3.çocuk ve Kürtaj

Şahsen aldırın aldırmayın demem. Her kadın bunun kararının kendisinin vermesini gerekli olduğunu düşünüyorum. Ben aldırmazdim,ama kimin ne yaşadığını bilmiyoruz tabi. Hangi karari verecek olursanız lütfen psikolojik destek alın. Benim bir tanıdığım 4. Hamileligini kürtaj ile sonlandırdı maddi ve manevi sebeblerden dolayı. Kafasında tüm sebebleri mantık olarak var olsada psikolijik olarak çok yıprandı sonra. Onun icin doğurmak istersiniz istemezsiniz onu bilemem, ama ne olursa olsun bir kere profesyonel biri ile görüşmeniz lazım. Burda herkes kendi fikrini söyleyebilir, ama bizim lafımız ile ne kürtaj olabilirsiniz nede bir bebek dünyaya getirebilirsiniz.

Kesinlikle size bu konuda katılıyorum. Doğru beslenme bir çocuğun hayatını ömür boyu etkiliyor, zeka ve fiziksel gelişimi , bağışıklık sistemi,psikolojisi kısaca herşeyi kapsıyor. Bu konuda yapılan araştırmalar bile iyi beslenen, maddi yeterlilik içinde büyüyen çocukların akademik ve psikolojik olarak daha ileri olduğu yönünde. Eskiden o meşhur bulgur bile daha faydalıydı ama herşeyin yapay olduğu bu dönemde maalesef karın tokluğuna çocuk büyütmek büyük risk. Herşeyi geçtim özellikle ülkemizdeki iyi bir eğitimin masrafları ortada, insanlar tek çocukta bile ne kadar zorlanıyorlar. Sadece karın tokluğuna büyüyen neslin hali ortada, istisna örnekler elbette var ama adı üstünde istisna.

Ben böyle konularda fikir sormayı da,
birilerine 'bebeğini aldır veya aldırma' şeklinde akıl vermeyi de doğru bulmuyorum.
O nedenle size ne yapmanız gerektiği hususunda fikir beyan etmeyeceğim.
Çok kişisel kararlar bunlar.

Ben kişisel olarak, kürtajın bir doğum kontrol yöntemi olarak kullanılmasını doğru bulmuyorum.

Bununla birlikte sizin ne yapacağınız,eşinizle sizin vereceğiniz bir karar.

Kesinlikle ne olursa olsun Allah rızkı verir düşüncesi ortalıkta bezsiz dolaşan 1.5 yaşında bebeği ardında 5 çocuk hamile bir kadın gibi olur.

Allah rızkı vermiş ama beyinde vermiş kullan diye
Daha yeni oluşmuş hücreye bebek diyorlar bu gidişle sperme melek diyecekler o olacak
Bunun daha ileri bakış açısı korunmayı günah olarak gören doğacak çocuğa engel oluyorsun demek

Kesinlikle kimse söyledi diye bebeği aldırmaktan yada doğurmaktan vazgeçmez kimse

Ben doğurdum.aynı durumu yaşadım.bir kızım bir oğlum vardı.üçüncü korunurken oldu. Çok zordu ama aldırmadım.herkes bir değil tabi.kolay değil hemde hiç kolay değil onu söyleyebilirim sadece.her iki kararda da zaman lazım yani zamanla verdiğiniz kararın sonuçlarına alışıyor ve uyum sağlıyorsunuz.

Bu gebeliğin daha sağlıklı normal seyreden bir gebelik olup olmadığı bile belli değilken,kürtaj olmalı mıyım? yoksa doğurmalı mıyım?diye kendinizi strese sokmayın derim.Belki de gebeliğiniz gelişmeyip tıbben zorunlu kürtaj olmak durumunda kalabilirsiniz.

Merhabalar, öncelikle durumunuza çok üzüldüğümü söylemek isterim.
Allah hiçkimseyi sizin vermek zorunda olduğunuz kararla karşı karşıya bırakmasın.
Umarım en doğru kararı verirsiniz.

Ben size aldırın ya da aldırmayın demeyeceğim çünkü bu sizin vermeniz gereken çok kişisel bir karar.
Bir yerlerden çıkış yolu umarak bu konuyu açtığınızı biliyorum ama keşke bu konuyu da açmasaydız.
Buradaki herkes iyiniyetle kendince en doğru olduğunu düşündüğü tavsiyeyi vermeye çalışsa da kanımca bunlar sizin aklınızı karıştırmaktan başka hiçbir işe yaramayacak.

Bence eşinizle oturup durumu iyice bir tartın, kararınızın öncesinde ve sonrasında da psikolojik yardıma başvurun.
Başkalarının fikirleri çerçevesinde değil kendi koşullarınız, inançlarınız ve hayattaki duruşunuz çerçevesinde alın kararınızı.
Çünkü kararınız ne olursa olsun kararınızın sonuçları ile başa çıkmak zorunda olan yine siz olacaksınız.
Allah yardımcınız olsun.

Nasıl düşüncedir karnınızdaki evlat olacak size onun günahı ne peki? Sefalet kelimesi diyorsunuz ya birde bunun tersini düşünğn derim

Karnındaki eğer gebelik sağlıklı bir şekilde ilerlerse evet, evlat olacak. Fakat halihazırda 2 evlat zaten var.

Konu sahibi maddi sıkıntılardan bahsetmiş.
Yenidoğanlar elinde para çekiyle dünyaya gelmiyor. Ona yapılacak masraflar nedeniyle 2 kardeşinin ihtiyaçlarından da kısılıyor olacak.

Ama tabii günaha girmemek daha önemli! Evlatlarım mahrum yetişmiş, ukteleri olmuş kimin umrunda!

Reactions: 000
bebek bezi yarım kilo kıymadan pahalı bu ülkede. İyi bir okul yıllık 40 bin. En ucuz kreş ortalama 800. Konu sahibinin 2 çocuğu zaten var. Bakın konu sahibi buradaki duyar kasmalar beni sadece güldürüyor . Mama parası almış başını zaten gitmiş. Her canlı hakkıyla bakabileceği kadar çocuk yapmalı . Mantığınız ile hareket edin. Buradaki kimse bebeğiniz katı gıdaya geçtiğinde haftada 2 kez yemesi gereken köfteyi alıp sofranıza koymayacak. Burdan böyle hayati bir konuda akıl almayın. Üstelik hastasınız ya Doğumda yada hamilelik süresince bir şey oldu öldünüz çocuğunuza eşinize buradaki kadınlar bakmayacak. Kendinize ve ailenize karşı sorumlusunuz ona göre davranın.

Maalesef öyle. Elbette herkesin kendi kararı, gönül ister ki herkesin durumu iyi olsun ama hayatın gerçekleri var. Bende isterdim 3-4 çocuğum olsun, hepsine eşit imkan sağlayayım ama şu birkaç ayda gerçekleşen ekonomik durumlar bile beni bu fikirden uzaklaştırdı. Eşim kalabalık bir ailede büyüdü, aile desteği olmadan küçük yaşta iş hayatına atılarak başardı herşeyi, eğitimi dahil ama maalesef geçmişte yaşadığı şeyler hala kalbinde yaradır, evet kardeşleriyle büyüdü yeri geldi beraber ağlayıp sevinmişler ama maalesef yıllar geçtikçe aradaki boşlukları doldurmak için çok uğraşmışlar ve şuanda hepsi ayrı yerde, bayramdan bayrama bile görüşmezler nerdeyse. Bunun gibi örnekler iyi örneklere nazaran daha çok, gerçekleri kabul etmek lazım. Kayınvalidem son çocuğuna kendi deyimiyle istemeden hamile kalmış aldırmayı kıyamamış ve şuanda en çok küçük oğlu isyanda çünkü sağlık ve eğitim sorunları var ve bu sorunlardan ötürü hayatını istediği gibi kuramıyor, maddi durumu kötü olduğu için hastalığına karşı gerekli tedavisi hep yarım kalıyor. Kazara hamilelik daha çok ihmaldir, şu devirde bir sürü korunma yöntemi var, erkekler için bile var. 3 dakikalık zevk için insanlar buna benzer ağır kararlar vermek zorunda kalmamalı. Herkes kendi kararlarının sonucunu yaşıyor iyi veya kötü.

o zamn buraya konu acilmasin arkadasim isi kiymaya mamaya getiriyorsunuz bu tarafin diger tarafida var herkes kiymayla. en pahali mamayla beslenmiyor madem bole bir rahatsizligi var cocuk alacagina rahmini tamamen aldirsin kimsenin gunahina girilmesin. dollenmis yumurtaya bebek demeyin diyorlarya sonucta o bir canli olcak dunyaya gelecek yumurtami tavuktan cikar tavuk mu yumurtadan cikar gibi oluyor biz nedesekte bayanin akli fikri var ha. akil verin yardim edin diyorsa .ben gunaha girmesin derimmm

Ben olsam aldırmazdım
Birde şu yönüyle düşünün her şerde bir hayr vardır. Allah korusun çocuklarınızdan biri hasta olsa ve bu doğacak bebek ona çare olsa hemen doğrursunuz dimi bence karnınızdakinin diğerlerinden hiç bir farkı yok rabbim doğru karar almayı nasip etsin size inş.

Mutlaka zordur anlıyorum sizi ama ben olsam aldırmazdım büyük ihtimal. Tabi benim maddi durumum şuan 3 çocuğa bakabilecek durumda çok şükür.Yaşayan dünyaya gelmiş cocuğuma nasıl kıyamayacaksam bu da karnımdaki evladım derdim bir fark yok bence. Yinede en iyi karar sizin kararınız biz ne diyebilirz ki Kanamanız varmış belki düşük yaqarsınız veya dış gebeliktir sizin için hayırlısı ne ise olsun.

Biz bu dünyaya sefa sürmek mutlu olmak için gelmedik hayat hep iniş cikislarla dolu başımıza bize gore bir musibet geldiğinde bunun bir imtihan olduğunu bilip hikmeti vardır diye düşünmeliyiz nasıl ki hayattaki çocuklarınıza kiyamayacaginiz gibi bu doğmamış bebeğe de kiyma hakkınız yok her zahmette bir rahmet vardır bilemezsiniz ki bunun sonunda sizi ne gibi müjdeler bekliyo aklinizi başınıza alin lütfen çok pişmanlık yasarsiniz her bebek rizkiyla doğar daha dunyaya gelmeden rizki belirleniyor yapacağınız tek şey bu bebeği dünyaya getirmek dua etmek umarımki sonunda iyiki doğurmuşum diyeceksiniz kiymayin yavrucaga ve kendinize de

Sonuna kadar katılıyorum

Burada daha once bir uyeye aldirma, dogur, olmayanlari dusun diye diye dogum yaptiranlar; kadin bebegi kabullenemiyorum deyince “puh sen nasil annesin” diyenlerle ayni tipler.. millet dogur der, ama dogurup bakamayinca da taslamak icin tasi once eline alir.. bakabilecekseniz, etinden-sutunden-egitiminden en iyilerini sunabilecekseniz dogurun..

Benim babam da çok kötü bir çocukluk geçirmiş.
4 kardeşlermiş, babam en büyükleri imiş.
10 yaşından beri dedemle işlerde çalışmış, evet sonra öğretmen olup kendini kurtarmış ama hep çocukluğu travmalarla geçmiş. Sonra evlilik korkusu olmuş.35 yaşında zor evlenmiş, sonra ben doğdum ve yıllarca 2.çocuğa cesaret edemedi. Kardeşim babam 42 yaşında iken doğdu o da annemin ısrarı ile. Bu arada maddi durumumuz gayet iyiydi. Ama babam çocuklukta yaşadıkları yüzünden hep korku duydu.
Yani babam geçmiş zamanı çok iyi anmaz, şikayet ettiğinde diğer kardeşler yapmasaydın demiş yani cevaplar da bu. Kimse Allah razı olsun abi bize destek oldun dememiş.
Yani kardeşler bile birbirine nankör.
Burada çoğu kişi yok el ele verdik, göz göze verdik şöyle dayanıştık şöyle mutluyduk diyor ya ben inanmıyorum veya çok abarttıklarını düşünüyorum.
Bir çocuk çocukluğunu yaşamayacaksa ne diye evlat olarak doğuyor ki?
Bir de biz yoklukta büyüdük de oldu da diyenler var.
Yahu çocuklarınız sizden iyi yaşasın, daha iyi yerlere gelsin yani niye hep aynı sıkıntıları yaşasın?
İşte herkesin düşüncesi farklı, ben babamı gördüğüm için yoklukta 3,4,5 çocuk yerine 1 çocuk olsun adam gibi okusun, büyüsün taraftarıyım.
Bir de fark ettim ki buradaki çoğu kişi anne olduğu için hep anne tarafından bakıyor, doğur nasıl olsa büyütürsün diyor ben çocuk tarafından bakıyorum. O yüzden yorumlarım farklı olabilir.
Herkesin bakışı farklı işte..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…