bende aynı kuzucumCanım merhaba aynı şeyi bende yaşıyorum. 21+2de ense katlantısı 6.1 çıktı benimde ikili testim temizdi banada seninle aynı şeyler söylendi, 2 gündür ne yerdeyim ne gökte bekli değil ben daha bir test yaptırıp yaptırmamaya bile karar vermedim çarşamba özel bir hastaneye gidicem oradaki sonuca göre karar vereceğim sanırım
Aynıyım inan ki. Bak sana özelden yazdım bilgi alışverişi yapabilirizbende aynı kuzucumduramadım ertesi gün hemen fetal dna yaptırdım şimdi sonucu bekliyorum bi sürü foruma girdim interntte araştırdım düşük ihtimal diyorlar ama %1 de olsa doktorun öyle demesi beni çok üzdü ne düşüneceğimi bilmiyorm
fetal dna yaptırdığın iyi olmuş detaylıda böyle bir şey gördüyse. ikili tarama testleri adı üstünde tarama testi sana kesin bir sonuç veremez. fetal dna da aslında tam %100 sonuç veren bir test değil amniyosentez bu yüzden yapılıyor kesin sonuç için ama onda da düşük riski var. Çok az bir ihtimal olsa da var bu yüzden doktorlar sırayla gidiyor bu durumlarda. ve çoğu insan bu sebeple 2li tarama yerine direkt fetal dna yaptırıyor. ve bence de bütçen varsa 2li tarama değil direkt fetal dna yaptırmak en en doğrusu oluyor. bu saatten sonra korkmana gerek yok kanını vermişsin sakin kalıp sonucunu bekle. inş bir şey çıkmaz.bende aynı kuzucumduramadım ertesi gün hemen fetal dna yaptırdım şimdi sonucu bekliyorum bi sürü foruma girdim interntte araştırdım düşük ihtimal diyorlar ama %1 de olsa doktorun öyle demesi beni çok üzdü ne düşüneceğimi bilmiyorm
evet balım bilemedim 12. haftada 2li yaptırdım risk görürsem fetal dna yaptırırım diye düşünmüştüm. Riskim çok düşük çıktı ikili de hatta doktorum 3lü ve 4lüyü yaptırmama gerek olmadığını söyledi yaptırtmadı. şimdiye kadar da gittim geldim kimse bir şey demedi olumsuz ama detaylı da ufakta olsa böyle bir ihtimal var diyince kötü oldumfetal dna yaptırdığın iyi olmuş detaylıda böyle bir şey gördüyse. ikili tarama testleri adı üstünde tarama testi sana kesin bir sonuç veremez. fetal dna da aslında tam %100 sonuç veren bir test değil amniyosentez bu yüzden yapılıyor kesin sonuç için ama onda da düşük riski var. Çok az bir ihtimal olsa da var bu yüzden doktorlar sırayla gidiyor bu durumlarda. ve çoğu insan bu sebeple 2li tarama yerine direkt fetal dna yaptırıyor. ve bence de bütçen varsa 2li tarama değil direkt fetal dna yaptırmak en en doğrusu oluyor. bu saatten sonra korkmana gerek yok kanını vermişsin sakin kalıp sonucunu bekle. inş bir şey çıkmaz.
Fetal DNA herşeyin sonucunu dönecektir ortaya bebeğin duruşu bile etkile ki 0,1 mm çok az bi boyut ama riske atmayıp fetal DNA yaptıravak kadar da dikkatli olunması gereken bir durum tüm degerleriniz normal çıkar inşallahKızçeler herkese merhaba, Şimdi daha önce yaşayan varsa aynı durumu bilgi almak istiyorum, tedirginim
Geçen hafta detaylı ultrasona girdim 22+4 haftalık gebeyken. Doktor tüm organlarını inceledi kalp, bağırsak , mesane, dalak , böbrek ne varsa. Her şeyini ölçtü kol, bacak, kafa, göğüs, burun kemiği. Tüm değerlerin normal olduğunu söyledi ama ense katlantısını 5-6 kez dönüp dönüp ölçtü. Ense katlantısı sınır değeri 6mm olduğu ama bizim 6.1-6.3mm arasında çıktığını söyledi. Bunun down belirtisi olabileceğini fetal dna veya amniyosentez ile netleştirilebileceğini söyledi. Ama tüm değerlerimiz normal hiç bir organında anormal durum yok, 2li tarama testi temizdi risk çok düşüktü sonradan çıkabilr mi dediğim de olabileceğini söyledi. Detaylı ultrason zamanı buna benzer şeyler yaşayanlar var mı durum nedir ne yaptınız merak ediyorum1 haftadır uyku uyumuyorum düşünmekten Fetal dna testi yaptrıdım sonuç bu hafta sonu çıkacak
evet suyumunda az olduğunu söyledi. dönmedi bebek bi türlü hareket etmedi. inşallah ölçümden kaynaklıdır bakalım belli olacak hayılrı haberler alırız inşallah bu haftaFetal DNA herşeyin sonucunu dönecektir ortaya bebeğin duruşu bile etkile ki 0,1 mm çok az bi boyut ama riske atmayıp fetal DNA yaptıravak kadar da dikkatli olunması gereken bir durum tüm degerleriniz normal çıkar inşallah
Canııım öncelikle çok geçmiş olsun umarım fetal dna testin kusursuz çıkar. Tüm aklındaki soru işaretleri uçar gider. Benim kuzenimin de ikili testinde bunun gibi ufak bir fark çıkmıştı, onun yaşadığı ülkede fetal dna olmadığı için aminosentez testi yaptı ve sorunsuz çıktı. Şu an 2.5 yaşında neredeyse maşallah aşırı sağlıklı ve cidden kalın enseli bir bebek. Her bebeğin ölçümü 1- 1 olmuyor bazen, ama test yaparak aşarı iyi yapmışsın en azından kalan 18 haftanı rahat geçirirsin. Dualarımız seninle umarım temiz çıkar sonucun. Cevap gelince güzel haberlerini bize de haber verKızçeler herkese merhaba, Şimdi daha önce yaşayan varsa aynı durumu bilgi almak istiyorum, tedirginim
Geçen hafta detaylı ultrasona girdim 22+4 haftalık gebeyken. Doktor tüm organlarını inceledi kalp, bağırsak , mesane, dalak , böbrek ne varsa. Her şeyini ölçtü kol, bacak, kafa, göğüs, burun kemiği. Tüm değerlerin normal olduğunu söyledi ama ense katlantısını 5-6 kez dönüp dönüp ölçtü. Ense katlantısı sınır değeri 6mm olduğu ama bizim 6.1-6.3mm arasında çıktığını söyledi. Bunun down belirtisi olabileceğini fetal dna veya amniyosentez ile netleştirilebileceğini söyledi. Ama tüm değerlerimiz normal hiç bir organında anormal durum yok, 2li tarama testi temizdi risk çok düşüktü sonradan çıkabilr mi dediğim de olabileceğini söyledi. Detaylı ultrason zamanı buna benzer şeyler yaşayanlar var mı durum nedir ne yaptınız merak ediyorum1 haftadır uyku uyumuyorum düşünmekten Fetal dna testi yaptrıdım sonuç bu hafta sonu çıkacak
ayyy kuzum benim çook teşekkür ederim güzel dilekleriniz içinCanııım öncelikle çok geçmiş olsun umarım fetal dna testin kusursuz çıkar. Tüm aklındaki soru işaretleri uçar gider. Benim kuzenimin de ikili testinde bunun gibi ufak bir fark çıkmıştı, onun yaşadığı ülkede fetal dna olmadığı için aminosentez testi yaptı ve sorunsuz çıktı. Şu an 2.5 yaşında neredeyse maşallah aşırı sağlıklı ve cidden kalın enseli bir bebek. Her bebeğin ölçümü 1- 1 olmuyor bazen, ama test yaparak aşarı iyi yapmışsın en azından kalan 18 haftanı rahat geçirirsin. Dualarımız seninle umarım temiz çıkar sonucun. Cevap gelince güzel haberlerini bize de haber ver
Ben instagramda bir kaç sayfa takip ediyorum orada incia içeriği iyi demişlerdi onu aldım ama hiç kullanıcı yorumu okumadım. Hatta az önce başka bir içerik okuyan sayfanın listesine baktım mustela yüksek puanlı hatta onu da mı alsam diyordum ben deBir şey sorcam pişik kremi bakıyordum. Mustela aldım ama başka da araştırayım derken desitin var ama zararlı içerikler var gibi yazıyordu. Mumsy natural var. Siz pişik için hangi kremi aldınız
Sudocrem aldım benBir şey sorcam pişik kremi bakıyordum. Mustela aldım ama başka da araştırayım derken desitin var ama zararlı içerikler var gibi yazıyordu. Mumsy natural var. Siz pişik için hangi kremi aldınız
Benim yengem eczacı sudocrem'i pişik olunca sürmemi söyledi yani olmasın diye değil olduğunda tedavi olması içinSudocrem aldım ben
Biberonun uç kısmını ya emzik kısmknı yenidoğan alıp degiştirinKızlar ya ben almayacağım almayacağım dedim ama süt sağma makinesi almaya karar verdim en kötü açmam satarım diye düşünüyorum. Şimdi sütüm falan gelmez panik olurum bir de el mahkum çalışacağım haftada 1 gün olsa bile ofise gideceğim ve sağmam gerekecek. Hangi markaları önerirsiniz . Kablolu mu yoksa eller serbest mi?
Bir de bir arkadaşım ingiltereden biberon getirdi kolik bebekler için aşırı iyimiş vs ama ben biberon'un kaç aya uyumlu olduğunu nasıl anlarım
Doktorundan eczacımda mustela önerdi bana onu aldım benBir şey sorcam pişik kremi bakıyordum. Mustela aldım ama başka da araştırayım derken desitin var ama zararlı içerikler var gibi yazıyordu. Mumsy natural var. Siz pişik için hangi kremi aldınız
Benım eczacımda ek gıdaya falan basladıktan sonra mustelaya rağmen pişik olursa onu veririz dedi içerik ıçin yenidoğana pişik önleyici kullanılmasını öneriyoruz dedi zaten evde pamukla sileceğim çok ince tabaka da mustela ile önlem alınmış olacakBenim yengem eczacı sudocrem'i pişik olunca sürmemi söyledi yani olmasın diye değil olduğunda tedavi olması için
Benden de kolestaz şüphesi var her hafta safra asidi ve karaciğer enzimlerime bakıyor doktorum yüksek değil ben sadece bir gece kasıntım var diye söylediğim için önlem amaclı her hafta kontrol oluyor ama iki gündür bende de sürekli bi midemi boşaltma hissi var bulabtı gibi değil ama sanki mıdem bosalsa rahatlayacagım gibi oluyor ama yemek yedikten bir saat içinde bunu hissediyorum sonrasında geçiyor doktoruma yazdım ikiz bebeklerden biri yukarı baskı yapıyordur dedi korkma değerler iyi dedi e her hafta net ultrason vs zaten bakılıyor bu hafta da cuma gideceğim hatta nasıl cuma olacak onu düşünüyorumKızlar merhaba,
4-5 gündür yemeklerden sonra mide bulantısı ve yanma aşırı şekilde arttı. kusuyorum sürekli . daha önce kolestaz geçmişim var . bu hamilelikte de çıkar diye sürekli tahlil veriyorum. en son cuma Karaciger degerlerime baktırdım temizdi sorun yoktu. sol göğüs altından sırta dogru yayılan bir agrı da var. yaşayan var mı ?sağ taraf olsa direk kolestaz diye safra asiti testi vericem ama her ay onu vermekten de yoruldum. çarsamba kontrolum var ama bugun agrım fazla . eşim de miden agrıyor gaviscon yazdırayım falan dedi . hiçbirşeyin iyi gelmeyeceğini düşünüyorum.
Canım benim de sürekli bir ara 25-34 haftaları arası her yemek sonrası sol yanım özellikle sırtım ağrıyordu hele bir de biraz da fazla kaçırdıysam. Baya yemek yemekten soğumuştum, şimdi de yanmam ve bulantım baya arttı ve aşırı rahatsız ediyor bence büyüdükleri için ama senin kolestaz için bir şey diyemem bir rennie alıp bulantı için bir dene istersenKızlar merhaba,
4-5 gündür yemeklerden sonra mide bulantısı ve yanma aşırı şekilde arttı. kusuyorum sürekli . daha önce kolestaz geçmişim var . bu hamilelikte de çıkar diye sürekli tahlil veriyorum. en son cuma Karaciger degerlerime baktırdım temizdi sorun yoktu. sol göğüs altından sırta dogru yayılan bir agrı da var. yaşayan var mı ?sağ taraf olsa direk kolestaz diye safra asiti testi vericem ama her ay onu vermekten de yoruldum. çarsamba kontrolum var ama bugun agrım fazla . eşim de miden agrıyor gaviscon yazdırayım falan dedi . hiçbirşeyin iyi gelmeyeceğini düşünüyorum.
bende de aynı yedıkten sonra asırı huzursuz oluyorum. ama şimdi tahlillerime baktım ALP degerim yüksekmiş . bulantı kusma da eşlik etmeye başladı sanırım safra bozuluyor. doktora ıkı gun var bekler mıyım bılmıyorum yarın belkı aclık safra testı verırım ıcımız rahat eder. bir de böbrek genişlmesi de bu agrıyı yapabiliyormuş doktora danısacagım bakalım ınsALLAH sorun yoktur . bir kaç hafta daha dayanmamız lazım.Benden de kolestaz şüphesi var her hafta safra asidi ve karaciğer enzimlerime bakıyor doktorum yüksek değil ben sadece bir gece kasıntım var diye söylediğim için önlem amaclı her hafta kontrol oluyor ama iki gündür bende de sürekli bi midemi boşaltma hissi var bulabtı gibi değil ama sanki mıdem bosalsa rahatlayacagım gibi oluyor ama yemek yedikten bir saat içinde bunu hissediyorum sonrasında geçiyor doktoruma yazdım ikiz bebeklerden biri yukarı baskı yapıyordur dedi korkma değerler iyi dedi e her hafta net ultrason vs zaten bakılıyor bu hafta da cuma gideceğim hatta nasıl cuma olacak onu düşünüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?