• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    166
Canım ben onun çözümünü ılık duşta buldum. İlk buraya kasılmam çok oluyor diye yazdığımda gece ılık duşa girdim baya iyi geldi sonra olmadı, dün de yine biraz fazla oldu yine ılık duşa girdim daha iyi hissettim 👍🏻
Duş aldım canım biraz rahatlatıyor ama yine devam ediyor o gevşeme geçince.

Canım bulunduğun yerde başka hastane varsa görüş eşinle çıkarsın seni böyle stresle geçmez ki.
Var canım bişey söyleseler ona göre çıkacağım beni 4 hafta burda tutmayı düşünmüyorlardır herhalde

Var canım bişey söyleseler ona göre çıkacağım beni 4 hafta burda tutmayı düşünmüyorlardır herhalde
Sonuçta tedavi olmama hakkın da var hasta olarak. Riskleri kabul ediyorum diyip çıkmak istediğini söyle sana bir rıza formu imzalatırlar çıkarırlar. Hiç bir şey olmasa stresten doğurcaksın çocuğu. Başka bir hastaneye git orada yapsınlar tedavini

Anladım, doğuma kadar dayanacağız artık ama gerçekten rahatsız hissettiriyor.
Dün gece hiç uyumadım desem yeridir. Kasılma olmadı ama bu seferde bir türlü rahat edemedim. Sabah da eşim giderken bir uyandım bir daha uyku yok. Öğle arasında artık biraz uyumaya çalışcam. Hepimize sabırlar diliyorum gerçekten zorlamaya başladı 🙏

Kızlar en son evi terk etmiştim akşam annemler konuşmaya geldi dayımlarda biraz emri vaki yaptılar konuştuk tartıştık 3 4 gündür dayımda kaldığım için daha fazla yük olmamak ve şımarık görünmemek için eve dönmeyi kabul ettim ama hala geri gitmeyi düşünüyorum. Annem dükkandan bir poşet kıyafet çıkarmış bebeğe diye ama ben bu kadar kırılıp üzüldükten sonra yapılması hiç bir anlam ifade etmedi valla. Seni yalnız bırakmıycam diyor ama eminim şimdi 2 gün bu tavırları sonra yine beni unutup düğün telaşına dalacaklar ve ben de burda rahat edemiycem. Kocam vizeye başvuracak yanıma gelmek için 1 aylık bebekle yollarda dönmeye uğraşacağım. O kadar önemsiyorsanız düğünden sonra siz gelin o zaman dedim vizeye ihtiyaçları yok bilet alıp gelecekler bahaneleri sıraladılar. İnandırıcı gelmedi bana. Ben yapmam gerekenden fazla fedakarlık yaptığımı düşünüyorum. Siz ne düşünüyorsunuz?
Ne düğünmüş diyesi geliyor insanın 😀anlamadığım aylarca bu kadar telaş yapacak ne var. Evi mi düzenliyolar eksik kalırsa sonra da yapılabilir. Hergün çarşıya çıkıp alışveriş mi yapıyolar çoğu şey zaten online alıyoruz artık. Günlerce gelinlik provasımı nedir yani bu kadar vakitlerini alan. Dünyaya gelecek bi bebekle doğum yapacak annesimi önemli yoksa düğün mü. Bu ayrımı yapamıyolarsa diyecek bişeyim yok. Yok sayılmak demeyim de 2.plana atılıyosan bi kere daha düşün dönmeyi. gerçi doğum zamanı gelince insani olarak zaten sana yönelirler yanında olurlar gibi de geliyo bi yandan ama bilemedim

Ne düğünmüş diyesi geliyor insanın 😀anlamadığım aylarca bu kadar telaş yapacak ne var. Evi mi düzenliyolar eksik kalırsa sonra da yapılabilir. Hergün çarşıya çıkıp alışveriş mi yapıyolar çoğu şey zaten online alıyoruz artık. Günlerce gelinlik provasımı nedir yani bu kadar vakitlerini alan. Dünyaya gelecek bi bebekle doğum yapacak annesimi önemli yoksa düğün mü. Bu ayrımı yapamıyolarsa diyecek bişeyim yok. Yok sayılmak demeyim de 2.plana atılıyosan bi kere daha düşün dönmeyi. gerçi doğum zamanı gelince insani olarak zaten sana yönelirler yanında olurlar gibi de geliyo bi yandan ama bilemedim
Bu düğün derdi bitmez kına salonu,düğün salonu,gelinlik,kaftan, kına elbisesi ayrıyetten nikah elbisesi,kuaförü,fotoğraf çekimi, organizasyonu,yemeği,davetiyesi her şey bir problem oluyor evde aceleye sıkıştırıldığı için. Asıl beni geren bu da değil tam da dediğin gibi doğum zamanı gelip çattığında asıl telaşın yaşanacak olması. Evde yemek verilecek ben 38 haftalığım belki erken doğum yapıcam lohusa olacağım. Belki kalmaya gelen olacak evde düzenim olmayacak. O zaman daha da yalnız bırakılmış hissedeceğim üstelik ailem de şehir dışında 2 gün geçirmeyi düşünüyor düğün için. Kısacası en iyisi dönüp gitmek.

Doktorunuz aşıyı tavsiye ediyorsa, siz niye böyle bir risk alıyorsunuz? Tercih sebeplerinizi bizimle paylaşabilir misiniz? Merak ettim.

Tetanozdan allah korusun artık, diyecek bir şey yok.
Doktorum zorunlu değil hijyen koşullarını sağlarım derseniz hastanede de hijyenik koşullarbdedi bu sadece önlem dedi ben doktor olarak tavsiye ediyorum karar senin dedi bu sebepten ötürü ben de istemedim

Geçmiş olsun canım, üçlü de Difteri, Tetanoz, Boğmaca oluyor bildiğim kadarıyla. Sadece tetanoz olan ya da üçlü olanlar var bizim grupta. Aradaki fark üçlü olunca diğer iki hastalığa karşı da aşılanmış oluyorsun.
Adına tetanoz diyorlar ama tetanoz+difteri oluyor sağlık ocağının yaptığı. Diğer üçlü olanda ekstra olarak boğmaca da oluyor. Çoğu sağlık merkezinde bu versiyonu yok büyük şehirlerde eczaneden alıp yaptırabilirsiniz. Ben boğmaca için bunu yaptırmak istedim ama Kocaman şehirde hiçbir ilaç deposunda bulamadım olmadım 🤷🏻‍♀️

Kızlar en son evi terk etmiştim akşam annemler konuşmaya geldi dayımlarda biraz emri vaki yaptılar konuştuk tartıştık 3 4 gündür dayımda kaldığım için daha fazla yük olmamak ve şımarık görünmemek için eve dönmeyi kabul ettim ama hala geri gitmeyi düşünüyorum. Annem dükkandan bir poşet kıyafet çıkarmış bebeğe diye ama ben bu kadar kırılıp üzüldükten sonra yapılması hiç bir anlam ifade etmedi valla. Seni yalnız bırakmıycam diyor ama eminim şimdi 2 gün bu tavırları sonra yine beni unutup düğün telaşına dalacaklar ve ben de burda rahat edemiycem. Kocam vizeye başvuracak yanıma gelmek için 1 aylık bebekle yollarda dönmeye uğraşacağım. O kadar önemsiyorsanız düğünden sonra siz gelin o zaman dedim vizeye ihtiyaçları yok bilet alıp gelecekler bahaneleri sıraladılar. İnandırıcı gelmedi bana. Ben yapmam gerekenden fazla fedakarlık yaptığımı düşünüyorum. Siz ne düşünüyorsunuz?

Bu düğün derdi bitmez kına salonu,düğün salonu,gelinlik,kaftan, kına elbisesi ayrıyetten nikah elbisesi,kuaförü,fotoğraf çekimi, organizasyonu,yemeği,davetiyesi her şey bir problem oluyor evde aceleye sıkıştırıldığı için. Asıl beni geren bu da değil tam da dediğin gibi doğum zamanı gelip çattığında asıl telaşın yaşanacak olması. Evde yemek verilecek ben 38 haftalığım belki erken doğum yapıcam lohusa olacağım. Belki kalmaya gelen olacak evde düzenim olmayacak. O zaman daha da yalnız bırakılmış hissedeceğim üstelik ailem de şehir dışında 2 gün geçirmeyi düşünüyor düğün için. Kısacası en iyisi dönüp gitmek.
Oo bi de öyle yakın aralıklarla olacaksa bence de dönmelisin. Eşinle üstesinden gelirsiniz hiç merak etme. Bebekle dönmeye uğraşmaktansa bir de bu kadar strese girmektense git evine rahat rahat geçir kalan zamanını

Canım az kaldı şükür. Yine de sakin ve pozitifsin👍🏻 Umarım geri kalan zamanda yaşamazsın tekrar🙏🏻

Haftamız ilerleyip bebisler büyüdükçe bana bir rahatlama geliyor. Şaka maka çok az kaldı☺️

Sola sağa yatmaktan kalça kemiklerim sızlıyor yaa. Ben de arada hafif meyilli sırt üstü yatıyorum. Sorun olacağını sanmiyorum
Evet canım az kaldı, büyük ihtimal 36 da alacak doktor, ozmana kadar sağlıkla gidelim diye dua ediyorum 🙏🥺

annelik yolunda annelik yolunda annen ve baban da cocuklari icin bolunuyor ama benim bildigim hamilelere hastanede bile oncelik veriyolar:) kardesinin bencilligi olarak diye dusunuyorum. Hem annenleri hem seni zor durumda birakti. Kalicaksan da bastan soyle evde misafir falan istemiyorum kabul ediyosaniz kaliyim etmiyosaniz gidiyim de

Canım bencede elinden geleni yaptın, annen gil umarım hatalarının farkındalardır, içinden nasıl geliyorsa öyle davran

Siz net kararinizi verin ne istiyorsunuz ona gore. Soyle dusunun dogum oldugunda 1 gece belki 2 gece hastanede kalacaksiniz sonra hangi eve donmek istiyorsunuz?
Bir de esyalari nerede olacak bu cocugun? Mesela beşiği. Dogumdan hemen sonra cok mobil de olabilecegimizi dusunmuyorum.
Siz donmek istiyorsaniz bir an once donun evinize. Emin olun anneniz de sonra gelir, simdilik bahaneler siralasa da.

Sonuçta tedavi olmama hakkın da var hasta olarak. Riskleri kabul ediyorum diyip çıkmak istediğini söyle sana bir rıza formu imzalatırlar çıkarırlar. Hiç bir şey olmasa stresten doğurcaksın çocuğu. Başka bir hastaneye git orada yapsınlar tedavini
Diğer hastane kuvez sıkıntımız olabilir dedi evet böyle gidecekse çıkarım evimde yatarım zaten Bi kan sulandırıcı ve erken doğum olmasın diye iğne yapıyorlar

Back
X