Popüler Konu 2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    133
Kızlar bebeği kontrole üç kez götürdük hepsinde kilo alımı az dedi doktor. Bugün doğum katına gönderdi sağ bi görelim süt miktarını dedi. Az çıktı. Mama da veriyoruz ama buna rağmen kilo alımı az. Çünkü mamayı da zor alıyor
Hemşire sütünü artırman gerek dedi bi damla önerdi. Onun dışında ben bestlak ve promalt kullanıyorum.bi de süt çayı.

Sütün artması için bana öğünlerde yiyebileceğim yemekler önerir misiniz beslenme konusunda yetersiz kalıyorum bem büyük ihtimalle. Ne yiyip içmem gerektiğini bilmiyorum i, yemek çeşidi konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim

Dut kurusu kürü ve kuru incir deneyin, bi de bulgur bebeğe biraz gaz yapıyor ama sütü çok arttırıyor

Ben 2 gece yattım ama araya bayram gireceği için doktor dedi seni 1 gün fazladan tutacağım

Yemeklerden ziyade ek olarak kuruyemiş ve hoşaf hurmanın etkisini gördüm yemek aralrında bol bol bu tarz şeyler atıştırabilirsin
İmom latte kullanmıştım bir ay kadar o ay da iyiydi
Ama şöyle bir durum var bence asıl artıran şey bebeğin memeyi çekerek uyarması ve beyne uyarının gitmesi ben emzirme danışmanından destek aldım mama ve sağım ile besliyordım oğlumu ama okadar zoruma gidiyorduki döngü hiç bitmiyordu emzir süt sağ ver doymad mama ver temizliklerini yap tekrar acıksın tekrar aynı şeyler Allah danışmandan bin kere razı olsun tamamen memeye döndürüp sütümün artmasına da vesile oldu
Diğer grubada çok yazdım
Eğer ilk 6 ay sadece anne sütü vermek isteyen anneler varsa kesinlikle danışman tavsiye ediyorum halen duacısıyım kendisinin
Buarada süt sağmaya çok givenmeyin o bebek gibi çekmez belkide sütün daha fazladır
yasemincimmm

Kanala girmesine çok takılmayın bence sabah kontrole gittim kanala girmemiş kasıklarımdaydı 14 saat sonra kucağındaydı. Doğum kolay olsun diye hurma, ananas yedim. Merdiven çıktım ben ev zaten asansörsüz mecbur çıktım.
Sütün renginden dolayı sarı renk kusma normal kesik kusmadıysa reflü olabilir o yüzden baş yüksek yatış reflü yatağı gibi bir şey yapabilirsin. Hataneden taburcu olmadan çiş ve kaka yaptıysa sorun yoktur ilk 3 gün kaka daha önemli çiş sayısı sonradan artıyor.

Canım kusarlar ara ara bir süre daha geçsin kusma ne şekilde nasıl oluyor devam ediyormu nedenini araştırırsınız çok yeni ya şimdi panik olma
Beslendiğini şöyle anlamaya çalışabilirsin
Emerken yutkunabiliyormu? kah gibi yada lık gibi ses geliyormu? Bir emme bir kah mı oluyor yoksa üç beş kere emince ancak mı yutkunabiliyor?
Günlük çiş sayısı 5 i geçiyor mu ?
Çiş sayısı ile beslendiği anlaşılıyor 5 i geçmesi gerek
Youtube de osman gönülal var ilk bebeğin muhakkak onu takip et

Buraya yazdıktan sonra çiş yaptı rahatladım hemde eşim altını açmıştı tam o sırada yaptı baya da yaptı sabaha kadar da 2 kez yapsa pazartesi sağlık ocağında sorarım artık
Stres gerçekten onemli ben pek bir şeye stres yapmıyorum sütüm bence var ama bakalım pazartesi doktora soracağım

İkisini de yaptı içim rahatladı

Seslere çok aşırı dikkat etmedim bir sürü ses çıkarıyor yutkunuyorda ama her seferinde yutkunuyor mu bilmiyorum birazdan dikkat ederim çiş sayısı geçmediği için endişelendim ama yarını da bekleyecegim eğer yine az olursa bi hastaneye gideriz

Kuru incir ceviz hurma dereotu bulgur en etkili yiyecekler i. doktor malt ve yulaf lapası nı da söyledi.

İlk gün çok zor ilk tuvalete gitme felan ama merak etme azalacak insan o an hiç geçmeyecek sanıyor bu ne diyorsun ama geçecek rahatlamaya çalış
Dikişlerin acısı kaç gün böyle sürer ki yatarken sorun yok da bastırdıklarında kanama kontrolü için çok acıyor

İnşallah öyle olur benimde çok teşekkür ederim anlık da kanala girebilir sanırım

Anlık da kanala girebiliyor yani ben çok hurma yiyorum günde 5 tane kadar ahududu çayını da önerdiler bakalım hayırlısı teşekkür ederim

Yaa ne güzel inşallah rahatsındır nasılsın?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…