- 28 Mart 2023
- 2.475
- 2.185
- 63
- 31
Sizin adınıza çok sevindim. Rica ederim ne demek. Burada hepimiz birbirimizi desteklemek için varız. Umarım harika bir doğum süreciniz olurYazdıklarınız hafifletti beni biliyo musunuz
Bu süreç herkes için biricik, ancak gene de benzer yolları adımlayan birilerini duymak iyi hissettiriyor.
Hamile kalmadan önce de sezaryen düşünüyordum. Hamilelikte bi gelgit yaşadım bu haftaya dek. Ancak komplikasyonların bebek ve anne için çok olması, sezaryenin ise bebek için daha güvenli gelmesi nedeniyle, ilk kararımda kaldım.
Ve kararı verdikten sonra da ferahladım;
belirsizlik daha zor geliyormuş
Son kararım; tariho da bugün yarın belirteceğim. Anestezi hazırlıklarını yaptım.
Kontrol fena geçmedi. Beklediğimden daha azdı kilo artışı. Haftada 200-250 gram giderken; 150-175gram arası olmuş son 2 hafta. Nstde hiç sancım çıkmadı desem yeri, ancak baya heyecanlı bi bebişti nabzı yüksek seyretti.
Sonra normal aralığa indi.
Valla bu doğum şekli derdi, doğurduktan sonra o kadar devede kulak kalacak diye hissediyorum ki
Doğum da neymiş, emzirme faslına gelin diyeceğim geçmişteki kendime.
O yüzden ferahladım karar verince. Yazdıklarınız için müteşekkirim ayrıca![]()

Ben çevremde çok doğum hikayesi dinledim ve aslında bu beni olumsuz etkiledi resmen anksiyete krizlerine giriyodum uyuyamıyordum. Ama tabii herkes farklıdır kimisi yaşayacağı şeyleri detaylı dileyince daha güvende hisseder kimisi de benim gibi daha da kafası karışır. Benim sezaryeni istemekteki sebeplerimden birisi de bahsettiğiniz gibi bebek için az komplikasyonları olmasıydı. Daha var yine sebeplerim ama halen kararsız olan, doğum yapmamış anneleri olumsuz etkilemek istemiyorum. Karar verdikten sonra insan gerçekten çok rahatlatıyor