• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3. Çocuk isteği perileri yokluyor arada.Delimiyim ben ya!

Çin takvimi iki kızimida erkek gösterdi:))
ya kış anlamayın her iki kizimdada kız olsun istedim önce sağlıklı olma şartıyla.
Erkek çocuk merakım hiç yoktu son zamanlarda çıktı
İki oğlan bir kızım var. Çok şükür sağlıklı sihhatliler. Ama üç kızım da olabilirmiş 🤣 erkek çocuk bir canavar 😅 ama annelerini seviş tarzları çok farklı. 😍 Bence üç çocuk çok güzel birsey. Ama benim ikinciler ikiz. İkizlerden sonra ilk çocuğumla ilgilenme duzeyim çok düştü malesef. Buna sebep ben de olabilirim. Kişisel olabilir yani bilemiyorum. Keşke ikinci ikiz değil de ucuz olsaymis diyorum bazen :)) mis gibi dört çocuk. Keyifle buyuturduk.

The Analık +çalışma hayatım 6 senedir son sürat devam ediyor.Döngü aynı.
onlar yatana kadar aşırı yoruluyorum ama uyuduklarında boş kalınca 3.çocuk perileri yokluyor şu ara.
Bundan bı sene öncesinde biri bana 3. Çocuk lafını ettiğinde boğasım gelirdi oysa.
Off zorluklar unutuluyor güzellikleri kalıyor işte.
2 tane 5 ve 3 yaş olmak üzere kızlarım var.
ilk kızım çok zor büyüdü.
valla ne yalan söyleyeyim,2.çocugum o kadar kolay büyüdü ki ne diş sancısı yaşadık,ne kabızlık,ne kolik,ne yeme sorunu.
Aman Allah'ım böyle çocuk büyütmeye ne varmış dedim (masalalh diyelim lütfen)
Büyük kızım 5 yaşında oda daha yeni kolayladi diyebilirim.Dugusal inatçı bir çocuk.

Henüz tam rahatlamış sayılmayız.

Şimdi ne olur kızmayın ama bazen erkek bebek annesi olma isteği de doğuyor içime.
Ama tabi cinsiyetin önemi yok.
Kızda olabilir bunu bilemeyiz.
ilerde pişman olur muyum?

eşim 40 ben 35 yaşındayım.
Maddi sorunumuz yok.
Birde erkek bebek isteme sebeplerinden biride eşim tek erkek
Sülale de tek erkek çocuk.
Ailede değil yani.
Erkek kuzeni bile yok.
Bazen espiri yapıyor soyun kuruyacak diye:)) tamamen espiri çünkü eşimde defteri kapattığımdan o kadar emin ki.
Şu konuyu açtığımı görse hayrete düşer 🫢
Ögretmenim bu arada.
3.çocuk olursa ilk 2 sene ücretsiz izin hakkımı kullanmak istiyorum.
kızlarımı bu anlamda büyütürken çok zorlandım.
Ama şuan bu imkanimiz var çok şükür.
Konunun tam burasında silmek istedim valal yalan yok,saçmalama dedim.Yarin yine kendimi günün hengamesin de off 3.cocuk neyime derken bulacağım ama bu istek neden geliyor yahu.
😂
Çok anaç biriyim.
Çok zorlansam da hayatımdan şikayetçi olmadım hiç.
Çocuk büyütmeyi ciddi anlamda seviyorum zorlukları olsada.
Büyük kızımda kafamın etini yiyor anne erkek kardeş çok istiyorum diye.oda etkiliyor sanırım.
Aman ne bileyim işte.Birilerinin yap gitsin demesiyle de yapacak değilim ama benimle aynı durumda olup yapan veya yapmayıp pişman olanlar var mıdır?
Ikinciyi buyuturken bu konu bana soguk dus etkisi yapti. Ikinci bile o kadar zor geldi ki bana. Hayatim mahvolmus gibi bu da buyuyecek diyerek gun geciriyorum. Ayni donguye 3. Kez girme fikri aglama istegi uyandiriyo bende. Benim de 2 oglum var. Bundan sonra kiz garantisi verseler bile artk takatim yok. Tebrik ediyorum cesaretinizi

Tabiki bunları hesaba katıyoruz.Yetebileceğimize inanıyoruz.Büyük kızım 2 senedir anaokulunda zaten.
Bende devlet ögretmeniyim.
Hepsini zaten özel okutmak zor olur ama benimle devlette okuyacaklar.Ekstra kurslarina para harcayacak imkanımız var tabi
O zamaan imkanınız varsa yapın gitsin. :) fakat erkek olmama ihtimali de düşünün yapmadan önce bir kadın doktorununuzla konuşun muhakkak o ne diyecek bi ona bakalım ve masallah size :D

onlar yatana kadar aşırı yoruluyorum ama uyuduklarında boş kalınca 3.çocuk perileri yokluyor şu ara.
Bundan bı sene öncesinde biri bana 3. Çocuk lafını ettiğinde boğasım gelirdi oysa.
valla ne yalan söyleyeyim,2.çocugum o kadar kolay büyüdü ki ne diş sancısı yaşadık,ne kabızlık,ne kolik,ne yeme sorunu.
Büyük kızım 5 yaşında oda daha yeni kolayladi diyebilirim.Dugusal inatçı bir çocuk.

Şimdi ne olur kızmayın ama bazen erkek bebek annesi olma isteği de doğuyor içime.

Maddi sorunumuz yok.
Ailede değil yani.
Erkek kuzeni bile yok.
Bazen espiri yapıyor soyun kuruyacak diye:)) tamamen espiri çünkü eşimde defteri kapattığımdan o kadar emin ki.
Ögretmenim bu arada.
Konunun tam burasında silmek istedim valal yalan yok,saçmalama dedim.Yarin yine kendimi günün hengamesin de off 3.cocuk neyime derken bulacağım ama bu istek neden geliyor yahu.
😂
Çok anaç biriyim.
Büyük kızımda kafamın etini yiyor anne erkek kardeş çok istiyorum diye.oda etkiliyor sanırım.
Aman ne bileyim işte.Birilerinin yap gitsin demesiyle de yapacak değilim ama benimle aynı durumda olup yapan veya yapmayıp pişman olanlar var mıdır?
Istiyosaniz neden olmasin. Ablamin 3 çocuğu var. MasaAllah 3cu hepsinden uslu akilli. Hamile kalinca yapamazsin falan dediler ama şimdi annelerine arkadaş oldular. Hem erkek istemenizde de kinanacak birsey yok. Tabi 3cu kiz olunca zavallicigi aldirmadiginiz surece. Iki oglu olan da kizim olsun isteye bilir yani. Erkegin de kizin da yeri hem ayri hem ayni. Maddi durumunuz uygunsa, anne olmak da istiyorsaniz ve iyi bakacaginiza eminseniz deneyin bence

Yaaaa çok güldüm bu yoruma Alalh iyiliğinizi versin😂😂😂😂sabah ikiside uyanıp aynı anda ağladı,birini okula hazırlama telaşı,birini emzir bakıcıya bırak telaşi,kendimi okula yetiştirme çabasından sonra vazgeçer gibi oldum zaten😃
Bence hemen yapmalısınız ben 32. Hafta hamileyken 3. İle fena yorulacağım düşünürken kimsenin rahat etmeye hakkı yok 🤣🤣 şaka bir yana 3. Çocuk istemeden kaza olarak yapılacak bir şeymiş gibi geliyor isteyerek yapanı pek görmemiştim 😂

Bu çok çocuklu ailelerin maddi durumu cidden iyi mi?
Merak ettim.
Ben ülkenin en düşük maaşlı memuru olarak valla tebrik ettim.
Geri kalanı iyi kazanıyor demek ki 👌
Ticaretle felan mi uğraşılıyor?
Para kazanmanin kolay yolları varsa tüyo alabilirim.😉
Genelde kendi isini yapip maddi durumu iyi olanlar ve hic bi is yapmayip kv yaninda yasayip kocasi iddaa dan eve gelemeyenlerin cok cocugu var. Biri varliktan biri yokluktan😁

Genelde kendi isini yapip maddi durumu iyi olanlar ve hic bi is yapmayip kv yaninda yasayip kocasi iddaa dan eve gelemeyenlerin cok cocugu var. Biri varliktan biri yokluktan😁
Nebilim ben maddi manevi çok korkuyorum.
İkiyi istiyorum ondan da korkuyorum.
Yetisemem diye.

Nebilim ben maddi manevi çok korkuyorum.
İkiyi istiyorum ondan da korkuyorum.
Yetisemem diye.
Ben ikinciye hamile kaldigimda ekonomi daha iyiydi isimizde sorun yoktu borcumuz yoktu. Mamalar bezler ucuzdu. Ben bi dogurdum. Hersey 3 4 e katladi. Ev borcu is borcu kriz deprem. Maddi olarak esim biraz zorlaniyo ben calismadigim icin. Hos calissam da ayni yerde calisiyoduk sag cepten alip sol cebe koymak gibi. sut urunleri isimiz. Ve hepsi cok pahalandi. Insanlar ustune az daha koyar et yerim yogurt yerine diyolarmis😁 ben de manevi olarak cok zorlaniyorum. Cunku esim cok calisiyo oglum o gelmeden uyumus oluyo ve tam bi koala tum gun dipdibeyiz. Bi de buyuk oglum var gozumun icine bakiyo. Varligina sukur ayagina tas degmesin. Ama ikinciye hamile olmadan bunlari bana izletseler ben dogurmazdim.

ya uc cocugun universite masraflarina yetisebilecek olan bu kadar insan var mi .valla benim gozum ikizlerle cok korkuyor .yurdu dili kursu korkunc paralar harcaniyor
Çocuğu sadece bebeklikten ibaret sanıyorlar sanırım. Bebek tatlıdır, bebek kokusunu özledim falan.

O bebek büyüyor farkındasınız değil mi ihtiyaçları da giderek katlanıyor hem maddi hem manevi. Gelecek belirsiz ama kendime çok güveniyorum diyorsanız da buraya sormanız gereksiz, oturup eşinizle karar vermeniz gereken bir şey bu.

Maddi sorunumuz yok.
Ailede değil yani.
Erkek kuzeni bile yok.
Ögretmenim bu arada.
😂
Çok anaç biriyim.
Maddi manevi yeteceğinizi düşünüyorsaniz neden olmasın. Erkek bebek için 3. Çocuğu istediğinizi düşünmüyorum. Benim iki erkek cocugum var. Kız evladı da tatmak isterdim. Ama kesinlikle 3. Bir cocuga yetemem.
Bir yerde okumuştum tek çocuk garip, iki çocuk rekabet, üç çocuk denge, dört çocuk neşe diye. Tabi bu söze göre çocuk yapılmaz ancak benim de gözlemlerime göre 3 çocuklu hayat 2 cocukludan yoruculuk anlamında daha kolay. Sanırım birinci ve ikinci çocuk kardeşli hayata alıştığı ve üçüncü de direkt bunun içine düştüğü için ☺️

İki oğlum var konu başlığınızı okurken kriz geçirdim ufaktan. Erkek çocuk evde beslenmemeli bence :KK48:

Hele arkadaşlarla buluşup 3 4 erkek çocuk bir araya getirince kaçacak yer arıyoruz:KK45:

Rüyamda hamileydim zaten bir uyanışım var..

Bu arada maddi durumum olsa evime sürekli yardımcı alabilecek kendim dinlenebilecek olsam düşünürdüm belki.

Ama beni korkutan 3 değil de ya 4 5 olursa? Bir arkadaşım ikinciye niyetlendi üçüz doğurdu. 2 beklerken 4 oldular. Benim yüreğim kaldırmaz.

Siz sezaryen mi oldunuz ilk hamileliğimde de çok istifra etmiştim bu arada siz 3.ye teşvik almak için konu açmışken ben 2.ye beni biraz ikna edersiniz diye soruyorum 😂😂
Ben bu konuda size yardımcı olayım ilk hamileliğim kolay geçti ama bebeğim çok zordu asla ikinciyi düşünmedim 8 seneden sonra sürpriz gebelik yaşadım ve hamileliğim o kadar kötü geçti ki dogum sabahına kadar kusuyordum artık son zamanlarda oturup ağlıyordum ne zaman olacak bu dogum dayanamıyorum diye ama şimdi bebeğim o kadar uslu ki eşimle birbirimize diyoruz bu bebekse normali buysa ilki neydi :D yani demem o ki her hamilelikte her bebekte aynı olmuyor şimdi diyorum ki keşke korkmasaydim ilkinden sonra bu kadar yaş farkı bırakmayıp daha erken yapsaydım

Şuan beni 2. Çocuk fikrine ne ikna edebilir diye düşündüm, 2. Çocuğumun da kız olması herhalde😂 yaşları yakın kız kardeşlere oldum olası özenmişimdir. Ama ben bunu zor büyütüyorum kaldı ki 3 :oops:
Bence iyi düşünün

Çocuğu sadece bebeklikten ibaret sanıyorlar sanırım. Bebek tatlıdır, bebek kokusunu özledim falan.

O bebek büyüyor farkındasınız değil mi ihtiyaçları da giderek katlanıyor hem maddi hem manevi. Gelecek belirsiz ama kendime çok güveniyorum diyorsanız da buraya sormanız gereksiz, oturup eşinizle karar vermeniz gereken bir şey bu.
Biliyoruz hanımefendi😊Gayette farkındayız.Fakat ilerisi için planlama yapıp şimdiden stres olmuyoruz.Anın tadına varmaya gayret ediyoruz daha çok.Hayat yeterince yorucu,sürekli geleceği düşünüp görmesek?

Back
X