• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3.çocuk ve Kürtaj

Allah ona can vermiş onun canını sadece ve sadece Allah almalı ben verilen o cana kıyamazdm şahsen Rabbim o canı verdyse rızkınıda sabrınıda verir merak etmeyin. O kadar evlat sahibi olmak isteyen varken bu yazıyı okuyunca çok üzüldüm. İnşallahh öylr bir hata yapmazsınız Günahı büyük Allah korusun

aynen oyle canim allah. dogru yolu gostersin bende kalp. hastasiyim 3 cogum en kucugu 7 aylik ve emmedi ben adet oldum ve gercekten tekrar anne oldum hic pisman degil suan hamileligim cok zor geciyor bazen yemedigim gunler bile oluyor surekli kusuyorm cok zor ama isyan edemiyorm ben bu cocuga digerlerine. omrumu veririm buda benm hayat sinavim belki ilerde cocuk sahibi olmam diye
Allah yardımcın olsun, sağ salim kucağına alırsın inşallah. Hayırlı sağlıklı evlat olsun hepsi.

• Beğen
Reactions: 000
Sana sonuna kadar katılıyorum bak bende tüp bebek tedavisiyle ikizlerimi doğurdum benim eşimin çocuğu olmuyor henüz 9 aylıklar fakat hani olur ya Allahın işi bir şekilde hamile kalırsam ki çok zor ama olsun biz yinede korunuyoruz ama olursada asla aldırmam bir kere aklımdan hiç çıkmaz benm doktrin özel muayehanesi var tedavimi oldum ama boş gebelik kürtaj olucam mecburen yanında da genç bir kız oturuyor eşiyle ve annesiyle gelmiş kucağında 8 aylik bebeği var kızın annesi bana sordu muhabbet ediyoz hamilemiziniz diye evet ama boş gebeli aldircaz mecbur dedim oda bana benm kızımda hamile kürtaj olmaya geldik Allah tan erken fark etti de kurtulacak henüz bebeği küçük dedi inanır mısın benim içime öyle bir ateş düştü ki hemn kalkıp lavaboya gittim ve ağladım ben tam 3 yıl uğraştım benden daha çok bekleyenler var 3. cude hamile kaldım şükrettim oldu diye ve bu insanları oyuzden anlamıyorum bana göre aldırmak diye bir kavram yok yetiştirilme tarzımdan herhalde ama bakamam aldırayım diyenlere inanmıyorum bi komşumuz var sırf oğlan olsun diye 6 tane kız doğurdu ama nafile çokta fakirler ama doğan büyüyor bir şekilde şimdiki insanlar hayat şartlarını maksimumda tutuyor yok özel ders yok yüzme kürsü yok müzik yok dans mutlu büyüsün yawrum vs vs walla benim çocuklar ben nasıl buyudysem öyle büyüyecek eskiden insanlar 5,6 hatta daha fazla doğuruyordu e onlar şuanda bizim doktorlarımız mühendislerimiz polislerimiz değil mi? Bak bir şekilde okuyunca meslek sahibi oluşuyormuş demek ki

Maalesef tüm fakir ailelerin tüm çocukları doktor, mühendis, bilim adamı ..vb olmuyor.
İstatistiksel olarak bu doğru değil.
İstisnalar var evet ama adı üstünde istisnalar.
Mesela Nobel ödüllü Aziz Sancar bir istisna, 7 çocuklu çok fakir bir ailedendi ve şimdi dünyaca ünlü bir bilim adamı.
Ama bir istisna. Çoğunlukla çok fakir ve çok çocuklu ( 5 ve üzeri) ailelerin çocukları maddi imkansızlıktan okulu bırakmak zorunda kalır (çünkü okula gönderebilmek de bir maliyettir) ve ailesine bakmak için hayata atılmak zorunda kalır.
Burada ''her fakir aile çocuğu böyle okur demek ki'' fikrine katılmıyorum.

Aslında bu konuyu görüp yorum yapmak istemedim çünkü kimseyi etkileme durumumuz yok diye düşündüm. Aldırsa o vicdan muhasebesini yapacak olan biz değiliz, doğursa da bakacak olan biz değiliz.
Kendi Çapımda birşey yazmak istedim ama.
Çocuğumda diyafram hernisi var 3lü test zamanı öğrendim ve doktorlar beni çok korkuttu ameliyatı yapacak çocuk cerrahıyla görüşene kadar sanıyordum ki sorunları bitmeyecek bir çocuk olacak, acı çekecek. yaşama ihtimali %50 olan bir can taşıyorum. O yaşama hakkını nasıl alabilirim elinden? Tek nefes alacak dahi olsa değer.
Bu arada hamile olduğumu öğrendiğimde maddi anlamda çok zorluğa girdiğimizi de öğrendim eşim iflas etti vs. Ben yapamadım ne öğrendiğim zaman ne de hastalığı öğrenince.
Bu arada hastalık demeyeyim oluşumsal hata. Diyafram zarı gelişmediği için organlar olması gereken yerde değil göğüs boşluğunda. Kalp sağda.

Benim kuzenim spiralle korunuyor 2.5 yıldır çok şükür plansız hamilelik de olmadı. Burada spiralle hamile kalan okuyorum ama bilemedim..

O zaman çok büyük risk, bence çocuk istemeyenler daha garanti yöntemler bulmalı..
Kuzenim spiral kullanıyor ve memnun 2.5 yıldır, hiç hamile de kalmadı.
Spiralle hamile kalanlar var... bakir spiralle canim. Konu sahibi korunmus mu? Nasil korunmus?

Maalesef tüm fakir ailelerin tüm çocukları doktor, mühendis, bilim adamı ..vb olmuyor.
Mesela Nobel ödüllü Aziz Sancar bir istisna, 7 çocuklu çok fakir bir ailedendi ve şimdi dünyaca ünlü bir bilim adamı.
Ama bir istisna. Çoğunlukla çok fakir ve çok çocuklu ( 5 ve üzeri) ailelerin çocukları maddi imkansızlıktan okulu bırakmak zorunda kalır (çünkü okula gönderebilmek de bir maliyettir) ve ailesine bakmak için hayata atılmak zorunda kalır.
neden fakir dediğim aileni kızı burs kazanıp üniversite okudu şuan ingilzce cevrmenlgi yapıyor yani ailenin parası yoksada okuma çabası olan bir evlat her şartlarda okuya bilir devlet var çok şükür üstelik meslek sahibi olan insanlar zengin yada durumu iyi olan insanlar değil aziz sancar gibi bir sürü insan var bence bir istisnada değil turkiyede yaşıyoruz çabalayan çalışan umudu olan her insan istediği yere gelebilir herşey para değil et yemek zorunda değiliz illa köfte tavukta yemek zorunda değiliz onlar olmadanda yaşayabiliriz ucuz şeylerde de protein kalsiyum var eskiden insanlar daha sağlıklı besleniyorlardi ozamanlar kanser bile yoktu okula gitmekte ücretli değil kitaplarıda devlet veriyor bir takım şeyleri bizler alıyoruz abartmazsak her türlü ihtiyacı alabiliriz diye düşünüyorm bu çocuktan çocuğa değişir okumak istiyen her türlü okur okumak istemeyen okumaz bir çocuk dogurupta hayırsız evladı olan ailelerde çok halbuki çocuğu okutup tüm ihtiyaçlarını fazlasıyla karşıladılar ama çocuk hayırsız oldu istisnalara kaldıysa işimiz buda bir istisna

Biz insanlar öyle yüzeysel düşünüyoruz ki...
Sizinle aynı durumdayız.
Dört yaşında bir oğlum iki yaşında bir kızım var. Ve sürpriz bi şekilde hamileyim ben de...
Rızk endişesiyle cocuklarınızı öldürmeyin buyuruyor Rabbimiz.
Her cocuk kısmetiyle gelir. Buna yüzde yüz inanıyorum ben. Evet zor olacak üç minik cocuk. Ama onlar büyüdüklerinde birbirlerine öyle güzel yoldaş öyle güzel arkadaş olacaklar ki... Çağımızın bence en büyük sorunu insanların yalnızlaşması... Kardeş büyük bir boşluğu dolduruyor bu dönemde...

Back