• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    149
Ay aşırı gazı mi var huysuz mu anlamadim 2-3 saattir emziriyorum bırakıyor gazini çıkarıyorum çığlık atar gibi ağlamaya basliyor gazdan dolayi diye düşünüyorum meme vermeye devam ettim 1 dk bile emmeden geri birakiyor sonra yine çığlık kıyamet... Emziği verdim şuan ama üzülüyorum hala emziğe rağmen irkilip huysuzlaniyor sonra emzige devam ediyor. Acaba aç da süt mü gelmiyor? Ama görüyorum tikanacak gibi oluyodu emerken yani süt de var. Tek acabam açsa ve emzikle geçiştirmisim gibi olacak diye oturdum onu izliyorum şuan :( napmaliyim atmadi da emziği ağzından normalde çok tercih de etmediği için gerginim....

Bi de bugün biraz ağladım hâlâ o moddayim çok bi nedeni yok ama ondan mi nem kaptı bu çocuk da huysuzlandi iyice bilemedim :(

Ay ben de emin olamıyorum ona emziği verince ya hâlâ açsa gerçekten o yüzden emmek istiyorsa diye dusuncelere dalıyorum:( nerden anliyoruz doyduğunu:(

Benim boydan uzun ama ayagini ölçtüm patik kismina büyük oluyo sjdbsjbdjd ayağı büyük olacak galiba 😂 maşallah kuzuya 🧿

Yok ya zorlamicam ne zaman baslanir bilemedigim için sordum djdnjdjd

Emziği vercem ama korkuyorum ya doymuyorsa diye gerçi bu emziği midesi bulanmış gibi atiyor ya çok acsa ya disardayken krizlendiysr tutuyor sadece.... aventi denemek istiyorum da sjdbjsjdjd

Ay su gibi olur inşallah doğumun canım ucuna gelmişsin gerisi biraz bebişe bağlı 🤗 iki türlü de inşallah zorlanmadan biter süreç sağlıkla kucağına almak nasip olsun inşallah 🥰 ❤️ haber ver canim 🌸
Ya benim çarem kalmadı uyanıkken hep aranıyor emzik gibi beni sündürüyor çok canımı acıtıyor bende artık emme hazzını alsın beni rahat bıraksın dedim inşallah sorun yaşamayız benimde avent ultra air canım ☺️

Sabah 08.00 de gireceğim kuzum. Hazırım 😆
Hadi hayırlısıyla sağlıcakla kucağına almak nasip olsun canım 😍 Haber ver bizede mutlaka güzel bir tarihte dogacak kuzusu21 Mart ekinoksunds gece ve gündüzün eşit olduğu gün unutulmaz doğum günü 😍😄🙏🏻

Ay aşırı gazı mi var huysuz mu anlamadim 2-3 saattir emziriyorum bırakıyor gazini çıkarıyorum çığlık atar gibi ağlamaya basliyor gazdan dolayi diye düşünüyorum meme vermeye devam ettim 1 dk bile emmeden geri birakiyor sonra yine çığlık kıyamet... Emziği verdim şuan ama üzülüyorum hala emziğe rağmen irkilip huysuzlaniyor sonra emzige devam ediyor. Acaba aç da süt mü gelmiyor? Ama görüyorum tikanacak gibi oluyodu emerken yani süt de var. Tek acabam açsa ve emzikle geçiştirmisim gibi olacak diye oturdum onu izliyorum şuan :( napmaliyim atmadi da emziği ağzından normalde çok tercih de etmediği için gerginim....

Bi de bugün biraz ağladım hâlâ o moddayim çok bi nedeni yok ama ondan mi nem kaptı bu çocuk da huysuzlandi iyice bilemedim :(
Gaz sancısıdır o canım, biz de aynı dertleri yaşıyoruz dün gece hiç uyutmadı o uykusuzluğa rağmen sabah Nil’e doğru düzgün uyumadı 🤦🏻‍♀️

Gaz sancısıdır o canım, biz de aynı dertleri yaşıyoruz dün gece hiç uyutmadı o uykusuzluğa rağmen sabah Nil’e doğru düzgün uyumadı 🤦🏻‍♀️
O yazdığımı üstüne tekrar ağlayarak uyandı emzirdim falan ıkınma belirtisi yok 🫠 emme isteği ds bitmedi dizime doğru yatirdim emziği verdim az sallar. Gibi yaptim uyudu ama hep irkilerek.. reflu yatagjna aldim emzikle ugumaya devam ediyodu kalktim geldim 5 dk içinde gözler açık etrafa bakıyor sadece emziği atmış.... Uzandim onu izliyorum uykuya geri dalar diye ellemedim aglamadigi için :( çözemedim valla bu akşam uykusuzluk dert değil de psikolojimi tutmaya çalışıyorum 😂 mama veriyo olsak babasina paslayacam ama bana bağımlı direkt 🥹

Evi de b*k götürüyor bugün çamaşırları aldım katla falan tezgah hak getire... Bugün onlarla uğraştım evin komple elden geçmesi lazim, Eşim de annemden sonra elini sürmüyor sağolsun 😂 çamaşırları alır mısın demiştim onu da yapmadi unutmuştur kesin ama metanetimi korumaya çalışıyorum, kahvaltı veya yemeği o yapıyor ve aşırı dağıtıyor az önce dedim yemek yapma aç kalalim ama lütfen dağıtma ben ipek uyuduğu bir saatte canımın istediği başka şeyleri yapayım bari ipek bozmuyo ki psikolojimi yetemiyorum hicbir şeye...

Selam kızlar, nişan geldikten ne kadar süre sonra doğumunuz başladı? Henüz düzenli sancım yok ve suyum da gelmedi. En son kontrolde doktor bebişin iri olduğunu ve 4 kiloyu geçerse sezeryanla alınması gerektiğini söyledi, yarın kontrolüm var (39+5 oluyoruz) ve tahminimce doktor yatış verecek. Eğer kilo sınırı aşmadıysa vajinal doğum yapmak istiyorum fakat nişan dışında daha belirtim yok :/

Of kızlar ya daha önce söylemiştim silikon uçla emzirdiğimi ve biberonla anne sütü + mama veriyorum. Silikonsuz memeyi çok nadir tutuyor deli gibi ağlıyor emmek istemiyor :( bu durumu nasıl aşabilirim ben ya? Sürekli sağıp vermekten çok sıkıldım, silikon ucu temizle tak da çok yordu ama asla kabul etmiyor mememi ne kadar daha böyle devam edebilcem hiç bilmiyorum. Boş memeyi vermeyi deniyorum ama ağladıkça sinirlerim bozuluyor
Canım aynı durumu ben de yaşıyorum şu anda 😫😫 20 günlük bebeğim var, zaten 2. Gün sıcak havluyla kendimi resmen haşlaya haşlaya sütü getirdim memeden ama kesinlikle doyduğunu zannetmiyorum 🥹🥹🥹 zaten yeterli beslenemediği için sarılık oldu, bir gece ışık tedavisi gördü. Ben de mecburen mama + sağılmış süt ve meme şeklinde ilerliyorum. Gece de gündüz de memede çok uyuyor ve yine beslenemiyor, gece sütü sağıp veriyorum, bazen de uykuya geçsin diye mamayla destekliyorum. Aynı senin gibi ben de silikon meme ucu kullanıyorum, hiç yoktan emiyor olması bile mutlu ediyor insanı.. ben bugün emzirme danışmanlığı almayı düşündüm, kulaktan dolma şeylerle olmayacak, beslenme çok önemli ve ben kendim Yeteri kadar beslenemezken bebeği nasıl besleyeceğim diye düşündüm.

Of kızlar ya daha önce söylemiştim silikon uçla emzirdiğimi ve biberonla anne sütü + mama veriyorum. Silikonsuz memeyi çok nadir tutuyor deli gibi ağlıyor emmek istemiyor :( bu durumu nasıl aşabilirim ben ya? Sürekli sağıp vermekten çok sıkıldım, silikon ucu temizle tak da çok yordu ama asla kabul etmiyor mememi ne kadar daha böyle devam edebilcem hiç bilmiyorum. Boş memeyi vermeyi deniyorum ama ağladıkça sinirlerim bozuluyor
Canım aynı durumu ben de yaşıyorum şu anda 😫😫 20 günlük bebeğim var, zaten 2. Gün sıcak havluyla kendimi resmen haşlaya haşlaya sütü getirdim memeden ama kesinlikle doyduğunu zannetmiyorum 🥹🥹🥹 zaten yeterli beslenemediği için sarılık oldu, bir gece ışık tedavisi gördü. Ben de mecburen mama + sağılmış süt ve meme şeklinde ilerliyorum. Gece de gündüz de memede çok uyuyor ve yine beslenemiyor, gece sütü sağıp veriyorum, bazen de uykuya geçsin diye mamayla destekliyorum. Aynı senin gibi ben de silikon meme ucu kullanıyorum, hiç yoktan emiyor olması bile mutlu ediyor insanı.. ben bugün emzirme danışmanlığı almayı düşündüm, kulaktan dolma şeylerle olmayacak, beslenme çok önemli ve ben kendim Yeteri kadar beslenemezken bebeği nasıl besleyeceğim diye düşündüm.
Kizlar bebegimde reflü var muhtemelen. Mama olarak RA olanlari al dedi doktor. Sizin bildiginiz markalar neler. Hipp duydum bi reflüsü var mi bu mamanın
canım ben hipp kullanıyorum, organik bir mama, bebeğim de sevdi 🥰 öyle çok gaz yapan bir mama değil, biberon da gaz yapmayan Dr browns kullanıyorum, memnunum

canım ben hipp kullanıyorum, organik bir mama, bebeğim de sevdi 🥰 öyle çok gaz yapan bir mama değil, biberon da gaz yapmayan Dr browns kullanıyorum, memnunum
2 Sene önce ki dogumumda hastanede de hipp kullanmislardi hatta tek kullanımlık şişeleri vardı açınca 2gun kullanılabiliyordu çok hoşuma gitmişti hani koca kutuyu almak yerine o şişelerden alıp süt gelene kadar idare etmek mantıklı gelmisti ve hipp i kullandıkları için içeriğini araştırmıştım pek çok mamaya göre daha temiz gibi gelmişti o zamanlar

Biz eşimle bu bebeği uyutamıyoruz. Dün kv kaldı yanımda mis gibi uyuttu ben sadece emzirmeye uyandım baya da dinlendim. Öğlen zar zor uyuttum falan. 2de uyandı o saatten sonra emiyor 1-1.5 saat geçiyor basıyor yaygarayı. Hayır diyorum aç olamaz ama sanki ilk kez besleniyor gibi saldırıyor. Uğraşıyoruz uğraşıyoruz en fazla yarım saat uyuyor bir türlü uyutamıyoruz çocuğu. Bir de ben çocuk aman çok sıcaklamasın bunaliyor diye bir kat ince penye battaniye o da koltuk altına ortuyorum. dün kv 2 battaniyeye hem kundak yapmış hem örtmüş oğlan da mis gibi uyudu ama burunda sumukler başladı. Ben mi yanlış yapıyorum biz mi yetersiziz uyutamıyoruz anlamıyorum. Kv gidince ağladım baya çocuk uyumuyor, babası gelip de bir beni öpüp koklamiyor. Uyutayim seninle ilgileneyim diyordu ama uyutamadik onun yerine kendisi uyuyup kaldı. Çok fena depresyondayım ben. Beceremiyorum bebek bakmayı olmuyor 🥺

Sezaryen olanlar nasılsınız, ben kendimi perişan hissediyorum. Bazen bir şeyim yok tamam geçti diye kalkıp geziyorum sonra bin perişan geri yatıyorum. Bebişim altını değiştirmedim üstünü giydirmedim daha annemler ablam eşim yapıyor. Ben sadece emziriyorum. O da uyandıtmak için resmen savaşıyoruz uyanmıyor asla o kadar ağır ki uykusu 🥺

Selam kızlar, nişan geldikten ne kadar süre sonra doğumunuz başladı? Henüz düzenli sancım yok ve suyum da gelmedi. En son kontrolde doktor bebişin iri olduğunu ve 4 kiloyu geçerse sezeryanla alınması gerektiğini söyledi, yarın kontrolüm var (39+5 oluyoruz) ve tahminimce doktor yatış verecek. Eğer kilo sınırı aşmadıysa vajinal doğum yapmak istiyorum fakat nişan dışında daha belirtim yok :/
Dün nişanım geldi dün doğum yaptım. Suyumu falan doktor patlattı sancı da başlamıştı 70-80 lerde. Suyu patlayınca sancı hızlandı ama brbrk tam aşağı inmemişti ve kalp atışları sıkıntı olacak gibiydi sezaryen oldum😊

Bende öyleyim hafifledim kuş gibi sancılarda kesildi çok şükür ☺️ ama tabi bir iki yıl kadar kesintisiz uyku diye bişey yok
Bugün birini bir tarafıma diğerini diğer tarafıma yatırıcam bakalım başedebilecek miyim kendimi survivor a gidiyor gibi hissediyorum 😆
Bende birini güç bela uyuttum şimdi oğlum kucağımda büyük kız babasinda

Şimdi bir sorum daha var uyku arkadaşı kullanan var mı 🥹 iş yapar mı yoksa anam babam usulü sallamadan veya kucakta pispis yapmadan uyutamayacak miyiz djbxbxnxn eğer iş yapan bir şeyse alıp almamayi dusunucem ve kaçıncı haftalardan sonra öneriliyor 😂
Ben battaniyesini alıştırmıştım 2,3 aydan sonra. Hep kendi uykuya daldı büyük 3 yaşındaydı onu sallardım küçüğe battaniyesini verirdim uyurdu belki de bebekten kaynaklıdır bilemiyorum denenebilir bence.

Sezaryen olanlar nasılsınız, ben kendimi perişan hissediyorum. Bazen bir şeyim yok tamam geçti diye kalkıp geziyorum sonra bin perişan geri yatıyorum. Bebişim altını değiştirmedim üstünü giydirmedim daha annemler ablam eşim yapıyor. Ben sadece emziriyorum. O da uyandıtmak için resmen savaşıyoruz uyanmıyor asla o kadar ağır ki uykusu 🥺
Geçiyor geçiyor merak etmee ben 1 hafta bebeğe doğru düzgün dokunamadim bile ama şuan çok şükür tamamen geçti, uyku konusunda da dikkat et sen saat kurup 2 saatte 1 emzir sarılık olmasın, benim bebekte de var aynı durum saatlerce uyuyor asla acıktığını hissetmiyor şimdi biraz daha toparladı ama geceleri uyanmıyor bende uyuyakalsam 4 5 saat aç kalıyor sürekli saat kurup uyanıp bebeği uykusunda da olsa beslemeye çalışıyorum.

Geçiyor geçiyor merak etmee ben 1 hafta bebeğe doğru düzgün dokunamadim bile ama şuan çok şükür tamamen geçti, uyku konusunda da dikkat et sen saat kurup 2 saatte 1 emzir sarılık olmasın, benim bebekte de var aynı durum saatlerce uyuyor asla acıktığını hissetmiyor şimdi biraz daha toparladı ama geceleri uyanmıyor bende uyuyakalsam 4 5 saat aç kalıyor sürekli saat kurup uyanıp bebeği uykusunda da olsa beslemeye çalışıyorum.
İki saati geçirmemeye çalışıyorum her fırsatte emziriyorum hazırcı birde oluk oluk aksın emmek zorunda kalmasım sadece tutsun istiyor :) arada silikon göğüs ucunun içine sonda ile mama takviyesi yapıyorum çok gidiyor diye memeyi de rahat emiyor iyi oluyor. Emzirme hemşiresinin tavsiyesiydi. En azından sarılık dönemini atlatana kadar. Ama insan ayaklanmak istiyor doya doya sarılmak kucağına almak altını değiştirmek.. Resmen vicdan azabı çekiyorum.

Dün nişanım geldi dün doğum yaptım. Suyumu falan doktor patlattı sancı da başlamıştı 70-80 lerde. Suyu patlayınca sancı hızlandı ama brbrk tam aşağı inmemişti ve kalp atışları sıkıntı olacak gibiydi sezaryen oldum😊
Allah bağışlasın evladınızı 🥰
Nişan gelince hastaneye mi gittiniz hemen yoksa farklı belirtilerden sonra mı peki?

Allah bağışlasın evladınızı 🥰
Nişan gelince hastaneye mi gittiniz hemen yoksa farklı belirtilerden sonra mı peki?
Doktora haber verdim gel bi bakalım dedi. Açıkcası ben daha uzatacaktım sancı tam başlasın evde çekeyim öyle gideyim diyordum ama foktor teker çağırdı Olabildiğince erken gel önümüzü görelim dedi o yüzden nişandan iki saat sonra doktorun yanındaydım. 3 cm açıklık vardı ve sancım vardı. Nişan da kanama şekline dönmüştü bir miktar. Süreç 10 saat civarı sürecekti. Bebeğin de aşağı inmesi için suni ile desteklenecekti ama açıkcası çatı muayenesi ve açıklığa bakarken bile bağırttı beni o kadar süre bekleseydim ne yapardım bilmiyorum

İki saati geçirmemeye çalışıyorum her fırsatte emziriyorum hazırcı birde oluk oluk aksın emmek zorunda kalmasım sadece tutsun istiyor :) arada silikon göğüs ucunun içine sonda ile mama takviyesi yapıyorum çok gidiyor diye memeyi de rahat emiyor iyi oluyor. Emzirme hemşiresinin tavsiyesiydi. En azından sarılık dönemini atlatana kadar. Ama insan ayaklanmak istiyor doya doya sarılmak kucağına almak altını değiştirmek.. Resmen vicdan azabı çekiyorum.
Benimki de biberona alıştı emmek istemiyor silikonla zarzor tutuyor dediğin gibi kolayca ağzına aksın istiyor, biberon vermeyim derken sarılık oldu o yüzden mecbur kaldık biz de, iyileşme sürecine gelince hiç öyle düşünme bir haftaya kalmaz sende toparlanirsin şuan ameliyatlisin hiç vicdan azabı çekme güzelce dinlen kendine odaklan, neyseki bebeginle ilgilenecek olanlar var çok kısa bir süre kendine odaklan zaten sonra tamamen bebeginle olacaksın

Back
X