- 10 Mart 2010
- 2.318
- 3.037
- 723
yattigi yatağa egim verebiliyor musunuz? anne yani besik almistim egim veriliyor eve geldik geleli eğimli halde onda yaptırıyorum reflu olmasin diye. 90 ml içmesinde sorun yok aslında. 60-120 ml içmeleri ilk ay normal. yatağina egim veremiyorsaniz battaniyenin biraz katlayip hafif egimi kendiniz verebilirsiniz belki.Kizlar bu reflu icin cozumunuz nedir? Benim meme ucum olmadigi icin neredeyse hic tutmadi. Silikon ucla da tutmuyor, alisamadi. Sagip biberonla veriyorum. Sutumde bu yuzden yetersiz cogunluk mama veriyorum. 3 saate 90 ml iciyor. Acliga asla tahammulu yok. Arada gazini cikarmak icin biberonu ceksem ciglik kiyamet gidiyor. Daha az vereyim diyorum yine ayni. Gaz cikarmak icin kucagima aldigimda bazen durmuyor kasılmaktan, max gazi ciktigi anda yatirmak durumunda kaliyorum daha uzun tutamiyorum. Ne yapacagim bilemedim.
Çekim gücünde azalma,sızdırma gibi vir sıkıntı yaşadınız mı hiçBen kullanıyorum ve çok memnunum ilk baştan beri süt sağıp buzluk stoğu yapıyorum bu pompayla aşırı konforlu kullanımı
Çok doğru rızkı kadar içer cümlesi.kilo alımı iyiyse doyduguna guvenin. biz ilk ay kontolune gitmedik henuz 10 gunu kaldi. biraz sa o yuzden emin olamıyorum kilo alımı iyiyse ben de biraz rahatkayacagum. ben de yöntemlere baktim deniyorum ama kızım hic oralı degil:) insALLAH çözeriz hepimiz bi şekilde. pompa da beni mahvetti. bi de power pumping yapiyorum o iyice uçlarını acıttı. esim dun halimi gorunce rızkı kadar icer kendini paralama elinden geleni yapiyosun mamaya başlarız gerekirse dedi.
Yaa bizde de hırıltı var.Ben hergün aspire ediyordum.Artık etmeyeyim demekki ben ödem yapmışımBugün 1 ay kontrolümüz vardı, doktor taktı burnuna. Hırıltı var diyip duruyor. Rahat nefes alıyor, emzirirken uyurken bir problem yok diyorum. Ödem olmuş çok mu aspire ettin dedi, daha aspiratörün ucu bebeğimin burnuna girmiyor, yapamadım bile. Evet evimiz kombiyi kapatmamıza rağmen çok sıcak , kuruyor olabilir burnu da anlamadım hırıltı filan duymuyorum ben
Gazdan bahsettik bir de . Domates, salatalık mevsimi olmayan şeyleri de yeme dedi. Allah aşkına ne yiyeceğiz kızlar ? Et tavuk başka? Kış sebzelerinin neredeyse hepsi gaz yapıyor diyorlar
Biz kedimizi bebiş doğduğu gün traş ettirdik.Şuan yeni uzadı ve dökülmüyor.Normalde traş ettirmezdim ama ilk günleri temiz geçsin istedmo kadar yoruldum ki bu süt işinden. sağmakla uğraşmaktan çocuk uyanıkken vakit geçiremiyorum. sadece sağ bırakla kalsa neyse poşetle kaldır malzemeleri steril et. biraz geciksen sağmak için acıyan göğüsler bi yandan.
bir süt ikincisi kedi tüyü bezdirdi beni şu sıralar.
bir elimde bebe bi elimde tüy toplama rulosu. baş edemiyorum çocuğu hiç bi yere koyamıyorum naptıysak çözülmedi tüy sorunu. adet de oldum gerginim agresifim
Reflu yatagimiz var egimli onda yatiyor ama agzina geliyor surekli yedigi, yutkunuyor o an azindan kaciriyor. Hic fiskirir sekilde kusmadi ama agizinin kenarindan hep akitiyor bu siralar. Gazini cikartirkende yine az miktarda olsa kusuyor. Dilinin ustu bembeyaz bununla ilgisi var mi bilmem ama birde ona cozum bulmam lazim.yattigi yatağa egim verebiliyor musunuz? anne yani besik almistim egim veriliyor eve geldik geleli eğimli halde onda yaptırıyorum reflu olmasin diye. 90 ml içmesinde sorun yok aslında. 60-120 ml içmeleri ilk ay normal. yatağina egim veremiyorsaniz battaniyenin biraz katlayip hafif egimi kendiniz verebilirsiniz belki.
amin insALLAH. evet surekli kaygi duyuyor insan. Allah hepimizin yardımcısı olsunÇekim gücünde azalma,sızdırma gibi vir sıkıntı yaşadınız mı hiç
Çok doğru rızkı kadar içer cümlesi.İnşallah güzel büyümüştür bebişiniz sizde rahatlarsınız.Ben iki kere gittim kontrole doktor iyi gidiyorsunuz demesine rağmen içim rahat değil annelik bu heralde
Yaa bizde de hırıltı var.Ben hergün aspire ediyordum.Artık etmeyeyim demekki ben ödem yapmışımİyi ki gördüm yazınızı.
Biz kedimizi bebiş doğduğu gün traş ettirdik.Şuan yeni uzadı ve dökülmüyor.Normalde traş ettirmezdim ama ilk günleri temiz geçsin istedm
pamukcuk olmus agzi kiyamam. karbonati suda cozdurup sargı bezi gibi bir bezle ya da ağız bezi gibi pamuklu bur bezle ıslatıp silin. gunde bir kac kere. gecmezse ilac da var ama daha doğal bir yöntem karbonatli su.Reflu yatagimiz var egimli onda yatiyor ama agzina geliyor surekli yedigi, yutkunuyor o an azindan kaciriyor. Hic fiskirir sekilde kusmadi ama agizinin kenarindan hep akitiyor bu siralar. Gazini cikartirkende yine az miktarda olsa kusuyor. Dilinin ustu bembeyaz bununla ilgisi var mi bilmem ama birde ona cozum bulmam lazim.
Bilirim o süreçleri haftalık aylık güncellemeler geliyor. Beynen kendimi alıştırmışım. Aman rabbim sağlık versin de. Varsın ağlasınlar atakları olsun. Geçen hastaneden sonra şükür etmek gerek dedim.Valla benim 40'ında tüm gün uyudu bir sonraki gün atakmış aşırı kötüydü sonra aşırı güzel 3 gün geçirdik tam her şey iyiye gidiyor dedim pzt gecesinden beri bir değişik her şey en başa sardı aman iyi olsunlar da her şey düzelir
makinada aldık o da bıktırıyor bi süre sonra.ayni durumdayım. Her sagmada yıkamak ,hergun kaynatmaktan biktim 21 gunde. sterilazyon makinasi alacam galiba .
o kapıları kapatmak zorunda olmalar bile gerdi bemi artık. beş dakka bi iş halledicem kaç kapı kapatıp açıyorum.Hee kediyi ben de salmadım kendini kurtaracağı 5-6z aya kadar da salamam. yatak odasına gece girmesin diye kapıyı kapatıyoruz zaten evde tekken kızı bir odada bırakacaksam illa o odanın kapısı kapalı oluyo ya da kediyi kapatıyorum kısa süreli mutfağa falan gideceksem ama ben bir elimde tüy toplayıcı bir elimde süpürge geziyordum onu saldım tüy olayına takılmıyorum eskisi kadar.
tamamen traş mı yoksa kısaltma mı yaptınız? kısaltma olunca kısa kısa dökülğr hiç göremeyiz diye düşündük biz.Çekim gücünde azalma,sızdırma gibi vir sıkıntı yaşadınız mı hiç
Çok doğru rızkı kadar içer cümlesi.İnşallah güzel büyümüştür bebişiniz sizde rahatlarsınız.Ben iki kere gittim kontrole doktor iyi gidiyorsunuz demesine rağmen içim rahat değil annelik bu heralde
Yaa bizde de hırıltı var.Ben hergün aspire ediyordum.Artık etmeyeyim demekki ben ödem yapmışımİyi ki gördüm yazınızı.
Biz kedimizi bebiş doğduğu gün traş ettirdik.Şuan yeni uzadı ve dökülmüyor.Normalde traş ettirmezdim ama ilk günleri temiz geçsin istedm
Pamukçuk mu. Annem 7 tane çocuk büyütmüş geçen görüntülü aramada kıyamam dilinin üstü hala beyaz 40da geçer yenidoğandır dedi. 40 dan sonra geçiyor demişti. Hiç sormadım bende doktorapamukcuk olmus agzi kiyamam. karbonati suda cozdurup sargı bezi gibi bir bezle ya da ağız bezi gibi pamuklu bur bezle ıslatıp silin. gunde bir kac kere. gecmezse ilac da var ama daha doğal bir yöntem karbonatli su.
pamukcuk diye bisey var . aci da verir bebege . belki senin bebegindeki o değildir annen ondan demiştir.Pamukçuk mu. Annem 7 tane çocuk büyütmüş geçen görüntülü aramada kıyamam dilinin üstü hala beyaz 40da geçer yenidoğandır dedi. 40 dan sonra geçiyor demişti. Hiç sormadım bende doktora
Merhaba power pumping hergün mü yapıyorsunuzkilo alımı iyiyse doyduguna guvenin. biz ilk ay kontolune gitmedik henuz 10 gunu kaldi. biraz sa o yuzden emin olamıyorum kilo alımı iyiyse ben de biraz rahatkayacagum. ben de yöntemlere baktim deniyorum ama kızım hic oralı degil:) insALLAH çözeriz hepimiz bi şekilde. pompa da beni mahvetti. bi de power pumping yapiyorum o iyice uçlarını acıttı. esim dun halimi gorunce rızkı kadar icer kendini paralama elinden geleni yapiyosun mamaya başlarız gerekirse dedi.
Benim ilk oğlumda 2 yıl emzırdim sonra eskiye döndü sarkma da olmadı çok şükür ekstra bir şey de yapmadım nasıl oldu da sarkmadı bilemedim inşallah bu sefer de eskiye dönerKızlar ya göguslerim 2 beden büyüdü ve sarktı , hiç memnun degilim bu durumdanemzirme doneminden sonra normale doner mi ne dersiniz
4 ile 7 gun de verim alırsınız diye okumuştum o yuzden 7 gun boyunca yaparim diye planladim ama canımı çok yakıyor tam olması gereken süre kadsr yapamiyorum malesef.Merhaba power pumping hergün mü yapıyorsunuz
demeyin yaa biraz rahat eder miyim diye düşünmüştüm. ben de bugun mama vericem artik diye aglama noktasına geldim gogus uçları aciyinca. ama sütü varken de kıyamıyorum. bakalim hayirlisi artik.makinada aldık o da bıktırıyor bi süre sonra.
kızım mamayla büyümüştü. anne sütü değeri tartışılmaz tabi ama ölçekli mama kabı ve termos ne büyük rahatlıkmış
o kapıları kapatmak zorunda olmalar bile gerdi bemi artık. beş dakka bi iş halledicem kaç kapı kapatıp açıyorum.
Valla bilmiyorum. Eskilerin bazı yöntemleri cuk diye oturuyor. Misal dün perişan olduk. Annemi aradım napcam diye karnına zeytin yağı ile masaj yap dedi yaptım dedim. Kulakları acıyabiler sütünü iki damla sıkıp ovala dedi yaptım çocuk pat diye uyudu mis gibi. Canım anam köy ortamında doğal hepimizi sütüyle her yerimize sıkıp büyütmüş demek.pamukcuk diye bisey var . aci da verir bebege . belki senin bebegindeki o değildir annen ondan demiştir.
Bizde de reflü sorunu iyice arttı. Bugün biberonla 70 ml süt içti altını değiştik biraz zaman geçirdik uyudu önce burnundan geldi uyurken. Böyle beyaz süt köpük gibi.Reflu yatagimiz var egimli onda yatiyor ama agzina geliyor surekli yedigi, yutkunuyor o an azindan kaciriyor. Hic fiskirir sekilde kusmadi ama agizinin kenarindan hep akitiyor bu siralar. Gazini cikartirkende yine az miktarda olsa kusuyor. Dilinin ustu bembeyaz bununla ilgisi var mi bilmem ama birde ona cozum bulmam lazim.
evet bazı yöntemler iyi ama sut bakteri uretirse daha büyük sıkıntılar olur. eskiden insanlar doktora ulaşamayınca kendileri çare aramışlar. ama mesela sari tülbent orterlerdi sarılık geçsin diye. halbuki sarının yansımasıdır çocuğun sariligini farketmezlerdi.yani artik internette her bilgi ulaşılabilir ve doktorlar daha ulaşılabilir halde. benim kaynanam ilk oglumda 10 gunlukken bal verin bisey olmaz biz hep verdik dedi mesela . ama 1 yaşına kadsr tek yasaklı besin . yani bazen haybeye büyüdüğümüzu dusunuyorum .Valla bilmiyorum. Eskilerin bazı yöntemleri cuk diye oturuyor. Misal dün perişan olduk. Annemi aradım napcam diye karnına zeytin yağı ile masaj yap dedi yaptım dedim. Kulakları acıyabiler sütünü iki damla sıkıp ovala dedi yaptım çocuk pat diye uyudu mis gibi. Canım anam köy ortamında doğal hepimizi sütüyle her yerimize sıkıp büyütmüş demek.
Bizde de reflü sorunu iyice arttı. Bugün biberonla 70 ml süt içti altını değiştik biraz zaman geçirdik uyudu önce burnundan geldi uyurken. Böyle beyaz süt köpük gibi.
1 saat gibi geçince çok huysuzlandı kucağımda sakinleşmedi meme verdim almadı öyle uyuya kaldı kucağımda. Bende ellemedim dinlensin diye. Sonra baktım yine ağzına geliyor dikelttim hemen kucağımda direk kustubaya kustu yani
çok üzülüyorum gece başında hep nöbetteyim uyuyor şuan ben uyuyamıyorum. Ya kusarda duymazsam diye. Reflü yatağında yatırdım hep ilk günden beri. Yavrum gaz sancısı biyandan reflü biyandan çok canı yanıyor gibi ağlıyor bazen
Yarın doktor kontrolümüz var neyseki..
Evlenmeden evvel kedimiz vardı ablamla. Evlendikten sonra da bir sure ablam bakti eşim korkuyor diye. Sonra yanıma aldım ama çocuk olunca yine verdim. Eşim zaten bu tüy meselesinden dolayı çok on yargılı kediye. Çok zor oluyor o zaman, çok riskli bir durum. Kolay gelsin çok size.ben de salma noktasına geçmek istiyorum çok bunaldımkanepede yatıyor çocuğu oraya yatırmayı bırak oturamazsın bile. ruloyla temizlerken uçuş uçuş ağzımıza burnumuza doluyo. biraz toparlansa bebiş kendini kurtarsa belki daha rahat olucam. bide bizimki çok güzel bakmıyor saldırcak gibi bir bakışı var öyleli şu an
Saglik olsun, bundan sonra atmazsiniz inşallahmantıklıymış evet termosu buzla doldurup poşetle taşımak. biberondansa poşet daha iyi gibi. ben çok süt çöpe attım bu sebepten yanıma alıp saati geçti diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?