Popüler Konu 2025 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    186
Ben de diyorum galiba doğurcam
Şuan işteyim okulda doğururum diye telaşlanıyorum sanki o kadar kolaymış gibi
Bebişin başı aşagıdaydı pazartesi kontrolüm vardı . Ama daha doğum kanalına yerleşmemiş demişti . Acaba oraya mı yerleşmeye çalışıyor bebişim

Çoook sevindim iyi olmanıza böyle böyle geçecek günler evinize sağlıkla döneceksiniz inşallah.
Ben iyiyim 33 haftalık olduk büyümeye devam ediyoruz
Dualarımız hep sizinle canım

Yani beni biraz korkuttu hiç böyle olmazdı rahatsız ediyorum yan dönüyorum falan hiç tık yok kasılma dışında. Az önce uyandım döndüm baya rahatsız olsun diye bir iki kere hareket etti sonra yine tık yok

Bende de oluyor aynısı. Hava kuruluğundan olabilir bşr de kan hacmimiz arttı sonuçta onun da etkisi vardır
Maşallah canım kızçene , tarihe takılma hiç kilosu da iyi maşallah sağlıkla gelsin inşallah
Günaydın canım , kemiklerimiz genişliyor vücut doğuma hazırlanıyor ondan olabilir kasık ağrısı diye okumuştum. Ama eğer içine sinmiyorsa Öğlene kadar gözlemle kendini duruma göre doktora gidersin

Magnezyum kullanmadığın sürece oluyor maalesef.ki bazı magnezyumlar fayda etmiyor..ben ilk magnorm kullanıyordum .geceleri sol ayağıma bacagima acayip kötü kramplar giriyordu.dr a söyledim değiştirdi.magvital die bsy yazdı ondan sonra olmuyor şükür

Biraz arttı sanki canım ama dediğin gibi öğlene kadar beklicem geçmezse bir giderim . Benim 33. Hafta oldu pazartesi gittim daha doktora her şey normal dedi ama nst hiç söylemedi doktorum . Herkes nst 32 de başladı sanırım .

Bi güzel kahvaltı yaptıktan sonra takip edin uzanıp hareket bekleyin olmazsa doktorunuza görünün ya da acile gidin nst bakarlar belki. Ama ben geçici olduğunu düşünüyorum hareketlenir , bende öyle oldu yani iki gün durgundu doktora gideceğim gün hareketlendi

Evet 32. Haftadan sonra nst yapıyorlar aslında bir sonraki gittiğinde yapacaklardır belki.
Geçer umarım öğlene kadar

Regl agrisi gibi sanci benim 2 haftadır her gun oluyor 32 oldum dun kontrolüm vardi doktora söyledim normal dedi, erken doğumun göstergesi mi dedim her gun yaşıyorum cunku onla alakası yokmuş. Bende regl sancısı gibi bir sanci giriyor karnımın bir yeri tas gibi sertlesiyo sonrada nefesim kesiliyor gibi oluyo 20-30 saniye sonra normale dönüyor. Gecen hafta bir gece 3 saat boyunca bunu 4 dk aralıklarla yaşadım aslında hastaneye gitsem iyi olurmuş ama geçer diye bekleye bekleye sabah ettim.
Doktorumun söylediği şey şu bu sancılar düzenli giriyorsa, uzanıp dinlenince duşa girince geçmiyorsa o zaman gel nstye bağlarız. Onun dışında kanlı akinti gelirse, suyun gelirse sancilardan konuşamaz hale gelirsen inleme sesleri cikarirsan o zaman erken doğumdan suphelen dedi. Sanirim doğurana kadar bunlariyasayacagiz.
Nst konusunda da ben ilk nstye 36da girmiş olucam. Doktorum kontrole önceki haftalarda 5 haftada bir cagiriyodu bu sefer sagolsun 4 hafta sonra çağırdı sizin kontrolleri nstleri gördükçe benim doktor mu çok rahat diye dusunmuyor degilim. Hatta benim diğer randevulari da topluca şu şekilde verdi 36 muayene 37 kontrol, 39 muayene 40 kontrol. 40.haftada doğurmazsan 10 gun daha bekleriz yine gelmezse suni sanci veririz dedi

Doktorlar annenin durumuna göre veriyordur belki randevuyu. Benim riskli bir gebeliğim olduğu için ilk başlarda haftada 1 , daha sonra 2 haftada 1 ve 3 haftada 1 oldu kontrollerim. Şimdi tekrardan 2 haftada 1 e düştük.
Ama gebelik boyunca rahat olmakta fayda var. Panik doktorlar anneyi de daha çok kasıyor bence doktorunun bu tutumu daha iyi

Evet katılıyorum ben de bunu normallestirdim sadece özlüyorum 4 hafta gözümde büyüyor çok şükür her şey yolunda ki sık kontrol ihtiyacı duyulmuyor Bazı arkadaşların buraya yazdıkları doktor yorumlarini hayretle okuyorum. Dun mesela kilo konusunu da sordum benim bebisin gelişimi de 10 gun ileride çıkıyor burda bazı arkadaşlar iri bebegi doguramazsin erken aliriz vs demişlerdi. Doktorum 40ta etmezse 10 gun daha bekleriz diyince kilosu artacagii cin sorun olmaz mi dedim, bazı anneler 2.5 kilo bebegi dogururken bile zorlanabiliyor bazısı 4 kiloyu hiç kesisiz dogurabiliyor bu tamamen yapısal bir durum ve dogum zamanı geldiğinde yorum yapabiliriz dedi sezaryenin s sinden bile bahsetmedi. Ben de kendimi akışa birakmak istediğim için kendim için doğru doktoru bulduğuma inaniyorum

Toplanıyor dediğim dikleniyo bir yere yani doktorların kasılma dediği şey işte
Bu bebek hareketi değil ki. Bebeğinin hareketleri önceye oranla çok azaldıysa doktora görün bence. Çünkü çok iri bir bebek değilse 32. haftada hâlâ yerleri var hareketleri etkilenmemeli bu kadar. Sen çok yoruldun mu? Yorgunluk açlık bebek hareketlerini etkiliyor.

E ama burada nstye bağlanıp sancı çıktığı için yataklı tedavi gören arkadaşlar var. Onlar biz pek bir şey hissetmedik diyor. Ben o yüzden korkuyorum. Açıkçası doktora her gittiğimde ben nst istiyorum.

Ben 28 den beri giriyorum. 32 öncesine toco diyorlar. Benim gördüğüm kadarıyla toco ve nst arasındaki tek fark toco kısa çekiliyor nst uzun. Bir de tocoda bebeğin kalp atışlarına bakılmıyor

Benim doktorumda o haftalarda çağırdı canım bende Aralık 15 gibi gidicem en son gittiğimde 1 ay sonra demişti benimde zmaan zaman regl olcakmisim gibi hafiften sancım oluyor uzaniyorjm kendimi sıcak tutuyorum sıcak bisryler iciyorjm rahatlıyorum

Onlar da mutlaka bir rahatsizlik hissettigi icin gitmislerdir zaten duş alıp uzanıp dinlenince geçmiyorsa gel dedi benimki de. Onun dışında hiç bir şikayet yoksa pek nstye baglamazlar

Onlar da mutlaka bir rahatsizlik hissettigi icin gitmislerdir zaten duş alıp uzanıp dinlenince geçmiyorsa gel dedi benimki de. Onun dışında hiç bir şikayet yoksa pek nstye baglamazlar
Evet olabilir. Ben de her gittiğimde kasılmaları tarif ediyorum bağlıyorlar. Ama 15 dk çekiyorlar sadece. Bir kere falan kasılma geliyor. Düzenli olmadığı için sorun yok diyorlar. Ben ayaktayken hareket ederken sürekli oluyor. Yatıp dinlenince azalıyor. O yüzden rahatım. Ama günde 30 kere falan oluyordur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…