- 28 Ocak 2017
- 2.460
- 5.961
- 88
- Konu Sahibi seyrekyagmur
-
Şuna şükredebilirsiniz. Babanız o sıkıntıları çekmese siz de 4 4lük bir hayat yaşayamayacaktınız. Çünkü babanız aynı hatayı yapmamıştır muhtemelenBabam 1950 doğumlu.
Şu an ortam daha bozuk, özellikle dışarıda satıcılık yapacak olan 10 yaşındaki bir çocuk için.
Tabi ki bozuk olmayan semtler de vardır ama genel olarak şu an ülkedeki çevre daha ürkütücü..
Az önce de yazdım aynı hastalıgı yaşayan arkadaşım kanalları baglatıyor 3. Çocuk olmasın, hakkına girmeyim diye ve ona ragmen korunuyor. Burada önemli olan önlem daha sonra şartlara bakılır.
Herkes ileri görüşlü olamıyor malesef ya da günü kurtarıyor sonucuna o hücre dedikleri 'parçaları' ödüyor
Kesinlikle katiliyorum.Yazik ya onlem almamanin bedelini bir can odememeli.Gerci konu sahibi korunmama ragmen diyor ama genel olarak yorum yapmam gerekirse insanlar da bir zahmet dikkat etmeli.Ondan sonra ahlar vahlar yazik gercekten.Bende olmadan korunulması taraftarıyım.
Onda problem yok.
Çocuk istemiyorsan baştan tedbirini alacaksın.
Şuna şükredebilirsiniz. Babanız o sıkıntıları çekmese siz de 4 4lük bir hayat yaşayamayacaktınız. Çünkü babanız aynı hatayı yapmamıştır muhtemelen
Kesinlikle katiliyorum.Yazik ya onlem almamanin bedelini bir can odememeli.Gerci konu sahibi korunmama ragmen diyor ama genel olarak yorum yapmam gerekirse insanlar da bir zahmet dikkat etmeli.Ondan sonra ahlar vahlar yazik gercekten.
Kesinlikle!Sütün korumasi icin bebegin 6 aydan buyuk olmamasi,adet gormuyor olmak ve bebegin beslenmesinin tamaminin ya da tamamina yakininin anne sutuyle gerceklesmesi gerekiyor.Bu sartlar disinda emzirmek gebe kalmayi engellemiyor.Evet keşke herkes baştan önlem alsa..
Bazıları süt korur diye düşünüyor ama süt korumuyor diye biliyorum..
Cocugu ayni zamanlarda (4 saatte bir sanirin)emzirirsen sut koruyomus bilimsel birsey bu. Ama emzirme boyle birsey degilki.. genelde ne zaman acikirsa ve ne zaman cani meme cekerse.. o yuzden sut kotumzEvet keşke herkes baştan önlem alsa..
Bazıları süt korur diye düşünüyor ama süt korumuyor diye biliyorum..
Kesinlikle!Sütün korumasi icin bebegin 6 aydan buyuk olmamasi,adet gormuyor olmak ve bebegin beslenmesinin tamaminin ya da tamamina yakininin anne sutuyle gerceklesmesi gerekiyor.Bu sartlar disinda emzirmek gebe kalmayi engellemiyor.
Cocugu ayni zamanlarda (4 saatte bir sanirin)emzirirsen sut koruyomus bilimsel birsey bu. Ama emzirme boyle birsey degilki.. genelde ne zaman acikirsa ve ne zaman cani meme cekerse.. o yuzden sut kotumz
Evet spiral daha guvenli bir yontem.Spiralle de hamile kalanlar yok degil dediginiz gibi,eger spiralin kayma durumu olursa hamile kalinabiliyor.Benim kuzenim spiralle korunuyor 2.5 yıldır çok şükür plansız hamilelik de olmadı. Burada spiralle hamile kalan okuyorum ama bilemedim..
O zaman çok büyük risk, bence çocuk istemeyenler daha garanti yöntemler bulmalı..
Kuzenim spiral kullanıyor ve memnun 2.5 yıldır, hiç hamile de kalmadı.
Evet biraz haksızlık olmuş ama o zaman şartlar öyle gelişmiş ./kürtaj tecrübesi olanları sormuşsunuz ya,cevap vermek istedim.
ben 2.gebeliğimi ilki tam 1yaşındayken yaşadım.öyle bi 1sene geçirmiştim ki sabah gün ağardıktan sonra bebeğim uyurdu.uykusuzluk ve sinirden kafamı duvarlara vurur kendimi deli gibi tokatlardım ve sizin hastalığınıza benzer bir rahatsızlık doğum sürecimle başlamıştı yetmezmiş gibi yeni ev yapmamızla kredi ödememiz başlamış ve eşimin işi sonlanmıştı.
adetim geciktiği gibi test yaptım sonuç pozitif.asla dedim yapamam daha bebeğime bakamıyorken hamilelik üstüne lohusalık falan deliririm dedim.eşim benden daha kararlıydı malum para yok pul yok.kalbi atmadan hemen ertesi gün aldırdım.daha 4haftalık rahme yeni düşmüş dedi dr.
inanın bir gün bile pişman olmadım.bazen annem sorardı pişman mısın diye yok anne bakamazdım şimdiki aklım olsa yine yaparım derdim...ta ki 2.çocuğumu doğurana kadar...
onu kucağıma almamla bu yaptığım şey çook koydu bana.ona haksızlık ettiğimi düşündüm hep.hani öncesinde aklıma gelirdi aldırmasaydım şu kadar yaşında olacaktı falan diye ama dediğim gibi vicdanen rahatsız değildim
ama şimdi ona çok büyük haksızlık yaptığımı düşünüyorum.acaba ahirette o da olacak mı diyorum sonra yok olmaz ruhu yoktu ki kalbi yoktu ki diyorum.sonra aklıma rahme düştüğü geliyor...hani bilsem ki sadece hücreden ibaret bir canlı değil ahirette benden hesap sormayacak(ki günah açısından değil korkum,sadece vicdanen)o zaman rahatlarım ama bilememek vicdanımı sorgulatıyor.
demem o ki asla pişman olmam olmadım olmayacağım diyen ben bile artık pişman oldum ne yazıkki.keşke başta eşim olmak üzere birileri yapma etme deseydi destek çıksaydı o zamanlar yapmazdım.
belki de günah çıkartmak için yazdım bu yazıyı bilmiyorum ama bunu yazma sorumluluğu hissettim bi an kendimde.Rabbim en hayırlı kararı vermeni nasip etsin
Dis gebelik mi,bos gebelik mi?Dis gebelik anne icin cok tehlikeli bir durum biliyorsunuz degil mi?Bos gebelik kesenin oldugu fakat embriyonun olusmadigi sagliksiz bir gebelik turu.Yani bos gebelik yasamaniz saglikli bir cani kurtajla yoketmekten daha hayirlidir.En azindan vicdan azabi cekmezsiniz.Arkadaşlar yazdığınız için sağolun hepiniz Şuan sadece dış gebelik olsun diye dua ediyorum bu arada söylemeyi unuttum derecesi çok yüksek olmasa da skolyoz hastasıyım ben. Eşimde kendini düşün ölürsün diyor ama ben sonrasında o vicdanı yaşayacağımı biliyorum bir De rahim ağzında büyük yara var dedi Dr ben beta hcg yükselmesinde kanser de etkin oluyormuş öyle bişey olabilir mi o da takıldı aklıma şimdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?