• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3. Çocuk isteği perileri yokluyor arada.Delimiyim ben ya!

2 erkek annesi olarak, kızdan sonra erkek oh nooo😂
Siz evde insanca yaşamaya alışmışsınızdır, olmaz size.
Ne istediğinize dikkat edin bence.

Duvara kafa atıp gülen bir evladım var. Başka bir şey söylemiyorum :D

Eski zamanla şimdiki zaman bir değil ama. Eskiden KPSS ile çalışan atanırdı şimdi mülakat da aranıyor.
Mezun sayısı bizdekinden kat kat fazla.
Diyelim orta karar çalışkanlıkta oldular o zaman b planınız olması gerekmiyor mu? Ne yapacaksınız mesela?
İleriyi hesaplamıyorum diyorsunuz da on sene dediğiniz nedir ki? Su gibi akar gider.
Mesela çok Başarılı olup yüzde 75 burs kazansa çok iyi bir kolejde kalan ücreti diğer çocukların masrafı yüzünden ödeyemeseniz üzülmeyecek misiniz?
Eşimin arkadaşının üç kızı var sizin gibi erkek aradılar onlar da karı koca öğretmen. Bebekten sonra sıkıştıkları için burslu çocuğu devlete almak zorunda kaldılar. Bursu yandı çocupun.
Çünkü biri hastalansa hepsine geçtiği için hastane masrafları bile üçe katladı. Onlar çok pişmanlar.
Dilerim siz de pişman olmazsınız.
Telaş yapmayın hemen yapmıyoruz zaten😃Bende mülakat + güvenlik soruşturması ile atandım.Atanmama rağmen 1 sene bekletildim .Çok sancılı bı süreçti.Oyle dediğiniz gibi atanmadim kastım o değil yahu.Herkesin maddi durumu kendine demekki düşündüğümüz birşeyler var gelecek için.hep aynı kalmaz kimse.
Eşimin bağı bahçesi var onlarla ilgili yatırım planlarımız var.
Yani ilerisi için şimdiden sancılanmak zor bizim için .Yaşayıp göreceğiz herşeyin hayırlısı

Ben de iki erkek annesiyim. İkinci oğluma hamileyken, üçüncüyü de yaparım, kız olur diyordum kendi kendime. Şimdi öyle bir raddeye geldim ki, ikisini sağ salim okutayim, büyüteyim başka bir şey istemiyorum. Cinsiyet kavramı yok oluyor bir saatten sonra. Üçüncü çocuk cinsiyetten bağımsız zor bir olay. Çok zor.

Maddi probleminiz yok diyorsunuz.Manevi olarak yetebilecek misiniz onu düşünmeniz lazım.Bir de tabi kız olursa eğer hisleriniz ne olacak.İcten içe pişmanlık yaşar misiniz ?

Benim kucağımda yaklaşık 4 aylık bebeğim var şu an,uzun uzadıya emiyor,uyurken asla bırakmıyor.Birakinca ağlıyor.Simdiki aklım olsa tüplerimi baglatirdim.Simdi de spiral taktırıp,üstüne geri çekilme uygulamaya karar verdim.Belki bir üçüncü korunma yöntemi bile uygulayabilirim.Kabus görüyorum ,yine hamile kalmışım.Korkumdan uyanıyorum.

Kızımı herşeyden herkesten çok seviyorum orası ayrı.İyi ki doğurmuşum kuzumu.Ama uyusa iyiydi.

Maddi probleminiz yok diyorsunuz.Manevi olarak yetebilecek misiniz onu düşünmeniz lazım.Bir de tabi kız olursa eğer hisleriniz ne olacak.İcten içe pişmanlık yaşar misiniz ?

Benim kucağımda yaklaşık 4 aylık bebeğim var şu an,uzun uzadıya emiyor,uyurken asla bırakmıyor.Birakinca ağlıyor.Simdiki aklım olsa tüplerimi baglatirdim.Simdi de spiral taktırıp,üstüne geri çekilme uygulamaya karar verdim.Belki bir üçüncü korunma yöntemi bile uygulayabilirim.Kabus görüyorum ,yine hamile kalmışım.Korkumdan uyanıyorum.

Kızımı herşeyden herkesten çok seviyorum orası ayrı.İyi ki doğurmuşum kuzumu.Ama uyusa iyiydi.
Canım anne❤️ geçiyor bu günelr,hepimiz yasadık ben 2 defa yaşadım atlattım.O anlardaki pişmanlıklar son vermeyip güzellikleri kalmasaydı 3.çocuk düşünürmüydüm hiç

Standartlar herkes için farklıdır.

Mesela gelir durumu sizden daha yüksek biri de , sizin için "aaa nasıl çocuk yaptı ? Ben olsam o gelir düzeyi ile tek çocuk bile yapmam" diyebilir.
Diyebilir elbette,ben alınmıyorum böyle durumlarda ama herkes alınıyor maalesef.

Emin olun bizde çok alışveriş yapıyoruz.
İhtiyaçlar hiç bitmiyor.
Açıkçası çok çok ilerisini düşünmüyorum.Yakın gelecekte gayette yetebilcegimize inanıyorum.
Mesela 10 öncesi yaşam şartları ile şimdiki yaşam sartlarimkz arasında epey fark var.Sartlar sürekli değişiyor Olasılık düşünürsek hiç birşey yapılmaz ki.

babam biz 5 kardeş tek kazanarak okuttu etti.Hepimizde iyi yerlere geldik.
Genlerinde okuma isteği varsa okurlar.
Bizde her konuda destek olacağız tabi.
Aslında çok çok ilerisi denilebilir mi bilemiyorum ama bence üniversite dönemlerini düşünmemiz lazım. Siz eğitimin halini iyi bilirsiniz,devir sizin çocukluğunuzdaki gibi değil,hem eğitim kalitesi açısından,hem de ekonomik açıdan. Eskiden asgari ücretli babalar 4-5 çocuğunu okutuyordu, ama artık tek çocuğu bile okutamazlar.

Benim üniversiteye girdiğim yıl 1,5 milyon öğrenci sınava giriyordu, sadece 400bin kişi kazanıyordu. Onlar da gayet kolay iş bulabiliyordu okul bittiğinde. Şimdiki istatistikler malum.

Oğlumu gönderdiğim okulun sahibi kendi çocuğunu lisede yurt dışına göndermek istiyor çünkü buradaki sistemin çocuklar için yetersiz olduğunu çok net görebiliyor. Bu sebeple maddiyatı da geçtim artık hepimiz bazı durumların farkında olmalıyız bence. Mutlaka herkesin yeterliliği de farklıdır,ben birden fazla çocuğa yetemezken siz yetebilirsiniz,hatta daha fazlasını da yapabilirsiniz belki. Ama yakın ve uzak vadeyi de düşünmek gerekir. Hep minicik kalmıyorlar,belki gün kocaman olacaklar. İsteklerine cevap vermek gün geçtikçe zorlaşacak. Şu anda çocuğun istediği bir oyuncağı almayabilirsiniz belki bu onun için büyük mesele olmaz,ama üniversiteyi başka ülkede okuyacak yeterliliği olsa da gönderemeseniz bu durumda çocuğu da geçtim siz kendiniz üzülürsünüz.

Yani 3 cocuk hic gorulup duyulmamis, anormal bir durum degil. Bakabilecekseniz dogurun tabii.

Ben de bebek cok seviyorum. Bebegim buyudukce icim burkuluyor, bi tane daha mi yapsam diye dusunurken buluyorum kendimi. Ama gecenlerde eski bir annemin arkadasiyla gorustuk. Onun 3 cocugu var. ergenlik donemlerinde cok yogun oldugu icin cocuklarla pek ilgilenemedigini soyledi. Sonuc olarak bir oglu alkol ve madde bagimlisi hale gelmis, kiziyla arasi yok ne ariyor ne soruyor kizi, diger oglu da baska problemler yasiyor. Bunu ogrenince 3. cocuk istegim gecti. Ben bebek seviyorum ama adam gibi adam yetistirebilmem icin dikkatimin cok dagilmamasi lazim. Iki yeter de artar bile kendi adima. Allah herkese bakabilecegi, topluma yararli, anasina babasina hayirli evlatlar nasip etsin insallah

Muhtemelen mühendis kadroya geçiş yapmış eşi. Mühendis yada uzmandır. Mühendisse 18 bin civarında alıyorlar uzmansa 20. Konu sahibi de öğretmense 13 alıyordur. Ek derslerden de 3 bin gelse 16 da konu sahibi alıyor. İki maaş 35 civarında gelirleri
2. Çocukla minumum giderimiz 40 bin tl. Üstü oluyor altı olmuyor. Daha bu çocuklar okula gitmiyor. 🤷🏻‍♀️
Aslında maddiyatta bir yere kadar. 13 aylık kızıma kardeşsiz kalmasın diye 2. Çocuğu yaptık. Kardeşi geldiğinden beri büyük kızım depresyonda. Beni paylaşamıyor 🙁 ona haksızlık yaptığımı düşünüp vicdan azabı çekiyorum. İlerde nasıl olur bilmiyorum ama şu an benim 2 çocuğum var ama çocuklarımın bir annesi. ikisine birden yetişebilmem mümkün olmuyor.inşAllah gecici bir durumdur bu.

Gerçekten muazzam yorum. Hic bu açıdan dusunmememistik. Forum mantigini kafasinda oturtamamis kendini parlatmaya çalışan pelinsu sana da teşekkürler.
Ensest ilişkiyi bile burda gayet normal bir konuymus gibi yazan Samantha forum mantigini kafasında tam oturtmuş oluyorsa hepimiz oyleyizdir sen tasalanma. Tek derdin insan aşagilamak.

Back
X