Bu günaha bari bizi şahit tutamasaydınız olan ölmüş minicik bebek hiçbir sağlık sorunu yokken ölmek zorunda kalmış . Bolca tövbe istiğfar edin bari burda diğer yorumcular gibi vicdan azabına gerek yok diyemiyorum çünkü var .. benim.otizmli.bir çocuğum var ve aynı sizin gibi korunarak tekrar hamile kaldım ama bir kez bile aldırmak aklıma gelmedi o cana nasıl.kiyarim evet cokkk zor bir oğlum var ama olan oldu . Size de başka tavsiyem yok çocuk istemiyorsanız tüpleri tamamen bağlatın ve bolca tövbe istiğfar
Sizin durumunuz ile çok farklı yalnız. Siz ilk çocuğunuza kıyaslayarak bir yargıya varmışsınız. Yanınızda eşiniz var, evlilik birliğiniz var. Herkes kendi şartları altında bir karara varır..
Böyle konulara yorum yapmaya çekiniyorum ama hayatın gerçekleri de var.
Tek başına bir çocuğu büyütmek maddi manevi çok zor. İnanın çok ama çok zor. Pekçok sektör çalışana asgari ücret veriyor ama ev kiraları 15 binden az olan şehir kalmadı. Herkesin anne babası hayatta değil, bir bakıcı- kreş gibi bir şey düşünülse, o da eminim 15 binden aşağıda değil. Her anne emziremiyor, formül mama ile beslenen çok bebek var.. Bezi, kıyafeti, araç gereç gibi şeyler bir kenara, bir bebeğin her hastalığında ödenecek olan ilaç paraları bile az değil. Yalansa yalan desinler.. Daha geçen gün bebeğimi acile götürdüm, eczanede ödediğimiz ücret 900 TL. Ne bileyim, D vitaminini 1 yaşa kadar ücretsiz verirler mesela ama önerilen 3 yaştır. Ya da demir takviyesini belli bir döneme kadar ücretsiz verirler ama çoğu doktor diş çürümesi gibi nedenlerle farklı ürünü önerir.. Gaz sıkıntısı olur, probiyotikler dünya para.
Örneğin çocuğunuzun otizmli olduğunu söylemişsiniz. Ücretsiz olarak yararlanabildiğiniz eğitim saatleri yeterli mi? Ben okul öncesi öğretmeniyim, cevap vereyim, yeterli değildir. Vicdanen daha iyi bir noktaya ulaşması için mutlaka maddi anlamda farklı eğitimler veya gelişimsel araç gereçlerle uğraşıyorsunuzdur. Eşi yanında olmayan , ailesi olmayan veya destek vermeyen, asgari ücret ile çalışan kaç insan bunların üstesinden gelebilir ? Matematik ortada. Gelemez.
Manevi açıdan da aşırı zor. İpsiz sapsız baba günün birinde kalkıp , görmek istiyorum der , alır götürür. Belki bilmeyenler vardır, kadınlara verilen pekçok uzaklaştırma kararında çocuk devre dışı bırakılır. ( Çocuk istismarına yönelik bir davranış kanıtlanmazsa).
Herkes bunların üstesinden psikolojik olarak da gelemeyebilir yani.
Ben konu sahibinin verdiği karara ne doğru ne yanlış diyemem. Çünkü çoğu zaman yaptığımız ahlâki yargılar, başımıza geldiğinde farklı bir davranışa dönüşebilir. O yüzden artık olmuş bir şeyin üstünde bu şekilde yorum yapmak yanlış diye düşünüyorum.