Popüler Konu 2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    127
Sen miamiye gittin mi ?

Bacak arasındaki kemiklerim ağrıyor. Tam özel bölge kemikleri var ya. O kadar kötü bir ağrı ki dayanılmaz oldu. Adım atamıyorum uzansam kalkamıyorum. Artık üzerimi değiştirmek bile işkence.
Benım de aynı gülüm özellikle hareketsiz kaldıktan sonra hareket etmek, yanı otururken ayağa kalkınca, yada uzanırken doğrulmaya kalkmak, yatakta sağa sola dönerken fecı ağrıyor Benım de . Sağa sola dönerken iki ayağımı birleştirebildiğim kadar birleştiriyorum Öyle donmeye çalışıyorum ama nafile .. doğunca geçer dediğin gibi inşallah

Sehir hastanesi ne yazik ki secenek sunmuyor
Elbette bende istemem ama işleyiş bu sekilde

Ne çok çektik ya. Kasılmalar da gün geçtikçe artıyor. Göğüs kafesinin altında toplanınca valla göğüs kafesimi kıracak sanıyorum. Az daha sıkalım dişimizi. Sabrın sonu selamet

Çok geçmiş olsun, ufak tefek kötü şeyler de nazar boncuğu olsun diyelim
Sizin ve bebeğinizin iyi olmasına sevindim

Sizin ilk doğumunuz muydu? Kötü şeyler yaşamanıza üzüldüm, bize verecek tavsiyeniz varsa dinlemek isterim

Merhaba arkadaşlar. Biz de 39+2 de bu serüveni tamamladık. Doğum yapacaklara şimdiden kolaylık diliyorum. Sağ salim kucağınıza alın inşallah
Çok geçmiş olsun, sağsalim kavuştunuz yavrukuşunuzla önemli olan da bu
3. Sezaryen diğerlerinden daha zor mu oluyor? Neverlandin daha kolay geçmişti şükür ki

İnşallah sağsalim kucağınıza alırsınız, sizi de çok bekletmesin bebişiniz

Elle uyarma dedikleri ne acaba? Doktorum membran soymadan (membran stripping) bahsetmişti o mu acaba? Suni sancı gereksinimini de azaltıyormuş.
Ben vajinal doğuracaksam suni sancı istemem dediğimde bahsetmişti.

Bi çalışma sonucu paylaşayım:
"Membran sıyırma yönteminin, komplike olmayan 38-40 hafta arasındaki term gebelerde, maternal-fetal sonuçları değiştirmeden, uygulamadan doğuma kadar geçen süreyi, postterm gebelik oranlarını ve indüksiyon gereksinimini azaltma açısından etkili ve güvenilir bir yöntem olduğu gözlemlenmiştir."

Kızlar doğuranlara gözü aydın bekleyenlere sabur.

Ben suyum çok olduğu için çok çatı ağrısı çekiyordum sezaryene rağmen şu an ağrım çatıdan çok çok daha az dün eve geldik bebeği göbeğini koruyarak yıkayabilirsiniz altını üstünü havlu ile iyice kurutun sorun olmaz dediler yıkadık.

5 yaşındaki oğlan biraz kıskanıyor ama arada bebeği babaya bırakıp oyun bile oynayarak hallediyoruz herkes etrafında.

Kayınvalide tahminim gibi eve geldiğimde çorba bile yapmamıştı giderken söyledik beden yapmadın dedim akşama çok var dedi ben sürekli sıvı bişiler içicem ya dedim söyleyince yapıyor ama söylemezsen kendi bişi yapmıyor

Gelelim bebişe 3680 doğdu 3405 çıktı hastaneden %10 kaybı normal karşılıyorlar ben doğumdan önce tüm tuşlara basmıştım süt için onun acısını çekiyorum memeler tas gibi sert boşaltamadığı için hastanede elle sağım yaptılar ilk sütü elektrikle sağamıyor makineler yoğun diye.

Sonrasında ise şimdi ben önce emzitip sonra üstüne sağıyorum boşalmıyor çünkü ama yine de yediklerime devam ediyorum kalitesi düşmesin diye. Sağmak için de bebeği eşim alt değiştirip gaz falan çıkarıyor ikimiz de uykusuzuz. Ama çocuk ortak olunca mecbur öyle oluyor. Tek sorunu full kuru meyve yediğim halde kronik bir kabuz olarak daha büyük tuvalet yapamamak ve hemoroid ile yaşıyorum yapsam rahatlıcam.

Benim gibi süt fazlalığı olabilince de ekstra elektrikliler cekemediği için el pompası almamız gerekti bir de kaşık biberonu da iyiki koymusum ya da şırıngayı onlarla veriyorlar aklınızda olsun. Evde de şırınga ile emse bile biraz sağdığından ekliyorum ardından 5-6 ml kadar sarılık olmasın diye zaten ilk günler mideleri 10 ml falan oluyormuş.

61,5 ile hamile kalıp 73,5 ile gittim 5 ini son ay aldım. Şu an 68 im 3 gün öğlen 12 de dolacak. Göbekler daha inmedi tabi ki 5-6 aylık hamilelik gibi.

Aklıma gelenler bunlar öpüyorum hepinizi hem emzirip hem sağınca cidden vakit kalmadı girmeye size wc den bildiriyorum

Evet o dediginiz elle uyariyolar sonrasinda basarili olursa genelde sancilar kendiliginden basliyor. Burada 1-2 kez yaptiran da var basarili olmadigi icin, sanirim yapabilmek icin az da olsa aciklik gerekiyor 1 cm bile olsa. Eger orada yapiliyorsa denenbilir Yoksa burada balon koyuyolar o secenek de var ama bana burdaki ebeler once bu siyirmayi onerdi.

Ay deneyimli annenin hali de başka oluyor çok teşekkür ederiz. Hemen not alıyorum

Kabızlık için dulcosoftu tek geçerim. Mutlaka faydasını görürsünüz. Hem dışkıyı yumuşattığı için hemoroide çok zarar gelmez hem de ekstra ıkınma ihtiyacı azalacağı için dikişlerinizin acısı da azalır

Kv de şaşırtmadı

Youtube videolarında hep öyle bahsediyor mutlaka biraz açıklık olmalıymış.

Ben son düzlükte sezaryene kayacağım gibi duruyor hala netleştirmedik.

Kendi sancım suyum gelince sezaryene de alabilirmiş doktorum. Şimdilik bu doğum şekline daha yakınım.
Hepimize sağlıkla kolaylıkla doğumlar olsun da

Göğüs yaraları için susam ( tahin) yağı dedi emxirme danışmanı

Lansinoh kullanıyorum ama yine de çok açıyor gümüş kapak duracak vakit kslmıyor

Yarım aaat emxir yarım saat sağ tekrar emzitmeye dön. Böyle sık emince doğru da tutsa nemden yara olur dedi yine danışman.

Bir de doğuranlar su kahverengi halkayı tam verebilen var mı üçüncüsü hala veremiyorum ağızlar küçük

Nemli kalmasın kurusun diye göğüs kalkanı önermişlerdi hep gebe okulunda.

Danışmanınız onu önerdi mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…