- 3 Ağustos 2024
- 302
- 411
- 18
- 34
Hiç olmaması mi gerekiyor çapağın? Bizde de var da az ama arada oluyor.ayın 11 inde rop var o zaman söyleyeyim bakayim ne diyorEvet sağ göz de başladı şimdi sol da çapaklanıyor. hatta göz doktoruna gidiyoruz prematüre doğum ile ilgili damar gelişimi takibi için o da baktı. Göz yaşı kanalı tıkanıklığı yoktur inşallah dedi. Damla verdi onu kullanıyorum. Bide masaj önerdi göz pınarlarına parmak ucu ile yapılıyor internette videoları var. Ama inş öyle bişey değildirdamlayı kullanıyorum çapak gmrdüğümde fizyolojik serum (yada kaynamış ılık su)+ gazlı bez ile siliyorum her seferinde.
Ayrıca bebek aknesi oldu yüzü kafası kulakları yavrumun kırmızı kırmızı sürekli yer değişiyor bide bi tarafı iyileşiyor başka yerden çıkıyor
Valla inşallahÇok geçmiş olsun.Rabbim şifa versin inşallah.Dualarım sizinle.Miniklerimiz iyi olsun gerisi boş.Annelik çok başkaymış rabbim sana sabır versin güç versin.İnşallah herşey bir an önce düzelir güzel haberlerini alırız ♡
Geçmiş olsun Rabbim şifalar versin benimde oğlumun kalbinde üfürüm den şüphelendi doktor 1. Ayda çocuk kardiyolojisi görsün dedi kapanır dedi ben pazartesi hem aylık kontrolle hem kalbe randevu aldım ama bizim çocuk doktoru kapanır yenidoğan da oluyo dedi benım çevremde çok duydum kapanıyo sonra içini ferah tut allahım izni ile sağlıklı günlerinizi olacak
Yok valla gazda çıkarıyor. Büyüme atağı galiba 2 gündür çok huysuz. Uykusu yok denecek kadar az. Uyanık olduğu için sürekli emmek istiyor. Buda rahatsız ediyor sanırım.Gazı çıkmayınca öyle yapıyor benım oğlum gazı tam çıkarsa hemen uyuyor
Evet ya çok tehlikeli Allah korusun. Babası gördüğü an kaldırıyor çocuğu. Çocukta o an kalkıyor zaten . Bu savaşı kim kazanacak bilmiyorum ama uykusuzluk çok fenaEvet bizimki de öyle tam derin uykuya dalmadan beşiğine koyamıyorum. Benim koynumda gık çıkarmadan uyur ama sabah kadar bıraksam kalır öyle.aman çok tehlikeli.
Geçmiş olsun canım. Kendiliğinden geçer inşallah. İnatla emzirmeye devam et. Benimkide almıyordu. Aynı dediğin gibi 2 yudum alıp bırakıodu. Şimdi düzeldi. Çenesi kuvetlenecek inşallah annesi merak etme.bizim dun 11.5 tu. bugun 13 ölçüldü ama taburcu ederiz dediler. bir ilac kullandık etki etti falan dediler . eve geldik sukur. kontrol zamanlarına uyarak devam edeceğiz. gerekirse tekrsr yatirabiliriz dediler. hayirlisi artik . bizimki bir de ab0 in alt dalıymis. özel bir sarılık falan dediler .bilmiyorum ne olacak
muhtemelen bi zirve yapmadan düşüşe geçmiyor biz zirveyi gördük sonra düşüşe geçti ama minnak minnak düşüyor hayırlısı artık iyi olsunlar da geç olcaksa da güç olmasınbizim dun 11.5 tu. bugun 13 ölçüldü ama taburcu ederiz dediler. bir ilac kullandık etki etti falan dediler . eve geldik sukur. kontrol zamanlarına uyarak devam edeceğiz. gerekirse tekrsr yatirabiliriz dediler. hayirlisi artik . bizimki bir de ab0 in alt dalıymis. özel bir sarılık falan dediler .bilmiyorum ne olacak
annem sütle sil dedi gözünü ya süt bakteri üretmez mi gözde mendili serum fizyolojikle ıslatıp silmek daha iyi sanırım.Bebeğin gözünü pamukla silmek iyi olmayabilirmiş. İplikçik döküyor ya ufak onlar gözüne kaçabilirmiş. Steril gazlı bez ile göz temizliği yapmak daha iyi oluyormuş. Hatta bana hastanede verilen eğitimde her sabah gözlerini kulaklarını yüzünü boynunu sileceksin dediler ve gazlı bezi serçe parmağa dolayıp ağız içini damaktan başlayıp dil ve yanak içlerini temizlemem gerektiğini anlattılar. Her yere yeni temiz gazlı bez ile tabii ki. İki göze bile aynısı kullanma dediler. Kaynamış ılımış su + steril gazlı bez.
Sütle silmek iyi değilmiş gözü. Bende hepsini araştırdım çapaklanma çok olunca. Serum fizyolojik yada kaynamış ılımış sumuhtemelen bi zirve yapmadan düşüşe geçmiyor biz zirveyi gördük sonra düşüşe geçti ama minnak minnak düşüyor hayırlısı artık iyi olsunlar da geç olcaksa da güç olmasın
annem sütle sil dedi gözünü ya süt bakteri üretmez mi gözde mendili serum fizyolojikle ıslatıp silmek daha iyi sanırım.
Bende kapanacağına inanıyorum.Kuzenimin oğlunda da süreci tam hatırlamasamda 9 yıl önce bu şekilde büyük delik vardı çok şükür kapandı.Yıllık rutin kontrolleri oluyor şuan sadece.Sizdende güzel haberler alırız inanıyorum inşallahValla inşallahdüzeleceğine inanıyorum ama büyük olan delik kafamı kurcalıyor 4-5 yaşına kadar inşallah kapanır. Küçük olanlardan korkmuyorum çünkü doktora gitmeden önce okuduğum yazılarda makalede arsa ve üfürüm bir aradaysa delik olacağını tahmin etmiştim ve makalelerde bu yazıyordu ama büyük olan 4-5 yaşlarında kapanır kapanmazsa sıkıntı.
bizde var canım sağ gözünde çapak akne de var dediğin gibi yer değiştiriyor. sende şeker vardı bende de vardı acaba mi???Evet sağ göz de başladı şimdi sol da çapaklanıyor. hatta göz doktoruna gidiyoruz prematüre doğum ile ilgili damar gelişimi takibi için o da baktı. Göz yaşı kanalı tıkanıklığı yoktur inşallah dedi. Damla verdi onu kullanıyorum. Bide masaj önerdi göz pınarlarına parmak ucu ile yapılıyor internette videoları var. Ama inş öyle bişey değildirdamlayı kullanıyorum çapak gmrdüğümde fizyolojik serum (yada kaynamış ılık su)+ gazlı bez ile siliyorum her seferinde.
Ayrıca bebek aknesi oldu yüzü kafası kulakları yavrumun kırmızı kırmızı sürekli yer değişiyor bide bi tarafı iyileşiyor başka yerden çıkıyor
Canım bu kontrolde benim de bebeğim aşırı kuruluk, sürekli memede olmaktan çenede isilik ve konak öncesi olabilecek kafa döküntüleri çıktı bana da sürekli silmemi, bazı bölgeleri nemlendirmemi istedi. Krem vs kolay da Ağzını silmek zor değil mi? Nasıl siliyorsun ağzımı açması meseleBebeğin gözünü pamukla silmek iyi olmayabilirmiş. İplikçik döküyor ya ufak onlar gözüne kaçabilirmiş. Steril gazlı bez ile göz temizliği yapmak daha iyi oluyormuş. Hatta bana hastanede verilen eğitimde her sabah gözlerini kulaklarını yüzünü boynunu sileceksin dediler ve gazlı bezi serçe parmağa dolayıp ağız içini damaktan başlayıp dil ve yanak içlerini temizlemem gerektiğini anlattılar. Her yere yeni temiz gazlı bez ile tabii ki. İki göze bile aynısı kullanma dediler. Kaynamış ılımış su + steril gazlı bez.
benimki iki saatte bir kendi uyanıyor başta ben zorla uyandiriyordum. iki haftalık olunca dedim 3 saate çıkarayım. yok alışmış zaten uyanıyorKızlar selamlar en fazla kaç saat uyuyor bebeğiniz ben aşrm kuruyorum 1 yasa 1 buçuk saate bir arasa 2 3 oluyor nadir 10 gün olana kadar en azından
canım senin erken doğum olduğu için mi böyle dediler.Bebeğin gözünü pamukla silmek iyi olmayabilirmiş. İplikçik döküyor ya ufak onlar gözüne kaçabilirmiş. Steril gazlı bez ile göz temizliği yapmak daha iyi oluyormuş. Hatta bana hastanede verilen eğitimde her sabah gözlerini kulaklarını yüzünü boynunu sileceksin dediler ve gazlı bezi serçe parmağa dolayıp ağız içini damaktan başlayıp dil ve yanak içlerini temizlemem gerektiğini anlattılar. Her yere yeni temiz gazlı bez ile tabii ki. İki göze bile aynısı kullanma dediler. Kaynamış ılımış su + steril gazlı bez.
Canım ağız hariç bana da demişlerdi 2-3 günde bi yap diye ama dün doktordayken aşırı kuru ve çenede memede kalmaktan isilik var dedi ondan şimdi sürekli sileceğim her sabah bir de ağız eklendi şimdi.canım senin erken doğum olduğu için mi böyle dediler.
Biz 5 saate çıktık doktor 5 saate kadar uyursa elleme dedi, ama bizimki kurulmuş alarmlı 2.5-3 saat olunca direk uyanıyorbenimki iki saatte bir kendi uyanıyor başta ben zorla uyandiriyordum. iki haftalık olunca dedim 3 saate çıkarayım. yok alışmış zaten uyanıyor
Benimki parmak verince açıyorCanım bu kontrolde benim de bebeğim aşırı kuruluk, sürekli memede olmaktan çenede isilik ve konak öncesi olabilecek kafa döküntüleri çıktı bana da sürekli silmemi, bazı bölgeleri nemlendirmemi istedi. Krem vs kolay da Ağzını silmek zor değil mi? Nasıl siliyorsun ağzımı açması mesele
Kac gunluk canım bebeginBiz 5 saate çıktık doktor 5 saate kadar uyursa elleme dedi, ama bizimki kurulmuş alarmlı 2.5-3 saat olunca direk uyanıyor
Ben dün gittim canım, hepatit b ateş vs yapmıyormuş 2. Aydakiler yapıyormuş ama şimdiden uyardı bizimki dün kolik krizi yaşadı alakalısızdır denk gelmiştir heralde . Benim doktorum hastane çıkış kilosundan saydı o kilodan günlük 25-35 almasını min bekleriz demişti gene o aralıkta aldık devam dedi bu şekilde. Boyunu ve başını da ölçtü bu randevuda ağzına kulağına detaylıca baktı bir de kalça ultrasonu çektirdik.Hanımlar, 1.ay kontrolüne giden varsa kaç gram alımına iyi dedi doktor? Ayrıca doğumdan sonra verdiği kilo sayılıyor mu kilo alımına? Bir de aşı yapan varsa nasıl geçti ilk geceniz? Ben hafta içi gideceğim de biraz gerildim.
33 günlük olduk canım benim 1. Ayımız dolduKac gunluk canım bebegin
Hastane çıkış kilosu dediğiniz dogum kilosu mu ?Ben dün gittim canım, hepatit b ateş vs yapmıyormuş 2. Aydakiler yapıyormuş ama şimdiden uyardı bizimki dün kolik krizi yaşadı alakalısızdır denk gelmiştir heralde . Benim doktorum hastane çıkış kilosundan saydı o kilodan günlük 25-35 almasını min bekleriz demişti gene o aralıkta aldık devam dedi bu şekilde. Boyunu ve başını da ölçtü bu randevuda ağzına kulağına detaylıca baktı bir de kalça ultrasonu çektirdik.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?