• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3. Çocuk isteği perileri yokluyor arada.Delimiyim ben ya!

Hahaha😂😂😂😂😂😂çok güldürdünüz beni gözümde canlandırdım halinizi valla Allah yardımcınız olsun çok tatlılar😊
kızım ikincide erkek istiyordu kız olunca çok zor kabullendi.Erkek sevdası nerden geliyor anlamadım.Erkek çocuklarla çok güzel vakit geçiriyor.Anne diyor bir tanede erkek olsun başka istemiyorum söz anne lütfen diyor,Allah'tan işte erkek kardeş göndersin.Kız istemiyorum diyor.Bende ne yapacağımı şaşırdım.Kiz olsa valla üzülür konuşmaya çalıştım asla kabul etmiyor.Sanirim yapmam diye düşünüyorum 😂Ancak biraz rahat ettim.
Seneye kuçugumde kreşe başlar çok hevesli.
Artık damatlarımı oğlum gibi severim ne yapayım😂
Benim kızım da bazen delirip anne kardeşim kız olsaydı keşke diyor. Hatta küçükken de diyordu(6 yaşındaydı kızım oglum doğduğunda)anne kız olsaydı ne guzel oyuncak bebegim olurdu benim o diye. Baya kabullenmedi ilk zamanlar erkek kardeşini. O da kücük kızları korur,kollar oynatır ve ćok severdi.
Şimdi çok seviyor akşam yanına yatırip uyutuyor. Oglumda ablasına bayılir ama alışması zaman aldı epey. Demem o ki,kiskançlık kabullenme vs derken sureç sıkıntılı olabilir.
O kadar haylaz hareketli hepimizi yoruyor ki benim kızımda uslu,narin bir kiz değildi,o da hareketliydi epey. İkiside konuşkan beni en çok bu yoruyor ,harekete kosturmaya alıstım ama sorular,sürekli sorgulamalar canıma okuyor ,bedenimden çok beynimi yoruyor oğlum ki kızimda böyleydi.
Asla oturmuyor adam,sürekli hareket halinde. Çişini yaparken bile hareket ediyor. Şu an yemek yiyor bir yandan,öte yandan sandalyesini ayaklarıyla itiyor çekiyor bir değişik.
Bir bakıyorum dans ediyor müzik duymuş bir yerlerden,bir bakiyorum koltuklardan parkur yapmış ondan ona atlıyor,bir bakıyorum petege çıkmış. Dün sitede 1 saat scooter sürdü,aynı yaşta arkadaşi da onu kovaladı,sonra parkta koşturdular ama bildiğiniz baya koşuyorlar,2 dakika kum kazip taş buldular,sonra koşmaya devam. Eve geldi 7de sızdı koltukta.
Ama oyuncaklarini topla denince cevap hazır "yoyuluyorum anne,yada 2 adım yüruyecekse yine yoyuluyorum anne" oluyor. Bir yandan da aşıri tembel.
Ben böyle birsey görmedim. Kızim hareketliydi ama bir kez yoruldum dediğini de duymadım. Bu baska alem.
Sizin uslu kızlarda ayak uydurursa çekeceğiniz var.
Ne diyim hakkınızda hayırlısı olsun. Saglıkla büyüsünler.

The Analık +çalışma hayatım 6 senedir son sürat devam ediyor.Döngü aynı.
onlar yatana kadar aşırı yoruluyorum ama uyuduklarında boş kalınca 3.çocuk perileri yokluyor şu ara.
Bundan bı sene öncesinde biri bana 3. Çocuk lafını ettiğinde boğasım gelirdi oysa.
Off zorluklar unutuluyor güzellikleri kalıyor işte.
2 tane 5 ve 3 yaş olmak üzere kızlarım var.
ilk kızım çok zor büyüdü.
valla ne yalan söyleyeyim,2.çocugum o kadar kolay büyüdü ki ne diş sancısı yaşadık,ne kabızlık,ne kolik,ne yeme sorunu.
Aman Allah'ım böyle çocuk büyütmeye ne varmış dedim (masalalh diyelim lütfen)
Büyük kızım 5 yaşında oda daha yeni kolayladi diyebilirim.Dugusal inatçı bir çocuk.

Henüz tam rahatlamış sayılmayız.

Şimdi ne olur kızmayın ama bazen erkek bebek annesi olma isteği de doğuyor içime.
Ama tabi cinsiyetin önemi yok.
Kızda olabilir bunu bilemeyiz.
ilerde pişman olur muyum?

eşim 40 ben 35 yaşındayım.
Maddi sorunumuz yok.
Birde erkek bebek isteme sebeplerinden biride eşim tek erkek
Sülale de tek erkek çocuk.
Ailede değil yani.
Erkek kuzeni bile yok.
Bazen espiri yapıyor soyun kuruyacak diye:)) tamamen espiri çünkü eşimde defteri kapattığımdan o kadar emin ki.
Şu konuyu açtığımı görse hayrete düşer 🫢
Ögretmenim bu arada.
3.çocuk olursa ilk 2 sene ücretsiz izin hakkımı kullanmak istiyorum.
kızlarımı bu anlamda büyütürken çok zorlandım.
Ama şuan bu imkanimiz var çok şükür.
Konunun tam burasında silmek istedim valal yalan yok,saçmalama dedim.Yarin yine kendimi günün hengamesin de off 3.cocuk neyime derken bulacağım ama bu istek neden geliyor yahu.
😂
Çok anaç biriyim.
Çok zorlansam da hayatımdan şikayetçi olmadım hiç.
Çocuk büyütmeyi ciddi anlamda seviyorum zorlukları olsada.
Büyük kızımda kafamın etini yiyor anne erkek kardeş çok istiyorum diye.oda etkiliyor sanırım.
Aman ne bileyim işte.Birilerinin yap gitsin demesiyle de yapacak değilim ama benimle aynı durumda olup yapan veya yapmayıp pişman olanlar var mıdır?
Sizi anlıyorumm ben :) Maddi bir engel yok e istiyorsunuz da yapın bence. tabii kız olduğunda üzülmeyecekseniz.. Benim de 2 oğlum var 3. olsa kız olurmuydu acaba diyorum ama hemen tövbeden geliyorum tabiii. ben hemmaddi açıdan hem de yaşım da var olmasın yani artık.. yerinizde olsam yapardım ama

Anlayamiyorum. Yaşamak zor bisey başlı başına. Herkes cayirlarda meralarda gule oynaya geziyor mu nedir. Bi ben mi varolussan sancilar cekiyorum. Etrafin senlikliyse para yok, para varsa zaman yok, zaman varsa huzur yok, huzur varsa etrafinda kimse kalmamis vs uzar gider liste :) hayat bir maraton değil adeta izdiraplar silsilesi. Keyfin yerine gelene kadar o kadar cok ugrasiosun ki bi bakiosun geriye pek zamanin kalmamis. Daha ulkenin haline, insanlarin kötülüğüne, yok olmanin esigindeki ekosisteme, ekonomiye falan giremedim bile. Hadi bunu ilk bebege yaptin çünkü layikiyla yetistirebilecegine inaniyosun ammenna. Ikinciye yaptin ilki yalniz kalmasin diye hadi tamam fena fikir değil pratikte sallansa da. Üçüncünun bi bahanesi yok artik canın fırından taze çıkmış erkek bebek mi çekti nedir yani :)
Ben de ilk çocuktan sonrasını anlamsız buluyorum kendim için ne yalan söyleyeyim. Ne olacağımız belli değil,ülkenin durumu korkutucu. Belki çıkıp gideceğiz buralardan,tek çocukla kaçması daha kolayken,peşimde ördek ailesi gibi 3 çocuk düşünemiyorum yani. Tek çocuğa harcadığım para ortada,maaşımla daha fazlasını da yapamam. Kilosu 270 liraya kıyma aldım az önce. 3 çocuklu olsam 3 katını almam lazımdı. Ben hiç anlamıyorum neyle geçiniyor bu insanlar. Nasıl yaşayabiliyorlar çözemedim

çalışan insanlarsa başka şansları yok ki
hanımefendi öğretmenmis , kocası da memurmus maasi iyiymiş 2 memur maaşı alıyormuş sanırım bide 2 kira ev gelirleri varmış.
benim hesabıma gore bu iki çocuğu bile cidden çok iyi eğitmek/ büyütmek için yeterli sayılmaz.
çünkü 3 çocuğum olsun devlet okuluna gitsin demek yerine 1 çocuğum olsun ama yüzyıllık eğitimi ekolü olan özel okullara gitsin isterim, spor ve ekstra bir hobi kursu olsun mutlaka istedim/ beslenme kismini söylemiyorum bile, öğretici seyahatler ve tatiller olmali
ayrica üniversitede olabildiğince yurtdışı tercih etmek isterim vs vs

ama herkesin standarlari/bakış açısı çok farklı.
2 memur maaşı eşi alıyor,bir de kendisi 3 maaş gibi. Kira gelirin de olsa bana da mümkün görünmüyor sanki. Esas ben şaşıra şaşıra bir hal oldum millet nasıl geçiniyor hiç anlamıyorum. Tek çocuğum var 17 yıllık mühendisim,çevremdeki arkadaşlarımdan en yüksek maaşı da ben alıyorum ama yine de ikinci bir çocuğum olsa nasıl okuturum yani düşünüyorum. Kimse yemiyor içmiyor bence,ortalama bir yerde de oturuyorum,çevremde benim kadar pazar eşyası market torbası taşıyan da görmüyorum açıkçası. Hala daha da doğuruyorlar,şaşırtıcı geliyor valla

Merhaba son sayfalara bir göz gezdireyim dedim de inanamadım, bu ülkede tek 3 cocuk isteyen konu sahibi gibi davranan bir hayli fazla ne diyeyim. Kendimden örnek vereyim 5 yaşında bir oğlum, 3 yaşında bir kızım var. 3. bebeğim için neredeyse 1 seneye yakın uğraştık. Maksat cinsiyet olmamalı, insan elbet ister farklı bir duygu tatmayı ama sadece cinsiyet için çocuk sahibi olunmaz. Ama maksat 3. çocuksa ve vaktinizin ve maddi gücünüzün yeteceğine inanıyorsanız bana normal bir istek olarak geldi. İstedikten sonra kahvaltıya da gidilir, lüks restoran olmaz sosyal tesis olur, tiyatroya da gidilir, özel sahneler olmaz devlet tiyatroları olur, spor tesisi de yerel kurum anlaşmalı bir yer olur, zamanla çocuk büyüdükçe kendi özel ilgi alanına yönelir zaten. Önemli olan ona destek olabilir misiniz?

Bir aile için en önemli şey sevgidir ve cocuğun bir birey olarak duygularını yaşamasına ve anlaşılmasına önem vermektir. Yoksa bu hayatta hangimiz mükemmeliz ve dört dörtlük işler yapıyoruz? Önemli olan elinden gelenin en iyisini yapmaya hazır mısın?

Bu nedenle yapılan yorumlardan öte kendin istiyor musun? Önemli olan bu. Ayrıca çok çocuklu olmak bir seçimdir. Gerisinde bir çok neden barındırabilir. Kardeşlik duygusu en güzel hediye. Yeri gelir anne baba anlamaz kardeş kardeşi anlar, oyun arkadaşı olur. Herkesin doğrusu kendine

Sevgiler..

2 memur maaşı eşi alıyor,bir de kendisi 3 maaş gibi. Kira gelirin de olsa bana da mümkün görünmüyor sanki. Esas ben şaşıra şaşıra bir hal oldum millet nasıl geçiniyor hiç anlamıyorum. Tek çocuğum var 17 yıllık mühendisim,çevremdeki arkadaşlarımdan en yüksek maaşı da ben alıyorum ama yine de ikinci bir çocuğum olsa nasıl okuturum yani düşünüyorum. Kimse yemiyor içmiyor bence,ortalama bir yerde de oturuyorum,çevremde benim kadar pazar eşyası market torbası taşıyan da görmüyorum açıkçası. Hala daha da doğuruyorlar,şaşırtıcı geliyor valla
Eşi nasıl iki memur maaşı alıyor anlamadım?

Benim kızım da bazen delirip anne kardeşim kız olsaydı keşke diyor. Hatta küçükken de diyordu(6 yaşındaydı kızım oglum doğduğunda)anne kız olsaydı ne guzel oyuncak bebegim olurdu benim o diye. Baya kabullenmedi ilk zamanlar erkek kardeşini. O da kücük kızları korur,kollar oynatır ve ćok severdi.
Şimdi çok seviyor akşam yanına yatırip uyutuyor. Oglumda ablasına bayılir ama alışması zaman aldı epey. Demem o ki,kiskançlık kabullenme vs derken sureç sıkıntılı olabilir.
O kadar haylaz hareketli hepimizi yoruyor ki benim kızımda uslu,narin bir kiz değildi,o da hareketliydi epey. İkiside konuşkan beni en çok bu yoruyor ,harekete kosturmaya alıstım ama sorular,sürekli sorgulamalar canıma okuyor ,bedenimden çok beynimi yoruyor oğlum ki kızimda böyleydi.
Asla oturmuyor adam,sürekli hareket halinde. Çişini yaparken bile hareket ediyor. Şu an yemek yiyor bir yandan,öte yandan sandalyesini ayaklarıyla itiyor çekiyor bir değişik.
Bir bakıyorum dans ediyor müzik duymuş bir yerlerden,bir bakiyorum koltuklardan parkur yapmış ondan ona atlıyor,bir bakıyorum petege çıkmış. Dün sitede 1 saat scooter sürdü,aynı yaşta arkadaşi da onu kovaladı,sonra parkta koşturdular ama bildiğiniz baya koşuyorlar,2 dakika kum kazip taş buldular,sonra koşmaya devam. Eve geldi 7de sızdı koltukta.
Ama oyuncaklarini topla denince cevap hazır "yoyuluyorum anne,yada 2 adım yüruyecekse yine yoyuluyorum anne" oluyor. Bir yandan da aşıri tembel.
Ben böyle birsey görmedim. Kızim hareketliydi ama bir kez yoruldum dediğini de duymadım. Bu baska alem.
Sizin uslu kızlarda ayak uydurursa çekeceğiniz var.
Ne diyim hakkınızda hayırlısı olsun. Saglıkla büyüsünler.
Amin amin bizimkilerde çok uslu değiller tabi neticede çocuk😊anları anlarını tutmuyor,kuduruyorlar bazen,bazen kavga ederler,bazen anlaşırlar.Bazen evi yıkarlar😂valla değişiyor beynim alişmiş bu duruma kabullenmiş normal görüyor.Amin amin hepsi sağlıklı büyüsüler

Ben de ilk çocuktan sonrasını anlamsız buluyorum kendim için ne yalan söyleyeyim. Ne olacağımız belli değil,ülkenin durumu korkutucu. Belki çıkıp gideceğiz buralardan,tek çocukla kaçması daha kolayken,peşimde ördek ailesi gibi 3 çocuk düşünemiyorum yani. Tek çocuğa harcadığım para ortada,maaşımla daha fazlasını da yapamam. Kilosu 270 liraya kıyma aldım az önce. 3 çocuklu olsam 3 katını almam lazımdı. Ben hiç anlamıyorum neyle geçiniyor bu insanlar. Nasıl yaşayabiliyorlar çözemedim

Standartlar herkes için farklıdır.

Mesela gelir durumu sizden daha yüksek biri de , sizin için "aaa nasıl çocuk yaptı ? Ben olsam o gelir düzeyi ile tek çocuk bile yapmam" diyebilir.

Emin olun bizde çok alışveriş yapıyoruz.
İhtiyaçlar hiç bitmiyor.
Açıkçası çok çok ilerisini düşünmüyorum.Yakın gelecekte gayette yetebilcegimize inanıyorum.
Mesela 10 öncesi yaşam şartları ile şimdiki yaşam sartlarimkz arasında epey fark var.Sartlar sürekli değişiyor Olasılık düşünürsek hiç birşey yapılmaz ki.

babam biz 5 kardeş tek kazanarak okuttu etti.Hepimizde iyi yerlere geldik.
Genlerinde okuma isteği varsa okurlar.
Bizde her konuda destek olacağız tabi.

çalışan insanlarsa başka şansları yok ki
hanımefendi öğretmenmis , kocası da memurmus maasi iyiymiş 2 memur maaşı alıyormuş sanırım bide 2 kira ev gelirleri varmış.
benim hesabıma gore bu iki çocuğu bile cidden çok iyi eğitmek/ büyütmek için yeterli sayılmaz.
çünkü 3 çocuğum olsun devlet okuluna gitsin demek yerine 1 çocuğum olsun ama yüzyıllık eğitimi ekolü olan özel okullara gitsin isterim, spor ve ekstra bir hobi kursu olsun mutlaka istedim/ beslenme kismini söylemiyorum bile, öğretici seyahatler ve tatiller olmali
ayrica üniversitede olabildiğince yurtdışı tercih etmek isterim vs vs

ama herkesin standarlari/bakış açısı çok farklı.
Dediğiniz gibi herkesin doğruları düşüncesi bambaşka,bu anlamda sizinle farklı düşünüyoruz.
Hobi konusunda hemfikir ve şimdiden iki kızımında ilgisi olduğu alana yönlendirdik zaten.Bilinçsiz ebeveynler degiliz

Eşi nasıl iki memur maaşı alıyor anlamadım?
Muhtemelen mühendis kadroya geçiş yapmış eşi. Mühendis yada uzmandır. Mühendisse 18 bin civarında alıyorlar uzmansa 20. Konu sahibi de öğretmense 13 alıyordur. Ek derslerden de 3 bin gelse 16 da konu sahibi alıyor. İki maaş 35 civarında gelirleri

Emin olun bizde çok alışveriş yapıyoruz.
İhtiyaçlar hiç bitmiyor.
Açıkçası çok çok ilerisini düşünmüyorum.Yakın gelecekte gayette yetebilcegimize inanıyorum.
Mesela 10 öncesi yaşam şartları ile şimdiki yaşam sartlarimkz arasında epey fark var.Sartlar sürekli değişiyor Olasılık düşünürsek hiç birşey yapılmaz ki.

babam biz 5 kardeş tek kazanarak okuttu etti.Hepimizde iyi yerlere geldik.
Genlerinde okuma isteği varsa okurlar.
Bizde her konuda destek olacağız tabi.
Eski zamanla şimdiki zaman bir değil ama. Eskiden KPSS ile çalışan atanırdı şimdi mülakat da aranıyor.
Mezun sayısı bizdekinden kat kat fazla.
Diyelim orta karar çalışkanlıkta oldular o zaman b planınız olması gerekmiyor mu? Ne yapacaksınız mesela?
İleriyi hesaplamıyorum diyorsunuz da on sene dediğiniz nedir ki? Su gibi akar gider.
Mesela çok Başarılı olup yüzde 75 burs kazansa çok iyi bir kolejde kalan ücreti diğer çocukların masrafı yüzünden ödeyemeseniz üzülmeyecek misiniz?
Eşimin arkadaşının üç kızı var sizin gibi erkek aradılar onlar da karı koca öğretmen. Bebekten sonra sıkıştıkları için burslu çocuğu devlete almak zorunda kaldılar. Bursu yandı çocupun.
Çünkü biri hastalansa hepsine geçtiği için hastane masrafları bile üçe katladı. Onlar çok pişmanlar.
Dilerim siz de pişman olmazsınız.

Back
X