• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    106
Ben koltuk altından ölçenlerden aldım. Doktora danışma fırsatım olmadı ama arkadaşımın doktoru koltuk altından ölçüleni tavsiye etmişti daha doğru sonuç veriyormuş. Fiyat olarak da çok çok daha uygun 😅 kendi araştırmama göre de uzaktan ölçenlerden almamak lazım yanılma yapabiliyormuş. Yani ya kulak ya koltuk altı olandan alın marka tavsiyesi maalesef yapamıyorum çünkü o konuda bende bilgisizim
Bende de iki tane koltuk altından ölçen var, fiyatları dediğiniz gibi çok uugun. On sene önce e bebekten alından ölçen almıştım, bayağı bir işimizi gördü aslında, kullanım açısından daha kolay. Şu an bir şeyler oldu cihaza, yanlış ölçüyor, tabii bunda çocukların da biraz payı var. Kulaktan ölçenler alından ölçene göre daha güvenilir. Koltuk altından ölçen de güvenilirliği yüksek. Çocuğu tutarken biraz oyalamanız gerekiyor yalnız.

Merhaba kızlar herkese vakti zamanında hayırlı doğumlar diliyorum🤗🤲🏻 Hazırlıklara başladım ama ateş ölçer ile göğüs pompası daha karar veremiyorum hem bütçeyi yormayacak hem de güzel bir şey olsun istiyorum önerilerinizi bekliyorum
Ateş ölçer üç dört tane kullandım ben ama en iyisi osman gönülalında tavsiye ettiği eski tip kulaktan ölçen ateş ölçerler onu tavsiye ederim on yıl kadar önce alınmış evde bulduk bitane en iyi o ölçüyor 😄alından ölçülen tavsiye edilmiyor hastane tipi oluyor onlar çok değişken gösterebiliyor

Kızlar merhaba kalp sıkışması gibi bir his yaşayan varmı aranızda?
Kalp sıkışması, çok hızlı kalp atımı ciddi sorunlar olabilir kardiyolog ile görüşebilirsin me olur ne olmaz nabız tutuyorum vs ama çok anormallik yaşamıyorum kalp sıkışmasından ziyade nefes darlığım oluyor konuşamıyorum bile arka arkaya şuan

Eşinin kaçıncı dogumu 🙈 cidden kadınsal şeylerle karışanlara sinir oluyorum ne biliyorsun ki yani?
Ne kadar zamandır aklımda sen de işini ne yaptın canım? Doktorun pat diye başka özel hastaneye geçmişti diye hatırlıyorum.

Ben kesemedim ayak tırnaklarımı eşimden yardım istedim 🙈 pedicure gidecek vakit bulamamıştım bu hafta çok kötü olmustu. Ama haftaya kesin giderim, utanıyorum artık adamcağızdan. O kadar çok şey yapıyor ki ona çok üzülmeye başladım 🤷‍♀️

Canım çok erken haftalar değil mi bunları konuşmak için. Vakit yaklaştıkça insanın istekleri daha da şekillenir, biraz kendine vakit tanı bence ve doktoruna da vakit istediğini belirt. Çok deneyimli doktorlar hastalarını yönlendirebiliyor evet çünkü psikoloji çok önemli ama bunu 31. Haftada konuşmak bana garip geldi. Önce ne istediğini sorup ardından seni hazırlamaya çalışıp 37 de detaylıca sana durumunu anlatip kararini sorması daha iyi olurdu bana çok emrivaki geldi.

Canım insallah senle birlikte uzunca vakit geçirirler, dualarımız seninle 🙏 allahım yar ve yardımcınız olsun.

Canım çok geçmiş olsun, insallah sonucun umduğun gibi sorunsuz çıkar 🙏

Sorma sorma takipteyim ve çok tirstim 🙈
Resmen beni tetiklediler sürekli nişanı göreyim lutfen modundayim 😬 hayır bi de bayram var o dönemde nolur bayram da bitmiş olsun amin 🙏

Evet haftada 1 falan yaşıyorum. Derin derin iç cekerek nefes alma da başladı. Hepsini segisen vücut kütleme ve bebisin biyumesine bagladim.
Daha hastaneye gitmedim 37. Haftada gitmeyi düşünüyorum eski hastaneme gideceğim sanırım hala bir belirsiz var
Evet ıkınmayı bilseydim belki bukadar beceriksiz olmazdım doğumda ıkınmayı bilmiyormuşum ki doğum anında öğrettiler

Diyaframa baskı yapıyor ya bebek, ondandır. O sonra inşallah geçecek bebek aşağı indikçe.

Benım kalp sıkışması değil de nefes darlığı ve çarpıntı oluyordu geçen haftalarda. Kalbîmı ağzımda hissediyordum hemn kalkıp oturunca geçiyordu sanırım kan basıncının artması ve bebeğin yukarıya baskısı sonucu olan bısey

Kalp sıkışması, çok hızlı kalp atımı ciddi sorunlar olabilir kardiyolog ile görüşebilirsin me olur ne olmaz nabız tutuyorum vs ama çok anormallik yaşamıyorum kalp sıkışmasından ziyade nefes darlığım oluyor konuşamıyorum bile arka arkaya şuan
Teşekkürler cevaplarınız için🙏🏻

Daha hastaneye gitmedim 37. Haftada gitmeyi düşünüyorum eski hastaneme gideceğim sanırım hala bir belirsiz var
Evet ıkınmayı bilseydim belki bukadar beceriksiz olmazdım doğumda ıkınmayı bilmiyormuşum ki doğum anında öğrettiler
Ins bu sefer su geçer doğumun. Bizi 32 den sonra 2 haftaya bir galiba 36 sonrası haftada 1 görecek de. 37 uzun bir tarih değil mi? Daha öncesinde gel göreyim demedi mi?

Ins bu sefer su geçer doğumun. Bizi 32 den sonra 2 haftaya bir galiba 36 sonrası haftada 1 görecek de. 37 uzun bir tarih değil mi? Daha öncesinde gel göreyim demedi mi?
Evet aslında her hafta gel dedi 33 te gittiğimizde bile ama ben gitmedim 😁 toplam 2 kere hastaneye gittim bu sefer
Bir kere daha gider bidaha gitmem normal doğum bekleyeceğim zaten alttan muayene ederler diye kaçıyorum😆

İnşallah öyle olur 🤲🏻 ikisine bir bakamam diye depresyonlardayım ağlamadığım günüm yok 🥹
İyi düşünün kendinizi psikolojik olarak şimdiden yormayın 😊 Belki ilk zamanlar fiziksel olarak yoğun bir dönemden geçebilirsiniz ama sonrası güzel olur diye düşünürseniz daha kolay geçirebilirsiniz

Merhaba kızlar herkese vakti zamanında hayırlı doğumlar diliyorum🤗🤲🏻 Hazırlıklara başladım ama ateş ölçer ile göğüs pompası daha karar veremiyorum hem bütçeyi yormayacak hem de güzel bir şey olsun istiyorum önerilerinizi bekliyorum
Ben mochi'yi kullandım süt pompası olarak yine onu kullanacağım 😌 ateş ölçer olarak da Philips ya da Braun çok öneriliyor. İlk bebeğim için basit olanlardan vardı ama bozuldu zaten pek hasta da olmadı ama iyi bir şey alacağız.

Kızçeler herkese selam ,

Şimdi Nisan annişleri benden önde olduğu için size bir şey danışmak istiyorum. Bilgisi olan varsa , yanıtlarsa çok memnun olurum 🥹

Ben 28. haftalık gebeyim şuan. Aktif sgklı olarak çalışıyorum. 33. haftada doğum iznine ayrılmak istiyorum en azından mart aynının maaşını tam alayım hem 1 hafta iznim , doğum sonuna eklensin diye. Şimdi doktora 32. haftada çalışabilir raporu almaya gittiğimde tek rapor üzerinde 32 de çalışabilir , 33 de çalışamaz gibi bir rapor veriliyor mu ? Forumda öyle bir şey gördüm gibi. Yada 32 de ayrı 33 de ayrı gidip rapor mu almam gerek ? Bilgisi olan var mı ? 🥹

Kızçeler herkese selam ,

Şimdi Nisan annişleri benden önde olduğu için size bir şey danışmak istiyorum. Bilgisi olan varsa , yanıtlarsa çok memnun olurum 🥹

Ben 28. haftalık gebeyim şuan. Aktif sgklı olarak çalışıyorum. 33. haftada doğum iznine ayrılmak istiyorum en azından mart aynının maaşını tam alayım hem 1 hafta iznim , doğum sonuna eklensin diye. Şimdi doktora 32. haftada çalışabilir raporu almaya gittiğimde tek rapor üzerinde 32 de çalışabilir , 33 de çalışamaz gibi bir rapor veriliyor mu ? Forumda öyle bir şey gördüm gibi. Yada 32 de ayrı 33 de ayrı gidip rapor mu almam gerek ? Bilgisi olan var mı ? 🥹
32 de çalışabilir raporu alyorsunuz, 33 olduğunuzda ayrılmak istediğiniz için tekrar gitmeniz gerekecek diye biliyorum.
Kızçeler herkese selam ,

Kizlar bugun 32. Hafta kontrolum icin geldim. Maalesef haberler pek iyi degil nst de sanci cikti. Doktor biraz panik oldu gibi calisamaz raporu verdi surekli yatman gerekiyor dedi. Ciger gelistirici igne ve magnezyum serum yapildi. Tekrar nst cekildi azalmis ama yatmazdan tekrarlayabilir dedi.

3-4 gundur asagida baski hissediyodum ve karnim sertti dedim kizdi biraz niye gelmedin diye. Kisacasi normaldir normaldir deyip oturmayin benim gibi. Ilk hamilelikse ozellikle. Ne olursa olsun doktorunuza yazin.

Insallah 1 ay daha durur icerde en azindan 🙏 dualarinizi bekliyorum 🌸

Kızlar selam. 1 haftadır çatı ağrısı olduğumu düşündüğüm bir ağrım var. Hareket edince oluyor sadece. Siz de yaşıyor musunuz?
Çoğumuzda oluyo o ağrılardan kaçıncı haftadasın
Yatarken dönerken kalkarken mi hissediyorsun bacaklarının arasında

Ohoooo geceleri ikiye ayrılacağım diye korkuyorum 😅 bacağımı kaldırınca da coşuyor.
Ay bendeki histe böyle alt tarafım yatakta kalacak üst tarafım kalkacak gibi hissediyorum bazen😄 her geçen gün artış devam ediyor Allah yardımcımız olsun 🤲🏻

Back