3.çocuk ve Kürtaj

Kesinlikle çocuk istenmiyorsa korunulmalı..
Bir sürü yöntem var, o konuda hemfikiriz.
Sorunuza gelince; ben konu sahibinin yerinde olsam, 2 tane rahatsızlığım olsa, küçük bakıma muhtaç 2 çocuğum olsa, eşim masada kalıp ölmemden korksa, maddi ve manevi olarak çok zor durumda olsam ve tüm bunların üstüne 4 yıldır bedenim aşırı deforme olmuş olsa, kesinlikle ama kesinlikle iki çocukta kalırdım.

hayat pahaliysa cocuklarin gunahi ne peki.. yakinda yasli bir nesil olcagiz

Yaptığınızın sorumsuzluk olduğunu düşünüyorum. Zira prezervatif kullansaydınız keşke. Kullandık oldu demeyin inandırıcı olmuyor. Karar sizin biz büyütmeyeceğiz o bebeği.

aynen canim kesinlikle umarim rabbim isini gucunu rast getirir ne diyelim biz dogur desek yada oldur desek kimse bizim lafimizla hareket etmez ama. inanin zit dusuncelerdede olsak bagzi arkadslarla gercekten hepsi tam hanim efendi seviyeli

Allah böyle insanlara niye çocuk verir ki keşke sadece çocuk istiyenlere verse millet 10 yıl uğraşır bir çocuk için kimiside doğacak olanı aldırır kıyamete az kalmisss

konu sahibi ve benzer sorunlar yaşayan herkes adına yorumunuzu oldukça rencide edici buldum.
şurasını untmamak lazım ki herkesin derdi kendine büyük.
çocuk sahibi olamamak büyük bir imtahanken korunduğu halde üstelik maddi manevi olarak hazır olmamasına rağmen hamile kalmak da kendi başına bir imtihan.
ayrıca konu sahibinin sağlık sorunları da varmış ki olmasa bile yine kendisini böyle zor bir zamanda bu derece sert bir şekilde eleştirmek çok da vicdanlı bir hareket gibi gelmedi bana.
gerçekten de bu kadar acımasız olmak zorunda değiliz diye düşünüyorum.

Çok doğru. Hatta birşey daha var hep deriz kimse avukat, doktor vs olmak zorunda değil herşeyden önce mutlu bir insan olmalı ama ağır işlerde çalışan insanlara bakın çoğu mutsuz, maddiyatı geçtim manevi olarak da belli ki birşey verilmemiş. Umarım konu sahibi ve aynı durumda olan bütün kadınlar pişman olmayacakları kararlar verirler. Mutlu kadın demek ilerde mutlu nesiller demektir.

Aynen İnan’ın deliricem 3 yaşında oğlum var eşim müdür , benim ailem ve eşimin ailesi emekli maaşlarını toruna veriyor ona rağmen zorlanıyoruz. Haftada 3 gün oyun grubuna verdim enerji atsın diye 800 tl !!!! Okul ücretleri uçmuş zaten Bana çok düşkün ilkokula başlar başlamaz işe döneceğim . Allah hepimizin yardımcısı olsun. Konu sahibi lütfen vicdan yapma . Sen değil hayat şartları suçlu

Ozaman her yanlışlıkla hamile kalan aldırsın ben hazır değilim çocukların var yok bakamam hayat pahalı hastayım ölebilirim dogurmayim diyeceğinize önlemini alın prezervatif diye birşey var tüplerini bağlatsin rahmini aldırsın böyle inandırıcı olmuyor korunduk ama oldu diyerek zaten ben konu sahibine değil ona aldır diyenlere tepki gosteriyorum

tamam iste beyni kulanmak istiyorsan onlem alacaksin toptan kurtulacaksin ama bebekten degil kendi rahminden
Kadın önlem almış ama olmuş , hiçbir Doğum kontrol yöntemi %100 korumaz. Ve bakamayacağım çok zor durumdayım , hamile kalırsam ölüm riskim var diyor. Keyfi kürtaj günahtır. Ama bu kadının durumunda kesinlikle kürtaj yapması onun ve ailesinin yararına

Konu sahibi hâlâ ne ile korunduğunuzu yazmadınız.
Ben geri çekilme ile hamile kaldığınızı anladım ilk yorumunuzdan.
Ve bu bir korunma yöntemi değil, dillerde tüy bitti ama anlaşılmıyor işte.
Bu kadar istemezken ciddi bir önlem almamak sizi haksız kılıyor zaten.

Ve henüz rahme yeni düşmüş cenini güya umursamamak, "canlı değilki caanım ama o daha bi yumurta, onun daha canı yok, kalbi yok" diyerek o mucizeyi değersizleştirmeye çalışanlara hakikaten şaşıyorum.. Ne yazık....

Konu sahibi inşallah boş gebeliktir de zorunlu kürtaj olursunuz diyeyim bari.
Çünkü zor bir durum, cidden zor.
Ha, aldırmak benim dünyamda yok o ayrı,düşünecek birşey yok, olmuş vardır bir hayır deyip devam etmeli bana göre. "Doğuracağım,doğurmayacağım" demek hadsizliktir benim inancıma göre.. Neyse, herkes kendi kararını kendi verecek.
Burada sormayın.

Ben ikinci hamileliğimi yaşıyorum mesela.
3. Çocuğum olacak kısmetse.
Hamileliğim aşırı zor geçiyor.
Bir daha asla bebek düşünmem, asla.
O yüzden araştırmaktayım.
Tüpleri bağlatacağım sanırım, ya da eşim ameliyat olma düşüncesinde.
Çünkü dayanılacak gibi değil.
Ben önlemimi bir şekilde almayı planlıyorum bundan sonrası için.

İyi düşünün siz de.
Aldır veya aldırma diyen hiç kimse yanınızda olmayacak.

hayat pahaliysa cocuklarin gunahi ne peki.. yakinda yasli bir nesil olcagiz
Günahı kimde biliyor musunuz? Manevi olarak doyumsuz, zamanında ailesinden yetersiz eğitim almasına rağmen ha torpille ha şansla bir şekilde başa gelmiş ve genel olarak kendisine benzeyenleri de arkasından sürükleyip toplumun çocuklarına bile yetersiz olmaya iten, ekonomi ve eğitimin içine eden herkes. Bazı insanlar da bunu gördükleri için az çocuk olsun ama tam olsun diye düşünüyorlar, veya bu günaha ortak etmemek için en garantili şekilde korunuyorlar.

aynen canim kesinlikle umarim rabbim isini gucunu rast getirir ne diyelim biz dogur desek yada oldur desek kimse bizim lafimizla hareket etmez ama. inanin zit dusuncelerdede olsak bagzi arkadslarla gercekten hepsi tam hanim efendi seviyeli

Evet konu sahibi kendi kararını kendi verecek.
Biz sadece kendi bakış açımıza göre yorum yapabiliriz o kadar.
Teşekkür ederim, herkesin seviyeli bir şekilde fikrini söylemesi burayı değerli kılıyor.

bizum topik kadinlari gorsen evlat sahibi olmak icin canlarini verecekler. ayda 30 tane test yapip husrana ugrayanlari gorunce allahim cok sukur sana diyoru sanki eskiden millet avukar doktor m uhendis. bilim insani olamiyordu hayati biz zorlastrdik .ozel okullar ozel diler bilmem ne bence cocuk azim etmesi lazim eskiden ne guzeldi hedefler o hedefler icin sabah aksam ders calisilirdi . hepsini biz ettik bizim sinifra fakir bir cocuk vardi allahim zehir zehir ve bunlar 5 kardes hepside suan. eczaci doktor hepside turkiyenin en iyi unuversitelerinden mezun o fakir aile okutuyors a annenin bir kolu yok ve hastaysa ve. ben o kadina cennetin en ust tabakasinda olmasini isterim

Evet konu sahibi kendi kararını kendi verecek.
Biz sadece kendi bakış açımıza göre yorum yapabiliriz o kadar.
Teşekkür ederim, herkesin seviyeli bir şekilde fikrini söylemesi burayı değerli kılıyor.
aynen oyle bu yuzden buraya mutlu bir sekilde yorum yaziyorm

Evet annenin mutluluğu çok önemli, bende katılıyorum.
Çocukları ile ilgilenen, mutlu, huzurlu kadınlar gelişimini sağlıklı tamamlayan çocuklar yetiştiriyor.
Zaten burada tek kıstas maddi değil, konu sahibi manevi olarak da yıpranmış,kendisi söylüyor bedenim yıprandı, eşim masada kalmamdan korkuyor diyor. Bunların hepsi psikolojik yüktür. Duygu durumunu etkiler.
Umarım kendisi ve ailesi için en doğru kararı alabilir..

hah aklinizla bin yasayim en dogru yorum bu

Hani siz diyorsunuz ya kürtaj olmamalı ama sonuna kadar korunmalıydı diye, işte sorun burda konu sahibi herşeyi ile hazırlıksız yakalanmış. Her insanın tepkisi ve duygusu farklı, siz olsaydınız aldırmazdınız mesala belki bende aldırmazdım yani olabilir gayet normal ama bir kadın kendini hazır hissetmiyorsa onun vereceği karar en doğrusudur, günahı ve sevabıyla. Allah herkesin yardımcısı olsun.

Reactions: 000
Ortada bi can varken anne mutluluğu baba mutluluğu falan hep boş laflar. Aa ama kalbi yok, e ama döllenme gerçekleşti ve gelişim başladı. Yani gelmek için yerini hazırlayan bi insan. Tüm tedbirlere rağmen gönderilmil bi can üstelik. Aldıracağım varsa da asla aldırmazdım ben. Hoş hiçbir şartta aldırmazdım.

Sana sonuna kadar katılıyorum bak bende tüp bebek tedavisiyle ikizlerimi doğurdum benim eşimin çocuğu olmuyor henüz 9 aylıklar fakat hani olur ya Allahın işi bir şekilde hamile kalırsam ki çok zor ama olsun biz yinede korunuyoruz ama olursada asla aldırmam bir kere aklımdan hiç çıkmaz benm doktrin özel muayehanesi var tedavimi oldum ama boş gebelik kürtaj olucam mecburen yanında da genç bir kız oturuyor eşiyle ve annesiyle gelmiş kucağında 8 aylik bebeği var kızın annesi bana sordu muhabbet ediyoz hamilemiziniz diye evet ama boş gebeli aldircaz mecbur dedim oda bana benm kızımda hamile kürtaj olmaya geldik Allah tan erken fark etti de kurtulacak henüz bebeği küçük dedi inanır mısın benim içime öyle bir ateş düştü ki hemn kalkıp lavaboya gittim ve ağladım ben tam 3 yıl uğraştım benden daha çok bekleyenler var 3. cude hamile kaldım şükrettim oldu diye ve bu insanları oyuzden anlamıyorum bana göre aldırmak diye bir kavram yok yetiştirilme tarzımdan herhalde ama bakamam aldırayım diyenlere inanmıyorum bi komşumuz var sırf oğlan olsun diye 6 tane kız doğurdu ama nafile çokta fakirler ama doğan büyüyor bir şekilde şimdiki insanlar hayat şartlarını maksimumda tutuyor yok özel ders yok yüzme kürsü yok müzik yok dans mutlu büyüsün yawrum vs vs walla benim çocuklar ben nasıl buyudysem öyle büyüyecek eskiden insanlar 5,6 hatta daha fazla doğuruyordu e onlar şuanda bizim doktorlarımız mühendislerimiz polislerimiz değil mi? Bak bir şekilde okuyunca meslek sahibi oluşuyormuş demek ki

aynen oyle canim allah. dogru yolu gostersin bende kalp. hastasiyim 3 cogum en kucugu 7 aylik ve emmedi ben adet oldum ve gercekten tekrar anne oldum hic pisman degil suan hamileligim cok zor geciyor bazen yemedigim gunler bile oluyor surekli kusuyorm cok zor ama isyan edemiyorm ben bu cocuga digerlerine. omrumu veririm buda benm hayat sinavim belki ilerde cocuk sahibi olmam diye ust uste yaptim pisman degilim allah kimseyi pisman etmesin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…