- 11 Temmuz 2024
- 1.562
- En iyi cevaplar
- 1
- 3.526
- 48
- 34
- Konu Sahibi elektroforez
-
- #33.761
Evet kuzum dönüşümlü kalkın o 2 saat uyku Nil’e o kadar farkediyor ki biz de gece biberonla koyuyoruz ben besliyorum besledikten sonra 2 saat sonra beslemek gerekiyor ya inşallah uyanmazsa tabi bir 2 saat sonra eşim besliyor 3-4 saat uyumuş oluyorum tabi hüngür zaman oluyor çünkü hiç uyumadığı da oluyor ama deneyin uyursa sizde dinlenmiş olursunuzAyy az once artık annem ayakta uyudugu ıcın cocugun yüzüne yastık düşürdü.inşallah bısey olmamıstır ucu gozune gırdı resmen.kadın 65yasında gunlerdır uykusuz kızdım sımdı yatırdım inşallah uyur bebekte dınlenır kadıncagız biraz,kendımden gectım artık,üzüntüden sglamak uzereyım yıne
Benim bebiş bazen uyuyor 3-4 saat uyanmıyor doğum kilosunu da yakaladı sarılığı da geçti şükür bir şey olur mu acaba eskiden kaldırıyordum hep artık ellemiyorum uyusun diye. Annem hep kızıyor acaba anam babam usulü mü yapmak gerek. Derin uykuda ki çocuğu uyandırıyorsun 2 saatte bir diyeEvet kuzum dönüşümlü kalkın o 2 saat uyku Nil’e o kadar farkediyor ki biz de gece biberonla koyuyoruz ben besliyorum besledikten sonra 2 saat sonra beslemek gerekiyor ya inşallah uyanmazsa tabi bir 2 saat sonra eşim besliyor 3-4 saat uyumuş oluyorum tabi hüngür zaman oluyor çünkü hiç uyumadığı da oluyor ama deneyin uyursa sizde dinlenmiş olursunuz
Bir de merak etme bu gaz olayı en fazla 3 ay sürüyor sonrasında biraz daha normalleşiyor her şey sen iş konusunda ne zaman başlamayı düşünüyordun
İlk gunler zaten bebekte mızmız oluyor anını buldukça emzirdim emzik gibi de oldum bence.. kilo alışı iyi ve sarılık bitti ise gece uykularında ne zaman uyanır emmek ister o zaman verdim genelde.. çocuklarım diş çıkarma sikintilari başlayana kadar (5. Ay) 4 saatte bir uyanırlar. Bence büyümek için uykuyada ihtiyaçları varBenim bebiş bazen uyuyor 3-4 saat uyanmıyor doğum kilosunu da yakaladı sarılığı da geçti şükür bir şey olur mu acaba eskiden kaldırıyordum hep artık ellemiyorum uyusun diye. Annem hep kızıyor acaba anam babam usulü mü yapmak gerek. Derin uykuda ki çocuğu uyandırıyorsun 2 saatte bir diye20 günlük olduk ellemiyorum 2-3 gündür tek sefer 3-4 saat uyuyor günde sonra zaten uyumuyor bir de bazen 15 dk emiyor aranması bitiyor uykuya dalıyor bazen 40 dk emiyor hala aranıyor sizde de ıluyor mu o
Ooo ikinci bebeyimi düşünüyorsun yoksaAynen içtekiler ilk haftadan sonra ağrısı acısı geçmişti zateb epizyo hala sızlıyo ama izi bile kaybolmak üzere. İlk doğum olunca insan bilemiyor eski hâline gelmesi güzelepizyo olmasin diye (şuan düşünmüyorum ama olurda düşünürsem diye sorayım) ne yapmak lazim ya
Hahahshahaha ben zirvede bırqkmak istiyorum ama eşim kardeşi olmasın mı diyoOoo ikinci bebeyimi düşünüyorsun yoksa
Çoğu doktor gaz damlasının birşeye yaramadığını söylüyor. Bu yüzden hiç almadım. Yemeklerden sonra kendim kimyonlu su içtim bir bardak. Bebeğime de ılık suya hazırlayıp vermiştim 3-4 çay kaşığı.Kizlar gazli bebegi olan var mi ? Gaz damlasi kullaniyor musunuz?
Bestlak var kullanmıyordum kullanayım bari. O içecek çok kötü geldi bana ya içemedimBen takviye olarak. Gün de 1 kere bestlak damla ve aklıma gelince şu malt içeceklerinden içiyorum
Evdeki cihazla power pumping yapsam olacak. Bizimki de yeterli kg almamış mama takviyesine geçtik bugün doktor tavsiyesiyle de yine de süt artırıcı da tavsiye etti doktorumuzBen hastane pompasi kiraladim, biraz artis oldu sukur ama cok yorucu bir surecti, bir de yine de yettiremedim benim oglana, mama ile de desteklemeye devam ediyorum, ama eskiye gore daha az mama veriyorum
Bizim doktorumuz da emsin arkasından mama takviyesi yapın (yeterli kg almadığı için) sonra bırakın 4-5 saat mı uyuyor uyusun. O acıkınca kendisi uyanır zaten o zamana kadar ellemeyin dedi. Bazen 1.5-2 saat sonra açım diye ağlıyor dedim, tam doymadığı için öyle tam doyunca o da ağlamaz istemez dedi. Bugün ilk kez uyguluyoruz 3 saatin sonunda huysuzlandı ama açım diye aglamadı. Alışkanlık olduğu için 3 saat bir şey oluyordu bu süre gelince diye kendi de ne olduğunu bilmeden ağladı ama hemen sakinleşip uykuya daldı. 4 saat oldu maşallah uyuyor dahaİlk gunler zaten bebekte mızmız oluyor anını buldukça emzirdim emzik gibi de oldum bence.. kilo alışı iyi ve sarılık bitti ise gece uykularında ne zaman uyanır emmek ister o zaman verdim genelde.. çocuklarım diş çıkarma sikintilari başlayana kadar (5. Ay) 4 saatte bir uyanırlar. Bence büyümek için uykuyada ihtiyaçları varsutumun olması içinde benimde az rahat uyumam lazım emmeye gelince bazi bebekler uzun emiyor bazı bebekler kısa süt akisina da bağlı bence yani kimi çocuğum 15 dk emdi bıraktı kimi yarım saat yine dediğim gibi kilo artışı ve çisli bez sayısı iyi ise sıkıntıda yoktur
Kardeş önemliHahahshahaha ben zirvede bırqkmak istiyorum ama eşim kardeşi olmasın mı diyoçok zor ya bilmiyorum nolacak
Ya henüz 25 olduğum için şimdiden o kapıyı kapamadim tamamen ama henüz öyle bir isteğim yok. Aslan falan da demiyorum başıma gelir kesin jdndndbdhsjdnd hayırlısı demek istiyorumOoo ikinci bebeyimi düşünüyorsun yoksa
Ya kardeşi olsun diye dusunerek cocuk yapmam. Benim eşim de öyle diyor ama o iş öyle bir şey değil ben öyle düşünmüyorum. Benim eşim de bu sana benzemiş bi tane daha yapalim bana benzesin diyoHahahshahaha ben zirvede bırqkmak istiyorum ama eşim kardeşi olmasın mı diyoçok zor ya bilmiyorum nolacak
Arada benimkinde de oluyor doğru düzgün nefes alamıyor mu diye düşünüyorum doktora sorcam bendeKızlar benim oğlan emerken ıslık sesi geliyor birde hisilti sizlerde de oluyor mu
Sarılık geçtiyse bencede olmaz canım ya geçen gece gece 12 de uyuttum dedim 2 gibi kalkıp emzircem 2 de kalktım kendisi uyuyordu 45 dk uyandıramadım naptıysam tamamen altını da açmadım mayışık emizreyim tamamen ayılmasın hemen tekrar uykuya geçsin diye ay bu bir uyandı bir daha uyumadı kabus gibiydi sabaha kadar gözünğn içine baktım uyusun diye bugün de 2 saatte bir e kurdum alarm calmış kapatmışımBenim bebiş bazen uyuyor 3-4 saat uyanmıyor doğum kilosunu da yakaladı sarılığı da geçti şükür bir şey olur mu acaba eskiden kaldırıyordum hep artık ellemiyorum uyusun diye. Annem hep kızıyor acaba anam babam usulü mü yapmak gerek. Derin uykuda ki çocuğu uyandırıyorsun 2 saatte bir diye20 günlük olduk ellemiyorum 2-3 gündür tek sefer 3-4 saat uyuyor günde sonra zaten uyumuyor bir de bazen 15 dk emiyor aranması bitiyor uykuya dalıyor bazen 40 dk emiyor hala aranıyor sizde de ıluyor mu o
Amin cok tesekkur ederimÇoğu doktor gaz damlasının birşeye yaramadığını söylüyor. Bu yüzden hiç almadım. Yemeklerden sonra kendim kimyonlu su içtim bir bardak. Bebeğime de ılık suya hazırlayıp vermiştim 3-4 çay kaşığı.
2 buçuk aya kadar zorlanırsınız ama sonra kendi başına pırt yapmaya başlar rahatlarsınız inşaAllahAllah yardımcınız olsun
Ya bende hergun 1 bardak kimyon iciyorum ama pek bi ise yaramio sanki. Siz bebegede mi veriodunuz ?Çoğu doktor gaz damlasının birşeye yaramadığını söylüyor. Bu yüzden hiç almadım. Yemeklerden sonra kendim kimyonlu su içtim bir bardak. Bebeğime de ılık suya hazırlayıp vermiştim 3-4 çay kaşığı.
2 buçuk aya kadar zorlanırsınız ama sonra kendi başına pırt yapmaya başlar rahatlarsınız inşaAllahAllah yardımcınız olsun
Evet veriyordum ama kimseye verin diye tavsiyede bulunmamYa bende hergun 1 bardak kimyon iciyorum ama pek bi ise yaramio sanki. Siz bebegede mi veriodunuz ?
daha gençsin dediğin gibi istediğin zaman tekrar gündeme getirebilirsinYa henüz 25 olduğum için şimdiden o kapıyı kapamadim tamamen ama henüz öyle bir isteğim yok. Aslan falan da demiyorum başıma gelir kesin jdndndbdhsjdnd hayırlısı demek istiyorum
Ya kardeşi olsun diye dusunerek cocuk yapmam. Benim eşim de öyle diyor ama o iş öyle bir şey değil ben öyle düşünmüyorum. Benim eşim de bu sana benzemiş bi tane daha yapalim bana benzesin diyovalla zor bu ha diye karar verip yapilacak bir şey değil. Öncelik listemde öne cikarsa düşünülebilir işte jdndjdjdjdj
Bende vericem bugun 1 cay kasigi deniyim cok kıvranıyor gazdan icim gidiyorEvet veriyordum ama kimseye verin diye tavsiyede bulunmamkocakarı tarifi bilmiyorum başka yapan var mı ama 15 günlükten itibaren vermeye başladım Hergün günde 1 maksimum 2 kez
Hazıranın 1 inde iş başı kuzum,ama nasıl baslarım bılmıyorum.derbeder durumdayım.bebek malesef uyumuyor sureklı ııh ııh aglama modunda gecelerı.gunduz uyuyor gece yok.Allahım hayırlısıyla bı duzelseydı inşallahEvet kuzum dönüşümlü kalkın o 2 saat uyku Nil’e o kadar farkediyor ki biz de gece biberonla koyuyoruz ben besliyorum besledikten sonra 2 saat sonra beslemek gerekiyor ya inşallah uyanmazsa tabi bir 2 saat sonra eşim besliyor 3-4 saat uyumuş oluyorum tabi hüngür zaman oluyor çünkü hiç uyumadığı da oluyor ama deneyin uyursa sizde dinlenmiş olursunuz
Bir de merak etme bu gaz olayı en fazla 3 ay sürüyor sonrasında biraz daha normalleşiyor her şey sen iş konusunda ne zaman başlamayı düşünüyordun
Bende verdim valla hatta doğduğu günde verdik yani ben pek verme taraftarı değildim ama annem hepinize verdik diyerek hastanede verdi çocuğa ama sonrasında şimdi artık sancilandikca hem ben içiyorum hem bebeğe iciriyorum sanki onu içince rahatlıyor gibi, insaAllah bir zararı olmaz.Evet veriyordum ama kimseye verin diye tavsiyede bulunmamkocakarı tarifi bilmiyorum başka yapan var mı ama 15 günlükten itibaren vermeye başladım Hergün günde 1 maksimum 2 kez
Canım valla ben gece kendiliğinden uyanana kadar uyandırmıyorum, ama gün içinde beslemeye çok dikkat ediyorum..Arada benimkinde de oluyor doğru düzgün nefes alamıyor mu diye düşünüyorum doktora sorcam bende
Sarılık geçtiyse bencede olmaz canım ya geçen gece gece 12 de uyuttum dedim 2 gibi kalkıp emzircem 2 de kalktım kendisi uyuyordu 45 dk uyandıramadım naptıysam tamamen altını da açmadım mayışık emizreyim tamamen ayılmasın hemen tekrar uykuya geçsin diye ay bu bir uyandı bir daha uyumadı kabus gibiydi sabaha kadar gözünğn içine baktım uyusun diye bugün de 2 saatte bir e kurdum alarm calmış kapatmışım3. Saate kendisi uyandı iki tur aynısı oluyor 3 saatte bir uyandı 2 sinde de alt değiştirdik emdirdik uyuduk çok şükürler e ıkına ıkına yapabildi çocuk catlayacakmgibi oluyor insan üzülüyor
Genellikle, yenidoğan bebekler ilk birkaç hafta boyunca kilo alımları yeterli olana kadar beslenmek için uyandırılmalıdır. Ancak bebeğinizin kilosu iyi gidiyorsa ve doktorunuz herhangi bir özel durum belirtmediyse, yaklaşık 3-4 haftalık olduktan sonra bebeği uyandırmadan besleme yöntemine geçebilirsiniz.
Ne Zaman Bebeği Uyandırmaya Gerek Kalmaz?
1. Doğum kilosunu geri kazanmışsa (Genellikle ilk 10-14 gün içinde olur).
2. Kilo alımı düzenliyse (Haftada yaklaşık 150-200 gram alıyorsa).
3. Günde en az 6-8 kez bezini ıslatıyorsa ve düzenli dışkılıyorsa.
4. Sağlıklı ve aktifse, emme refleksi güçlü ve gün içinde yeterince besleniyorsa.
Ne Zaman Uyandırmak Gerekir?
• Prematüre veya düşük doğum ağırlıklı bebekler
• Sarılığı olan bebekler (Çünkü daha uykulu olabilirler ve yeterince beslenmeyebilirler)
• Yeterli kilo almayan bebekler
Eğer bebeğiniz sağlıklıysa ve kilo alımı normalse, gece boyunca 4-5 saat uyuyorsa uyandırmanıza gerek kalmaz. Ancak gündüzleri bebeğinizin çok uzun uyumasına izin vermek gece beslenmesini etkileyebilir. Bu yüzden, gündüz 3-4 saatten fazla uyuyorsa nazikçe uyandırıp beslemek, gece uykularının daha uzun olmasına yardımcı olabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?