Canım internette yazan herşeye bakma hiç doktorun ne diyorsa ona bak. Zaten Allah korusun öyle bi risk olsaydı 12. Haftadan sonra çoktan başka belirtiler verirdi.Selambugün kontrole gittim çok mutsuz ayrıldım moralim bozuldu bebekte böbrek genişlemesi devam ediyor 0.9 mm olmuş sınır 0.7 mm ben diyete rağmen 2 hafta önden gidiyor çok üzgünüm çok moralim bozuldu şekerim gayet normal yükselmesine izin vermiyorum çok üzülüyorum birde internetten araştırma yapayım dedim down sendromu yazıyor doktorum bu konuda bilgi vermedi böyle bir şey var mı böbrek büyümesi down sendromlu olduğunu mu gösterir bilmiyorum
Aynen benimkide erkek bebekte büyük olur demişti. Kız onu geçtim benim yeğenime engelli dediler ayağı yok dediler. Abim giller aylarca üzüldü ama allahtan dedi. Çocuk bir doğdu hiç bir şeyi yok . Hatta doğal afetti çok yaramazdıCanım internette yazan herşeye bakma hiç doktorun ne diyorsa ona bak. Zaten Allah korusun öyle bi risk olsaydı 12. Haftadan sonra çoktan başka belirtiler verirdi.
Ense kalınlığı burun vs.
Yani aklına bile getirme böyle şeyleri. Benim bebekte önden gidiyor. Erkek bebekler de özellikle oluyor böyle.
Evet öyle ense kalınlığı falan hep normal çıktı ya ben zaten ne olursa olsun kabulüm dediğim için fetal DNA da yaptırmadım farklı bir anormalli de yok sadece böbrektende böyle bir şey olmaz inşallahDown sendromu olsa ki Allah korusun bence böbrege kadar bir cok fiziksel belirtisi var , zaten tarama testlerinde ve ayrıntılı usg de coktan belli olurdu , doktorunuz da bilgilendirirdi . O yuzden internetten okudugunuz bilgilerle hiç canınızı sıkmayın bence
Doktor doğum sonraası düzeliyor%90 dedi yada kısa sürede sünnet dedi çok riskli olsa o zaman ameliyat gerektirir demişti ben bu böbrek olayından dolayı 2 farklı doktora gidiyorum ikiside aynı şeyi söyledi hep ama bugün bir interneten bakayım dedim de farklı şeyler yazınca biraz korktumCanım doktorun ne dedi büyüme nasıl bilmiyorum. Benim erkek o zaman baktığında böbrekleri biraz büyük ama erkek çocukların genelde büyük olur demişti. Detaylı da bişey dememişti. Zamanla kendiliğinden düzeliyormuş. Benimki toparladı da sen keşke bir sorsaydın.
Ben bu korkudan dolayı tek doktora gitmiyorum 2 farklı doktora gidiyorum zamanı dolmadan doğuma almamız lazım deseler yine bir başka doktora danışmadam kabul etmem çevremde o kadar çok buna benzer şeyler duyuyorum kı doktorlara tam olarak güvenemiyorum bendeArtık doktorlarında ne dediğine acıkcası guvenemıyorum. Bana oğlum ölecek dediler. Daha 35 haftalarındaydı. Sezeryan oldum doğurdum. Bebegı başka bı hastaneye sevk ettiler. Ordakı doktorda neden bunu çıkardınız acelenız neydı dıye sormuş. Sorunu sadece erken cıkertmaları cıgerlerı gelısmemısken . İlk oglumda oldu bu olay.
Selamlar ,kramp için hap yerine her gün muz ve yoğurt tüketmeye çalışsan ben de çok işe yaradı. Hatta muz tüketimini bıraktıktan bir kaç gün sonra kramp belası başlıyor diye her gün tüketiyorum.Günoo kızlar. Doktorum kramplar için Masecallplus diye bir magnezyum/kalsiyum takviyesi yazmıştı. Sordum hiçbiriniz kullanmıyorsunuz, eczanelerde aradım hiçbir yerde yok, trendyolda filan yorum az, bir eczacı doktor yeni çalışmaya başlamış demek ki bununla hiç görmedim bu takviyeyi dedi. Bi güven vermedi öyle diyince. Siz neler kullanıyorsunuz kramplarınız için?
Ben 20. haftada detaylıya gittiğimde benim bebeğe de perinatolog böbrek genişlemesi var, down olabilir, amniyosentez yaptır demişti ama kaç mm söylemedi bilmiyorum. Ben de amniyosentez yaptırmadım, hatta bu yazdığını görene kadar unutmuşum bu olayı, çünkü başka 50 tane daha bulgusu olurdu down olsa. Bedavaya insanı korkutuyolar. Amniyosentez yapılsa 1/1000 olsa düşük riski var böbrek genişlemesi binde kaç downa işaret ediyo olabilir ki? Erkek bebeklerde normal bi de bu.Selambugün kontrole gittim çok mutsuz ayrıldım moralim bozuldu bebekte böbrek genişlemesi devam ediyor 0.9 mm olmuş sınır 0.7 mm ben diyete rağmen 2 hafta önden gidiyor çok üzgünüm çok moralim bozuldu şekerim gayet normal yükselmesine izin vermiyorum çok üzülüyorum birde internetten araştırma yapayım dedim down sendromu yazıyor doktorum bu konuda bilgi vermedi böyle bir şey var mı böbrek büyümesi down sendromlu olduğunu mu gösterir bilmiyorum
O kadar korkma Allah'a bırak yavrum için dua et . Ben etraftan neler neler duydum. Teyzem anlattı . Kadına çocuğu engelli demişler kurtaj ol demişler. Kadın demiş aldırmam. Ama doğana kadar o korkuyla yasamıs. Doğduğunda sapasaglammıs .Ben bu korkudan dolayı tek doktora gitmiyorum 2 farklı doktora gidiyorum zamanı dolmadan doğuma almamız lazım deseler yine bir başka doktora danışmadam kabul etmem çevremde o kadar çok buna benzer şeyler duyuyorum kı doktorlara tam olarak güvenemiyorum bende
Aman kuzum İnternete bakma. Bak düzeliyormuş stres yapma. Ben baş ağrısı için internette baktığımda kanser olduğumu düşünmüştüm. Yani çok bilgi kirliliği var.Doktor doğum sonraası düzeliyor%90 dedi yada kısa sürede sünnet dedi çok riskli olsa o zaman ameliyat gerektirir demişti ben bu böbrek olayından dolayı 2 farklı doktora gidiyorum ikiside aynı şeyi söyledi hep ama bugün bir interneten bakayım dedim de farklı şeyler yazınca biraz korktum
Ben de aynı düşüncedeyim pişman olmak istemiyorum ama bi yandan da evet diyemedimBen de araştırma evresindeyim. Kimse yüzde yüz faydası olacak diyemiyor tabi de bilinçli bir şekilde saklatmazsam ilerde de bi sıkıntı ile karşılaşırsak ah vah tüh diyip kendimi yemektense saklatıp içim rahat olsun diye düşündüm
Yok kuzum hiç sanmıyorum, cünkü down sendromunun daha spesifik belirtileri var , internete takılmaEvet öyle ense kalınlığı falan hep normal çıktı ya ben zaten ne olursa olsun kabulüm dediğim için fetal DNA da yaptırmadım farklı bir anormalli de yok sadece böbrektende böyle bir şey olmaz inşallah
Evet internete sorunca adamı kanser yapıyor iç kanama falan diyo hiç interneti baz almayin bence deYok kuzum hiç sanmıyorum, cünkü down sendromunun daha spesifik belirtileri var , internete takılma
Allah korusun canım yani onu bilmiyorum tabi ama benim de rüyalarıma giriyor resmen dogurmustum kucağıma verdiler falan ama bilinçaltına biraz yüklendim o ara ondan öyle oldu bence. İyi düşünelim inşallah bir sıkıntı olmazMeme uçlarımı azıcık tutunca hemen uçlarına süt geliyo normal mi bu erken doğum belirtisi mi acaba rüyamda da bebeğimi falan görüyorum işkillendim
Valla bir arkadaş son ayında sıkma süt geldi mi bebekte erken gelir demişti. 5 yıl önceki gebeliğimde. Ne kadar doğru bilmiyorum. Gerçeği sütüm olsaydı çoktan gelirdi demek daha zamanı değilMeme uçlarımı azıcık tutunca hemen uçlarına süt geliyo normal mi bu erken doğum belirtisi mi acaba rüyamda da bebeğimi falan görüyorum işkillendim
Kız senınki kocaman oldu nerdeyse okula başlayacak sen 6 yaş al:))Kızlar ben yeni yeni kıyafet almaya basladım , sizce yenidogan mı 3 aylık mı almalıyım, yâda hangisine daha ağırlık vermeliyim
Ben de doğurmuştum rüyamda erkek bekliyorum ama 3-4 yaşında kız çocuk doğurduğumu gördüm saçmaydı bayaAllah korusun canım yani onu bilmiyorum tabi ama benim de rüyalarıma giriyor resmen dogurmustum kucağıma verdiler falan ama bilinçaltına biraz yüklendim o ara ondan öyle oldu bence. İyi düşünelim inşallah bir sıkıntı olmaz
Ben de daha önce kasılmaları tetikler doğumdan önce sağmamak gerek gibi bişeyler görmüştüm ağrı giriyo masaj yapıp ovma isteği duyuyorum süt geliyo korkuyorum :-DValla bir arkadaş son ayında sıkma süt geldi mi bebekte erken gelir demişti. 5 yıl önceki gebeliğimde. Ne kadar doğru bilmiyorum. Gerçeği sütüm olsaydı çoktan gelirdi demek daha zamanı değil
Yokya normal. aynı şeyi yasadım bendende süt gelıyor. Ama ben 15 aylık oğlum var süt kanallarım kapanmadan hamıle kaldıgım için geldıgını düşünüyorum. Sız genede gogusunuzu sıkmayın eğer o sutu akıtırsanız. Rahmi uyarır doğumu tetikler. Rüyada bende görüyorum. Belkıde dogumumuz yaklastı fıye benceMeme uçlarımı azıcık tutunca hemen uçlarına süt geliyo normal mi bu erken doğum belirtisi mi acaba rüyamda da bebeğimi falan görüyorum işkillendim