- 17 Ekim 2024
- 686
- 735
- 18
- 34
Ay aşırı mantıklı ama öyle bir ağlıyor ki uykusundan uyandığında 3 dk kim bekleyecek nasıl bekleyecek bilmiyorumiki üç dakika sagip sonra emzirmeyi deneyin isterseniz. ilk hızlı gelen sut su bakımından zengin belki midesi onla dolup doyuyoduro ama hızlı acıkıyodur. son sute gelmeden birakiyosa ondandır belki kısa uyuması.
o zaman yine emzirme sonrasi sagin gögusleri bosaltin sonra ilk ağladığında o sutu verin döngüyü kırın. uzun uyursa yine gogusler dolar ve daha çok acıkir daha çok emer diye dusunuyorum.Ay aşırı mantıklı ama öyle bir ağlıyor ki uykusundan uyandığında 3 dk kim bekleyecek nasıl bekleyecek bilmiyorum
Ay biz de daha 2 haftalığız o zamanBence doğru ama birhafta geri bir hafta ileri olabilir. Çünkü biz prematüre olduğumuz için 40. Haftamızı 20 gün önce tamamladık. Dr bize 20 günlük olarak baktıbizim kırkımız çıkmadı daha heralde 3 aylık olacağız derken başa döndük
Benim de çatladı yaaaaaKızlar ya göguslerim 2 beden büyüdü ve sarktı , hiç memnun degilim bu durumdanemzirme doneminden sonra normale doner mi ne dersiniz
ben hic ayırt etmeden herseyi yiyorum.sadece et yiyemiyorum o da hamilelikte hic yiyemiyodum hala düzelmedi. hergun kimyon xayi iciyorum. bir sorun olmadı cok sukur. bebekte gaz olacağı varsa kolik olacağı varsa oluyor ne yaparsak yapalım. süte her besinin geçmesi lazım diye herseyi yemeye calisiyorum.Bugün 1 ay kontrolümüz vardı, doktor taktı burnuna. Hırıltı var diyip duruyor. Rahat nefes alıyor, emzirirken uyurken bir problem yok diyorum. Ödem olmuş çok mu aspire ettin dedi, daha aspiratörün ucu bebeğimin burnuna girmiyor, yapamadım bile. Evet evimiz kombiyi kapatmamıza rağmen çok sıcak , kuruyor olabilir burnu da anlamadım hırıltı filan duymuyorum ben
Gazdan bahsettik bir de . Domates, salatalık mevsimi olmayan şeyleri de yeme dedi. Allah aşkına ne yiyeceğiz kızlar ? Et tavuk başka? Kış sebzelerinin neredeyse hepsi gaz yapıyor diyorlar
Sleepy kullanırken o pipiyi evirdim çevirdim ne yaptımsa olmadı sızdırdı.Aslında komik ama başıma geldi benim oğlanın pipisi yukarı yönlü kalmış bezi bağlarken aynen dediğin gibi göbek ıslanmıştı. Kv uyardı tam kaparken pipisine bak aşa yönlü olsun diye. Ona dikkat etmişmiydin?
Bizde de aynı şeyi söyledi doktor. Şu an 3 haftalığız aslında 21 şubattı muhtemel doğum tarihi.
Bende diyorum ozmn biz bu zamana kadar ne yaşadıkbunlar atak değildiyse
Vallahi bilmiyorum bacım. Öyle diyorlar ama doğru ama yalan artık sen bebenden anlarsın atağa mi geçti yoksa seni mi yokluyor ama yine de güzel bee Bugün ilk defa banyo yaptıktan sonra 4 saat uyumuş o uyuyunca ben de uyudum 3 saat. vücudum şokkk ben şokkk o kadar iyi hissediyorum ki ne yapacağımı bilemedimAy biz de daha 2 haftalığız o zamanValla dünkü yaşadığımız fragmansa işimiz var
Ben de sevmiyorum sagmayı ama aksama kadar sagıyorum , bence sagmada sarkmayı etkileyecek gibiBenim de çatladı yaaaaaAlttan çatladı bildiğiniz. Hamileyken bu kadar büyümemişti tabii. Şu 1 haftadır yine de maşallah diyeyim de çok dolu dolu oluyor, zorluyor beni. Sağım yapıyorum mecbur ve hiç sevmiyorum sağım yapmayı Emzirme bitince asıl sarkmasından korkuyorum ben
Termosun içine sıcak su koyuyorum, yanımıza küçük plastik bir de kap alıyorum. Çocuk acıkınca sıcak suyu kaba koyup içine biberonu hooop hazir :) . Süt ısıtıcı alacaktım çok kullanmazsın boş yere alma dediler ben de çareyi böyle buldum. Termosa sığmadı biberon yoksa direkt o sekil de yapardım ama bu kez tüm sıcak su tek seferde ziyan olurdu.Valla ben de hep çantama emzirme örtüsü atıyorum ne olur ne olmaz diye ama bizim kızçe yolda hiç acıkmıyor sesi de çıkmıyor o sebeple şimdilik gerek kalmadı hastanede bi meme istiyor dün valla doktorun karşısında açtım emzirdim sonuçta doktoryoksa doktoru dinleyemiyoruz salak gibi çıkıyorum yanından hiçbir şey kalmıyoR aklımda siz dışarıda sütğ nasıl ısıtıyorsunu yanınıza aldığınız?
peki sütü dışarda dolap ısısında üç saatten fazla nası tutuyorsunuz? ısıtıcı aldım onları hallertik ama dışarda üç saar durma sorununu çözemedikk her gittiğim yerde dolap olmuyor dışarda.Termosun içine sıcak su koyuyorum, yanımıza küçük plastik bir de kap alıyorum. Çocuk acıkınca sıcak suyu kaba koyup içine biberonu hooop hazir :) . Süt ısıtıcı alacaktım çok kullanmazsın boş yere alma dediler ben de çareyi böyle buldum. Termosa sığmadı biberon yoksa direkt o sekil de yapardım ama bu kez tüm sıcak su tek seferde ziyan olurdu.
ben yiyorum hiç eleme yapmadanBugün 1 ay kontrolümüz vardı, doktor taktı burnuna. Hırıltı var diyip duruyor. Rahat nefes alıyor, emzirirken uyurken bir problem yok diyorum. Ödem olmuş çok mu aspire ettin dedi, daha aspiratörün ucu bebeğimin burnuna girmiyor, yapamadım bile. Evet evimiz kombiyi kapatmamıza rağmen çok sıcak , kuruyor olabilir burnu da anlamadım hırıltı filan duymuyorum ben
Gazdan bahsettik bir de . Domates, salatalık mevsimi olmayan şeyleri de yeme dedi. Allah aşkına ne yiyeceğiz kızlar ? Et tavuk başka? Kış sebzelerinin neredeyse hepsi gaz yapıyor diyorlar
Ay şok teşekkürlerTermosun içine sıcak su koyuyorum, yanımıza küçük plastik bir de kap alıyorum. Çocuk acıkınca sıcak suyu kaba koyup içine biberonu hooop hazir :) . Süt ısıtıcı alacaktım çok kullanmazsın boş yere alma dediler ben de çareyi böyle buldum. Termosa sığmadı biberon yoksa direkt o sekil de yapardım ama bu kez tüm sıcak su tek seferde ziyan olurdu.
Ben saldım kedi tüyünü ya başa çıkamıyorum bir de instagramda bir pt takip ediyorum doğumlarımız arasında 5-6 gün var o 2 köpek bir kedi aynı evde kedi bebeğin yatağında falan köpekler bebeğin dibinde dedim sakınılan göze çöp batar sal hava temizleyici sürekli yanında anca öyle çözüm buldumo kadar yoruldum ki bu süt işinden. sağmakla uğraşmaktan çocuk uyanıkken vakit geçiremiyorum. sadece sağ bırakla kalsa neyse poşetle kaldır malzemeleri steril et. biraz geciksen sağmak için acıyan göğüsler bi yandan.
bir süt ikincisi kedi tüyü bezdirdi beni şu sıralar.
bir elimde bebe bi elimde tüy toplama rulosu. baş edemiyorum çocuğu hiç bi yere koyamıyorum naptıysak çözülmedi tüy sorunu. adet de oldum gerginim agresifim
Biz hiç 3-4 saatten fazla kalmadık dışarıda. Ama ben büyük termosa buz kalıpları koyarak ya da soğuk su koyarak dolap işlevi göreceğini okumuştum, o sekilde yapacaktim kalsaydik uzun sure. Bizde mesela 3 litrelik termos var içine biberon da sığıyor onu soguk suyla doldurup koyardim. Disari çıkınca 3 biberonla çıkıyorum ben. Birinde sut oluyor diğer ikisi de boş. Hatta bence süt poşetleri bile is görür bu noktada.peki sütü dışarda dolap ısısında üç saatten fazla nası tutuyorsunuz? ısıtıcı aldım onları hallertik ama dışarda üç saar durma sorununu çözemedikk her gittiğim yerde dolap olmuyor dışarda.
süt sağma makinesi taşıyorumm yanımda geçen hastanede sağdım eller serbestle
ben de salma noktasına geçmek istiyorum çok bunaldımAy şok teşekkürler
Ben saldım kedi tüyünü ya başa çıkamıyorum bir de instagramda bir pt takip ediyorum doğumlarımız arasında 5-6 gün var o 2 köpek bir kedi aynı evde kedi bebeğin yatağında falan köpekler bebeğin dibinde dedim sakınılan göze çöp batar sal hava temizleyici sürekli yanında anca öyle çözüm buldum
mantıklıymış evet termosu buzla doldurup poşetle taşımak. biberondansa poşet daha iyi gibi. ben çok süt çöpe attım bu sebepten yanıma alıp saati geçti diye.Biz hiç 3-4 saatten fazla kalmadık dışarıda. Ama ben büyük termosa buz kalıpları koyarak ya da soğuk su koyarak dolap işlevi göreceğini okumuştum, o sekilde yapacaktim kalsaydik uzun sure. Bizde mesela 3 litrelik termos var içine biberon da sığıyor onu soguk suyla doldurup koyardim. Disari çıkınca 3 biberonla çıkıyorum ben. Birinde sut oluyor diğer ikisi de boş. Hatta bence süt poşetleri bile is görür bu noktada.
ayni durumdayım. Her sagmada yıkamak ,hergun kaynatmaktan biktim 21 gunde. sterilazyon makinasi alacam galiba .o kadar yoruldum ki bu süt işinden. sağmakla uğraşmaktan çocuk uyanıkken vakit geçiremiyorum. sadece sağ bırakla kalsa neyse poşetle kaldır malzemeleri steril et. biraz geciksen sağmak için acıyan göğüsler bi yandan.
bir süt ikincisi kedi tüyü bezdirdi beni şu sıralar.
bir elimde bebe bi elimde tüy toplama rulosu. baş edemiyorum çocuğu hiç bi yere koyamıyorum naptıysak çözülmedi tüy sorunu. adet de oldum gerginim agresifim
Hee kediyi ben de salmadım kendini kurtaracağı 5-6z aya kadar da salamam. yatak odasına gece girmesin diye kapıyı kapatıyoruz zaten evde tekken kızı bir odada bırakacaksam illa o odanın kapısı kapalı oluyo ya da kediyi kapatıyorum kısa süreli mutfağa falan gideceksem ama ben bir elimde tüy toplayıcı bir elimde süpürge geziyordum onu saldım tüy olayına takılmıyorum eskisi kadar.ben de salma noktasına geçmek istiyorum çok bunaldımkanepede yatıyor çocuğu oraya yatırmayı bırak oturamazsın bile. ruloyla temizlerken uçuş uçuş ağzımıza burnumuza doluyo. biraz toparlansa bebiş kendini kurtarsa belki daha rahat olucam. bide bizimki çok güzel bakmıyor saldırcak gibi bir bakışı var öyleli şu an
mantıklıymış evet termosu buzla doldurup poşetle taşımak. biberondansa poşet daha iyi gibi. ben çok süt çöpe attım bu sebepten yanıma alıp saati geçti diye.
Bu hirilti bizde var. Burnunu temizliyorum hergun ama ozellikle biberonu biraktigi an oyle bir hizli nefes alisverisi oluyorki yuksek bir hirilti cikiyor ayni korku filmlerindeki gibi garip bir ses. Haftaya 1.ay kontolumuz var bakalim doktor ne diyecekBugün 1 ay kontrolümüz vardı, doktor taktı burnuna. Hırıltı var diyip duruyor. Rahat nefes alıyor, emzirirken uyurken bir problem yok diyorum. Ödem olmuş çok mu aspire ettin dedi, daha aspiratörün ucu bebeğimin burnuna girmiyor, yapamadım bile. Evet evimiz kombiyi kapatmamıza rağmen çok sıcak , kuruyor olabilir burnu da anlamadım hırıltı filan duymuyorum ben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?