Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Evet öyle sanırım bende bir tedirgin oldum baya moralim bozuldu ama hem burda arkadaşlar hemde eşim sağolsun destek olunca unuttum gitti. Şimdi cumartesi kendi doktorumdan daha net cevap alacağım onu bekliyorum

Bende hiç yok akıntı 7.haftaya girdim
Benimde öyle aslında geliyor da çok az diyebilirim varla yok arası ilk hamileliğimde benim çok aşırı yoğun akıntım vardı hatta akıntıdan şüphenip test yapıp hamile olduğumu öğrendim demek ki her hamilelik bir olmuyor bazen içime kurt düşmüyor değil daha doktor kontrolüne gitmedim

Ama kalp atışı var bebeğimin nasıl yerleşme kanaması oluyor hala anlamadım
Benim de ilk hamileliğim de 7.hafta da kanamam oldu bebeğimin kalp atışı olmasına rağmen vardı şuan kızım 3,5 yaşında :)) Rabbim hayırla kucağınıza almayı nasip etsin

Aşırı olan bulantılarım hiç olmadı bugün endişelendim ben de acaba acile gitsem mi böyle sorunca çok evhamlı gibi oluyor ama benim ilk gebeliğimde bulantılarım geçmişti bi anda 8.haftada kalbi durmuş bebeğimin hiç kanamam olmayınca anlamadık hiç tecrübesizim tabi ilk gebelik . O yüzden niye durdu bi anda diye şuan tırsıyorum

Ne kadarlıktı kalbi atmıyor dediklerinde?

Evet yani 3 kere hamile kalsan 3 ü de farklı oluyormuş hep öyle derlerdi. Benim ilk defa bu kadar ilerledi gebeliğim ama o iki gebeliğimden farklı gerçekten kasık ve bel ağrısı çok oluyor bende o zaman hiç olmuyordu. Sağlıkla kucağımıza almak nasip olsun da gerisi önemli değil:)) kaç haftalık oldunuz bazen beklemek daha iyi ben üst üste gittim daha çok kafa karışıyor

Ama kalp atışı var bebeğimin nasıl yerleşme kanaması oluyor hala anlamadım
Kendine yer açıyor büyüyor sürekli rahlmde bu sebeple olabilir ama kanamanın miktarı rengi önemli. Doktorunuza danışın bana ebe kanamanız olduğunda beklemeyin gelin dedi.

Aminnn evet doğru ben ilk hamilelikte sık sık gidiyordum hastaneye herkes farklı şeyler söylüyordu o yüzden bunda böyle yapmamaya karar verdim şuan 4+6 gözüküyor uygulamada bi 6 haftalık olunca gideyim diyorum sabredersem eğerrr

Kizlar tedbiri elden bırakmayın tabi ama kendi psikolojinizi bozmamaya calisin ben ilk hamileligimde baya üstüne adet görmüştüm. Tedirgin olmayıp kontrollü gitmekte fayda var iyi hissedelim öyle olsun inşaallah

Evet evet kesinlikle öyle bende bi özel bi devlet iyice karıştım o yüzden sakince tek bir yerden devam edeceğim. Maşallah rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah çok mantıklı bence de beklemek

Sgk kapsamında değildir diyor başka yerde kendin yaptırabilirsin mi demek bu hani firmalar var ya kanınızı yurt dısına gönderen
Evet. Bazı firmalar güvenilir de değilmiş biliyor musunuz ? Yaptırmayı düşünenler iyi araştırsın özellikle kadınlar kulubunde bununla ilgili konular okudum.
Evet. Benim attığım listede var. Danışmaya sordum. Bu kağıdı Dr size verdiğine göre size kayıt açmış oluyor. Zamanı geldiğinde MHRS den perinatoooji bölümüne direkt ranvedu alabileceksiniz dedi.
Bugün ben de kalp atışını ve bebeği gördüm haftası ile uyumlu dedi
Çok sevindim.
Benim iki iş arkadaşım annem ve eşim durumum belli olmadığı için kimseye birşey söylemek istemedik henüz bakalım bende yarın Dr a gideceğim belli olur artık herhalde boş gebelik mi yoksa hamilemiyim
Heyecanla güzel haberlerini bekliyorum.
Aa istanbulda bir arkadaş Zeynep kamilden memnun musun ? Özellikle gittiğin bir dr var mı tavsiye edebileceğin ?
Birçok hamilenin ilk üç ayda bu kahverengi lekelenme tarzı kanaması oluyormuş ve normalmiş. Kanın rengine niteliğine dikkat etmemiz lazım. Misal kırmızı ve pıhtılıysa tehlikeli.
Daha önceki olumsuz tecrübenden dolayı korkuyorsun anlıyorum. Ama tevekkül et dua et. Bak benim önceki gebeliğimde devamlı öğürme günde 2-3 kes kusmam vardı. Ama bunda bakıyorum mide bulantısı var ama kusturmuyor. Bazen her saniye çok yoğun bazen birkaç saat bi şey yok. Diyorum ki Allahım sen merhametlisin. By hamileliğimde bana kolaylık verdin. İns hiç kusmadan bu trimester geçecek diyorum. Buna inanıyorum

Son düzenleme:
Aminn Rabbim hayırla ve sağlıkla sizin de evladınızı kucağınıza almayı nasip etsin benim bu hamilelik sürpriz oldu testi yapınca bi şok oldum kızıma sezaryenle doğum yaptım biraz tedirginliklerim var korkularım ama hamd olsun bakalım nasıl bi süreç beni bekliyor

Ben 5+0, 5+1, 5+2 gibi günlerde kalp atışı duyan kimseyi okumadım kadınlar kulübünde sanki. En erken, hep 6lı başlayan haftada.

Hiç gitmeyen varsa Dr a kese için 5+, bebek ve kalp atışı için 6+ gitmek mantıklı. Daha erken gitmek ancak strese sebep oluyor.

Bi de size şunu anlatayım. Bir arkadaşımın gebeliği çok zor geçti. Tek başına WC ye gidemiyordu. Müthiş baş dönmesi (vertigo teşhisi aldı o zaman) tansiyon düşmesi, kusma, her türlü kokudan öğürme. Birkaç besin yiyebiliyordu. Haricindeki hiçbir şeyi midesi kabul etmiyor kusuyordu. Birkaç günde bir serum alıyordu. Ruh gibi yatıyordu bilinci kapalı gibi. Yani gebeyken herkes bulantı vb şeyler yaşadı ama onun kadar hamilelikten heder olanı görmedim duymadım.

Sonuç olarak böyle haftalar geçti. Sonra psikolog bi arkadaşı vardı. Onunla konuşmaya başladı. O demiş ki senin bastırılmış korkuların, bedenindeki bu rahatsızlıklara sebep oluyor. Onların dışa vurumu şikayetler. Sen içindeki korkuları bulup onlarla başa çıkmayı öğrenirsen bu şikayetlerin azalacak.

İster düşüncenin gücü deyin, ister beyni eğitmek, ister vücuda hükmetmek… seanslar almaya başladı. Aile iş kaynaklı bazı durumlardan endişeli olduğu doğumdan sonraki bazı süreçlere bağlı korkuları old ortaya çıktı. Bunlar üstüne Dr la çalışınca, inanın şikayetleri azaldı. Ve sonra kesildi.

Telkinle teskinle, gerekse psikolojik yardımla Suan yaşadığımız gebelikte normal olan korkulardan minimum etkilenmeyi öğrenebilir, sürece hükmedebiliriz.

Ben 2 kere gittim 2 si de farklı ama orda daha tecrübeli anneler vardı onların konuşmasından duyduğum bugün savaş kanbur hatta bende ilk kese de ona gittim gel kızım falan öyle babacan konuşuyor. İstersen ona bir git benimde 10 gün sonraya randevum ona

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…