Popüler Konu 2025 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    160
Aile desteği böyle hassas zamanda gerçekten çok çok önemli ben yurt dışında değilim Ankara’da yaşıyorum benim ailem Mersin’de onların yanına geldim birazcık dinlenmek için ekstra bi ilgi değil ama senin için bileler yapılıyor olmasını bile unutmuyor insan bu zamanlarda. Yapılanı da yapılmayanı da unutmuyorsun. Oğlumda da ben gurbetteydim orda doğum yaptım çok yalnızlık çektim uykusuzluk vs. Eşimle beraber büyüttük oğlumu zor oldu ama kimseye minnet borcum yok öyle düşün. Kendini strese sokma ailen de böyle yapıyorsa eşinin yanında birbirinize destek doğumunu yaparsın. Hem eşin de senle bebeğinden mahrum kalmaz. Öyle düşün sıkma canını kıyamam canım benim

Çok teşekkür ediyorum hepinize ayrı ayrı gerçekten bu süreci birileriyle sözsel de olsa paylaşmadan geçirmem beni çok yıpratacaktı. İyi ki varsınız güzel anneler

Günaydın kızlar gününüz güzel olsun 2 gündür perişanım bakamıyorum pek buralara. Grip mi oldum nezle mi oldum bilmiyorum bitik haldeyim. Ateşim yok ama heryerim ağrıyor ve boğazım ağrıyor. Ateş olmadığı için doktora gitmedim ama serklajim var ya arada bir öksürük tutuyor korkmuyor da değilim.Bol su iciyorum meyve yiyorum insallah düzelir hemen. Aranızda bu tarz bir şey geçiren var mı önerisi olan ?

Ihlamur ve limon önerebilirim arkadaşlar da önerir şimdi geçmiş olsun canım

Kızlar burun aspiratörüne ilk aylarda ihtiyaç oluyor mu ? Bilgisi olan var mı , hazır bulunması gereken bir şey mi ?

ay bitmiyor eksikler ya, nasıl bir şey aldın canım bir sürü çeşit var bilemedim hangisinden alsam
Canım klasik otri bebe almıştık ozamn şuan yenileri çıktımı bilmiyorum bilen arkadaşlar yaziversin bende alicam çünkü eski olanı kaybettim

Kızlarım benim bugün şeker yüklemesi ve tetanoz aşısı yaptırmam gerekiyordu ama problemler sonrasında sağlık ocağına gidemeyeceğim. Geri döndüğümde yaptırsam sıkıntı olur mu acaba?
Şeker yüklemesi nin belirli bir zamanı var sanırım ama tetanoz aşısı tek doz olursa 30 lü haftalarda da yaptıranları okumuştum bi forumda.şeker yüklemesi yaptıramıyosan da varmış gibi düşünüp yediğine içtiğine dikkat et bi sıkıntı çıkmaz inşallah

Geç mi kaldım acaba bilemedim ki..
Ben 35 teyim ben de olmadım steril aletler kullanmayacaklarsa bunun önlemini ben vücuduma elimine edilmiş bile olsa zararlı sıvılar alarak yapmak istemedim arada gerçekten acaba bir yerimi kesersem de hasta olursam gibi şeyler geliyor bebeğime bir şey olursa diye endişe ediyorum ama sağlık bakanlığı ben de bir birey olmama rağmen gebe olana kadar beni takip etmiyor ama hamilelikte direkt peşine düşüyor defalarca arıyor üstelik aşı sonrası düşük yaşayanlar da duydum bu durum bana hoş gelmedi arkadaşım vicdanım çok rahat değil ama bu uygulama da bana masum gelmiyor herkes yaptırıyor aslında bir şey de olmuyor onlara ama ben ilaç dahi kullanmayan biriyim ilaçlar beni kötü etkiliyor

Kızlar ben tetanoz aşısı olmadım 28. Haftadayım olsam mı bilmiyorum ilk gebeliğim, en sonda çocukken oldum galiba
Tetanozu sadece çivi batması ya da paslı bir materyalle temas gibi düşünmemek lazım. Bulaşma yollarını bu şekilde açıklamışlar

"İnsanlara kontamine objelerle (tırnak, iğne, çivi gibi) oluşmuş kesiklerden ya da toz, toprak, dışkı veya tükürükle kirlenmiş yaralardan, yanık ve kazalarda meydana gelen ölü dokulardan, yeni doğanlarda göbek kordonundan bulaşır."

Nereden kapacağımız belli değil. Vücuda alınan gereksiz ilaçlar konusunda zaman zaman benim de endişelerim oluyor ancak korunmadığım ve bebeğimi de etkileme potansiyeli olan bir noktada riske atamazdım. Ki canlı aşı da değil. 2 gün kolun tutulur gibi oluyor başka bir yan etkisi de olmuyor.

Bazı kaynaklarda 3 aydan sonra gebeliğin her döneminde uygulanabilir diyor. Aile hekimliği ya da doktorunla görüşüp daha net bilgi alabilirsin. Eğer uzun süredir 3-5 yıl gibi olmadıysan riske atma derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…