- 20 Mart 2010
- 1.157
- 467
- 323
- Konu Sahibi seyrekyagmur
-
amin çok teşekkür ederimEvet biraz haksızlık olmuş ama o zaman şartlar öyle gelişmiş ./
Yiyecek ekmeği içecek suyu vardı ise hertürlü dünyaya gelirdi ..
Buna kimse engel dahi olamazdı.
Rabbim evlatlarınızı bağışlasın iyi geceler.
Hanimefendi iradesini kullanarak kurtaj olup gebeligini sonlandirmis.Yani kul eliyle mudahale soz konusu.Bunun yiyecek ekmekle ilgisi var mi sizce?Evet biraz haksızlık olmuş ama o zaman şartlar öyle gelişmiş ./
Yiyecek ekmeği içecek suyu vardı ise hertürlü dünyaya gelirdi ..
Buna kimse engel dahi olamazdı.
Rabbim evlatlarınızı bağışlasın iyi geceler.
Sizin dediginiz bu kurtaj meselesi icin gecerli degil.Ben doguma iki hafta kala 37 haftalik hamileyken bebegimi kaybettim.Iste sizin dediginiz bu dunyada nasibi olsaydi kimse engel olamazdi yaklasimi bu ornekler icin gecerlidir.Hanimefendi iradesini kullanarak kurtaj olup gebeligini sonlandirmis.Yani kul eliyle mudahale soz konusu.Bunun yiyecek ekmekle ilgisi var mi sizce?
Hımmm şimdi anladım atarınızıSizin dediginiz bu kurtaj meselesi icin gecerli degil.Ben doguma iki hafta kala 37 haftalik hamileyken bebegimi kaybettim.Iste sizin dediginiz bu dunyada nasibi olsaydi kimse engel olamazdi yaklasimi bu ornekler icin gecerlidir.
Tesekkur ederim.Atar degil.Bakin siz de belirtmissiniz kurtaj olmasa ve gebeligi devam etse ama bir sebepten vefat etse nasibi yokmus denilir.Kurtajda ise saglik sorunlari haric nasibi iradeyle engellemek soz konusudur.Bunun altini cizmek istedim sadece.Hımmm şimdi anladım atarınızı
Başınız saolsun.
Aldırmasa bile belki sizin bebeğiniz gbi anne karnında da ölebirdi.
Ya da daha farklı semptomlarla dünyaya gelebilirdi.
Kimse kimsenin hayırını şerrini bilemez ..
Seni anlıyorum çünkü bende 3.ye hamileyim ve hamile kaldığımda oğlum 16 aylık tı ve emiyordu. İlk önce bendw dış gebelik olsun çok istedim yada kendiliğinden düşsün diye.Sonra düşünDüm olma olasılığı düşükken olduysa vardır bir hikmet.Şimdi hayırlısıyla doğacağı günü bekliyorum sabırsızlıkla.Diğerlerinden bir farkı yok ki.Kürtaj konusunu hiç bir zaman düşünmedim diğer çocuklarıma özürlü olur dedikleri halde.Çünkü doğmuş bebeğimde Özür var diye hayatını sonlandıramayacağıma göre onlarıda sonlandıramazdım.Birde umarım kürtajın nasul olduğunu biliyorsunuzdur ona göre kararınızı verin.Arkadaşlar yazdığınız için sağolun hepiniz Şuan sadece dış gebelik olsun diye dua ediyorum bu arada söylemeyi unuttum derecesi çok yüksek olmasa da skolyoz hastasıyım ben. Eşimde kendini düşün ölürsün diyor ama ben sonrasında o vicdanı yaşayacağımı biliyorum bir De rahim ağzında büyük yara var dedi Dr ben beta hcg yükselmesinde kanser de etkin oluyormuş öyle bişey olabilir mi o da takıldı aklıma şimdi
Geçen özellikle Türkiye de kadınların çoğunun demir ve kalsiyum eksikliği araştırılmaya başlanınca çoğunun küçük yaşlardan itibaren yeteri kadar süt peynir et tüketmedikleri ortaya çıkmışBen olsam aldırırdım. Var olan çocukların yeterli ilgiyle büyüyebilmesi, maddi açıdan rahat edebilmeleri buna bağlıysa üçüncüyü doğurmazdım.
Bebek rızkıyla falan da gelmiyor zaten. Bebek doğana kadarki masraflar, doğduktan sonra maması bezi, büyüdükten sonra sağlıklı beslenebilmesi, eğitimi, hastalık zamanları vs her şey paraya bakıyor. Her akşam bulgur yedirerek çocuk büyütmek marifet değil.
Benimde oğlum 5 aylıkken ikinciye hamile kaldım doktor doğum masrafları bezi maması oluyor ama ilk çocuk kadar maddiyat gerekmedi. Mesela besigimiz mama sandalyemiz ana kucağı cingirk oyuncak kıyafet biberon hepsi var di zaten evde şu an 2 yaşını geçti şükürler olsun iyiki olmuş bizlerde böyle buyudukvarsin hergün makarna yiyelim ama kardeşlik çok güzeldi en mutlu olduğumuz günler o zamanlardı. Inşallah hayırlı olan kararı verirsin esin ne düşünüyorMerhaba arkadaşlar hiç aklıma gelmezdi böyle bir konu açacağım. Kızım dört yaşını dolduruyor, oğlum 16 aylık birkaç gündür kanamam vardı bugün doktora gittim ve hamile olduğumu öğrendim şu an 122 değerinde bu hafta içi bakılacak dış gebelik normal gebelik mi şu an çok kötüyüm ne yapmam gerektiğini bilmiyorum bir haftadır bir işte çalışıyorum maddi zor bir dönemdeyiz ve de tam dört yıldır çocuk emziriyorum aralıksız vücudun çok yorgun hissediyorum kendimi bu gebelikte korunurken oldu yani normal korunuyorduk üç kere spiral taktırmama rağmen düştü hap kullandım emziren annelere özel çocuğun devamlı kustu sütten geçmiş hiçbir şey tutmadı anlayacağınız ben de ve bu sonuçu oldu şimdi ne yapmalıyım arkadaşlar çok kötü bir durumun içindeyim hep büyük konuştum konuda kesinlikle kürtajı istemem diyordum ama bununla beraber psikolojik çok zorlanırım gibi geliyor artı iş hayatım tabii ki tamamen bitireceğim ama önemlisi bu değil yani çok muhim bir karar her açıdan vicdanen kesinlikle rahat olmayacağım diğer türlü ama doğursam da bir çok şey hayatında çok değişecek bi yandan vicdanı kaldırmak zor ama şartlarımda ağır siz olsanız napardınız üç küçük çocuk nasıl olur ? Kürtaj tecrübeleri olanları da okumak isterim.
çoğumuz olaylara kendi bakış açımızla bakıyoruzYorumların bazıları dehşet verici.Bazı insanların çocuğu olmuyor diye konu sahibi bunları düşünüp bu çocuğu doğursun mu yani.Daha neler okuycam burda acaba.
Haklisin senin icin cok zor bir durum ama Allah verdiyse bir hikmeti vardir.cevremde kazara hamile kalip ilk aldirmayi dusunup sonra aldirmaktan vazgectikleri cocuklarin cogu daha hayirli oluyor.bunlardan biri de esim en kucuk cocuk kayinvalideme en duskun olani iclerinde en akli basinda nerde nasil davranacagini bilen ailesini en cok dusunen cevre tarafindan hayran olunan bir insan kayinvalidem dusurmek icin cok ugrasmis.biz nisanliyken x benim herseyim derdi evlenirken cok agladi ya benden koparsa diye ama oyle olmadi :)bebegine kiyma Allah yardim eder.Merhaba arkadaşlar hiç aklıma gelmezdi böyle bir konu açacağım. Kızım dört yaşını dolduruyor, oğlum 16 aylık birkaç gündür kanamam vardı bugün doktora gittim ve hamile olduğumu öğrendim şu an 122 değerinde bu hafta içi bakılacak dış gebelik normal gebelik mi şu an çok kötüyüm ne yapmam gerektiğini bilmiyorum bir haftadır bir işte çalışıyorum maddi zor bir dönemdeyiz ve de tam dört yıldır çocuk emziriyorum aralıksız vücudun çok yorgun hissediyorum kendimi bu gebelikte korunurken oldu yani normal korunuyorduk üç kere spiral taktırmama rağmen düştü hap kullandım emziren annelere özel çocuğun devamlı kustu sütten geçmiş hiçbir şey tutmadı anlayacağınız ben de ve bu sonuçu oldu şimdi ne yapmalıyım arkadaşlar çok kötü bir durumun içindeyim hep büyük konuştum konuda kesinlikle kürtajı istemem diyordum ama bununla beraber psikolojik çok zorlanırım gibi geliyor artı iş hayatım tabii ki tamamen bitireceğim ama önemlisi bu değil yani çok muhim bir karar her açıdan vicdanen kesinlikle rahat olmayacağım diğer türlü ama doğursam da bir çok şey hayatında çok değişecek bi yandan vicdanı kaldırmak zor ama şartlarımda ağır siz olsanız napardınız üç küçük çocuk nasıl olur ? Kürtaj tecrübeleri olanları da okumak isterim.
+100000Benim neredeyse 3 yaşında çocuğum var. Korunuyorum, buna rağmen hamile kalırsam aldırırım diye düşünüyorum.
Kürtaj yasal bir hak. Doğurup da bakamamak, diğer çocuklara haksızlık etmek de büyük suç bence.
Ayrıca çocuk hasreti ile yanan ailelere bir faydası yok bu bebeğin. Ne yani kadın doğurup onlara verecek de değil.
Millet cana kıyma doğur falan der ama 5 dk ilgilen de bi yemek yiyeyim desen herkes kıçını döner, yapayalnız kalırsın el kadar bebekle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?