- 8 Ağustos 2011
- 10.359
- 2.775
Aklımda olsunBen 2 kere gittim 2 si de farklı ama orda daha tecrübeli anneler vardı onların konuşmasından duyduğum bugün savaş kanbur hatta bende ilk kese de ona gittim gel kızım falan öyle babacan konuşuyor. İstersen ona bir git benimde 10 gün sonraya randevum ona
Bana hep erkek denk geliyorAklımda olsun
İlk tercihim kadın dr ama gerekse erkek dr a da gidilir.
Sistemde maalesef bu var. Hem Dr bilgisi koymus oraya. Kadın erkek Dr seçebilirsin diyor ama gidiyorsun başka biri. Sadece kadın erkek mevzu da değil, misal özgeçmişine bakıp belli bi hastalık üstüne uzmanlaşmış yahut hakkında iyi yorumlar yazılmış özellikle X dr a gitmek istiyorsun ama defactoda işler başka.Bana hep erkek denk geliyor
teşekkür ederim Allah razı olsun sonrasında yemek yiyince bulantılarım yine başladı ama bi an korkmustum eşimde istersen gidelim fln dedi sonra baslayınca biraz daha bekleyelim diye düşündükEvet. Bazı firmalar güvenilir de değilmiş biliyor musunuz ? Yaptırmayı düşünenler iyi araştırsın özellikle kadınlar kulubunde bununla ilgili konular okudum.
Evet. Benim attığım listede var. Danışmaya sordum. Bu kağıdı Dr size verdiğine göre size kayıt açmış oluyor. Zamanı geldiğinde MHRS den perinatoooji bölümüne direkt ranvedu alabileceksiniz dedi.
Çok sevindim.
Heyecanla güzel haberlerini bekliyorum.
Aa istanbulda bir arkadaşZeynep kamilden memnun musun ? Özellikle gittiğin bir dr var mı tavsiye edebileceğin ?
Birçok hamilenin ilk üç ayda bu kahverengi lekelenme tarzı kanaması oluyormuş ve normalmiş. Kanın rengine niteliğine dikkat etmemiz lazım. Misal kırmızı ve pıhtılıysa tehlikeli.
Daha önceki olumsuz tecrübenden dolayı korkuyorsun anlıyorum. Ama tevekkül et dua et. Bak benim önceki gebeliğimde devamlı öğürme günde 2-3 kes kusmam vardı. Ama bunda bakıyorum mide bulantısı var ama kusturmuyor. Bazen her saniye çok yoğun bazen birkaç saat bi şey yok. Diyorum ki Allahım sen merhametlisin. By hamileliğimde bana kolaylık verdin. İns hiç kusmadan bu trimester geçecek diyorum. Buna inanıyorum
Aldıgın doktor mu değişiyor yani nasılSistemde maalesef bu var. Hem Dr bilgisi koymus oraya. Kadın erkek Dr seçebilirsin diyor ama gidiyorsun başka biri. Sadece kadın erkek mevzu da değil, misal özgeçmişine bakıp belli bi hastalık üstüne uzmanlaşmış yahut hakkında iyi yorumlar yazılmış özellikle X dr a gitmek istiyorsun ama defactoda işler başka.
Diğer bölümleri çok önemsemiyorum herkesin hassasiyeti başkadır ama misal Zeynep kamil bir kadın doğum hastanesi. Orda kişi MHRS üstünden kadın dr a randevu aldıysa, gittiğinde o Dr olmasa da yine en azından başka bi kadın dr bulmalı. Hak kaybı, mesai kaybı olmasın. Dr için de is kaybı. Verimsizlik.
Kesinlikle sana katılıyorum. Bence de öyle olmalı özellikle kadın doktor seçen hastalar var bence haklarıdaz ben araştırıp doktor seçiyorum ama asistan bakıyor çok saçma. Doktor ortada bile olmuyor bazen. Ve her seferinde farklı doktor olması da can sıkıcı oluyor.Sistemde maalesef bu var. Hem Dr bilgisi koymus oraya. Kadın erkek Dr seçebilirsin diyor ama gidiyorsun başka biri. Sadece kadın erkek mevzu da değil, misal özgeçmişine bakıp belli bi hastalık üstüne uzmanlaşmış yahut hakkında iyi yorumlar yazılmış özellikle X dr a gitmek istiyorsun ama defactoda işler başka.
Diğer bölümleri çok önemsemiyorum herkesin hassasiyeti başkadır ama misal Zeynep kamil bir kadın doğum hastanesi. Orda kişi MHRS üstünden kadın dr a randevu aldıysa, gittiğinde o Dr olmasa da yine en azından başka bi kadın dr bulmalı. Hak kaybı, mesai kaybı olmasın. Dr için de is kaybı. Verimsizlik.
Bana Zeynep kamilde test yapıldı bunda anti cmv ıgg pozitif diyor. İnt baktım daha önceden enfekte olduğu ve vücudun bağışıklık kazandığı anlamına geliyor diyor bu testi yaptıran var mı?
Evet bazı enfeksiyonal hastalıklara bakılıyor bana da hepsi yapıldı benimde cmv ıgg pozitif çıktı önceden bu enfeksiyonu gecirdiğin anlamına geliyormuşBana Zeynep kamilde test yapıldı bunda anti cmv ıgg pozitif diyor. İnt baktım daha önceden enfekte olduğu ve vücudun bağışıklık kazandığı anlamına geliyor diyor bu testi yaptıran var mı?
İgg nin pozitif olması daha önce bu hastalığı geçirdiğini ve bağışıklığın geliştiği anlamına geliyor. Bu aslında iyi bi şey. Yani gebeyken bu virüse maruz kalsan bağışıklığın old için ciddi bi sorun olmaz.Bana Zeynep kamilde test yapıldı bunda anti cmv ıgg pozitif diyor. İnt baktım daha önceden enfekte olduğu ve vücudun bağışıklık kazandığı anlamına geliyor diyor bu testi yaptıran var mı?
Evet diyelim MHRS den Dr Ayşe’ye randevu aldım. Gidiyorum yerinde Dr Ahmet.Aldıgın doktor mu değişiyor yani nasıl
Evet bazı enfeksiyonal hastalıklara bakılıyor bana da hepsi yapıldı benimde cmv ıgg pozitif çıktı önceden bu enfeksiyonu gecirdiğin anlamına geliyormuş
Teşekkür ederim cansınızİgg nin pozitif olması daha önce bu hastalığı geçirdiğini ve bağışıklığın geliştiği anlamına geliyor. Bu aslında iyi bi şey. Yani gebeyken bu virüse maruz kalsan bağışıklığın old için ciddi bi sorun olmaz.
İgm de suan bu hastalık var mı diye bakıyor.
Kalp atışı hakkında bir şey soracağım bugün acilden gittiğim kadın doğum doktoru ben kalp atışı dinlettirmiyorum. İlerde çocukta kalp rahatsızlıklarına sebep olabiliyor dedi. Netten biraz baktım. Ultrasonik ses dalgaları ile ses gönderip alıyorlarmış sesi. Bu da titreşimlere neden olduğu için bazı doktorlar onermiyormus üç aydan önce. Bu konuda doktorundan fikir alan ya da duyan oldu mu?
İlk gebeliğimde 12. Haftadan önce havaya girememiştim. Sanırım bunda da böyle oluyor. Kalp atışını dinleyip biraz büyümedikçe çok çok sevinesim gelmiyor. Asla yanlış anlamayın, biz bu bebeği 8 aydır istiyoruz ama bir tane kaybım olunca çok sahiplenince elimden kayıp gidecekmiş gibi bir hisse kapılıyorum. Bir iki ay geçsin bence çiçek gibi açacağız hepimiz. Çoğu arkadaşımızın kanaması var, ağrıları var. Progestan başlayan arkadaşımız var, bulantısı çok yoğun olan arkadaşlarımız var. İnşallah hepimiz mükemmel bir hamilelik geçirip, hayırla, sağlıcakla bebeklerimizi kucağımıza alırız. Bu endişeli dönemi atlatıp, böyle cıvıl cıvıl olacağımız dönemlere geçmek ümidiyle, tüm gebe arkadaşlarıma iyi akşamlar diliyorum..Kızlar sayfamızda biraz neşe hareket lazım çok sessiziz sankianne oluyoruz her birimiz Allah nasip ederse ben çok heyecanlıyım 3 çoçuğum olmasına rağmen çoçuk kıyafetlerine bile bakıyorum şimdiden desem erken ama elimde değil
inşallah güzel bir süreç geçiririz hepimiz . Temkinli olmakta fayda var . Ben de sadece kardeşlerime söyledim . Söylemeyecektim bile zaruri bir durum oluştu mecbur kaldım . Sağlıkla ilerlesin doğuma kadar bile bilsin istemiyorum kimse . Zaten iş yerine mecbur belirli bir zaman sonra haber vereceğim . Ama eş dost akraba kalsın. Bir olumsuzluk olunca kürtajın biçimini soruyor insanlar ne ayıp ne düşüncesizler. Tüm bunlara maruz kalmamak içinİlk gebeliğimde 12. Haftadan önce havaya girememiştim. Sanırım bunda da böyle oluyor. Kalp atışını dinleyip biraz büyümedikçe çok çok sevinesim gelmiyor. Asla yanlış anlamayın, biz bu bebeği 8 aydır istiyoruz ama bir tane kaybım olunca çok sahiplenince elimden kayıp gidecekmiş gibi bir hisse kapılıyorum. Bir iki ay geçsin bence çiçek gibi açacağız hepimiz. Çoğu arkadaşımızın kanaması var, ağrıları var. Progestan başlayan arkadaşımız var, bulantısı çok yoğun olan arkadaşlarımız var. İnşallah hepimiz mükemmel bir hamilelik geçirip, hayırla, sağlıcakla bebeklerimizi kucağımıza alırız. Bu endişeli dönemi atlatıp, böyle cıvıl cıvıl olacağımız dönemlere geçmek ümidiyle, tüm gebe arkadaşlarıma iyi akşamlar diliyorum..
kesinlikle katılıyorum kaybınızın sizi bu denli etkilemesi de normal tabi inanın benimde fena ağrım var ama hiç vücuduma odaklanmak dinlemek istemiyorum nedense kötüyü çağırmaktan korkuyorum kendimce kafamı dağıtmak istiyorum e bebeğe gittim bügün çoook güzel şeyler vardı dilerim hepimiz sağlıkla yavrularımızı kucağınıza alıp çeşit çeşit giydireceğimiz süsleyeceğimiz günler görürüzİlk gebeliğimde 12. Haftadan önce havaya girememiştim. Sanırım bunda da böyle oluyor. Kalp atışını dinleyip biraz büyümedikçe çok çok sevinesim gelmiyor. Asla yanlış anlamayın, biz bu bebeği 8 aydır istiyoruz ama bir tane kaybım olunca çok sahiplenince elimden kayıp gidecekmiş gibi bir hisse kapılıyorum. Bir iki ay geçsin bence çiçek gibi açacağız hepimiz. Çoğu arkadaşımızın kanaması var, ağrıları var. Progestan başlayan arkadaşımız var, bulantısı çok yoğun olan arkadaşlarımız var. İnşallah hepimiz mükemmel bir hamilelik geçirip, hayırla, sağlıcakla bebeklerimizi kucağımıza alırız. Bu endişeli dönemi atlatıp, böyle cıvıl cıvıl olacağımız dönemlere geçmek ümidiyle, tüm gebe arkadaşlarıma iyi akşamlar diliyorum..
Rabbim iyi insanlarla karşılaştırsın cümlemizi...inşallah güzel bir süreç geçiririz hepimiz . Temkinli olmakta fayda var . Ben de sadece kardeşlerime söyledim . Söylemeyecektim bile zaruri bir durum oluştu mecbur kaldım . Sağlıkla ilerlesin doğuma kadar bile bilsin istemiyorum kimse . Zaten iş yerine mecbur belirli bir zaman sonra haber vereceğim . Ama eş dost akraba kalsın. Bir olumsuzluk olunca kürtajın biçimini soruyor insanlar ne ayıp ne düşüncesizler. Tüm bunlara maruz kalmamak için
Ay inşallah, inşallahkesinlikle katılıyorum kaybınızın sizi bu denli etkilemesi de normal tabi inanın benimde fena ağrım var ama hiç vücuduma odaklanmak dinlemek istemiyorum nedense kötüyü çağırmaktan korkuyorum kendimce kafamı dağıtmak istiyorum e bebeğe gittim bügün çoook güzel şeyler vardı dilerim hepimiz sağlıkla yavrularımızı kucağınıza alıp çeşit çeşit giydireceğimiz süsleyeceğimiz günler görürüz
Kızlar sayfamızda biraz neşe hareket lazım çok sessiziz sankianne oluyoruz her birimiz Allah nasip ederse ben çok heyecanlıyım 3 çoçuğum olmasına rağmen çoçuk kıyafetlerine bile bakıyorum şimdiden desem erken ama elimde değil
Bende aynı şekilde bi yanım çok heyecanlı, çok neşeli diger yanım sakin ol bir önceki gibi çökme sonra diyo. O yüzden herseyden emin olana kadar standart ilerlemeye çalışıyorumİlk gebeliğimde 12. Haftadan önce havaya girememiştim. Sanırım bunda da böyle oluyor. Kalp atışını dinleyip biraz büyümedikçe çok çok sevinesim gelmiyor. Asla yanlış anlamayın, biz bu bebeği 8 aydır istiyoruz ama bir tane kaybım olunca çok sahiplenince elimden kayıp gidecekmiş gibi bir hisse kapılıyorum. Bir iki ay geçsin bence çiçek gibi açacağız hepimiz. Çoğu arkadaşımızın kanaması var, ağrıları var. Progestan başlayan arkadaşımız var, bulantısı çok yoğun olan arkadaşlarımız var. İnşallah hepimiz mükemmel bir hamilelik geçirip, hayırla, sağlıcakla bebeklerimizi kucağımıza alırız. Bu endişeli dönemi atlatıp, böyle cıvıl cıvıl olacağımız dönemlere geçmek ümidiyle, tüm gebe arkadaşlarıma iyi akşamlar diliyorum..