3.çocuk ve Kürtaj

Bu tip konularda herkes gözönüne alınarak bir karar verilmeli bence. Sadece doğma ihtimali olan bebeği düşünmek bana çok adil gelmiyor. Adil bir karar verilecekse eğer diğer iki çocuk, annenin sağlığı-bedeni, babanın psikolojisi, bu evliliğin birliği gibi biçok şey birarada düşünülmeli bence. Kürtaj konusu herzaman tartışmaya açık bir konu ve en doğrusu şudur diyebileceğimiz bir şey değil. Bugün doğruluğuna kesinlikle inandığımız şey yarın değişebilir, bunu hiç bilemeyiz. O yüzden herkes kendi özel şartları içinde değerlendirilmeli. Her seçimin mutlaka bir diğer zorluğu beraberinde getireceği garantidir, hangi seçeneğin sonuçları sizin için daha katlanılabilirse onu seçin.

Tüp bebek konusundan buraya geldim
Aldirip aldirmamak size kalmis ama sunu soyleyebilirim ki kayinvalidem ilk bebegini aldrmis(nasil bi cesaretse artik anlamadim)
Almanyaya gitmis esi yaninda yok yatmaya yastigimiz yoktu diye anlatir hep o zamanlar ustunde durmamis ama simdi 54 yasinda ve cok pisman keske aldirmasaydim diyor
Sizde bu pismanliginizi yasayabilirsiniz

Duzeltme: canim saglik sorunun varsa tabi once kendini dusunmelisin elbetteki

Şuna şükredebilirsiniz. Babanız o sıkıntıları çekmese siz de 4 4lük bir hayat yaşayamayacaktınız. Çünkü babanız aynı hatayı yapmamıştır muhtemelen

doğurmayın.sizin ki de insan bedeni robot değilsiniz.maddi gideri gittikçe katlanacak olan çocuklarla zaten zorlanma dereceniz artacak.bedeninizin biyolojik olarak dinlenmeye henüz vakti olmamış.psikolojik olarak hazır değilsiniz.bebeğin doğumu size maddi manevi sağlık olarak zarar verecek.he dini açısından düşünüyorsanız da din böyle bir şey değil.bu kadar her açıdan zarar verecek şeyin sevabı yoktur zaten.

Bende olmadan korunulması taraftarıyım.
Onda problem yok.
Çocuk istemiyorsan baştan tedbirini alacaksın.

Yara ne zamandir var canim ve doktor smear testi istedimi senden alttan bakinca zaten kendini bellk eder demistu doktorum 2 ay once yaktirdim bende

Ben olsam aldırırdım. Var olan çocukların yeterli ilgiyle büyüyebilmesi, maddi açıdan rahat edebilmeleri buna bağlıysa üçüncüyü doğurmazdım.
Bebek rızkıyla falan da gelmiyor zaten. Bebek doğana kadarki masraflar, doğduktan sonra maması bezi, büyüdükten sonra sağlıklı beslenebilmesi, eğitimi, hastalık zamanları vs her şey paraya bakıyor. Her akşam bulgur yedirerek çocuk büyütmek marifet değil.

Bende olmadan korunulması taraftarıyım.
Onda problem yok.
Çocuk istemiyorsan baştan tedbirini alacaksın.
Kesinlikle katiliyorum.Yazik ya onlem almamanin bedelini bir can odememeli.Gerci konu sahibi korunmama ragmen diyor ama genel olarak yorum yapmam gerekirse insanlar da bir zahmet dikkat etmeli.Ondan sonra ahlar vahlar yazik gercekten.

Şuna şükredebilirsiniz. Babanız o sıkıntıları çekmese siz de 4 4lük bir hayat yaşayamayacaktınız. Çünkü babanız aynı hatayı yapmamıştır muhtemelen

Evet ben ve kardeşim çok daha iyi şartlarda büyüdük hep buna şükrederim.
Fakat babamın çocukluk travmaları ile büyüdüğü gerçeği maalesef değişmiyor.
35 yaşında sırf bu yüzden zor evlenmiş, hep tek çocuk istemiş, annem zor ikna etmiş bir çocuk daha olsun diye.
Ya yetemezsem korkuları hep vardı.Çok acı çekmiş ve hiç çocukluğumu yaşayamadım daha 10 yaşında büyümem istendi derdi.
Yani konu sahibinin şartları iyi olsa zaten bu yorumu yapmazdım.
seyrekyagmur hakkınızda hayırlısı olsun.. Sadece yorumumu paylaştım, karar verici sizsiniz. Doğmasını istiyorsanız doğmalı, karar sizin..

Tam anlamıyla korunursanız hamile kalmazsınız eğer çocuk istemiyorsanız lütfen tam anlamıyla korunun ayrıca neden hep kadın ilaç hap spiral kullanır anlamam erkek korunursa ortada Bi problem kalmaz diye düşünüyorum ben olsam napardım bilmiyorum şu zamanda zor Allah yardımcın olsun demek için yazdım

Kesinlikle katiliyorum.Yazik ya onlem almamanin bedelini bir can odememeli.Gerci konu sahibi korunmama ragmen diyor ama genel olarak yorum yapmam gerekirse insanlar da bir zahmet dikkat etmeli.Ondan sonra ahlar vahlar yazik gercekten.

Evet keşke herkes baştan önlem alsa..
Bazıları süt korur diye düşünüyor ama süt korumuyor diye biliyorum..

Kesinlikle!Sütün korumasi icin bebegin 6 aydan buyuk olmamasi,adet gormuyor olmak ve bebegin beslenmesinin tamaminin ya da tamamina yakininin anne sutuyle gerceklesmesi gerekiyor.Bu sartlar disinda emzirmek gebe kalmayi engellemiyor.

Cocugu ayni zamanlarda (4 saatte bir sanirin)emzirirsen sut koruyomus bilimsel birsey bu. Ama emzirme boyle birsey degilki.. genelde ne zaman acikirsa ve ne zaman cani meme cekerse.. o yuzden sut kotumz

kürtaj tecrübesi olanları sormuşsunuz ya,cevap vermek istedim.
ben 2.gebeliğimi ilki tam 1yaşındayken yaşadım.öyle bi 1sene geçirmiştim ki sabah gün ağardıktan sonra bebeğim uyurdu.uykusuzluk ve sinirden kafamı duvarlara vurur kendimi deli gibi tokatlardım ve sizin hastalığınıza benzer bir rahatsızlık doğum sürecimle başlamıştı yetmezmiş gibi yeni ev yapmamızla kredi ödememiz başlamış ve eşimin işi sonlanmıştı.
adetim geciktiği gibi test yaptım sonuç pozitif.asla dedim yapamam daha bebeğime bakamıyorken hamilelik üstüne lohusalık falan deliririm dedim.eşim benden daha kararlıydı malum para yok pul yok.kalbi atmadan hemen ertesi gün aldırdım.daha 4haftalık rahme yeni düşmüş dedi dr.
inanın bir gün bile pişman olmadım.bazen annem sorardı pişman mısın diye yok anne bakamazdım şimdiki aklım olsa yine yaparım derdim...ta ki 2.çocuğumu doğurana kadar...
onu kucağıma almamla bu yaptığım şey çook koydu bana.ona haksızlık ettiğimi düşündüm hep.hani öncesinde aklıma gelirdi aldırmasaydım şu kadar yaşında olacaktı falan diye ama dediğim gibi vicdanen rahatsız değildim
ama şimdi ona çok büyük haksızlık yaptığımı düşünüyorum.acaba ahirette o da olacak mı diyorum sonra yok olmaz ruhu yoktu ki kalbi yoktu ki diyorum.sonra aklıma rahme düştüğü geliyor...hani bilsem ki sadece hücreden ibaret bir canlı değil ahirette benden hesap sormayacak(ki günah açısından değil korkum,sadece vicdanen)o zaman rahatlarım ama bilememek vicdanımı sorgulatıyor.
demem o ki asla pişman olmam olmadım olmayacağım diyen ben bile artık pişman oldum ne yazıkki.keşke başta eşim olmak üzere birileri yapma etme deseydi destek çıksaydı o zamanlar yapmazdım.
belki de günah çıkartmak için yazdım bu yazıyı bilmiyorum ama bunu yazma sorumluluğu hissettim bi an kendimde.Rabbim en hayırlı kararı vermeni nasip etsin

eger dogurursaniz bundan sadece 3 yil sonra ona bakarak iyi ki olmus diyeceksiniz. buraya sordugunuza gore vicdaniniz rahat degil. korunmaniza ragmen olduguna gore dunyaya gelmesi gerekiyor.hicbir sey nedensiz degildir.

Kesinlikle!Sütün korumasi icin bebegin 6 aydan buyuk olmamasi,adet gormuyor olmak ve bebegin beslenmesinin tamaminin ya da tamamina yakininin anne sutuyle gerceklesmesi gerekiyor.Bu sartlar disinda emzirmek gebe kalmayi engellemiyor.

Benim kuzenim spiralle korunuyor 2.5 yıldır çok şükür plansız hamilelik de olmadı. Burada spiralle hamile kalan okuyorum ama bilemedim..

Cocugu ayni zamanlarda (4 saatte bir sanirin)emzirirsen sut koruyomus bilimsel birsey bu. Ama emzirme boyle birsey degilki.. genelde ne zaman acikirsa ve ne zaman cani meme cekerse.. o yuzden sut kotumz

O zaman çok büyük risk, bence çocuk istemeyenler daha garanti yöntemler bulmalı..
Kuzenim spiral kullanıyor ve memnun 2.5 yıldır, hiç hamile de kalmadı.

Evet spiral daha guvenli bir yontem.Spiralle de hamile kalanlar yok degil dediginiz gibi,eger spiralin kayma durumu olursa hamile kalinabiliyor.

Reactions: 000
Evet biraz haksızlık olmuş ama o zaman şartlar öyle gelişmiş ./
Yiyecek ekmeği içecek suyu vardı ise hertürlü dünyaya gelirdi ..
Buna kimse engel dahi olamazdı.
Rabbim evlatlarınızı bağışlasın iyi geceler.

Dis gebelik mi,bos gebelik mi?Dis gebelik anne icin cok tehlikeli bir durum biliyorsunuz degil mi?Bos gebelik kesenin oldugu fakat embriyonun olusmadigi sagliksiz bir gebelik turu.Yani bos gebelik yasamaniz saglikli bir cani kurtajla yoketmekten daha hayirlidir.En azindan vicdan azabi cekmezsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…