aldırmayi aklımın ucundan gecirmezdim. Vardır bir hayır insallah doğru karar verirsiniz.

Seni anlıyorum çünkü bende 3.ye hamileyim ve hamile kaldığımda oğlum 16 aylık tı ve emiyordu. İlk önce bendw dış gebelik olsun çok istedim yada kendiliğinden düşsün diye.Sonra düşünDüm olma olasılığı düşükken olduysa vardır bir hikmet.Şimdi hayırlısıyla doğacağı günü bekliyorum sabırsızlıkla.Diğerlerinden bir farkı yok ki.Kürtaj konusunu hiç bir zaman düşünmedim diğer çocuklarıma özürlü olur dedikleri halde.Çünkü doğmuş bebeğimde Özür var diye hayatını sonlandıramayacağıma göre onlarıda sonlandıramazdım.Birde umarım kürtajın nasul olduğunu biliyorsunuzdur ona göre kararınızı verin.

Geçen özellikle Türkiye de kadınların çoğunun demir ve kalsiyum eksikliği araştırılmaya başlanınca çoğunun küçük yaşlardan itibaren yeteri kadar süt peynir et tüketmedikleri ortaya çıkmış
Erkekler de daha az çünkü malesef o erkek denilip yemeğin en iyi tarafı ona verilmiş

O yüzden bu konularda bir lokma bir hırka benim anam pirinç mamasıyla 5 tane çocuk büyüttü
Hepimiz bulgur yedik ama aslan gibiyiz yorumlarını görünce dayanamıyorum

En buyuk korkum.. oglum 2.5 yasinda kizim ise 9 aylik.. 2.5 yildir araliksiz emziriyorum. Cocuk buyutmek yipratici. Simdi kazayla hamile kalsam ne yaparim diyorum, ben aldiramazdim ancak benim maddi anlamda zor bir durumum yok. O yuzden kendimi sadece duygusal anlamda yerinize koyabiliyorum.. ben yapamazdim.

Benimde oğlum 5 aylıkken ikinciye hamile kaldım doktor doğum masrafları bezi maması oluyor ama ilk çocuk kadar maddiyat gerekmedi. Mesela besigimiz mama sandalyemiz ana kucağı cingirk oyuncak kıyafet biberon hepsi var di zaten evde şu an 2 yaşını geçti şükürler olsun iyiki olmuş bizlerde böyle buyudukvarsin hergün makarna yiyelim ama kardeşlik çok güzeldi en mutlu olduğumuz günler o zamanlardı. Inşallah hayırlı olan kararı verirsin esin ne düşünüyor

Yorumların bazıları dehşet verici.Bazı insanların çocuğu olmuyor diye konu sahibi bunları düşünüp bu çocuğu doğursun mu yani.Daha neler okuycam burda acaba.
çoğumuz olaylara kendi bakış açımızla bakıyoruz
çocuk hasreti çeken biri 2 küçük çocuklu birinin maddi manevi fiziksel yaşadığı zorluğu anlamıyor
haklısınız onu kendi penceresinden itham ediyor

Haklisin senin icin cok zor bir durum ama Allah verdiyse bir hikmeti vardir.cevremde kazara hamile kalip ilk aldirmayi dusunup sonra aldirmaktan vazgectikleri cocuklarin cogu daha hayirli oluyor.bunlardan biri de esim en kucuk cocuk kayinvalideme en duskun olani iclerinde en akli basinda nerde nasil davranacagini bilen ailesini en cok dusunen cevre tarafindan hayran olunan bir insan kayinvalidem dusurmek icin cok ugrasmis.biz nisanliyken x benim herseyim derdi evlenirken cok agladi ya benden koparsa diye ama oyle olmadi :)bebegine kiyma Allah yardim eder.

Benim neredeyse 3 yaşında çocuğum var. Korunuyorum, buna rağmen hamile kalırsam aldırırım diye düşünüyorum.
Kürtaj yasal bir hak. Doğurup da bakamamak, diğer çocuklara haksızlık etmek de büyük suç bence.
Ayrıca çocuk hasreti ile yanan ailelere bir faydası yok bu bebeğin. Ne yani kadın doğurup onlara verecek de değil.

Millet cana kıyma doğur falan der ama 5 dk ilgilen de bi yemek yiyeyim desen herkes kıçını döner, yapayalnız kalırsın el kadar bebekle

+100000
Aç kalınca yardım eden çıkmaz doğurmasaydın derler

Bence bu soru 3. Sahislara sorulup fikir alinacak bir soru degil, maddi manevi tuzu kuru olanlar dogur der tabi, dogan buyur nasilsa.... Keske gercek hayat o kadar kolay olsaydi ama degil.
Aileniz ve kendiniz icin en dogru karari siz verirsiniz.
Birinin isteyip de cocuk sahibi olamamasindan cok daha kotusu istemeden cocuk sahibi olmasidir unutmayin.

2 çocuğum var,3. Çocuğun hayalini bile istemiyorum. Tüplerimi bağlatayım dedim doktor karşı çıktı,eşime sen bağlat dedim istemedi. Bu saatten sonra hamile kalırsam sonucunda günaha girerim hiç hayale kapılma dedim. Sonuç gittim spiral taktırdım :)

Daha bir ay önce aynı durumu yaşadım, icim yanarak kürtaj oldum (
Keskelerin faydası yok, ama ben atlatamadim...
Gunduz aklımdan, gece rüyalarından çıkmıyor..
Olsaydı şu kadarlık olacaktı diye hep..
Ne yaşayacağını sen bilirsin .
İkisi karar da ağır ve zor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…