Popüler Konu 2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    126
Benim oğlan 34.haftada 2380 gr dedi doktor ama 10 gün önce gittiğimde 2200 dü yani çok az kilo almış normal mi sizce ?

Kızlar merhaba size bir sorum var. 37+1 haftalık hamileyim. Bebeğimin boynunda 2 tur kordon dolanık. 3 bile olabilir tam göremedim dedi doktor. Ama kordonun içindeki kan akışında hiç bir problem yok. Şimdi iki sorum var size. Birincisi anne karnında bir sorun yaşar mıyım? Doktorum sorun olmadığını söyledi. İkinci sorum ise vajinal doğum yapabilir miyim? Doktorum biraz vajinal doğum yancısı, bana kordon kısa değilse yapabilirsin diyor. İyide bunu nasıl anlayacağız diyorum? Normal doğum sancılarını çekeceğim bebek gelmezse kordon kısadır sezeryana o zaman döneriz kafasında biraz. Normal doğumda bi komplikasyon gelişir mi? Direk sezeryan mı olmalıyım. Fikir verir misiniz

Zaten onların hepsini çok tüketmemek gerekiyor bir fincan civarında o söylediğiniz kimyon ve rezene ikisi için de bir fincan diye söyleniyor

Aynen şu bulgur irmik tahin dereotu ve süt artrırıcı human ben bunlara inanıyorum deneyimimden

Kızlar benim mide yanmalarım geçti. Geçen haftaya kadar aç karnına su bile içsem yanardı şimdi tıka basa yesem de en ufak bir ekşime olmuyor. Acaba bebek aşağı indi de midem rahatladı mı demek oluyor bu? Var mı fikri olan

Olabilir çünkü bebek kanala girdiğinde midenin rahatladığı söyleniyor elinizle yukarıdan hafifçe bastırarak bakın boşluk oluşmuş mu? Birde görüntü olarak da karın aşağı düşüyormuş o şekilde duruyor mu

Ben hep kordon dolanmasında sezaryen biliyorum bir de şu an akışta sorun yok ama olursa sen nasıl anlayacakmışsın evde onu nasıl ne sıklıkla kontrol edecekler bilgi verdiler mi hareket takibi yapman kazım ben onu bekleme stresine girmek istemezdim şahsen akış bozulursa ben anlamazsam diye

Muhtemelen öyledir benim de azaldı ama aşağı indiğini ben anlamıyorum annem diyor aşağı inmiş gibi diye

Tam kanala girdiğinde bariz anlaşılır ama inmeye yeni başladı ise anlaşılır mı acaba

Yani riskleri konusunda emin olmamakla beraber kordon zaten bebeğin anne karnında sürekli oynayıp eline boynuna doladığı tek oyuncağı. Eğer farklı bir Dr görüşü daha alma imkanınız varsa bir gidin derim hem içiniz de rahat eder. Eğer mutlaka sezaryen olmanız gerekecekse sancı çekmek istemeyebilirsiniz.

Ay yok yok girmesin kanala manala. Şu bayramı bir geçirseydik en azından evet üstte biraz boşluk var bastırınca. Göğüslerim de rahatladı gibi. Hemen doğurmam inşallah. Haftaya gün verecekti daha doktorum.

Aynen şu bulgur irmik tahin dereotu ve süt artrırıcı human ben bunlara inanıyorum deneyimimden
Su özellikle 4 litreye kadar içiyorum diyen arkadaşlarımın sütleri o kadar vardı ki.. Ben birde reklam olmasın ama bestlak süt arttırıcı damla ve solgar bira mayası ve b12 vit. Aldım. Doktorum önermişti. Faydasını gördüm. Akşamları birer bardaklık dut, incir kompostosu yapıp içilebilecek ısıda olduğunda içiyordum. Diğerleri dinlenme, bol emzirme, bol su içme.. İnşallah bol bol Emziririz yavrularımızı

Benim ablamın aynı şekilde kordon dolanması vardı 40+3 te sancıları geldi 11 cm açıklık ile sezaryena almak zorunda kalmışlardı bebeğin kilo 2500 grdı çok düşük değildi ama kordon kaynaklı solunum sıkıntısı yaşamıştı 4 gün yoğun bakımda kalmak zorunda kaldı bence riske atmayın başka bir doktordan daha görüş alın hatta perinatalog olursa bence daha iyi sağlıklı olur , Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah :)

Siz doktorunuza bakın, bir de başka bir doktorla, daha görüşün.
Benim kordon geliş olmuştu, acil aldılar. Dığumdan sonra kordon da folanmış üç kez dedi, ama o önemli değil demişti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…