Popüler Konu 2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    112
Evet. Gün içinde olmuyor ama gece yatar pozisyondan tuvalet için kalkmak resmen eziyet. Bugün ben bir de öbür yanıma dönemedim.

Hayırlı sabahlar benim riskli ikiz gebeliğim vardı pazartesi doğum yaptım. Bebeklerim için dua eder misiniz? Bir an önce kavuşalım
İnşallah sağ salim kavuştursun Allah'ım sağlıklı mutlu bir ömür diliyorum bebeklerinizle

Reactions: Eva
Allah'ım korusun yavrularını. Tez zamanda hayırlısıyla kavuşursunuz inşallah. Sağlıkla gelsinler evlerine kaçıncı haftada doğdular? Dualarımız sizinle

Ben tüm gece uyumadım. Sabah bir açlık şekeri bakayım dedim 122 çıktı. Saçma olan diyet yaptığım halde neden böyle çıkıyor? Stres tetikliyor olabilir mi acaba? Çok uykusuzum suyun çok dedikleri için kafama taktım uyuyamadım.

Canım neden takıyorsun bu kadar. O stres de çıkarır şekeri tabı ki. Suyun fazla olması da az olması da sıkıntı. Ama bu kötü bir gebelik gecirecegın anlamına gelmiyor. Lütfen iyi düşün iyi olsun . Neyi çok düşünürsek o geliyor insana. Böyle olup sağlıklı doğum yapan çok kişi var biliyorsundur sende. Doktor tehlıke görürse zaten bakar duruma Doktoruna güven canım

Bende şimdi yoldayım gidiyorum kontrole kendi doktoruma. Ama önce Perinatolojıye de randevu almıştım ona gideceğim.
Bende stres oldum mesela ,ilk orda açılmayı öğrendiğim için vs sanki yine orda kötü şeyler duyacakmışım gibi geliyor.
Ama kendimi telkin etmeye çalısyroum herseyın hayırlısı rabbım sağlıkla zamanında doğmasını nasip etsin diyorum

Ben şehir hastanesinde doğum yapacağım gidip gezdim. Yani aslında poliklinik kısmında bulunan ebeler her gün gördükleri hamileleri çıkarıp gezdiriyorlar. Benim bulunduğum şehirde doğum yapan kişiyi servise almıyorlar doğumhanede kalıyorsunuz dogumhane dediğim de yine servise benziyor odalar tek kişilik içerisinde refakatçi için koltuk var sizin için bir yatak pilates topu pilates matı var birde odanın içerisinde duş ve tuvaleti mevcut odalar gayet büyüktü. Ziyaretçi konusunu bende sordum almıyorlarmış bebek ve anne güvenliği açısından. Gerçekten de kapıda 2 tane güvenlik duruyordu ve çok titizdi. Erkek refakatçi kabul olmuyormuş ama yoğunluk olmazsa eşinizi 1-2 saat içeri alabiliyoruz dediler. Birde dogumhane ile güvenlik arasında camlı bir alan var haber verdiğin zaman oraya eşini alıyorlar sende çıkıp görüşebiliyorsun.

Genel olarak benim hoşuma gitti hatta hala acaba özele mi gidip doğum yapsam diye düşünüyordum gezince fikrim değişti. Ebeler çok bilgili ve güler yüzlüydüler. Doğum yaptığın odada kalmak bence çok büyük bir avantaj, oda zaten cok büyük içerisinde yuruyebilecegin rahat rahat topun üzerinde egzersiz yapabileceğin alan vardı. Birde yine aynı hastanenin gebe okuluna gittim. Eğitimi veren ebe odaya buhurdanlık uçucu yağlar müzik dinlemek için hoparlör getirmemize kadar her şeyi söyledi (tabi zorunlu değil ama rahatlarsınız dedi). Son olarak da epidural anestezi ile normal doğum yapıyorlarmış. Benim için tek sıkıntı normal doğum için çok zorlamaları yani bana öyle hissettirdi. Ben illa sezeryan istemiyorum bebek nasıl gelirse öyle gelsin ama normal doğum istemeyenlerin tercih edeceğini düşünmüyorum. Tabi önce ki doğumu sezeryan olan varsa bu da sezeryan olacağı için tercih edebilirler

Doğum olana kadar sanırım içeri yanına kimseyi almıyorlar bazı hastaneler telefonuda alıyormuş, doğumdan sonra yanında bir bayan kalabiliyor ilk bebeğin değil sanırım aslında tecrübende vardır biraz hangisinin yanında rahat edersen o kaldın sezaryen mi olacaksın, normal olursa kendinde kendi işini az çok halledersin zaten

Haklısın canım. Bilmiyorum bazen duygularıma hakim olamıyorum. Doktorum çıkarken korkma bence bu bebişin erken gelmeyecek bile dedi ama işte bazen olumsuz tarafa odaklanıyor insan. İnşallah toparlarım bu olumsuz düşüncelerim geçer

Neden perinatoloğa gidiyorsun tekrar? Doktorun mu önerdi? Bana bir daha git demedi de ondan sordum. Hadi inşallah hayırlı haberlerle dönersin canım. Her şey güzel olsun hepimiz için

Benim zaten normal olma ihtimali yok. Ssvd istemiyorum, riski fazla. Sadece zamanından erken alınınca solunum sıkıntısı yaşar mı veya bağırsak problemi yaşar mı diye endişe ediyorum.
Önceki mesajınızı görmedim ama sata sadık kalmak gerektiğini düşünüyorum, bebeğin kendi gelmek istediği zaman sezaryen yapılması daha sağlıklı olur aslında doktorlar beklemek istmeiyor sanırım bu konuda sorun yaşayan çok oluyor daha geçen biri 37 de gelişimi çok çnde diye alındı 4 kiloya yakındı bebek ama solunum sıkıntısı yaşadı köveze aldılar maalesef

Hayırlı sabahlar benim riskli ikiz gebeliğim vardı pazartesi doğum yaptım. Bebeklerim için dua eder misiniz? Bir an önce kavuşalım
Bebeklerin hayırlı olsun durumları nasıl inşallah biran önce kucağına verrler

Bunun sebebi şeker olabiliyor. Gebelik şekeri varsa dikkat edilmediyse bebek çok önde oluyor haftası gelse de solunum sıkıntısı çekiyor. Normalde 37 erken doğum değil zaten. Doktorum anlatmıştı bana bunları.

Birde işe dönüş konusunda aşırı stresli hissediyorum hatta o kadar ki gece uyanıp sabaha kadar bu konuyu düşünmeye başladım. Bir yanım ücretsiz izin al 1 yılın sonunda dön diyor diğer tarafım o kadar süre maaşın olmayacak nasıl yapacaksın 3 ay sonra dön zaten süt iznin de olacak diyor. Aslında bunda en büyük etken kendi maddi durumumuz değil de ailemin durumu Ailemde tek düzenli geliri olan benim yani kendine yeten ve birinin ihtiyacı olduğunda destek olabilen. Annem benden bu süreçte para istese ve veremesem diye düşünüp aşırı stres oluyorum. Annemin tabi ki böyle bir beklentisi yok ama kendisi ben ve kardeşlerimi büyütmek için çok çaba harcadı çalıştığı yerler zamanında bilgisiz çaresiz diye hiç sigorta yapmadılar. Yani bir emekliliği yok hala çalışıyor. Birde kendisi deprem bölgesinde konteynr kentte kalıyor zaten ona da canım sıkılıyor kışın ısınmıyor yazın soğumuyor cok yagmur yagsa su basıyor diye. durum böyle olunca sanki ücretsiz izin alırsam kendimi çok suçlu hissedeceğim. Sizler ne yapacaksınız işe dönmeyi düşünen var mı veya bana tavsiyesi olan var mı? Burayı da bdv gibi kullandım ama çok detaya girmeden anlatmaya çalıştım. Şunu da eklemek isterim aslında kimsenin benden bir beklentisi yok hatta ailem sürekli bebeğe hediyeler alıyorlar ve almaya çalışıyorlar sürekli eksik ne var diye soruyorlar aşırı heyecanlılar ben biraz kendim kuruntu yapıyorum. Eşim de ihtiyaçları olsa gönderir bana bunun lafını asla yapmaz. Hamilelik beni aşırı düşünen bir insan yaptı zaten sürekli empati yapıp herkese her şeye üzülen bir insandım şimdi daha çok kafama takıyorum

Bazen 34 de bile erken doğum olmuyor bebeği veriyorlar yoğun bakıma almadan burda mesele sanırım beneğin kendini hazır hissettiğinde dünyaya gelmesi

Doğum izninin 1yıla çıkarılması konuşuluyor. İnşallah olur da biz kullanabiliriz. İlk doğumdan sonra ücretsiz izin aldım çok zor oldu maddi açıdan. İnşallah bunda gerek kalmaz. El kadar bebeyi bırakıp işe gitmek hiç içime sinmiyor

Bana 38+0'a gün verdi devlet hastanesi. Hatta 37+5'e verdi ama ben bari 38 olsun dedim. Özeldeki doktorum da 38+2'ye gün verdi. Oğlum kendiliğinden 38+4'te gelmişti.

Gebelik şekeri var bu ara açlık şekerini kontrol edemiyorum. Hep 110 civarı çıkıyor. Son 2 hafta kaldı endokrinolojiye gitsem mi bilemedim. Hala izne de ayrılmadım, haftaya perşembe ayrılıcam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…