2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    136
Kizlar ya birsey soracagim. Ilk kizim suan tam 2 yasinda onda ilk zamanlar sutum gelmedi sarilik olduk mama basladim falan sonra emzirme surecini iyi yonetemedim sadece 5 ay mama meme karisik gittik. Simdi ben arada sut sagit versem 2 yasindaki kizima ne olur. Faydasi olur mu yoksa artik bi faydasi yok mu ona

Ben biraz panik biriyim hissederim, canım acır diye çok korkuyordum o yüzden ben istedim 😅 yoksa doktor direkt spinal anestezi dedii
Ben de senin mesajından sonra genel istemiyorum diye doktoru aradım 🤣🤣 zaten genel yapmıyoruz dedi ben görmek istiyorum o anı ya kucağıma versinler bir an önce 😅😅

Birden de olabiliyor. Benim de hiç kasilmam sancım yoktu, hastaneye kontrole gidince 4 cm açıklık olduğunu öğrendim. O yüzden bence anneleri eğer çalışmıyorlarsa biraz daha erken cagirabilirsiniz
Kasılma olmadan 4 cm açıklığa ulaşmak da çok iyi.
Biz erken davranalım o halde. Çok teşekkür ederim 🌼

Bebis gelince uyuyamayacaksin uyu diyorum ama yok olmuyo 😅
Bende simdi doktordan geldim malesef sancimda yok acilmamda doktor pazartesi tekrar gel dedi
Bana da pazartesi tekrar gel dedi ama eğer pazartesi ye kadar olmaz ise de saliya da sezeryan planladı. Kaldı 4 gunumuz, geldi geldi gelmedi sezeryan artık netleşti.

Sezaryen olanlara sorularım varrr
-doğumda anesteziden sonra mı sonda takılıyor ?
  • ortalama ne kadar süre sonra bacaklar hissedilmeye başlıyor
  • kaç gün sonra duşa izin veriliyor
-bandaj ne zamana çıkıyor sürekli pansuman istiyor mu?
- korse kullanmak için ne kadar beklenmeli ?
Cevaplarsanız çooook sevinirimm
Aynı soruların cevabını ben de merak ediyodum cevaplayım o yüzden hemen 🙂
*Sonda anestezi iğnesinden sonra takıldı, iğneden önce hiçbir işlem uygulanmadı
*Bacaklarımı ne zaman hissettiğimi tam hatırlamıyorum ama 4-5 saati vardır rahat
*48saat sonra duş alabilirsin demişti doktorum
*sezaryenin ertesi günü doktor gelip bandajı çıkarıp pansuman yaptı ve bir sprey sıktı bant oluştu kendiliğinden
*korse kullanma ama tülbent tarzı pamuklu bi şeyle karnını sarabilirsin dedi. Annem kumaş kestirmişti onunla sardık

Bana da mama ver diyolar sarılık olursa düşürüyormuş
Sarilik olursa vermek mantikli ama ilkte durduk yere verilmez bence. Saglik ocagina gittim orda sordum mama vereym mi diye kilosu iyi emzirmeye devam et gerek yok dedi sarilik su an yuzunde karninda varmis bacaklarima inerse artmis demektir o zmn doktorunuz yonlendirir dedi

Eger hic acilma yoksa suni sanci acilma yapmiyor sonu sezaryen oluyor diyenler oluyordu. Benimde acilmam olmazsa direkt sezaryen mi olsam acaba kafam iyice karisti
Benim öyle oldu. İlk bebeğimde. Suyum geldi sancım yoktu. Suni sancı verildi. 8 saat geçmesine rağmen hiçbir ilerleme olmadı. Doktor daha fazla beklemek bebeğe zarar verir diye sezeryana aldı.

Sezaryen olanlara sorularım varrr
-doğumda anesteziden sonra mı sonda takılıyor ?
  • ortalama ne kadar süre sonra bacaklar hissedilmeye başlıyor
  • kaç gün sonra duşa izin veriliyor
-bandaj ne zamana çıkıyor sürekli pansuman istiyor mu?
- korse kullanmak için ne kadar beklenmeli ?
Cevaplarsanız çooook sevinirimm
Bana sordu hemşire sondayı ameliyathanede uyuşturduktan sonra mı takalım yoksa şimdi odada da mı takalım dedi. Ameliyathanede takıyorlar yani sondayı.
3 saat sonra bacaklarımı hissetmeye başladım sonra yavaş yavaş açıldı
Eve geçince yani iki günün sonuda direk duşa girdim ben. Bantla yapılabilir dendi.
Belini sarabilirsin ama korse kullanma 6 ay kadar dedi.

Benım adet ağrısı gibi ağrılarım sabah ikindi ve akşam yokluyor . Sanırım doğuma hazırlık bunlar 🥲 bı kaç saat aralıksız sürüyor sonra 7,8 saat hiç ağrı olmuyor normal mi böyle
Son günlerimde benim de alt tarafta bahsettiğiniz şekilde ağrı oluyordu. Benim tuvalet ihtiyacım fazlalaşmıştı onun etkisi diye düşündüm hep.

Back
X