2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    136
Korsesiz de toparlanıyor mu karın ilk doğumum sarkma falan olur diye korkuyorum
Benim şuan karnım sönük bir balon gibi korse iyi ki almamışım diyorum çünkü doğumdan sonra kan kaybı vs derken içim çekilmiş gibi hissediyordum bence korse takılacaksa bile 1 hafta beklenmeli ben nasıl hissettiğime göre alacağım 🙈 hem rahim kendini toparlasin hem de organlarım yerine dönsünler çünkü içimde boşluk var gibi

Benim şuan karnım sönük bir balon gibi korse iyi ki almamışım diyorum çünkü doğumdan sonra kan kaybı vs derken içim çekilmiş gibi hissediyordum bence korse takılacaksa bile 1 hafta beklenmeli ben nasıl hissettiğime göre alacağım 🙈 hem rahim kendini toparlasin hem de organlarım yerine dönsünler çünkü içimde boşluk var gibi
Ne çabuk söndü karnın bence iyi bişey ya bazen aylarca öyle kalabiliyormuş hamileymiş gibi yanii. Eve çıktın dimi sen nasıl oldunuz

Sezaryen olanlara sorularım varrr
-doğumda anesteziden sonra mı sonda takılıyor ?
  • ortalama ne kadar süre sonra bacaklar hissedilmeye başlıyor
  • kaç gün sonra duşa izin veriliyor
-bandaj ne zamana çıkıyor sürekli pansuman istiyor mu?
- korse kullanmak için ne kadar beklenmeli ?
Cevaplarsanız çooook sevinirimm
Sondayı anesteziden önce taktılar ama acımadı sadece anlık bir rahatsızlık hissi oluyor
Bacaklarımı 5-6 saat sonra hissetmeye başladım 9.saat civarı yürüttüler
İkinci gün taburcu olduktan sonra evde duşa girdim su geçirmeyen bant yapıştırarak bantsız 6.gün girdim
Bandajı ikinci gün taburcu olmadan doktor çıkardı batikonla bir hafta boyunca sabah akşam pansuman yaptım bir de sprey verdi mikrop kapmaması için onu sıktım
İkinci hafta korse takmaya başladım doktorum ultrason kontrolünden sonra takmaya başlayabilirsin dedi özellikle ben demeden takma diye uyardı kanama alanı vs. varsa diye.

Ben korse kullanamiyorum daha 😂 karnimin alt tarafi cok aciyo pantolonlarimi.bile zor giyiyorum uzun sure giyince agri yapiyo korse aldm ama ne zmn kullanmaya basladim.allah bilir 😁

Sonrayi ameliyata hazirlikta taktilar sinek isirigi gibiydi ben genel anestezi aldm daha ameliyathanede kendime geldm ama tam degildi dusuda eve gelir gelmez aldm bandaj tutmuyolar acik kaliyo pansumana gerek yok dediler bende bi kere ilk duştan sonra yaptım batikonla ne olur ne olmaz diye korse henuz kullanabilmis değilim karnimin ici aciyo 😁

İlk defa disari cikicaz havayi gunesli bulunca hemen hazirlanmaya basladim 😂 oglumu okula birakip ordan saglik ocagina gidicez cokheyecanliyim😂😂 havalar bozulucak zamani buldu tikildik kadik eve

Sonrayi ameliyata hazirlikta taktilar sinek isirigi gibiydi ben genel anestezi aldm daha ameliyathanede kendime geldm ama tam degildi dusuda eve gelir gelmez aldm bandaj tutmuyolar acik kaliyo pansumana gerek yok dediler bende bi kere ilk duştan sonra yaptım batikonla ne olur ne olmaz diye korse henuz kullanabilmis değilim karnimin ici aciyo 😁
Ayy 22 gün geçmiş hala acıyo mu 🥹🥹

Kızlar merhaba ben 6nisan akşam 22.20de doğum yaptım. Akşamüstü 6 gibi birden suyum patladı o kadar korktum ki anlatamam. Sızıntı değil birden bütün suyum aktı gibi. Acilen doktorumu aradık hastaneye gittik ciğer geliştirici vuruldu. Muayene ederken ağrıdan ölecem sandım. Serklajımı sökmek istedi ama o kadar suyum geliyordu ki ameliyat anına bıraktı. Sancılar başlamıştı artık çok korktum ama sezaryen çok iyi geçti doktorum hep sohbet etti benle. Tabi ağrım var şimdi ama çok şükür bin şükür bebeğim iyi. Eve geldik sütüm yeni yeni geliyor inşallah sarılık olmaz. Ne yazdım bilmiyorum ama sonra yine yazarım size. Hâlâ kendime gelemedim tam olarak. Her anıma şükrediyorum 🙏🏻🧿😊
Cok sevindim gözünüz aydin❤️❤️ aklimdaydi girip yazamadim bı turlu en son dogum yakin gibiydi çünkü biseyde diyemedim korkutmamak icin😁

Ayy 22 gün geçmiş hala acıyo mu 🥹🥹
Valla aciyo ilkte boyle bisey hatirlamiyorum ama 2. Sezeryan ondan mi kaynakli bilmiyorum alt karnim ic tarafi dokununda bile aciyo esimde gecmis olmasi lazim diyo dedm sence ben naz yapcak bi insan miyim aciyo ki aciyo diyorum 😂 sanirsin 5 sezeryan olmusta fikri var 😂

Valla aciyo ilkte boyle bisey hatirlamiyorum ama 2. Sezeryan ondan mi kaynakli bilmiyorum alt karnim ic tarafi dokununda bile aciyo esimde gecmis olmasi lazim diyo dedm sence ben naz yapcak bi insan miyim aciyo ki aciyo diyorum 😂 sanirsin 5 sezeryan olmusta fikri var 😂
Bebiş nasıl oldu bizim senle aynıydı tahmini doğumumuz 😅

Bebiş nasıl oldu bizim senle aynıydı tahmini doğumumuz 😅
Cook şükür bin şükür keyfimiz yerinde ❤️ sariligi var biraz saglik ocaginda sorcam mama ver derseler gunde 1 2 kere vericem onun harici gaz sorunumuz var ve gece uyumuyo herkesten sonra uyuyup herkesten once uyaniyorum😂

Aaa ben de çok erken uyandım. Günüm belli olduğu için heyecan yaptım ben de. Belirsizlik de günü bilmek de heyecan yapıyor merak etmeyin 😅
Bebis gelince uyuyamayacaksin uyu diyorum ama yok olmuyo 😅
Günaydın herkese

Ben de kontrole geldim ve nst ye girdim. Hiç bisi yok resmen 😵‍💫 kontrolde ins acilma çıkar diyorum.
Bende simdi doktordan geldim malesef sancimda yok acilmamda doktor pazartesi tekrar gel dedi

Uyuşturduktan sonra takılıyor
Ben çıktıktan 2-3 saat belki daha erken bacaklarımı yavaş yavaş hissetmeye başlamıştım
Bir sorun olmazsa ertesi gün çıkarıyorlar zaten ben eve geldiğim gibi duşa girdim. Gitmeden su geçirmez bantla pansuman yapıyorlar bir daha doktor kontrole geldiğinde ben açıcam diyor
Bana birkaç gün sonra çok sıkı olmayacak şekilde sar dedi 😅

Cook şükür bin şükür keyfimiz yerinde ❤️ sariligi var biraz saglik ocaginda sorcam mama ver derseler gunde 1 2 kere vericem onun harici gaz sorunumuz var ve gece uyumuyo herkesten sonra uyuyup herkesten once uyaniyorum
Bana da mama ver diyolar sarılık olursa düşürüyormuş

Uyuşturduktan sonra takılıyor
Ben çıktıktan 2-3 saat belki daha erken bacaklarımı yavaş yavaş hissetmeye başlamıştım
Bir sorun olmazsa ertesi gün çıkarıyorlar zaten ben eve geldiğim gibi duşa girdim. Gitmeden su geçirmez bantla pansuman yapıyorlar bir daha doktor kontrole geldiğinde ben açıcam diyor
Bana birkaç gün sonra çok sıkı olmayacak şekilde sar dedi 😅
Ağrısı acısı çok olacak diye korkuyorum biraz 😅😅

Ağrısı acısı çok olacak diye korkuyorum biraz 😅😅
8 Nisan'da kontrol diye gidip acil sezeryana alındım. Kahvaltı yaptığım için genel anestezi vermediler belden uyuşturdular. Ya hissedersem ya bir şey olursa diye aklım çıkıyordu ama hiçbir şey olmadı😅 Hatta iyi ki belden uyuşturmuşlar dedim o ana şahit olmak çok güzeldi 🥹
Tek tavsiyem kendinizi çok sıkmayın sonra sırt ağrısı oluyor 🥲
İçiniz rahat olsun olsun öyle dayanılmayacak bir şey olmuyor en azından ben yaşamadım 🥰

8 Nisan'da kontrol diye gidip acil sezeryana alındım. Kahvaltı yaptığım için genel anestezi vermediler belden uyuşturdular. Ya hissedersem ya bir şey olursa diye aklım çıkıyordu ama hiçbir şey olmadı😅 Hatta iyi ki belden uyuşturmuşlar dedim o ana şahit olmak çok güzeldi 🥹
Tek tavsiyem kendinizi çok sıkmayın sonra sırt ağrısı oluyor 🥲
İçiniz rahat olsun olsun öyle dayanılmayacak bir şey olmuyor en azından ben yaşamadım 🥰
Neden genel anestezi vereceklerdi ben istemiyorum önceden belirtmeme gerek var mı sence

9.2 çıktı bizimde asla kendi uyanmıyor. Emzirmek için bile çok zor uyandırıyorum. Ayaklarını gıdıklıyorum, altını açıyorum zar zor uyanıyor da emziriyorum. Kötü bi şey olur mu ? Böyle uyanmaması sıkıntı mı
Zorla olsa da 3 saatte 1 en geç uyandırıyor emziriyorsan sorun olmaz uyanmaması kan şekeri düşmüş demek kan şekeri düşmesin dediğim gibi 3.-4. gün kritik biraz sabret uyandır kaç günde 1 konrole çağırıyorlar.
Altını açınca uyanıyorsa iyi yoksa ayağının altına işaret parmağını kapı tıklatır gibi yap ve vur acıyor ama uyanıyor.
İlk bebeğimde daha taburcu olmadan 7 saat uyandıramadım az emdi uyudu derken taburcu olamadık yenidoğan yoğun bakıma geçmiştik.
Anne bebek kan grubu da önemli bebek ile anne kan grubu aynı değilse daha fazla oluyor. Sizin kan grubunuz ne?

Back
X