Popüler Konu 2025 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    106
Ben sütü dondurucudan direk poşetiyle buz halinde alıyorum. Çantanın termal cepleri var oraya koyuyorum. Dışarıdayken ztn o buzun çözülmesi 2 saat sürüyor. Oda ısısına geldikten sonra geri sayım başlıyor. Hastanede bana oda ısısında 4 saat demişlerdi. Ben hep ona göre hesapladım.
(Oda 4 saat /dolap 4 gün /derin dondurucu 4 aydı 6 ay a çıkardılar o süreyi dendi)

Benim kızın baştan beri reflu vardi çok da kötüydü, kilo alımı bile azalmıştı ama hâlâ artida olduğu icin uzun sure ilac vermedi. Pazartesi günü maflor plus verdi doktorumuz. Biraz zor bulunuyor ama iyi geldi benim kıza.

Besin olarak vermem canım. Sonra araştırınca bakteri üretme ihtimalini okudum korktum açıkçası. Çaresizlikten yöntem geliştirmişler. İnan dünkü halimizi görseydin umuda sarılırdın. Eşim işe gidemedi uykusuz adam napsın. Zaten bir damlacık sıkıp masaj yaptım kulak çöpüyle sildim uyudu gitti. Nefes aldık biraz. Anam burnumuza kulağımıza gözümüze bile heryerimize sıkmış. Diyom ya gördüğü tüm deliklere sıkmış neyseki iyiyiz

hakkaten oyle çaresizlikten insan her yolu deniyor. insALLAH kolay geçer bu süreçlerimiz de.

kizlar bugun itibariyle ben de "intikam uykusuzlugu" basladi sanirim . evdeki herkes uyudu .bebegim de birazdan beslenmeye kalkacak benim de uyumam lazimdi ama gunler elimden yitip gidiyor ve hicbirsey yaoamiyorum diye oturdum telefonla uğraşıyorum. bugüne kadsr surekli dinlenme peşindeydim. sanirim lohusa depresyonu da geliyor adim adim.3 cocukla bas edemeyeceğimi düşünüyorum. suan annem yanımda ama gidecek bayram geliyor mecbur. 3 bucum yaşındaki oğlum normalde anneannesine herseyini yaptirirdi simdi surekli annem yapsin diyor. büyük oglum anne okula sen bırak beni sen al diyor. daha dikislerim iyileşmedi arabayı zor kullanıyorum o da zorunda kalırsam ama anlamiyor. ust uste geliyor hersey . gündüzleri bi şekilde geçiyor akşamları tetikleniyorum. esimi gorunce ayri bir delirme geliyor. o hayatına devam ediyor ben işime gitmiyorum hayatim elimden alınmış gibi hissediyorum. kendime surekli telkin veriyorum. bu duygular gerçek değil iki cocukta da benzer şeyler yaşadın gececek bu günlerin diyorum ama kendimi ağlarken buluyorum. karmakarışigim. kimseye de cok derdimi anlatamıyorum sizle paylaşmak istedim. uzun oldu biraz . sabredip okuyanlara tesekkur ederim

Sizi o kadar iyi anlıyorum ki. Tek çocukla ne yapacağımı bilmeden günlerce ağlamıştım ben de. Sizin 3 tane var ve hepsi de size muhtaç. Ama içinizde öyle bir güç var ki, siz hepsine yetersiniz. Üçüncü kez sezaryen olduğunuzu okuduğumda, vay be ne kadar güçlü, diye düşünmüştüm sizin için. O kadar güçlüsünüz işte. Bugünlerin hepsinin geçeceğini zaten biliyorsunuz, iki erkek evlattan sonra kendinize en iyi arkadaşınızı dogurdunuz. Bununla mutlu olun hem de çok. Eşim ben her kötü hissettiğimde şey der 'ben kötü hissedup yorulunca kızımıza bakıyorum, enerji depolayip mutlu olup gülümsüyorum sen de öyle yap'. Siz de öyle yapın. Yanımızdaki mucizeler şükür sebebi. Mucizenizle saglikli güzel günleriniz olsun.

O kadar haklısın. Eşlerimiz hayatına devam ediyor. En basitinden kendine ayakkabı falan beğeniyor mesela. Ya benim kendime bişey almak aklıma bile gelmiyor. Sürekli bebek eşyaları alıyorum. aklım fikrim oğlumda. Mesela ben şuan uyumuyorum nöbetteyim reflüden dolayı. Bilin bakalım eşim ne yapıyor?
Mutfakta bulaşıkları bile lavaboda bıraktım. Yemek bulursan şükret diyorum eşimede. Neyse ki eşim kucağında uyutuyor. İlgileniyor işten gelince akşamları.
Kesintisiz uykuyu çok özledim. Her uykumdan sıçrayarak uyanıyorum. Böyle çarpıntı gibi elim ayağım titriyor. Hala dikişim içten sızlıyor. Beşiği falan kaldırınca mesela.

yorumunuz guc verdi. kızıma bakınca icim nese doluyor. sen her zorluğa değersin diyorum. ama gun içinde duygu dalgalanmalarim cok fazla. surekli yetemiyorum cocuklarima duygusu. sonra diyorum sen robot degilsin insansin elinden geleni yapıyorsun bazi şeyler kontrolünün disinda olacak olması gereken yaşanacak. yani akil doğruya yönlendiriyor ama iste duygular şelale. 3 sezeryan zormus ama. ilk ikisinde 3. gun ayaktayım. bunda hastane de yattık dinlenemedim sanirim bir de ben tüpleri baglattim orda islem olduğundan mi bilmiyorum hala iyilesemedim. benim esim de bir daha bu kokuyu duyamayacagiz son çocuğumuz kendine surekli yetersizlik hissi yüklemek yerine bu günlerin tadını çıkar diyor ama gel de benim hormonlarıma anlat. ama dediğiniz gibi geçecek bu gunler insALLAH. Rabbim evlatlarımıza ve bize güzel gunler göstersin insALLAH.

hepimizde benzer duygular var. bazen çok ofkeleniyorum eşime sen bekar gibi takiliyosun olan bana oluyor diye. esim de bana keske senin alacağın sevabı ben alabilsem dedi. peygamber efendimiz once anne anne anne sonra baba diyor dedi. biraz rahatladım. ama iste celiskiden çıkamıyorum. 40 miz ciksin biraz daha rahatlarız diye umuyorum. bu hal uzarsa terapi almayi falan bile düşündüm bugun. cocuklarima ani cikislarim da oluyor tahammül seviyem dustu iyice. sonra geri ona da üzülüyorum.

İnan o duygular hepimizde var. Gün içinde ağlamaklı oluyorum. Naptım bem diyorum. Bakamıyorum bile diyorum . Sonra kendine gel diyorum. Eşimin günahını alamam olduğundan fazlasıyla ilgili ama annelik başka birşey. Ben rahatıma düşkün uykuyu seven çalışan. Akşamları gezmeye giderdim. Şuan annelik iç güdüsü rabbim o dayanma gücünü veriyor. Evinin yakınında kafeterya falan varsa çık tek başına bir kahve iç inan çok iyi gelecek. Bana o kaçamak ilaç gibi geliyor.

Eşlerde işin kolayını bulmuş veriyolar gazı. Benim ki de diyor annelik çok kutsal saat başı kalkıp emziriyorsun Allah sana bu duyguyu veriyor. Başkası olsa yapamaz. Ver mehteri
Ama sen kendine hiç yüklenme bu devirde çalışan anne ve de 3 çocuk cidden büyük başarı. Eminim arada ipin ucu kaçsada çok güzel yönetiyorsundur. Biraz daha zamanla daha güzel rayına oturur. Ama yardım almaktan destek almaktan hiç çekinme. Bende bazen düşünüyorum. Ama şuan ona bile vakit bulamadım. Hastane süreci ameliyat yoğun bakım eve geldik Kolikti reflüydü yani Rabbim beterinden saklasın.
Biz yarın onkoloji doktoruna da gidicez mesela onu çok kafaya taktım günlerdir arada ağlıyorum. Takip amaçlı aslında kötü bişey yok. Ama yinede işte

Valla uyutmayı başardım hemen yöntemi söylüyorum. Ayaklarının altına küçük yastık koydum tepindi ama ağlamadı gazda çıkardı öyle. Sonra sıkıldı. Pusete koydum iki salladım tık gitti. Normalde saat 4 kadar kavga etmemiz gerekiyordu valla pusette uyudu

ben de öyle düşündüm ona sarmayayim diye veriyor gazı:)sizi de Rabbim korktuğunuza ugratmasin. yogun bakim sureci xok zor gercekten çocuğun emmesi bile bozuldu ona taktim ben de kafayı. geri emzirmeye çalışırken de iyice demotive oluyorum. siz erken doğuma rağmen cok guzel cozmussunuz masALLAH darısı benim kızıma. masum yavrularımızın ayaklarına tas değmesin insALLAH.

Pamukçuk olabilir. Karbonatlu su ile silin bakalım

iki gun onxe kuzenim sesimden anlamış abla gel bi kahve icelim sana değişiklik olur dedi. bebege sut biraktim annemle eşime biraktim cocuklari ciktim aksam 9 buçukta. 12 de geldim eve. geldiğimde yeniden doğmuş gibiydim ama o hal de kısa sürdü. sanirim hergun nefes alacak zamanlara ihtiyacımız var.

demeyin yaa biraz rahat eder miyim diye düşünmüştüm. ben de bugun mama vericem artik diye aglama noktasına geldim gogus uçları aciyinca. ama sütü varken de kıyamıyorum. bakalim hayirlisi artik.
kaynatmaktan çok daha basit tabi ki. sma genel olarak sağım öncesi sırası ve sonrası yoruyor hepsiji sök makinaya at tekrar birleştir ve gün içinde sürekli böyle. süt varken ben de kıyamıyorum ama bazen bünyem de kaldırmayıp çöküyor
çok zor gerçekten. şuan ki aklım olsa hiç eve sokmazdım. şuan bırakamam o ayrı ama en başa dönsek istemem. zaten zordu çocukla daha zor
3 ve 4 gün karmaşası var ama aslında süt bozulunca belli oluyo saat dakikadan çok onı anlayabilmek lazım sanırım. ben çözülme süresi artı dört saat olarak bilmiyordum totalde üç
dört saat sanıyordum öyleyse buzlu sütü almak daha mantıklı tabi
hislerinizin hepsi o kadar normal ki. zaten doğru da evet onlar hayatına devam ediyo bizimse zihinsel yükümüz ekstra artmış oluyo. bebekle ilgili herşeyi sen düşünüyorsun. diğer çocuklaron ihtiyaçlarını okul programlarını ödevlerini sen düşünüyorsun. bebek büyüyecek bu kısım geçecek elbette ama ne yazıkki kadının zihinsel yükü asla bitmeyecek çünkü erkekler kolayını bulmuş annelik kutsal ayağına bide beyinleri zaten tek komutla çalışıyo fazla komut alamıyolsr kendilerinin düşünmesini geçelim.

Günde kaç kere üst değiştiriyorum sayamıyorum artık bizim bu ara reflü kusması baya oluyo az az yada birden çok şuan başindan bekliyoruz sırt üstü çırpınıp uyanıyo az önce hafif yan çevirdim biraz uyusun diye şimdi yüz üstü döner nefes sorunu yaşar diye korkuyorum uyuyamıyorum aslında uykum çok hafif ama yınede ya, duymazsam korkusu var bizim 2 ay kontrollüne daha, var ama, bu, reflüye bir şey diyemiyorlar, hem, kolik, hem reflü 3. Aydan sonra düzelmesini umut ediyorum yarısı bitti yarısı kaldı

Ay ben kızı baleye götürürken çocuğu eşime bırakıyorum. İlk çıktığım gün arabada sesi son ses açmışım anne kız keyfi diye. İlk defa dışarıya çıkmış gibi. Çıkıştada kızıma ihtiyaçlarını aldım oturduk yemek yedik eve geldik. Alim sesimi duyduğu an içli içli ağlamaya başladı. Bugün hep birlikte ablayı götürecez inşallah dışarda uysal olur kuzum. Yoksa kaçarak eve gelicez. Ablayı oyun alanına götürcez diye söz verdik.

Hahshahahaa ya rüya ne güldüm ver gazı diyorsun. Sen öyle diyince yanımda horul horul yatan kocama baktim. Niye ayıktırıyosun belki kendimizi öyle avutuyoruz gerçekleri bilsek de

Ay dün biraz gündüz kızçem uyudukça dolapları toplamıştım zaten günlerdir de uykusuzdum akşama bir de kızımın kolik atağı tutunca saatler squar yaptım en son 11 gibi ben dayanamıyorum siye kocama bıraktım. 2'e kadar uyumuşum kızçem de dün emip uyudu saat başı kalkmadı sabah 08:30'da kendim uyandım resmen dünyadaki cenneti yaşadım uzun zaman sonra ağlama sesi olmadam biyolojik olarak uyandım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…