- 20 Şubat 2010
- 32.896
- 6.247
- 448
- Konu Sahibi seyrekyagmur
-
Hani aldırmayıp durumu iyileşen çocuklarıyla mutlu olan işleri düzelen insanları örnek gösteriyorlar ya hepMaalesef öyle. Elbette herkesin kendi kararı, gönül ister ki herkesin durumu iyi olsun ama hayatın gerçekleri var. Bende isterdim 3-4 çocuğum olsun, hepsine eşit imkan sağlayayım ama şu birkaç ayda gerçekleşen ekonomik durumlar bile beni bu fikirden uzaklaştırdı. Eşim kalabalık bir ailede büyüdü, aile desteği olmadan küçük yaşta iş hayatına atılarak başardı herşeyi, eğitimi dahil ama maalesef geçmişte yaşadığı şeyler hala kalbinde yaradır, evet kardeşleriyle büyüdü yeri geldi beraber ağlayıp sevinmişler ama maalesef yıllar geçtikçe aradaki boşlukları doldurmak için çok uğraşmışlar ve şuanda hepsi ayrı yerde, bayramdan bayrama bile görüşmezler nerdeyse. Bunun gibi örnekler iyi örneklere nazaran daha çok, gerçekleri kabul etmek lazım. Kayınvalidem son çocuğuna kendi deyimiyle istemeden hamile kalmış aldırmayı kıyamamış ve şuanda en çok küçük oğlu isyanda çünkü sağlık ve eğitim sorunları var ve bu sorunlardan ötürü hayatını istediği gibi kuramıyor, maddi durumu kötü olduğu için hastalığına karşı gerekli tedavisi hep yarım kalıyor. Kazara hamilelik daha çok ihmaldir, şu devirde bir sürü korunma yöntemi var, erkekler için bile var. 3 dakikalık zevk için insanlar buna benzer ağır kararlar vermek zorunda kalmamalı. Herkes kendi kararlarının sonucunu yaşıyor iyi veya kötü.
Burada daha once bir uyeye aldirma, dogur, olmayanlari dusun diye diye dogum yaptiranlar; kadin bebegi kabullenemiyorum deyince “puh sen nasil annesin” diyenlerle ayni tipler.. millet dogur der, ama dogurup bakamayinca da taslamak icin tasi once eline alir.. bakabilecekseniz, etinden-sutunden-egitiminden en iyilerini sunabilecekseniz dogurun..
ah ben ona ilk konusunda aldır demiştim bana da yürümüşlerdi.
İşte ne güzel örnek verdiniz, biri teşekkür bile etmemiş adamcağız çektiği acılarla kalmış resmen. Babanız işin aslını kendisinden bildiği için ve asıl başarının çocuk sayısından çok hayırlı ve donanımlı insan yetiştirmenin olduğunu anlamış. İnanın şu son 1 yılda bile gördüğüm örnekler karşısında dünyaya çocuk getirmenin ne kadar büyük bir sorumluluk olduğunu bir kez daha anladım. Babanızın başına gelen şey eşimin de başına geldi;kendisini biraz kurtardıktan sonra kardeşlerini okutmak için çok mücadele verdi ve sonuç olarak bayramda bile zar zor arayan, bırakın minnettar olmayı ev aldı diye anında cephe alan kardeşleri var. Ne diyelim herkesin kararı kendine elbet.Benim babam da çok kötü bir çocukluk geçirmiş.
4 kardeşlermiş, babam en büyükleri imiş.
10 yaşından beri dedemle işlerde çalışmış, evet sonra öğretmen olup kendini kurtarmış ama hep çocukluğu travmalarla geçmiş. Sonra evlilik korkusu olmuş.35 yaşında zor evlenmiş, sonra ben doğdum ve yıllarca 2.çocuğa cesaret edemedi. Kardeşim babam 42 yaşında iken doğdu o da annemin ısrarı ile. Bu arada maddi durumumuz gayet iyiydi. Ama babam çocuklukta yaşadıkları yüzünden hep korku duydu.
Yani babam geçmiş zamanı çok iyi anmaz, şikayet ettiğinde diğer kardeşler yapmasaydın demiş yani cevaplar da bu. Kimse Allah razı olsun abi bize destek oldun dememiş.
Yani kardeşler bile birbirine nankör.
Burada çoğu kişi yok el ele verdik, göz göze verdik şöyle dayanıştık şöyle mutluyduk diyor ya ben inanmıyorum veya çok abarttıklarını düşünüyorum.
Bir çocuk çocukluğunu yaşamayacaksa ne diye evlat olarak doğuyor ki?
Bir de biz yoklukta büyüdük de oldu da diyenler var.
Yahu çocuklarınız sizden iyi yaşasın, daha iyi yerlere gelsin yani niye hep aynı sıkıntıları yaşasın?
İşte herkesin düşüncesi farklı, ben babamı gördüğüm için yoklukta 3,4,5 çocuk yerine 1 çocuk olsun adam gibi okusun, büyüsün taraftarıyım.
Herkesin düşüncesi farklı işte..
Bu yüzyılda çocuğuna hakkıyla maddi manevi bakamamak günah bana göre. Bu konu çok ama çok ciddi bir konu bana göre burda açılmaması gereken bir konu. Bende 2. Çocuk asla düşünmüyorum kocamda bende korunuyoruz ama olurda hamile kalırsam aldırırım. Kıyma sadece bir örnek hanım efendi. Çocuk büyük bir sorumluluktur . Bu ülkede zaten 2 çocuğa bakmak büyük bir başarıyken birde 3. Ye istemeden hamile, kaldıysa aldırmalı çünkü bakamaz. Bakamayacağı çocuğuda doğurma diyorum bu kadar basit.o zamn buraya konu acilmasin arkadasim isi kiymaya mamaya getiriyorsunuz bu tarafin diger tarafida var herkes kiymayla. en pahali mamayla beslenmiyor madem bole bir rahatsizligi var cocuk alacagina rahmini tamamen aldirsin kimsenin gunahina girilmesin. dollenmis yumurtaya bebek demeyin diyorlarya sonucta o bir canli olcak dunyaya gelecek yumurtami tavuktan cikar tavuk mu yumurtadan cikar gibi oluyor biz nedesekte bayanin akli fikri var ha. akil verin yardim edin diyorsa .ben gunaha girmesin derimmm
o zamn kazayla cocuk olunca aldirmasin kimse bunu da cozumu var .toptan rahmini yumurtaliklarini aldir kimsenin gunahina girme kimseye hadi cocuk yap zorla 2 de yap 3 yap kimse denilmiyor mecbur ya dunya ya getirecek yada oldurecek sen olsan oldurur musun..Benim babam da çok kötü bir çocukluk geçirmiş.
4 kardeşlermiş, babam en büyükleri imiş.
10 yaşından beri dedemle işlerde çalışmış, evet sonra öğretmen olup kendini kurtarmış ama hep çocukluğu travmalarla geçmiş. Sonra evlilik korkusu olmuş.35 yaşında zor evlenmiş, sonra ben doğdum ve yıllarca 2.çocuğa cesaret edemedi. Kardeşim babam 42 yaşında iken doğdu o da annemin ısrarı ile. Bu arada maddi durumumuz gayet iyiydi. Ama babam çocuklukta yaşadıkları yüzünden hep korku duydu.
Yani babam geçmiş zamanı çok iyi anmaz, şikayet ettiğinde diğer kardeşler yapmasaydın demiş yani cevaplar da bu. Kimse Allah razı olsun abi bize destek oldun dememiş.
Yani kardeşler bile birbirine nankör.
Burada çoğu kişi yok el ele verdik, göz göze verdik şöyle dayanıştık şöyle mutluyduk diyor ya ben inanmıyorum veya çok abarttıklarını düşünüyorum.
Bir çocuk çocukluğunu yaşamayacaksa ne diye evlat olarak doğuyor ki?
Bir de biz yoklukta büyüdük de oldu da diyenler var.
Yahu çocuklarınız sizden iyi yaşasın, daha iyi yerlere gelsin yani niye hep aynı sıkıntıları yaşasın?
İşte herkesin düşüncesi farklı, ben babamı gördüğüm için yoklukta 3,4,5 çocuk yerine 1 çocuk olsun adam gibi okusun, büyüsün taraftarıyım.
Bir de fark ettim ki buradaki çoğu kişi anne olduğu için hep anne tarafından bakıyor, doğur nasıl olsa büyütürsün diyor ben çocuk tarafından bakıyorum. O yüzden yorumlarım farklı olabilir.
Herkesin bakışı farklı işte..
Daha geçen gün kocasından boşanmış ve ortada 4 çocuğu ile kalan birinin konusu vardı, çaresizlik içinde ortada kalan bir insan daha. Yani gerçekten söylenecek çok şey var, umarım herkes en doğru kararı verecek bir iradeye sahip olur.Hani aldırmayıp durumu iyileşen çocuklarıyla mutlu olan işleri düzelen insanları örnek gösteriyorlar ya hep
Ben de tam tersi son çocuğu doğurduğu için maddi durumu kötüleşen anne hepsiyle ilgilenmediği için kardeşine öfkeyle bakan eşiyle arası daha kötü olan dünya kadar örnek var
Ama bunlar çok rahat konuşulmuyor işte
İyi ki doğurmuşum demek kolayda keşke doğurmasaydım demek çok zor
tamam herkes oldursun cocuklarini herkes kiysin ne deyim ki size en iyisi toptan kurtulun. kazayla cocuk olmaz. hepimiz akli basindayiz hapla suyla korunuyorsan. esin. kondom takacak. kaza olmaz kimse istemedigi surece cocuk sahibi olmaz. ben senin dusuncene birsey demiyorm cocuk aldirmak en az adam oldurmek kadar caiz degilllBu yüzyılda çocuğuna hakkıyla maddi manevi bakamamak günah bana göre. Bu konu çok ama çok ciddi bir konu bana göre burda açılmaması gereken bir konu. Bende 2. Çocuk asla düşünmüyorum kocamda bende korunuyoruz ama olurda hamile kalırsam aldırırım. Kıyma sadece bir örnek hanım efendi. Çocuk büyük bir sorumluluktur . Bu ülkede zaten 2 çocuğa bakmak büyük bir başarıyken birde 3. Ye istemeden hamile, kaldıysa aldırmalı çünkü bakamaz. Bakamayacağı çocuğuda doğurma diyorum bu kadar basit.
Toplum olarak şu basit olayı kavrayamadık gitti;her kadın anaç olamıyor, her çocuk da rızkıyla gelmiyor. Parası olmadığı için çocuğunun altına naylon bağlayanları gördüm, sıkıntıdan sütü kesildiği için ve mama alacak parası yok diye un ve su ile mama yapan insanlar var. Herşeyi geçtim açlıktan ölen çocuklar var, yani çocuk doğdu diye gökten paralar veya iş imkanları yağmıyor. Ben hepsine bakarım, en güzel şekilde beslerim eğitirim diyenler ister 5 çocuk yapsın ama gerçekten maddi manevi hazır olmayanlar adam akıllı korunsun, kimsenin hakkına girmesin.Iste o yuruyenler simdi o uyenin psikolojik tedavisini karsilayip bebegin bakimini da ustlenmeliler.. ama bunun yerine o konuda kadina saldirdilar yine olmayanlari dusun diye.. saka gibi millet..
Bakamayacaksam doğurmam net. Çocuk sersefil olsun ama doğsun mantığı bana ters. Ben mutlu olmalıyım ki çoçuğum mutlu olsun. Benim mutlu olmam için maddi manevi büyütebileceğim kadar çocuk yapmam lazım. Allah bize beyin vermiş kullanalım. Şu yüzyıl da hiçbir şey eskisi gibi değil herşey çok pahalı , anne babalar perişan ve mutsuz ne kadar çok boşanma var neden??? Evde huzur yok kavga gürültü neden??? Çoğu maddiyat. Olmuyor artık yetmiyor 1 hırka ile 3 çocuk büyüdüğü zaman değil. Geçim çok zor. Huzurlu ve mutlu aile olmak için anne babaların bakabileceği kadar çocuğu olmak zorunda. Ve son kez yazıyorum ben bakamayacağım çocuğu doğurmam. Konu sahibinin zaten 2 çocuğu var bir sürü sağlık sorunu var , maddi sorunu var. Korunmuş ama hamile kalmış . Bu saatten sonra bu kadına daha fazla duyar kasmak olmaz doğursa maddi manevi göçecekler ailece. Tamamen sağlığını kaybedecek. Mantıklı olan kalbi atmadan erkenden aldırması. Biz bu kadınla beraber yaşamıyoruz çocuklarının ihtiyaçları içi. parası olmadığında kimse burdan cebinden vermeyecek . Biraz mantıklı düşünün lütfen yazık kadına ya. Kadın maddi zorluklardan dolayı işe başlamak üzereymiş zaten. Hali ortada .o zamn kazayla cocuk olunca aldirmasin kimse bunu da cozumu var .toptan rahmini yumurtaliklarini aldir kimsenin gunahina girme kimseye hadi cocuk yap zorla 2 de yap 3 yap kimse denilmiyor mecbur ya dunya ya getirecek yada oldurecek sen olsan oldurur musun..
Çok zor bir durum ama asla aldırmazdım kürtaj çok büyük bir günah insan öldürmekten bir farkı yok maddi duruma gelirsek çocuk zaten rizkiyla gelir 2 tane çocuğun warmis çokta değil hani ama yinede zor olucak senin için Allah kolaylığını verir elbet umarım en doğru kararı verirsin senin için hayırlısı olsun diyelimMerhaba arkadaşlar hiç aklıma gelmezdi böyle bir konu açacağım. Kızım dört yaşını dolduruyor, oğlum 16 aylık birkaç gündür kanamam vardı bugün doktora gittim ve hamile olduğumu öğrendim şu an 122 değerinde bu hafta içi bakılacak dış gebelik normal gebelik mi şu an çok kötüyüm ne yapmam gerektiğini bilmiyorum bir haftadır bir işte çalışıyorum maddi zor bir dönemdeyiz ve de tam dört yıldır çocuk emziriyorum aralıksız vücudun çok yorgun hissediyorum kendimi bu gebelikte korunurken oldu yani normal korunuyorduk üç kere spiral taktırmama rağmen düştü hap kullandım emziren annelere özel çocuğun devamlı kustu sütten geçmiş hiçbir şey tutmadı anlayacağınız ben de ve bu sonuçu oldu şimdi ne yapmalıyım arkadaşlar çok kötü bir durumun içindeyim hep büyük konuştum konuda kesinlikle kürtajı istemem diyordum ama bununla beraber psikolojik çok zorlanırım gibi geliyor artı iş hayatım tabii ki tamamen bitireceğim ama önemlisi bu değil yani çok muhim bir karar her açıdan vicdanen kesinlikle rahat olmayacağım diğer türlü ama doğursam da bir çok şey hayatında çok değişecek bi yandan vicdanı kaldırmak zor ama şartlarımda ağır siz olsanız napardınız üç küçük çocuk nasıl olur ? Kürtaj tecrübeleri olanları da okumak isterim.
Peki çocukları sersefil etmek mutsuz etmek maddi manevi hakkıyla bakamamak caiz mi? Hanımefendi yıl 2019. Herşey ateşpahası. Pazar’a gidiyorsun 2 torba dolduramıyorsun. Biraz beynimizi kullanalım.tamam herkes oldursun cocuklarini herkes kiysin ne deyim ki size en iyisi toptan kurtulun. kazayla cocuk olmaz. hepimiz akli basindayiz hapla suyla korunuyorsan. esin. kondom takacak. kaza olmaz kimse istemedigi surece cocuk sahibi olmaz. ben senin dusuncene birsey demiyorm cocuk aldirmak en az adam oldurmek kadar caiz degilll
İşte ne güzel örnek verdiniz, biri teşekkür bile etmemiş adamcağız çektiği acılarla kalmış resmen. Babanız işin aslını kendisinden bildiği için ve asıl başarının çocuk sayısından çok hayırlı ve donanımlı insan yetiştirmenin olduğunu anlamış. İnanın şu son 1 yılda bile gördüğüm örnekler karşısında dünyaya çocuk getirmenin ne kadar büyük bir sorumluluk olduğunu bir kez daha anladım. Babanızın başına gelen şey eşimin de başına geldi;kendisini biraz kurtardıktan sonra kardeşlerini okutmak için çok mücadele verdi ve sonuç olarak bayramda bile zar zor arayan, bırakın minnettar olmayı ev aldı diye anında cephe alan kardeşleri var. Ne diyelim herkesin kararı kendine elbet.
tamam iste beyni kulanmak istiyorsan onlem alacaksin toptan kurtulacaksin ama bebekten degil kendi rahmindenPeki çocukları sersefil etmek mutsuz etmek maddi manevi hakkıyla bakamamak caiz mi? Hanımefendi yıl 2019. Herşey ateşpahası. Pazar’a gidiyorsun 2 torba dolduramıyorsun. Biraz beynimizi kullanalım.
Sabah markete gittim, ne et aldım ne de sebze ve 100 lira param gitti. Aldığım şeylerde inanın en ucuzundan. Asgariden 4-5 kat fazla gelirimiz var, çocuklarım için şimdiden dil kursları, piyano, keman, resim vb branşlarda araştırma yapıyorum belki çocukların bunlardan birine yeteneği olacak ama fiyatlar ateş pahasına. İşte kim bilir ne yetenekler ne bilim insan adayları yok olup gidiyor ama tabi önemli değil karnı doysun canım gerisinin önemi yokPeki çocukları sersefil etmek mutsuz etmek maddi manevi hakkıyla bakamamak caiz mi? Hanımefendi yıl 2019. Herşey ateşpahası. Pazar’a gidiyorsun 2 torba dolduramıyorsun. Biraz beynimizi kullanalım.
Napsinlar kendilerini böyle avutuyorlar işte arkadaşlartamam iste beyni kulanmak istiyorsan onlem alacaksin toptan kurtulacaksin ama bebekten degil kendi rahminden
ben sizin dusuncesinize bisey demiyorm ama buyuk de konusmayin kimseyle tartismak icin bise demiyorm. durumun kotuyse yapmayacaksin zaten ama aldirmayacaksinda. ya kocanla yatmayacaksin yada onlemini alacaksin. dogum yaparken milet bagirip cagiriyor doktorlar bile diyor bu dogum sancisina dayanamiyorsan niye cocuk sahibi oliyorsun korun diyor allah bana saglik versin. ben 1 hirkayla 3 cocuk yetistririm veselam iyi gunler . hanim efendi ha bu arada gecende sizinle bi konuda anlasamaistk sizinle gercekten konusmak tan rahatsiz degilim dedgim gibi seviyeli sekilde tartisiyorzBakamayacaksam doğurmam net. Çocuk sersefil olsun ama doğsun mantığı bana ters. Ben mutlu olmalıyım ki çoçuğum mutlu olsun. Benim mutlu olmam için maddi manevi büyütebileceğim kadar çocuk yapmam lazım. Allah bize beyin vermiş kullanalım. Şu yüzyıl da hiçbir şey eskisi gibi değil herşey çok pahalı , anne babalar perişan ve mutsuz ne kadar çok boşanma var neden??? Evde huzur yok kavga gürültü neden??? Çoğu maddiyat. Olmuyor artık yetmiyor 1 hırka ile 3 çocuk büyüdüğü zaman değil. Geçim çok zor. Huzurlu ve mutlu aile olmak için anne babaların bakabileceği kadar çocuğu olmak zorunda. Ve son kez yazıyorum ben bakamayacağım çocuğu doğurmam. Konu sahibinin zaten 2 çocuğu var bir sürü sağlık sorunu var , maddi sorunu var. Korunmuş ama hamile kalmış . Bu saatten sonra bu kadına daha fazla duyar kasmak olmaz doğursa maddi manevi göçecekler ailece. Tamamen sağlığını kaybedecek. Mantıklı olan kalbi atmadan erkenden aldırması. Biz bu kadınla beraber yaşamıyoruz çocuklarının ihtiyaçları içi. parası olmadığında kimse burdan cebinden vermeyecek . Biraz mantıklı düşünün lütfen yazık kadına ya. Kadın maddi zorluklardan dolayı işe başlamak üzereymiş zaten. Hali ortada .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?