Popüler Konu 2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    126
Benim de bugün 36+1 2900 küsür dedi ama ben sezaryen olacağım zaten. Ben doğumu konuşurken; 'tombik olup fırt diye doğan da var 2500 olup dikişli doğan da var' demişti ilk gebeliğimdeki doktorum. Hatta doğurabilir miyim (minyon ve zayıfım) demiştim. O da belli olmaz kimi iri yarı anneler doğuramıyor, kimi minyon anneler kolayca doğuruyor demişti. Yani denemeden bilemezsiniz bence vajinal doğum istoyorsanız başka Dr görüşleri de alın mutlaka. Ben ilkte hiç denemedim vajinal doğumu gönlüm zaten hep sezaryen doğumdan yanaydı diye.
Doğum işi kısmet meselesi sanırım çatı muayenesi boy kısalığı vs çok küçük detaylar asıl olan vücudun yapısı doğuma el verişliliği bunuda doğum sancısı gelmeden anlayamayız,

32den sonra 36da gittim. Açılmam sancım vs olmadığı için 38de çağırdı tekrar doktorum.
Anormal bir durum doğum sinyali olunca mutlaka gel dedi.

2 saat hareket etmezse gidecek miyiz?
Ya bu kadar sık hareketi takip etmek zor değil mi 🥹 ben sürekli hastaneye taşınırım endişeden.

Oy maşallah kilosu baya iyi.
Benim bebişko 36+2de 2750gram
Bana hemsire o sekilde soyledi bende takip ediyorum cok sukur bi sorun olmadi simdiye kadar. eger hareket hissetmezsen bir seyler ye sol tarafina yat yine hareket etmezse gel dedi. Birde suyun gelirse kanaman olursa hemen gel diyorlar bunu surekli soyluyorlar zaten

Benim de dediğiniz gibi sertleşmem oluyor ama ağrı yok, bunlar yalancı kasılma oluyor o zaman değil mi? Ağrı başlayınca mı yoksa kasılmalar sıklaşınca mı doğum başladı diyeceğiz?
Evet evet bu düzensiz ve ağrısız olanlar yalancı sancı oluyor. Hatta benim geçen haftaki nstdem de 1 defa oldu. Bunlar doğumu başlatmaz dedi doktorum.

Doğum işi kısmet meselesi sanırım çatı muayenesi boy kısalığı vs çok küçük detaylar asıl olan vücudun yapısı doğuma el verişliliği bunuda doğum sancısı gelmeden anlayamayız,
Kesinlikle bünyeden bünyeye o kadar değişken bir şey doğum. Hamilelik bile öyle. İlk bebeğimde daha az zorlanmıştım.

Ben bugün 36+1 oldum en son iki hafta önce gitmiştim ondan önce de iki hafta önce gitmiştim. Gün verecekti bugün doktorum ama haftaya gel dedi bana. Haftaya 37+1 de giderim muhtemelen yine 1 hafta sonra gel der 38+1'de de sezaryene alır gibi. Ya da 39'a zorlamaya çalışırız demişti ama sanmıyorum.
bende 36 küsürde gideceğim normal ozaman:)bende 38+3 de seçeceğim eğerki sezaryen olursaa.39+3 içinde olabilir dedi ama ozamana normal doğum başlayabilir die korkuyorum

Benim de bugün 36+1 2900 küsür dedi ama ben sezaryen olacağım zaten. Ben doğumu konuşurken; 'tombik olup fırt diye doğan da var 2500 olup dikişli doğan da var' demişti ilk gebeliğimdeki doktorum. Hatta doğurabilir miyim (minyon ve zayıfım) demiştim. O da belli olmaz kimi iri yarı anneler doğuramıyor, kimi minyon anneler kolayca doğuruyor demişti. Yani denemeden bilemezsiniz bence vajinal doğum istoyorsanız başka Dr görüşleri de alın mutlaka. Ben ilkte hiç denemedim vajinal doğumu gönlüm zaten hep sezaryen doğumdan yanaydı diye.
Benimde ilk doğumum aynı konuşmaları yaptık doktorumla bende galiba sezaryen seçeçeğim🙈 ama aklımda hep acaba fırt diye doğurabilirmiyim düşüncesi varr😅doktordaa normal doğum yapabilmen için tamamen hazır olmalısın dediii

bende 36 küsürde gideceğim normal ozaman:)bende 38+3 de seçeceğim eğerki sezaryen olursaa.39+3 içinde olabilir dedi ama ozamana normal doğum başlayabilir die korkuyorum
Evet ben de doğumun daha erken başlamasından korkuyorum. Sizin de mi ikinci sezaryen? Gerçi ilk doğumda da sezaryene karar verdiğimizde korkuyordum doğumun başlamasından. Bir de kilosu da normal artık doğsun istiyorum çok zor gece sağa sola dönerken resmen inliyorum.

Evet ben de doğumun daha erken başlamasından korkuyorum. Sizin de mi ikinci sezaryen? Gerçi ilk doğumda da sezaryene karar verdiğimizde korkuyordum doğumun başlamasından. Bir de kilosu da normal artık doğsun istiyorum çok zor gece sağa sola dönerken resmen inliyorum.
İlk doğumum sezaryen kendi tercihimle seçeçeğim galiba normal doğum korkusu başladı.33 üncü haftaya kadar normal istiyordum

Benimde ilk doğumum aynı konuşmaları yaptık doktorumla bende galiba sezaryen seçeçeğim🙈 ama aklımda hep acaba fırt diye doğurabilirmiyim düşüncesi varr😅doktordaa normal doğum yapabilmen için tamamen hazır olmalısın dediii
Ha ilk doğummuş sizin. Ben de ilkinde korkuyordum da şimdi daha çok korkuyorum normal doğumda eski doğumu sezaryen olanların dikişler açılabiliyormuş çok stresli bir bekleyiş yani 😊
İlk doğumum sezaryen kendi tercihimle seçeçeğim galiba normal doğum korkusu başladı.33 üncü haftaya kadar normal istiyordum
Aynen ben de öyle normal istedim istedim sonra yok ya dedim bende şans yok çok zor geçer kesin dedim içimden bir ses hep sezaryen ol diyordu son haftalarda karar vermiştim 😅 ama merak etmiyor değilim acaba vajinal doğum yapabilecek miydim diye.

Ha ilk doğummuş sizin. Ben de ilkinde korkuyordum da şimdi daha çok korkuyorum normal doğumda eski doğumu sezaryen olanların dikişler açılabiliyormuş çok stresli bir bekleyiş yani 😊

Aynen ben de öyle normal istedim istedim sonra yok ya dedim bende şans yok çok zor geçer kesin dedim içimden bir ses hep sezaryen ol diyordu son haftalarda karar vermiştim 😅 ama merak etmiyor değilim acaba vajinal doğum yapabilecek miydim diye.
O merak hep olacak bence🙈tabikide güzel geçen bir normal doğum hepsinden iyi ama bendee zor geçerrr diye korkuyorum.zor geçen bir normal doğumda sezaryendende zorr🙈

O merak hep olacak bence🙈tabikide güzel geçen bir normal doğum hepsinden iyi ama bendee zor geçerrr diye korkuyorum.zor geçen bir normal doğumda sezaryendende zorr🙈
Evet bilsem ki dikişsiz kısa sürede çok kolay bir doğumum olacak hiç aklıma gelmezdi sezaryen. Ama işte o bilinmezlik insanı korkutuyor.

Evet bilsem ki dikişsiz kısa sürede çok kolay bir doğumum olacak hiç aklıma gelmezdi sezaryen. Ama işte o bilinmezlik insanı korkutuyor.
Aslında dikişsiz riske atıp yırtılma ihtimalini göze almaktansa epizyotomiyle daha güvenilir olmaz mı zaten çabuk kaynıyormuş benim de ilk doğumum olacak da duyduklarım çevremde böyle hep

Bende öyle. 40 haftada dogmazsa 41 de mudehale ederiz gibi bisey dediler mi size ? Çünkü biliyorsunuz devlette sezaryen yapmıyorlar kolay kolay.
Bende devlete gidiyorum 41+6 ya kadar bekliyorlar sonrasında ne yaptıklarını sormak hiç aklıma gelmedi 😅 benim eşimin ablası da ebe devlet hastanesinde sürekli 41+6 ya kadar zamanı var diyor bende bir ara sorayım ondan sonra suni sancı mi veriyorlar sezeryana mı alıyorlar

Bende öyle. 40 haftada dogmazsa 41 de mudehale ederiz gibi bisey dediler mi size ? Çünkü biliyorsunuz devlette sezaryen yapmıyorlar kolay kolay.
Benim bu hafta ilk nstem de bebis hareketsizdi doktor tekrar nst cekelim yine hareket etmezse dogumu baslatiriz dedi ama ikincisinde gayet hareketliydi. Dediginiz gibi kendi gelmezse once suni sanci veriyorlar

Benim tek korktuğum yırtık olması değil malesef🙈 yoksa göbek kesilieceğine orası kesilsinn orası daha çabuk iyileşir .
Arkadaşım iki normal yaptı kısa arayla hatta sonuncu 4 kg doğdu ona rağmen her şey aynı doğum yapmamış gibiyim toparlanıyor merak etme dedi 🙈

Back
X