Kizlar oncelikle herkese merhaba tekrar. Dun birkac kisiyi merak ettigim icin bakiyim derken cogu kisinin merak ettigini gordum beni, cok tesekkur ederim
Sukur hersey yolunda, bebis de ben de iyiyiz
Ikinci olarak, oncelikle yorumlari okurken beni anlayan insanlar oldugunu gormek beni gercekten mutlu etti. Ben daha once yurtdisindayken 1 dusuk 1 de kimyasal gebelik yasamis biriyim ve bunlarin hepsi gercekleseli henuz 1 sene bile olmadi. Ki belirttigim gibi ben yurtdisindayim, cogunuz gibi gidip her hafta ya da 2 haftada bir doktora, acile gidemiyorum. Aklima birsey takildiginda doktoru arayip mesaj atip soramiyorum. Ki ilk dusugumde de hicbir belirti olmadan dusugu ultrasonda farketmistim. Sadece goguslerim sisti ve hamilelik adina bulantim ya da diger belirtilerim yoktu ya da cok azdi.
Cogunuzun kafaya takmayin, bebege zarar, stres yapmayin demesini anliyorum ki zaten bence de dogrusu bu. Ama bunu bu kadar rahat soyleyebilen, mide bulantisi olmayanlar cok sansli ben anlamiyorum farkinda degiller diyen kisiler sanirim hic kotu tecrube yasamamislar. Allah da yasatmasin. Eger boyle bir tecrubenin kiyisindan gecmis bir insan varsa beni anlayip neden bu kadar kaygili oldugumu anlayacaktir. Daha once yasamamis kimsenin mide bulantisi yok birsey mi oldu minvalinde bir soruyu ya da irkilme sorusunu bile anlayabilecegini dusunmuyorum acikcasi. Ki herseyi gectim, bunlarin hicbirini yasamamis olsaydim da ben kaygili bir insanim ve bu sorulari hatta daha da sacmalarini sorabilirdim cunku ilk kez tam anlamiyla bir hamilelik geciriyorum.
Ki cok tesekkur ederim, daha once birkac kisinin soyledigi gibi bu sordugumuz sorular aklimizdaki dusunceler zaten internette binlerce kez sorulmus sorular. Ki bu Kadinlar Kulubu’nun amaci da yargilanmadan, anonim olarak, esinize bile soramicaginiz sorulari sormak ve yine yargilanmadan cevap almak. Gerekirse en sacma sorulari bile sorabilmek ve kadin oldugumuz icin, ayni yollardan gectigimiz icin birbirimizi anlayabilmek. Ben esime ya da aileme hayati zehretmiyorum, cunku onlar da bu tecrubeleri benimle yasamis insanlar. Anliyorlar.
Acikcasi burada aklimiza takilan sorulari soramicaksak Kadinlar Kulubu’nun ne anlami var? Ben okumus etmis bir insanim, tabi ki stres yapilmamasi gerektiginin kotu degil iyiyi cagirmanin her daim iyi olacagini biliyorum. Peki bu tecrubeleri yasayinca insan bunlari kolay kolay yapabiliyor mu? Hayir yapamiyor.
Eger rahatsiz oluyorsaniz bence cogunuz da girmeyin buraya goz ucuyla bakmaktansa, cunku bu sorulari ben sormasam baskalari soracak. Sizin tepkileriniz yuzunden de cogu insan bunlari soramiyodur suan buradan zaten. Grubun bu denli sessizlesme sebebi de bu. Ben de ne yazik ki sizin yazdiginiz seyden sonra kendimi sorguladim, ustune bu siteyi de sorguladim. Eger ben burada rahat olarak soru soramicaksam, burada olmamin bir anlami da yok ne yazik ki. Herkes sizin kadar rahat bir kafada olsaydi bu dunyada hicbir sorun sikinti kalmazdi zaten. Umarim bu elestirileri yapan kisiler de sorunsuzca gebeliklerini gecirirler ve bu kaygilari hicbir zaman anlamak zorunda kalmazlar.