Popüler Konu 2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bugün muayene günümdü. Bebeğim 9+3 bugün ama ultrasonda 10+1 görünüyor. 🧿🧿 3 hafta sonra direkt fetal dna yaptırcam. Doktorum intergen firmasıyla çalışıyormuş. Orada yaptırcam ben de
Selam, 10+1’desin ve 3 hafta sonra fetal dna için geç değil mi ?
Benim doktorum 11+1 ile 11+6 arasında yaptırıyor ki 12.haftayı geçmesin diye 🙄

Selam, 10+1’desin ve 3 hafta sonra fetal dna için geç değil mi ?
Benim doktorum 11+1 ile 11+6 arasında yaptırıyor ki 12.haftayı geçmesin diye 🙄
Son adet tarihine göre 12+3 oluyor. Önemli olan o. Ultrasonda önde gitmesinin pek önemi yok. O her seferinde değişiyor. İkili test 11-14 arası yapılıyor zaten, fetal dna için bi sınır yok her zaman yapılabiliyor.

Evet arkadaşlar niye Aceba inşallah iyidir bir sorun yoktur inşallah 🤲
Hayır bir sorun yok. Sadece ben her şeyi kafasına çok taktığını söylemiştim ki cidden aşırı bir takmaydı bu ona çok zarar veriyordu bence burası. O da mantıklı buldu uzaklaşmayı tercih etti. Yani kızlar evde bir şeyden korkmuş irkilmiş gelip bir şey olur mu diye buraya soruyordu bu kadarı cidden çok sağlıksız onun adına çok üzüldüm bebeğe aşırı stres yükleniyor ve ağzından çıkan her şeyi evrene gönderiyor kötüyü çağırıyor nir nevi. Hiç gerek yok böyle şeylere yazık günah biraz hamileliğin tadını çıkarsın hepimiz korkuyoruz tabiki benimde ilk hamileliğim ama sabah kalktığında o gün midesi bulanmamış diye bunu kafaya takıyor kötüyü çağırıyor sürekli bende ona daha rahat olması gerektiğini kötüyü çağırmamasını sürekli her şey yolunda demesini söyledim o da buraya girince bütün kötü şeyleri okuduğunu söyledi ve ara vermek istedi olay tamamen bu 🫶🏻

Hayır bir sorun yok. Sadece ben her şeyi kafasına çok taktığını söylemiştim ki cidden aşırı bir takmaydı bu ona çok zarar veriyordu bence burası. O da mantıklı buldu uzaklaşmayı tercih etti. Yani kızlar evde bir şeyden korkmuş irkilmiş gelip bir şey olur mu diye buraya soruyordu bu kadarı cidden çok sağlıksız onun adına çok üzüldüm bebeğe aşırı stres yükleniyor ve ağzından çıkan her şeyi evrene gönderiyor kötüyü çağırıyor nir nevi. Hiç gerek yok böyle şeylere yazık günah biraz hamileliğin tadını çıkarsın hepimiz korkuyoruz tabiki benimde ilk hamileliğim ama sabah kalktığında o gün midesi bulanmamış diye bunu kafaya takıyor kötüyü çağırıyor sürekli bende ona daha rahat olması gerektiğini kötüyü çağırmamasını sürekli her şey yolunda demesini söyledim o da buraya girince bütün kötü şeyleri okuduğunu söyledi ve ara vermek istedi olay tamamen bu 🫶🏻
Aa her şey yolunda gidiyordu maşallah neden öyle düşünmüş ki. İnşallah iyi gelir uzaklaşmak

Aa her şey yolunda gidiyordu maşallah neden öyle düşünmüş ki. İnşallah iyi gelir uzaklaşmak
İnşallah iyi gelir evet. Kendisine de iyi gelecek bence diğer hamilelerede iyi gelecek. Çünkü ben bile çok takmamaya çalışıyorum ama onun mesajlarını görünce ya acaba hamilelik böyle mi diyip bir şey olur mu bendede olmuştu aynısı diyip kendi kendimi dertlendiriyorum yani hiç hoş değil her şey yolunda sağlıklıysa sebep aramayı bırakıp önümüze bakmalıyız ☀️

Merhabalar, yarın kesemizi göreceğiz. Son regl 22 temmuzdu. Bebek karnıma düştüğünden beri 4 ülkeyi baştan aşağı gezdik ve ne bulantı ne de herhangi bir sorun yaşadım. Sadece bir gün kahverengi bir akıntım oldu, doktor sorun yok devam dedi. Bence kafaya takmamak gerekiyor. 25 gün evden uzak kaldım, günde en az 18 bin adım attım. Her şeyi yedim, başka başka denizlerde yüzdüm… Ekim ayında planladığınız başka tatilimiz de var, dilerim yavru kuşum böyle keyifle devam eder☺️
Eşim eskiden bebek istemezken, bebek haberinden sonra bebek için delirir oldu☺️ biraz da bu moralimi yerine getirdi bence. Bebeğime müslin, uyku arkadaşı, oyuncak, tulum gibi şeyler aldım gittiğim yerlerden. Dilerim hepimiz sağlıkla evlatlarımızı kucağımıza alırız 😍🧿

Bende bazen şaşırıyorum cidden. En konforlusu mide bulantısız bir gebelik geçirmekken, mide bulantım bugün yok acaba bir problem mi var diye stres yapılıyor. Sen benimde içimden geçenleri yazıya dökmüşsün. Sakınan göze çöp batar her zaman. Evet dikkat edeceğiz ama hamileyiz diye günlük yaşamımızdan kopmamalıyız.

Kızlar merhaba benim kanama şikayetim olmuştu geçenlerde yazmıştım. Perşembe tekrar kanamam oldu bir sebep bulunamadı iğne ve hap kullanıyorum. Şimdi 2 gündür kanamam durdu kahverengi leke geldi. Tuvaletten kalkınca böyle minik pıhtılar fark ettim başına gelen var mı ? 9 haftalık gebeyim

Bende bazen şaşırıyorum cidden. En konforlusu mide bulantısız bir gebelik geçirmekken, mide bulantım bugün yok acaba bir problem mi var diye stres yapılıyor. Sen benimde içimden geçenleri yazıya dökmüşsün. Sakınan göze çöp batar her zaman. Evet dikkat edeceğiz ama hamileyiz diye günlük yaşamımızdan kopmamalıyız.
Benim de bir önceki gebeliğimde kızımda ne mide bulantısı ne göğüs hassasiyeti ne yerleşme kanaması hiçbir şey olmamisti ve herşey yolundaydı. Şimdi ise mide bulantısı berbat, göğüs ağrısı var yerleşme kanaması oldu yani bütün belirtileri dibine kadar yaşıyorum ama 7+1 de kalp sesini duyamadık henüz yani herşey yolunda mi değil mi bilemiyorum bile.
Ama arkadaşımız da biraz kaygiliydi önceki kaybından dolayı haklı da ben de çok kaygılıyımdir. Ama bence gruba enerji motivasyon moral olarak çok çok katkı sunuyordu. Ben geri dönmesini çok isterim. Güzel haberlerle tabi her zaman inşallah..

Bildigim kadariyla oncesinde kotu bi gebelik tecrubesi var o yuzden bu kadar takiyor olabilir ve gurbette yasiyor soracak kimsesi olmayabilir o yuzden kafasina takilan herseyi burda soruyordur. Bende cok takilmamasi gerektigini dusunuyorum ama bazen de durum farkli olabiliyor.

Benim de bir önceki gebeliğimde kızımda ne mide bulantısı ne göğüs hassasiyeti ne yerleşme kanaması hiçbir şey olmamisti ve herşey yolundaydı. Şimdi ise mide bulantısı berbat, göğüs ağrısı var yerleşme kanaması oldu yani bütün belirtileri dibine kadar yaşıyorum ama 7+1 de kalp sesini duyamadık henüz yani herşey yolunda mi değil mi bilemiyorum bile.
Ama arkadaşımız da biraz kaygiliydi önceki kaybından dolayı haklı da ben de çok kaygılıyımdir. Ama bence gruba enerji motivasyon moral olarak çok çok katkı sunuyordu. Ben geri dönmesini çok isterim. Güzel haberlerle tabi her zaman inşallah..

Bildigim kadariyla oncesinde kotu bi gebelik tecrubesi var o yuzden bu kadar takiyor olabilir ve gurbette yasiyor soracak kimsesi olmayabilir o yuzden kafasina takilan herseyi burda soruyordur. Bende cok takilmamasi gerektigini dusunuyorum ama bazen de durum farkli olabiliyor.
Ben onun için yazmadım sadece. İsimlerini hatırlamadığım bir kaç kişi daha var aşırı stres yapan. Midesi bulanmadığı için veya o gün kasık ağrısı olmadığı için ters giden şeyler olduğunu düşünenler var. Bu şekilde kendilerini hırpalıyorlar. Bende de mide bulantısı veya kasık ağrısı yok. Bende hala kalp atışını duymadım. Ama hergün acaba bir terslik mi var diye gelip aynı şeyi yaşayanları da strese sokmadım. Bu sorular yüzünden gruba göz ucuyla bakar olmuştum. Olumlu düşünürsek olumlu olur.

Ben onun için yazmadım sadece. İsimlerini hatırlamadığım bir kaç kişi daha var aşırı stres yapan. Midesi bulanmadığı için veya o gün kasık ağrısı olmadığı için ters giden şeyler olduğunu düşünenler var. Bu şekilde kendilerini hırpalıyorlar. Bende de mide bulantısı veya kasık ağrısı yok. Bende hala kalp atışını duymadım. Ama hergün acaba bir terslik mi var diye gelip aynı şeyi yaşayanları da strese sokmadım. Bu sorular yüzünden gruba göz ucuyla bakar olmuştum. Olumlu düşünürsek olumlu olur.
Haklisin canim o sekilde 9 ay insana iskence gibi olur hareketlerini falan hissetmeye baslayinca daha sakinlesir herkes. Ilk gebelik olunca insan bi tuhaf oluyor ikincide daha sakin oluyorsun

8. haftada yaptırılabiliyor mu yani?
Bebeğin dnası annenin kanına karışmalı. O sebeple 10. Haftadan sonra fetal dna yapılıyor. Gerçi ben eurofins firmasıyla görüştüğümde aslında 6-7.haftalarda yapılabileceğini ancak Türkiye'deki mevzuat gereği 10. Haftada başladıklarını söyledi. O da mantıklı geldi açıkçası. Yasal kürtaj sınırı 10. Hafta malum. İstediği cinsiyette olmadı diye bebeğini aldıranlar olabilirdi daha erken yapılsaydı.

Herkese merhaba inşallah herkesin bebişi zamanında sağlıkla gelir🙏🏻 bugün 8+3teyim çok şükür bulantım yok ama buna rağmen iştahsızlık ve yumurta gibi sabah mecburi şeyleri yiyememe gibi durum yaşayan var mı acaba nasıl iyi beslenebiliriz tavsiyeler neler ❤️❤️ bu arada tsh yuksek cıktıgı icin ilac kullanıyorumm
Bende de tiksinme iştahsızlık var karnım doysun diye yiyorum instagramda hamilelerin çok sağlıklı tabaklarını gördüm hiçbiri yiyemiyorum mesela bugün sadece poğaça yiyebildim tsh yüksekliğinden bende ilaç kullanıyorum 25 mg

Bebeğin dnası annenin kanına karışmalı. O sebeple 10. Haftadan sonra fetal dna yapılıyor. Gerçi ben eurofins firmasıyla görüştüğümde aslında 6-7.haftalarda yapılabileceğini ancak Türkiye'deki mevzuat gereği 10. Haftada başladıklarını söyledi. O da mantıklı geldi açıkçası. Yasal kürtaj sınırı 10. Hafta malum. İstediği cinsiyette olmadı diye bebeğini aldıranlar olabilirdi daha erken yapılsaydı.
Ben de bir yerle konuştum; 10. hafta dediler. Kan alıp Amerika’da bir kliniğe gönderiyorlarmış.

Evet öyle kimse ona burdan uzaklaş ara ver demedi kendisi bunu tercih etti. Sormasında hiç bir sakınca yok biz sabaha kadar cevaplarız ama günlük hayatında yaşamında kim bilir nasıl zehir ediyor kendine ve eşine günleri akşamları. Bu kadar olumsuzu çağırmamalı evet korkmakta çok haklı bende çok korkuyorum ama sadece bi tavsiye vermek istemiştim affına sığınarak bu kadar takmaması gerektiğini hatta bu kadar didikleyerek en büyük zararı kendisinin kendisine verdiğini farketmesini istedim.

X