Popüler Konu 2025 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    103
Bugün 4. Günün sonunda kaka yaptı evde bir şenlik havası ama ne yapmak yani sırtına kadar. hemen banyo yaptırdık. Rahatladı şimdi uzun uzun uyuyor.
Meme ile kavga bizde de var. Ben gaz sancısına yoruyorum ıkınıyor gibi yapıyor kendini. Bazende azmı süt geliyor acaba diyorum. Ama ağzından sütler akıyor açtığında. kolik etkisi olabilir.
Ben aşılarını hastanede yaptırıyorum. Sadece verem aşısını sağlık ocağına gidicem. 3 kg yu geçmiş olması gerekiyormuş verem aşısında.
Süt hergün sağıp dondurucuya atıyorum. Çünkü biz hala günde 2 kez fln biberon veriyoruz. Hem bende dinlenmiş oluyorum. Eşim yada kayniş veriyor biberonu. Ama gece full memedeyiz.

Ben şu ana kadar hastanede yaptırdım çünkü iki ayrı yere gitmek istemedim hemşirem de hiç ısrar etmedi sağlık ocağındaki ama 2. Aydaki tüm aşıları sağlık ocağında yapıyolarmış sadece rota için 2. Ay aşılarını olduğum gün 2. Ay kontrolüne gidicem takipli hastanemde yapacaklar

Aynen ya ıkınıp duruyor domates gibi oluyor. Şimdi pusetine koydum evin içinde arabasıyla ileri geri yapınca biraz sakinledi

Ahaha kızlar bu tam benim kız sizinki de böyle sesli mi?

Evet

Kızlar merhabalarr inşallah iyisinizdir. Benım ikizler hıc durmadıgı ıcın evde sureklı senlık var pamukcuk ile basımız dertte. Karbonatlı su ile temizliyordum biberon ve emzıklerı de sureklı kaynatıyorum ama bı türlü geçmedi hatta artık mama almalarına engel hale geldı diyebilirim. Doktorumuzla Mikostatin diye bır damlaya basladık herkes hemen gecırıyor dıyor inşallah bızım de geçer. Sizin de aklınızda bulunsun

Evet en güzeli yıkamak. Ben bu sayede pişik sorunumuzu minimum seviyeye indirmeye başardım ama benim büyük kızın cildi çok hassas yine de oldu bu yüzden. Benim kızım gelecek ay 3 yaşına girecek doğduğundan beridir pişik çekiyordum 2-3 aylıkken yıkamaya başladım ek gıda ya başlayınca yine de olduğu çok oldu ama minimum düzeyde atlattım. Diş çıkarırken de oluyor maalesef pişik berbst bir şey. İnş. Şu 3 yaşını kutlayalım evdeki bütün halıları kaldırıp tuvalet eğitimi vereceğim

Bana sağlık ocağında ki hemşire çok baskı yaptı mecburen geliceksin dedi. Ben dedim hastanede yaptırıyorum. Onlarında kotaları varmış sanırım. Baya bi ısrar etti ama gitmedim. Bütün aşılar hastanede yapılıyor. Sadece verem aşısını sağlık ocağında yaptırıcam. 3 kg yu geçince yapılcakmış.

Olabilir ben baya merkezi bir yerde oturuyorum ondan kesin doluyordur kotası beni hiç darlamıyor hemşirem. Sadece doktorum 2. Ayı rota hariç full sağlık ocağıma verdi belki benim bölgemde böyledir toplu yapılıyormuş hatta bu 3 aşı önceden randevu almam gerekiyor diye daha şimdiden yazdım

Kolik bebeden selamlar. Gece olunca benim oğlana birşeyler oluyor. Uyumuyor ama durmuyorda. Sürekli huzursuz ve ağlak. Emzir gaz çıkar uyutmaya çalış bu seri sürekli başa sarıp duruyor. Şimdi yatağımda ayaklarımın arasında sanırım uyudu. Uzanacak yerim yok ama nefes alma dese almam o derece 40 çıkınca düzelir yavaştan inşallah.

ağzı burnu süt içinde kısmı bizde de ayni uyudu diyip arka odayı düzeltmeye başlıyorum. daha elimdekini koymadan uyanıyor bittim tansiyonum çıkıyor cocukkkk

Ben bazen gece 12 de mama veriyorum 3 4 saat uyusun da ben de biraz dinleneyim diye iyi oluuor

her emzirme sonrasi sag dedi bana bebek hemsireleri. beyne ve hormknlara da mesaj gitsin korkma bir sonraki emzirmeye artarak dolar dedi. Ben de öyle yapıyorum cok sukur artarak gidiyor.

Ahh süper büyüğünden kurtulacaksın. Yaşı da küçük değil zorlamaz seni. Max. 1 haftada hem gece hem gündüz çözüyorlar . Geceleri de ayaktasınız ya büyüğünü tuvalete götürürsün o da alışır geceye.hiç zorlanmazsın.

Kızım geceleri biberonla 330 ml süt içerek uyuyor bende hata 19 aylıkken memeyi kesince formül devam sütleri var ya aptamil ona dönmüştüm uyku için. Yani normal yemek yiyor ama öğlen ve gece uykusunu süt içerek yapıyordu. Kreşte bize biberonu geri verdiler 18 aylıkken getirmeyin süt içerek uyutmayacağız dediler. Ama ben evde sütsüz uyutmaya cesaret edemedim. Bu hatayı yapmayın diye söylüyorum. Hala daha süt içerek uyuyor 6 numara bez takıyor ve bezinden rahatsız. Süt kansızlık yapıyor geniz akıntısı yapıyor hastayken de kusmasına sebep oluyor. Aklınız varsa 6-9 aylıkken gece beslenmesini kesin şimdi tuvalete alıştırcaz ya kara kara düşünüyorum sütü nasıl bıraktırcam diye. Boyu 97 cm yaşıtlarına göre uzun bir çocuk. 14 kg ama bebek gibi uykusu gelince uuuku geldi süüüt diyor biberonu görünce yatağına koşup eline alıp kıkır lıkır süt içerek uyuyor.

Ben bazen gece 12 de mama veriyorum 3 4 saat uyusun da ben de biraz dinleneyim diye iyi oluuor
Kayınvalidem ve eşim de mama versek dedi bi kaç kez sinirlendim. Doktor karar verir buna dedim. sütün yetmiyor der gibi ima ettiklerinde bozuluyorum. Doktorda hiç gerek yok mamaya diyince hepsinin ağzı kapandı.
Aslında biberonla anne sütünü verince de 3- 4 saat uyuyor. Memeden emerken o miktarda sütü çekemiyorlar, uyuya kalıyor. Sık uyanıyorlar. biberon onlara kolaylık oluyor.
Ama daha ne kadar sağma ve emzirme temposuna dayanabilirim bilmiyorum bir noktada ben de mama takviyesine başlayabilirim.
Ben de Avent’in elektrikli süt sağma makinası var ama eller serbest olan makinelerden de almayı düşünüyorum çünkü inanılmaz bir zaman kaybı sağım makinasının başında oturup beklemek.

Ya benim de eşim bazen biberonla anne sütü verelim rahat et diyor bir de biberon anti kolik belki akşamımız rahat geçer diyor ama ben bunu hakaret gibi algılıyorum korkuyorum sanki memeden kopacak diye ama benim hayat yaşama şeklimde sadece meme sürdürebilir değil dışarda olmam gereken durumlar oluyor ama bu biberon olayı beni geriyo napsam bilmiyorum. Zaten lohusa depresyonuna kırkım çıkarken giriyorum sanırım sanki hiç yetmiyormuşum gibi geliyor bebeğime

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…