Nasıl yani size suni sancı verileceğini söylemediler mi ??Hayır hayır zor değildi hiç. Açılmam çok yavaş ilerliyordu. Devamlı alttan muayene edilmesi rahatsız edici gelmeye başlamıştı. Bana biraz dınlenmeniz için size bi serum takacağız demişlerdi. Eşime ön bilgiyi vermişler tabi. Garibim ben biraz rahatlayacağım diye hayal kurarken sancılarım sıklaşıp açılmam 9-9.5 cm olmuştu. Daha sık bel ağrısı olmuştu. Arada nefes kesiciydi :) ama kesinlikle dayanılmayacak birşey değildi. O sancı araları bile iyi geliyor insana. Sedyeyle giderken bile gülüyormuşumdoğum haneye girdiğimde hemşireden müzik açmasını dahi istemiştim. Sonra doktorum geldi tabii bende müziği duyacak ne kulak ne de başka birşey vardı. Beni zorlayan ne oldu biliyor musun. Ebenin sancı esnasında karnıma bastırmasıydı. Elini birkaç defa ittiğim oldu. Doktorum bunu yapması gerektiğini benim de kuvvetli ıkınamadığımı söylemişti. Tamam dedim bastır ama kaburgamı kırma dediğimi hatırlıyorum. Zaten üçüncü ıkınmamda bebek gelmiş. Sesimi duyunca dışardakiler bu kadın bağıramıyor bile demişler bana epizyo yapıldı, bebeğin başının çıkmasından itibaren bütün sancı, acılarım o anda geçti.. Yeniden doğmak gibi bir histi. Ve bebeğimle ten temasından sonra doktorum dikim işlemine girdiğinde ben o an utandım biliyor musun. Az önce beni doğurtan doktorum dan utandım... Bu yaşadığım duyguyu da hiç unutamıyorum
Hayır, muhtemelen suni sancıyı kabul etmeyeceğimi düşündüler. Ama doktorum eşimle görüşmüş. Onun haberi vardı .Nasıl yani size suni sancı verileceğini söylemediler mi ??
Karnına bastırmaları falan üzüldüm sizin için. Çok güçlüymüşsünüz demek ki yeniden cesaret etmişsiniz bir doğuma daha.
Benim de acı eşiğim yüksektir inşallah doğar doğmaz o acıları hatırlamam hiç, ferahlar içim.
Ben epidural tercih etmeyi düşünmüyorum zaten epidural omurgana takıldığı için orayı zedeleyip ömür boyu ağrı yapabiliyormuş benim zaten 1 bel fıtığım daha fazlasını istemiyorum bir gün çekerim bir daha çekmem o ağrıyı diye düşünüyorumSevgili anneler vajinal doğumda epidural anestezi almakla ilgili ne düşünüyorsunuz?
Ben bütün süreci yaşamak istiyorum ama bir arkadaşım kolayı varken niye zorunu seçiyorsun dedi bir mantıklı gelmedi değil
Doktorumla doğum ile ilgili henüz konuşmadığımız için sizden bilgi almak istedim.
Artık suni sancıdan önce fitil sonra sancı yapıyorlarmış fitil açılmayı sağlıyor sancıyı tetikliyormuş tetiklenmezse suni sancı takıyorlarmış suni sancı dediğimiz serum oksitosin hormonu stres yapmamak mutluluk olmak sevişmek vs bu hormonu arttırdığı için cinsel birliktelik önerdi gebe okulundaki ebeNe güzel söylediniz. Umarım böyle kolaylıkla doğar kızım. Böyle şeyler duymak iyi geliyor.
Peki sancı olmayınca suni sancı gerekli görülmüyor mu?
İnşallah dilediğiniz gibi olur. Çok zor şeyler yaşamışsınız. Bebeğiniz de aynı şekilde.Ben epidural tercih etmeyi düşünmüyorum zaten epidural omurgana takıldığı için orayı zedeleyip ömür boyu ağrı yapabiliyormuş benim zaten 1 bel fıtığım daha fazlasını istemiyorum bir gün çekerim bir daha çekmem o ağrıyı diye düşünüyorum
Artık suni sancıdan önce fitil sonra sancı yapıyorlarmış fitil açılmayı sağlıyor sancıyı tetikliyormuş tetiklenmezse suni sancı takıyorlarmış suni sancı dediğimiz serum oksitosin hormonu stres yapmamak mutluluk olmak sevişmek vs bu hormonu arttırdığı için cinsel birliktelik önerdi gebe okulundaki ebe
8 sene önce bana sabah 7de auni sancı taktılar 11-12ye kadar açılmam oldu nişanım geldi sonra sancım düzenli gelmedi açılma tam olunca ayağa kalkmama izin vermediler bebek kafa üstü düşer diye ayağa kalkınca belindeki ağrı sırt ve bacaklara dağılıp daha rahat oluyordu ama ebeler hiç ilgilenmedi açılmam ve sancımla beni 3-4 saat beklettiler en son tanıdık bulup dışardakiler acildeki doktora gitmişler uzun sürdü diye içerden haberleri yok tabi telefonu almamışlardı doktor geldi baktı sancın gelince haber verıkın dediler bebeği vakumla çektiler 2 ebe karnımın üstünden ittirdi vakum yırtık yapıyormuş zaten epizyo ve yırtığım oldu doğumda en zor gelen şey yatmak ayaklarımın üstüne basmamak oldu ben yürümek istedim hep tekerlekli sandalyede taşıdılar 2 saat bir odada kaldım emzirdim sonra kendi odamıza geçtik
İnşallah bu gebeliğimde önce sancım sonra açılmam olur çünkü önce açılma olması çok kötü bir şey
Çarpıntı bende de oluyor ya bu ilaç yüzünden ama bi yandan tansiyonu düşürüyor diye uykum geliyor galibaBu uykusuzluk beni çok yordu ya. Gece uykusuna hasret kaldımya ağrım oluyor ya çarpıntım oluyor ya da yok yere uykum kaçıyor
Kendinize depend de koyun isterseniz herkes çok kullanışlı ve rahat olduğunu söylüyor. Birde hastaneye giderken eğer suyunuz gelirse de kullanırsınız araba vs batmamış olurKızlar bugün bebetomun kıyafetlerini yıkadım, serdim biri geldi yardıma . Annemler ilde bende ilçede yaşıyorum, onlar gelecek haftasonu burda olurlar.(kardeşlerim çalışıyor hepsi anca pazar gelebilirler)Gelip dönecekleri için onlar gelmeden bari yıkanmış hazır olsunlar onlar da gelir ütüler yerleştirirler odaya.
Aşamalar şöyle oldu bende. Akşam eşimle tüm içteki etiketleri kestik ters cevırdık renkli beyaz diye de ayırdık.
Bugün 30 dakika 600 devir 30 derecede hepsini yıkadık serdik.
Bebek mobilyamız da yarın geliyor.
Biberon ve emzikler kaldı. Onları da annemler gelince kaynatacağım tencerede. Sonra kilitli poşetlere koyup yerlerine koyacağım. Annemler gelince hastane çantamı da hazırlamış olacağım inşallah.
Kendime 5 çorap 3 emzirme sütyeni 3 emzirme atleti 1 beyaz lohusa takımı-terliği, 3 pijama takımı , 4 tane iç çamasir aldım hastane çantası için bence yeterli
Devlet hastanesiydi inşallah hepimiz mesleğini seven ebelerle karşılaşırız şimdi şehir hastanesi acildi instagram paylaşım yapan bir ebe var o kadar ilgili ki gebeleriyle pilates topu var duş aldırıyorlar eşleri doğumhaneye alıp sırt masajı yapıyorlar lotus soğum plasenta baskı yapıyor modernleşmiş hastaneİnşallah dilediğiniz gibi olur. Çok zor şeyler yaşamışsınız. Bebeğiniz de aynı şekilde.
Özel hastane miydi hastaneniz? Ne kadar ilgisizlermiş.
Bebeğiniz vakumdan etkilendi mi peki? İnşallah bir sorun yaşanmamıştır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?