Sezeryan olacak ama of stres oldum ya ben hep hani annem de kaynanam da dururlar diyordum birine diyemediğimi diğerine derim felan eşim de gelir beni hava almaya çıkarır bi felan gibi düşünüyodum ilk bebeğimde öyle olmuştu ama bunda bir kişi alınıyormuş artık bir karar vercem bakalım valla annem de kaynanam da ikisi de şok geriyor beni biri hiçbirşey yapamaz bilemez diye diğeri de biliyor ediyor ama genel geriyor beni of halam la felan konuşayım olmadı düşüneyim biDoğum olana kadar sanırım içeri yanına kimseyi almıyorlar bazı hastaneler telefonuda alıyormuş, doğumdan sonra yanında bir bayan kalabiliyor ilk bebeğin değil sanırım aslında tecrübende vardır biraz hangisinin yanında rahat edersen o kaldın sezaryen mi olacaksın, normal olursa kendinde kendi işini az çok halledersin zaten
İlk bebeğe de 5000 lira vereceklerdi. 3 ay oldu açıklayalı. Hala resmi gazetede yayımlanmamış, kimse para mara alamıyor. Ben hiçbir şey beklemiyorum. Siz de planlarınızı ona göre yapın bence.Yeniden konuşulduğu için hâlâ umudum var
Nstde sancım yok ama karnım sert ve alt karın bölgesinde baskı var. Suyum biraz fazla diye olabilir dedi. Erken doğum riski var yani o yüzden ciğer iğnesi oldum dün iki doz bugün de iki doz olacağım33+4 bugun inşallah cok tesekkur ederim. Sen ne durumdasin su an gecti mi sancilanmalar
AminnAllah biran önce sağlıkla sizi yavrularınıza kavuştursun inşallah kaç haftalık doğdular riskiniz neydi acaba
Çok teşekkürlerBebeklerin hayırlı olsun durumları nasıl inşallah biran önce kucağına verrler
Aminn 33+2 de doğum yaptımAllah'ım korusun yavrularını. Tez zamanda hayırlısıyla kavuşursunuz inşallah. Sağlıkla gelsinler evlerinekaçıncı haftada doğdular? Dualarımız sizinle
Haftanız çok kötü değilmiş inşallah sağlıkla kucağına verirler bebekleriniAminnErken doğum riskim vardı gebelik şekeri ve kolestazi vardı. Sürekli yatıyordum. Açılma ve sancılar durmayainca 33+2 de doğuma alındım
Sağ salim kavuşacaksınız inşallah bu süreçte hiç moralinizi bozmayın bebeklerin mutlu annelerine ihtiyaçları varHayırlı sabahlar benim riskli ikiz gebeliğim vardı pazartesi doğum yaptım. Bebeklerim için dua eder misiniz? Bir an önce kavuşalım
Aminn sagolunGeçmiş olsun gözün aydın. Tez vakitte sağlıkla güzellikle kavuşursunuz inşallah. Mübarek günlerde Rabbim yüzünü güldürsün
Çok yıprandım gebeligin başından beri. Bütün çabam onlar içindi. Şimdi de yanlarına gidince yansıtmıyorum pozitif olmak istiyorum hep. inşallah hepimiz iyi olacağız bebeklerimle evimize doneriz bir an önceSağ salim kavuşacaksınız inşallah bu süreçte hiç moralinizi bozmayın bebeklerin mutlu annelerine ihtiyaçları var
Yok bu gittiğim özel ama çok yoğun oluyor bı 5,10 dk bakıyor gonderıyor. Buna kendim geldim herseyıne bakıyor tek tek diye 30 dk baktı doktor mesela ŞuanNeden perinatoloğa gidiyorsun tekrar? Doktorun mu önerdi? Bana bir daha git demedi de ondan sordum. Hadi inşallah hayırlı haberlerle dönersin canım. Her şey güzel olsun hepimiz için
sabah kahvaltıyı protein barla yapıyorum, aralarda yoğurt, kefir, peynir, akşam da et veya sebze. köfte bile yiyemez oldum maalesef. eşime dedim zaten doğumdan sonra bana 1 kilo baklava, kadayıf, künefe karışımı getir diyeMaşallah gelişimi de iyi. Ama diyetine dikkat et bence. Ben de hiçbir şey yemiyorum sadece protein sebze ve ceviz badem falan. Meyve yok hiç ekmek yok. Ben de sıkıldım ama olsun bebeklerimiz için biraz daha dayanmamız gerek
Aaaa hayırlı olsun gözün aydın bebişler nasıl sana da çok geçmiş olsunHayırlı sabahlar benim riskli ikiz gebeliğim vardı pazartesi doğum yaptım. Bebeklerim için dua eder misiniz? Bir an önce kavuşalım
Seni en iyi ben anlarım çünkü annemin faturaları ek çıkan beklenmemesi gereken tüm sağlık harcamaları vs herseyi ben yapıyorum üstelik benim kız kardeşimin eşi multi zenginken o kendini kurtardı bir daha böyle şeylere bakmıyor bişi deyince de o para benim değil eşimin ben çalışmıyorum diyor . İki abim var biri emekli biri çalışmıyor 3 kişi 25/26 maaşla geçinemiyorlar ve abimler de yaş 50 üstü sağlık sıkıntıları olabiliyor ve ben onlardan mesul hissediyorum asla beklentileri yok ama annem halı yıpranmış dese gider alırım çok çekti ben de bari bu yaşta her istediği olsun diye düşünüyorum. Bu yüzden ben de işe erken dönecepim annem bu sefer çocuğa da sağlık olarak bakamayacak eşim gece çalışıp sabah öğlene kadar ben okuldan gelene kadar çocuğa bakacak bir de kayınpedere ev alınsın diye kredinin bir kısmını biz ödeyeceğiz borca giriliyor o yüzden kesin çalışacağım ( niye siz ödüyorsunuz diyen olursa memleketlerinde doğalgazlı ev alıyoruz ki her sene gelip bana çökmesin ilerideki huzurum için biz öderiz teklifini ben yaptım yeter ki tüm kış hem onlar hem de onları ziyaret bahanesi ile üç çocuklu görümcem çökmesin diye ev dubleks diye gelen gitmiyor çünkü )Birde işe dönüş konusunda aşırı stresli hissediyorum hatta o kadar ki gece uyanıp sabaha kadar bu konuyu düşünmeye başladım. Bir yanım ücretsiz izin al 1 yılın sonunda dön diyor diğer tarafım o kadar süre maaşın olmayacak nasıl yapacaksın 3 ay sonra dön zaten süt iznin de olacak diyor. Aslında bunda en büyük etken kendi maddi durumumuz değil de ailemin durumuAilemde tek düzenli geliri olan benim yani kendine yeten ve birinin ihtiyacı olduğunda destek olabilen. Annem benden bu süreçte para istese ve veremesem diye düşünüp aşırı stres oluyorum. Annemin tabi ki böyle bir beklentisi yok ama kendisi ben ve kardeşlerimi büyütmek için çok çaba harcadı çalıştığı yerler zamanında bilgisiz çaresiz diye hiç sigorta yapmadılar. Yani bir emekliliği yok hala çalışıyor. Birde kendisi deprem bölgesinde konteynr kentte kalıyor zaten ona da canım sıkılıyor kışın ısınmıyor yazın soğumuyor cok yagmur yagsa su basıyor diye. durum böyle olunca sanki ücretsiz izin alırsam kendimi çok suçlu hissedeceğim. Sizler ne yapacaksınız işe dönmeyi düşünen var mı veya bana tavsiyesi olan var mı? Burayı da bdv gibi kullandım ama çok detaya girmeden anlatmaya çalıştım. Şunu da eklemek isterim aslında kimsenin benden bir beklentisi yok hatta ailem sürekli bebeğe hediyeler alıyorlar ve almaya çalışıyorlar sürekli eksik ne var diye soruyorlar aşırı heyecanlılar ben biraz kendim kuruntu yapıyorum. Eşim de ihtiyaçları olsa gönderir bana bunun lafını asla yapmaz. Hamilelik beni aşırı düşünen bir insan yaptı zaten sürekli empati yapıp herkese her şeye üzülen bir insandım şimdi daha çok kafama takıyorum
40 üstü 3 tane varsa 20 dk içinde sancın var diyorlar evet ama yine de açıklık yoksa gönderirlerDünkü agrilarimdan sonra icim rahat etmedi doktora geldim galiba sancim var.
Mesajları sonradan okudum en kısa zamanda kavuşmanız dileğiyleAaaa hayırlı olsun gözün aydın bebişler nasıl sana da çok geçmiş olsun
Sizin işiniz de çok zormuş. Her iki tarafa da çok fazla fedakarlık yapılmış.Seni en iyi ben anlarım çünkü annemin faturaları ek çıkan beklenmemesi gereken tüm sağlık harcamaları vs herseyi ben yapıyorum üstelik benim kız kardeşimin eşi multi zenginken o kendini kurtardı bir daha böyle şeylere bakmıyor bişi deyince de o para benim değil eşimin ben çalışmıyorum diyor . İki abim var biri emekli biri çalışmıyor 3 kişi 25/26 maaşla geçinemiyorlar ve abimler de yaş 50 üstü sağlık sıkıntıları olabiliyor ve ben onlardan mesul hissediyorum asla beklentileri yok ama annem halı yıpranmış dese gider alırım çok çekti ben de bari bu yaşta her istediği olsun diye düşünüyorum. Bu yüzden ben de işe erken dönecepim annem bu sefer çocuğa da sağlık olarak bakamayacak eşim gece çalışıp sabah öğlene kadar ben okuldan gelene kadar çocuğa bakacak bir de kayınpedere ev alınsın diye kredinin bir kısmını biz ödeyeceğiz borca giriliyor o yüzden kesin çalışacağım ( niye siz ödüyorsunuz diyen olursa memleketlerinde doğalgazlı ev alıyoruz ki her sene gelip bana çökmesin ilerideki huzurum için biz öderiz teklifini ben yaptım yeter ki tüm kış hem onlar hem de onları ziyaret bahanesi ile üç çocuklu görümcem çökmesin diye ev dubleks diye gelen gitmiyor çünkü )
Bende aciklik vardi zaten bu ikinci kez oluyor maalesef40 üstü 3 tane varsa 20 dk içinde sancın var diyorlar evet ama yine de açıklık yoksa gönderirler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?