- 17 Mayıs 2024
- 140
- 172
- 34
benim de genelde yürüyüş yaptığımda bu şekilde oluyorDün gece yürüyüşe çıktığımda ara ara karnım sertleşti bikaç sn sürüp durdu. Bikaç kez olunca biraz endişendim ben de. Sonra eve gelip uzanıp dinlenince kayboldu. Dinlendiğinizde kayboluyorsa yalancı sancıdır yazdığı için rahatladım. Düzenli aralıklarla mı geliyor ve dinlenince kayboluyor mu diye kontrol et sancılarını
Babam ablamın oğlunu gördü torun olarak çok sevgi gösterdi hep el üstünde tuttu. Koca adam karşısında küçük çocuk gibi oyun oynardi. Bir gün dedi ki torun değerli derler ama biz cahildik evlat kıymetini bilemedim ondan başka geliyor torun değeri, asıl değerli olan evlatlar. Yattığı yer incitmesin. Bende öbür dünyada görürüm torun dede sevgisini.Başınız sağolsun. Bizimki eski topraktı şahsen babamdan sevgi kırıntısı bile görmedim. Başımı okşadığını hatırlamam. Ama hiç kısıtlaması yoktu. Başkasının bize karışmasına müsade etmezdi. Ne zaman evlendim ağladığını görünce anladım sevdiğini. Şimdi torunlarına ultra baba . Çok güzel saatlerce oynar gezdirir markete götürür falan. Öyle öğrenmişti sevgiyi bilemem ama keşke eksik büyümeseydik.
Dr browns için iyi diyorlar. Ben avent aldım sonradan öğrendim bunun iyi olduğunu. Bebiş istemezse bunu alırım bendeKızlae biberon aldınız mı , aldıysanız özellikle tecrubeli anneler marka söylerse sevinirim, en ideali hangisi ve kaç ml almak iyi olur , biraz büyük alsak kullanabilir miyiz
Benimki erkek. Ama babasına asık. Kocamı benden kıskanıyor. Gece onla yatıyor. Ruyasında bıle Baba dıyorBizimki doğunca aşk yaşasınlar babasıyla :) biz de oğlumla yaşarız
Aptamil de ıyı onunda içerigine bakabılırsın. Ben oğlumu onla buyuttumHipokrat ne alaka:) hipp yazacaktım sözde
Sizin aptamili tercih etme beğenme sebebiniz nedir ?Aptamil de ıyı onunda içerigine bakabılırsın. Ben oğlumu onla buyuttum
Al bence de canım yazın uyurken üzerini örtersin duş aldırdığında önce ona sararsın yere yatırdığında felan önce onu serersin birçok alanda kullanılırİyi yapmışsınız, benim de hastane çıkışında var bi tane. Bir tane de müslin aldım ama yetersiz geldi. Müslini belki yatağın içine çarşaf niyetine koyarım dedim , tek çift birer alayım dursun en iyisi
O da doğru gerçi yardımcı olmadan olması pek mümkün değil zaten ama işte insan özenmiyor da değil haniOnlarda tek bakan o kadar az ki yoksa nasıl bakımlı olsunlar valla böyle çoğu bakıcısını gizliyor valla
Ben bol bol müslin aldım hem yattığı yere , pusete, reflu yatağına ve ana kucağına sererim diye. Bende de 2 penye battaniye var 10'lu setten çıkan bir tane annem almış bir tane de daha polar battaniye almış annem dışarıda arabada üstüne örteriz diye
Bende var canım bir tarafa toplanıyor çok keskin bir sancı giriyor ama kısa süre sonra geçiyor. Bazen sağ bazen sol oluyor o önemli değil düzenli olup olmaması mühim. Benim dün üç defa bugün de bir defa oldu yani düzenli değil o yüzden sıkıntı yapmadım sen de bunun takibini yap dilersen doktorunla da paylaşabilirsinYalancı sancınız varmı bugün yolda yürürken sağdan girdi bi 30 -40 saniye sürdü ama baya keskindi sonra evde otururken de birden yine sancı oldu bu sefer soldan kasıktan olması şüphelendirdi başka bir şey değildir dimi cumartesi randevum var ilk defa böyle oldu
Ben de bir kaşık biberon almayı düşünüyorum normal biberonu ve mamayı da duruma göre alırız diyorum. Mama konusunda aklımda benim de hipp var aptamile anne sütüne en yakın diyorlar ama bazı bebeklerde gaz sorunu olabiliyormuş ya da bebek reddediyormuş hipp i genelde bebekler rahat kabul ediyor sindirimi vs de kolay oluyormuş içeriği de fena değil gibi ama aptamilin içerik kısmında çok bir bilgim yok malesefBen biberon aldım doğunca meme süt çocuk arası durumun ne olacağı sürpriz :) camcıyım ben. Bir de avent seviyorum. Ya onlar hallolur da mama ne alacaksınız kızlar. Ben her ihtimale karşı küçük bir paket mama alacağım o sırada araştırması alması zor olur diye çantaya koyacagım. Ama hala emin değilim. Hipokrat var aklımda başka seçenek de pek yok Türkiye’de. Milupa vs güvenmiyorum. Hipp de Palm yağı katmış gerçi. Aslında keçi sütlü olanı vardı ona bakarım
Ben biberon aldım doğunca meme süt çocuk arası durumun ne olacağı sürpriz :) camcıyım ben. Bir de avent seviyorum. Ya onlar hallolur da mama ne alacaksınız kızlar. Ben her ihtimale karşı küçük bir paket mama alacağım o sırada araştırması alması zor olur diye çantaya koyacagım. Ama hala emin değilim. Hipokrat var aklımda başka seçenek de pek yok Türkiye’de. Milupa vs güvenmiyorum. Hipp de Palm yağı katmış gerçi. Aslında keçi sütlü olanı vardı ona bakarım
Ben ne biberon ne de mama almayacağım emmezse hastanede zaten verirler diye düşünüyorum mamayı, biberonu da alırız hemen böylele sanki alırsam emmezmiş gibi düşünüyorum ondan ne süt sağma ne mama ne biberon aldımBen de bir kaşık biberon almayı düşünüyorum normal biberonu ve mamayı da duruma göre alırız diyorum. Mama konusunda aklımda benim de hipp var aptamile anne sütüne en yakın diyorlar ama bazı bebeklerde gaz sorunu olabiliyormuş ya da bebek reddediyormuş hipp i genelde bebekler rahat kabul ediyor sindirimi vs de kolay oluyormuş içeriği de fena değil gibi ama aptamilin içerik kısmında çok bir bilgim yok malesef
Anne sütüne yakın olması. Ve hemen kabul etti. Ve herzaman mamalarınızı eczane nden alın. Daha güvenliSizin aptamili tercih etme beğenme sebebiniz nedir ?
37. hafta da izne ayrılmak zorunlu canim. 32-37 arasi çalışırsan zaten 5 haftayı aktarmış oluyorsun. Sadece 37 . hafta ile hangi gün dogum yaparsan orası düşüyor analık izin haftalarindsn.Peki hiç izne ayrılmasam hepsini doğumdan sonra kullanma imkanım var mı? Bir de biz ödenek olarak ne alıyoruz kimden alıyoruz acaba
Anne olmak dünyanın en güzel duygusu bence. Çok iyi anne olacaksınız merak etmeyin. Bir çocuk koşulsuz sevgiden başka hiçbirşeyi istemez. Çocuktur diyip anlamıyor demeyin onlar bizden çok daha akıllı ve bilinçli. Hayatımda bir defa yeter diye bunalmıştım 2 yaş sendromu yaşıyordu bitiktim çocuğa bağırdım yüksek sesle çocuğumun gözlerime korku dolu bakışını gördükten sonra kendimden utandım. Bir daha asla yüksek sesle çocuğa yönelmedim. Elbet kızdığım uyardığım yerler oldu ama sesime dikkat ederek. Bunaldığımda hemen yanından ayrıldım. Sakinleşip geri döndüm. Şimdi 6 yaşına girecek kreşten öğretmeni aradı kızınızın gözlerindeki ışığa kalbindeki merhamete hayranım çok iyi çocuk yetiştirmişsiniz gurur duyuyorum kızımla dedi. O an dünyalar benim oldu. Keşke tüm çocukların gözleri ışıltıdan parlasa. Keşke tüm çocuklara yetişebilsek. Keşke rabbim hak etmeyene evlat nasip etmese . Onlar dünyanın en masum temiz bücürleri naparsanjz yapın anne diye gene size sokuluyorlar. Ben bir balıma sarılayımBabam ablamın oğlunu gördü torun olarak çok sevgi gösterdi hep el üstünde tuttu. Koca adam karşısında küçük çocuk gibi oyun oynardi. Bir gün dedi ki torun değerli derler ama biz cahildik evlat kıymetini bilemedim ondan başka geliyor torun değeri, asıl değerli olan evlatlar. Yattığı yer incitmesin. Bende öbür dünyada görürüm torun dede sevgisini.
İnsan anne olunca çocukluğu ile çok yüzleşiyor hatalar ile güzellikler ile. Benim ilk çocuğum biraz telaslaniyorum büyütürken nasıl olaack diye ama geri de tek asıl olan çocukluktan bugüne annem , babam hep arkamda her zaman elinden gelenin en iyisini yaptı. Bunu bende Tuna ya anlatsam bilse şimdilik iyi annelik tanımım bu. Her daim yanında arkasında olduğumu onu hep karşılıksız koruyacağımi bilmesi.
canim ben 2 oğlumda philips avent almistim.bu bebegimde de aldim aynisini. 0-6 ay adim . 120 ml lik .Kızlae biberon aldınız mı , aldıysanız özellikle tecrubeli anneler marka söylerse sevinirim, en ideali hangisi ve kaç ml almak iyi olur , biraz büyük alsak kullanabilir miyiz
Ben cam tercih etmiştim ama ağır olduğu için ilerde tek tutamıyor öyle bir dezavantajı var plastik olanlarda artık sağlık açısından sertifikalı falan oluyorCam almak mi mantıklı plastik gibi olandan mı
Ben bazen sınırlenıp bagırıyorum. İki dakka sonra öpüyorum. Hamılelıgimde etkılıyor tabıkı. Artık kolay hareket edemedıgımden. Peşinden kosamıyorum.Anne olmak dünyanın en güzel duygusu bence. Çok iyi anne olacaksınız merak etmeyin. Bir çocuk koşulsuz sevgiden başka hiçbirşeyi istemez. Çocuktur diyip anlamıyor demeyin onlar bizden çok daha akıllı ve bilinçli. Hayatımda bir defa yeter diye bunalmıştım 2 yaş sendromu yaşıyordu bitiktim çocuğa bağırdım yüksek sesle çocuğumun gözlerime korku dolu bakışını gördükten sonra kendimden utandım. Bir daha asla yüksek sesle çocuğa yönelmedim. Elbet kızdığım uyardığım yerler oldu ama sesime dikkat ederek. Bunaldığımda hemen yanından ayrıldım. Sakinleşip geri döndüm. Şimdi 6 yaşına girecek kreşten öğretmeni aradı kızınızın gözlerindeki ışığa kalbindeki merhamete hayranım çok iyi çocuk yetiştirmişsiniz gurur duyuyorum kızımla dedi. O an dünyalar benim oldu. Keşke tüm çocukların gözleri ışıltıdan parlasa. Keşke tüm çocuklara yetişebilsek. Keşke rabbim hak etmeyene evlat nasip etmese . Onlar dünyanın en masum temiz bücürleri naparsanjz yapın anne diye gene size sokuluyorlar. Ben bir balıma sarılayım