• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

21 Günlük şeker orucuna başlıyoruz yaz geliyor :))

Teşekkür. :KK60:
O yolu ne zorluklarla geçirdik sen gel bir de bana sor :KK53:
bu aralar adet olacağım valla canim bir tatlı istiyor ki anlatamam meyveye talim :KK53:
Sürekli tatlı düşünürsen canın daha çok ister Cnm
Beynini canın istemediğine ikna et

Benim ilk günüm ya, söylemesi kolay :KK48:

Alıntı

ş bu yıl çok soğuk geçiyor. Haliyle ısınmak için elimiz tatlı ve kalorili atıştırmalıklara gidiyor. Böyle giderse kış sonunda yaza kilo alarak girmemiz muhtemel. Daha da önemlisi bu kadar şekerli gıdanın peşinden gelmesi beklenen hastalıklar. İşte tam da bu yüzden geçen diyetisyen arkadaşlarımızla sohbet ederken ya ne yapsak da şu iştahları bi kontrol etsek böyle sürekli acı çekiyoruz derken, şeker detoksu fikri geldi, aa en güzeli kökten çözüm dedik, sonra instagram da takipçiler sonra hastanede danışanlar derken hepimizin buna ihtiyacı olduğunu fark ettim. Karar verdik bu şubatta 21 gün şeker detoksu yapmaya…

Şekerin özellikle kanserli hücreleri beslediği, bir sürü sağlık problemine neden olduğu her yerde söyleniyor. Sadece obezite değil, en hafifi bu olsa gerek. Yaşlanmada da öncülük ediyor, biz kadınlar için işte can alıcı nokta, şeker yaşlandırıyor hanımlar!

Detoks vücudu toksinlerden arındırmak anlamına gelmektedir. Dönem dönem vücudu toksinlerden arındırmak gerekir. Kış ağırlığını üzerimizden atıp canlanmamıza da yarayacak, çok tatlı tüketenlerde kilo vermeye de...

Neden 21 gün peki?

Çünkü alışkanlıklar 20 günde oluşmaktadır. 20 gün bir şeyi yaptığınızda 21. Gün o sizin alışkanlığınız oluyor. 21. günde alışkanlık kazanmış oluyorsunuz. Zihnin yeni durumu kabul etme, eskiyi unutma süresi 21 gün. Olaya 21 gün dayanayım 22.gün şöyle bol şerbetli bir tatlı yiyeyim diye bakmayın ne olur. Şekerin öncelikle sağlığınızı gerçekten tehdit ettiğini, sizi bir uyuşturucu gibi ele geçirdiğini kabullenin. Çünkü durum tam olarak böyle. Araştırmalar şekerin beyindeki mutluluk hormonlarını harekete geçirdiğini söylüyor ve beyindeki bu hareketler ilaç bağımlılıklarındakine benzermiş. Süreci rahat geçireceğiniz gibi olumlama cümleleri kurun kendinize ve de bu detoksu yaptığınızı yakınınızdaki herkese söyleyin, diğerlerinin izlediğini bilmek sizi daha disipline edecektir.

Ne yemiyoruz?

Rafine yani saf şeker ve bunların eklendiği yiyecek ve içecekler. Ambalajlı ürünlere de dikkat ediyoruz, muhakkak etiket okuyoruz, göreceksiniz o kadar çok şeyin içinde şeker var ki… Lezzet katsın, bağımlılık yapsın, raf ömrü uzasın diye her şeyde var.

Mesela hazır soslar (barbekü, ketçap, mayonez, hardal, soya…), meyveli yoğurtlar, krakerler(tuzlularda bile), kahvaltılık gevrekler-müsliler, sakızlar, gazlı içecekler…

Tatlandırıcılı gıdaları tüketmiyoruz, çünkü o tatlı tadını da unutmamız lazım ki bu ürünleri tatlı tadlarından tercih ediyoruz.

Beyaz ekmek, pirinç ve beyaz hamur ürünlerini tüketmiyoruz. Tam tahıllı unlardan yapılmış ekmekler, bulgur…tüketebiliriz.

Sadece patatesten yapılmış, yoğun patates içeren yemekleri tüketmiyoruz, içinde eser miktarda varsa tüketebiliriz.

Bal ve pekmez serbest, güvendiğiniz markalar olsun aman içine şeker eklenmişler olmasın. Onda da canınızın en tatlı istediği zamanlara saklayın, gün içinde 2 tatlı kaşığını geçmeyin, dediğim gibi hiç tüketmezseniz daha bir güzel olur.

Nasıl geçecek 21 gün ?

Gün içinde daha iyi hissetmek ve şekerin eksikliğini hissetmememiz için güne çok güzel bir kahvaltı ile başlamak şart. Kahvaltıda tatlı bir şeyler arayanlar kuru veya taze meyve tüketebilirler.

Aralarda meyve tüketin, tatlı isteğiniz olduğunda kuru meyveleri tercih edin. Özellikle hurma çok iyi gelecektir.

Gazlı içecek tüketmeyi alışkanlık haline getirmiş olanlar maden suyu ve limon ikilisini deneyebilirsiniz.

Öğünlerde muhakkak yoğurt ve salata da yemeye çalışın, ne kadar iyi doyarsanız o kadar az tatlı isteğiniz olur.

Uykusuz kalmayın. Uykusuzluk yorgunluk yapar ve bu da enerji açığı oluşturur ve tatlı isteğiniz olur.

Susuz kalmayın. Hep diyoruz susuzluk açlıkla karıştırılır ve aç olunca ilk yenmek istenen şekerli enerji veren yiyeceklerdir.

Muhakkak kendi yüzünüzü, vücudunuzu, tartıda kilonuzu fotoğraf olarak kaydedin. 21 gün sonra karşılaştırmada neyin vücudunuza iyi geldiğini göreceksiniz.

Sürekli tatlı düşünürsen canın daha çok ister Cnm
Beynini canın istemediğine ikna et

Benim ilk günüm ya, söylemesi kolay :KK48:
Sanırım ben o dediğini yaptım beynimi istemedigime ikna ettim geceyarısı kalkıp tatlı yapan ben sanki hiç tatlı yemezmisim gibi şuan. Hamile olmamin da etkisi var tabi şeker çocuğa zarar verecek diye korkuyorum açın karatayin videolarını izleyin motive olursunuz

bu gece yogurt pulbiber limon kurune basladim arkadaslaaar beraber yapabiliriz isteyen olursa
Bence de en güzeli Karatay diyeti yapman bence sen makarna pilav hamur işi falan yedigin için veremiyorsun.3 kilo vermek bisey değil

canim 63 kiloyum ya en azından 60 oliyim diyorum ama en son 6 sene önce bile 60 degildim yani biraz bacaklarim da incelir diye umuyorum ama hic kilo
veremiyorum ya

hmmm denemeye deger yapiyim onu canim:KK66:)

canim kac öğün yedin hic meyve yedin mi bi ara karataya basliyim dedim iki gun sürdü :)) ben yapamiyorum ya illa pilav makarna hamurisi olacak doyamiyorum valla psikolojik olarak da

canım ben günde 2.5 öğün yapıyorum meyve olarak şeker orucuda yaptığım ve hiç şeker almadığım için 16 gündür sadece 2 kez cok canım çektiğinde dilimleyip buzluğa attığım muzu robotta çekip dondurma gibi yedim ara öğün olarak.
benim diyetim şöyle;
sabah uyanır uyanmaz limonlu su içiyorum
sonra şekersiz büyük bardak türk kahvesi ve yanında 1 tane kuru kayısı yiyorum
kahveden 1.5-2 saat sonra kahvaltı yapıyorum

kahvaltı 10.30-11.30 arası oluyor
tam yağlı istediğim ölçüde peynir(bazen bi kaç çeşit)
1 çay bardağı kadar ceviz fındık çiğ badem fıstık
domates salatalık maydonoz
1 veya 2 sarısı az pişmiş haşlanmış yumurta veya bol tereyağlı sahanda yumurta
2 parça brokoli ve brüksel lahanası(dondurulmuş olanları kullanıyorum suda haşlayıp limon ve z.yağlıyorum)
şekersiz çay

öğlen 15.30
1 kase yoğurt veya cacık (bazen aç hissedersem bi avuç ceviz badem..)

akşam 19.00-19.30
evde ne varsa ekmeksiz onu yiyorum
mesela ekmek içi koyulmamış köfte(ben porsiyon olarak az tüketiyorum 100-125 gr kıymadan)
yada doyacağımı düşündüğüm kadar ızgara veya haşlanmış tavuk
veya z.yağlı sebze yemeği
veya etli sebzeli tereyağ veya z.yağla pişmiş yemek
salata yoğurt

başka öğün yok ve 20.00 den sonra agzıma hiç bişey almıyorum türk kahvesi çay soda ve 3lt su tüketiyorum.
ben biraz kilo verene kadar cok bulgur falan almak istemediğim için almıyorum ama yani evde yapılırsa bulgur pilavı istediğim kadar yiyorum veya ilk baslarda aksam yemeğinin yanında evde kendime çiğ köfte veya kısır ypıyordum z.yağlı. ama şimdi alıstım yine arada bir yiyorum canım çektiğinde. bide sınırsızca tüketilebilecek kırmızı mercimek köftesi var onu bi dönem kahvaltıdada yemiştim yemeklerin yanındada yedim. mercimek köftesi yapar gibi haslıyorum az suyla sonra bikaç saat bekletip soğan salça baharat koyup mercimak köftesi yapıyodum o cok güzel oluyor.

ama yinede pilavsız olmaz diyosanız bi sakınca yok kahvaltıda bile yiyebilirsiniz
ben hergün gram gram veriyorum 3 yıldır diyet yapmaya calısıyorum ama hiç veremedim 1 kilo verdiysem 3 geri aldım ilk kez bu kadar hızlı verebiliyorum. bide günde 30-60 dk yürüyorum

22 NİSAN cuma

C cranial başlangıç kilo :63.2 17.gün tamamdir :))
TanGO TanGO 17. Gün bitti
Safir Taht Safir Taht başlangıç kilo:58. 17. gün bitti
@tobosoludulcinea başlangıç kilo:58.8.
Tip2diyabetli Tip2diyabetli başlangıç kilo:70 17.günnnnnnnnnnn:KK49:
@Yagmurun_kizi13. Gün bitti
@Seyra123 başlangıç kilo:75.2. 4.gun bitti
@talhayasir başlangıç kilo:61.5
manolya1458 manolya1458 başlangıç kilo:53.8 4. Gün bitti
elizabeth_bath elizabeth_bath başlangıç kilo:95
asevilay asevilay başlangıç kilo:72.9
Mefkurem Mefkurem başlgç kilo :78. __ 1 gün bitti

Kızlar hamileler için Karatay diyeti kitabını sipariş ettim gelsin bakalım yapabilecekmiyim

Back