Popüler Konu 2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    121
merhabalar,

sezaryen yapacak olup doğum çantasına yenidoğan devam sütü ve gaz yapmayan biberon koyan oldu mu?
süt hemen gelmezse diye arkadaşlarım devam sütü koyman lazım dediler ve gaz yapmayan biberon önerdiler?
normaline göre gerçekten işe yarıyor mu? bu iki şeyi hayatımda ilk kez duydum da nolur aydınlatın beni de

Ben biberon koydum bizim burada annenin sütü olmazsa küçük kefir şişesine benzeyen bir mama veriyor hastane su kaynatıp mamayı yapma derdinde olmuyor o mama aynı zamanda rapor yazılarak eczaneden de alınabiliyor taburculuktan sonra

Bunu bilmiyordum. İnşallah sizin kan grubumuzdan olur bebiş.
Ben 2 kez özel hastaneden gebelik eğitimi aldım şimdi de bir devlet hastanesinin gebelik eğitimine katılıyorum online olarak. Devlet hastanesindeki ilgi, alaka, bilgi, tecrübe ve ciddiyet çok daha ileri noktada. Bu zamana kadar doktorumla devam etmiş olmasam devlet hastanesi tercih edebilirdim. Özellikle şehir hastaneleriyle ilgili çok olumlu yorumlar var. İyi bir tercih yapmışsınız.
Dediğiniz gibi inşallah hepimiz mesleğini seven ebelerle, sağlık çalışanlarıyla karşılaşırız. Vicdanlı, merhametli, soğukkanlı kalıp süreci yönetebilecek, başarılı, yetkin insanlarla geçsin inşallah doğuğumuz.

Gaz yapmayan biberonun artı bir özelliği var mı bilemiyorum. Ben bir fark göremedim. Sadece biberon akışının yeni doğana uygun olması çok önemli. Akış hızlı ise bebek daha sonra anne sütünü almıyor. Emmekle uğraşmak istemiyor.
Sezeryan olduğunda süt geç gelebiliyor. O yüzden ben koydum ama çok gerekli olmadıkça vermem diye düşünüyorum. Biraz aç olacak ki bebek memeyi tutmaya çalışsın. Emerse süt daha çabuk geliyor.

Evet ben hipp comboitik koydum devam sütü olarak, mama yani bildiğimiz. Şırınga ile veriyorlarmış hastanede ama yine de biberonunu da koydum gerekirse aramaya gitmeyelim diye. Onu da bana ecz. bi arkadaşım önerdi yenidoğan akışlı phlips aventin biberonunu alıp koyduk. Benim de ilk doğumum ama her şeyi sağlıkçı arkadaşıma soruyorum hem taze anne hem sezaryen doğum yaptı diye faydalanıyorum

Devam sütü değil mama olacak ve gaz yapmayan biberon dedikleri kaşık biberon olabilir, gaz yapmamasından ziyade bebek emme reddi yaşamasın diye yavaş akışı oluyor ama genelde annenin fizyolojik sorunu yoksa biberon da mama da koymayı önermiyorlar. Koyacaksaniz da biberonu anne memesi ile benzer hissiyatta olanlardan almanız lazım normal biberonlar hızlı bir akış sağladığından bebek kolaya alışıyor ve anneyi emmek istemiyor. Mama konusunda çok marka ve çeşit var ben ikisini de almadığım için net yorum yapamıyorum

Düzenleme: şimdi baktım devam sütü olarak da geçiyormuş

Bestla.k damlayı da sezaryenden sonra sıvı alımı başlayınca hiçbir şey tüketmeden önce suya damlatıp içmemi önerdi arkadaşım. 15 ya da 20 damlaydı hatırlayamadım ama şimdi. Süt için damla vs arayışında filan olan varsa onu da söyliyim

Sarılık tehlikesi geçtikten sonra 2saatte 1 olayı da bitiyo diyolar ama ben tecrübe etmediğim için emin değilim. İnşallah bebişle ilgili güzel haberler alırsınız kontrolde

Biberon ve mama koymadim eve gelene kadar emziririm bol bol baktm rvde hâlâ süt yok mamaya baslarim diye düşündüm

Ikınmak biraz içgüdüsel oluyor lavabo ihtiyacından bir farkı yok o kısmın aynen o şekilde ordan ıkınılıyor bende karından ittirilen değişik bişey snaıyordum ama tam olarak afedersin büyük tuvalet yapar gibi arkadan ıkınılıyor zaten baskıda oluyor hissediliyor ne yapman gerektiği merak etme

Evet ben daha önce de kullandım gaz yapmayan biberon bence işe yarıyor. Philips aventin biberonunu aldım ben de hazırladım ama mama almadım. Eğer ihtiyaç olursa doktorun önerisine göre eczaneden alacağım.

Evet ben daha önce de kullandım gaz yapmayan biberon bence işe yarıyor. Philips aventin biberonunu aldım ben de hazırladım ama mama almadım. Eğer ihtiyaç olursa doktorun önerisine göre eczaneden alacağım.
Bir de kaşık biberon aldım. Bazen biberon kullanmayın meme reddi olmasın diyorlar. Hangisi uygunsa onu kullanırım dedim.

Ya büyük tuvalet de gelirse Lavman da yapılmıyormuş. Videolar denk geliyor sorun olmuyor diyorlar ama insan mahcup olur herhalde.
Bir de nasıl nefes veriyoruz o sırada?

Ya büyük tuvalet de gelirse Lavman da yapılmıyormuş. Videolar denk geliyor sorun olmuyor diyorlar ama insan mahcup olur herhalde.
Bana doğumdan önce lavman yapılmıştı. Eee şeyyy doğum yapılan sandalyede çatal da hemen ortada çelikten bir kova duruyor. Ben onu da sormuştum ayy bu ne niye burada diye vücuttan çıkan sıvılar için o kova orada oluyor. Derin derin nefes alıyorsun kuvvetlice veriyosun. Yukarıda arkadaşın dediği gibi büyük lavabonu yapar gibi ıkınıyosun zaten içinden çıkarmak istediğin için iç güdüsel olarak, ebe ve Doktor'un yardımıyla bu süreci geçiriyosun onların bilgisi, soğukkanlı olması, yönlendirmesi çok önemli oluyo

senin o an yaptığın şeyler hiç önemli değil yeterki bebek sağlıklı doğsun doğumhanenib hedefi bu zaten orda suyu akıyor kan akıyor plasenta çıkıyor onun akması önemli değil ilkinde bana lavman yapıldı bunda yapılmadı ikisindede bişey farketmedi benim için yapılmasın daha iyi bağırsak floran bozulmaz
Büyük nefes al sonra tüm gücünle tuvaletini yap uzun süre dayanabildiğin kadar nefesi ver tekrar derin nefes al iki üç sefer de doğuyor

Teşekkür ederim yanıtlarınız için İnşallah bir avazda doğar bebeklerimiz
Peki hemoroidi tetiklememesi için bir doktor yönlendirmesi var mı?

A anonim007 Açılma olmuşken neden doğurtmadılar hemen öylece beklettiler bebek düşerse eğer demekki bebek doğmak üzere hiç sancımı hissetmedin ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…