- Konu Sahibi elektroforez
-
- #32.861
Gerçekten Allah yardımcın olsun bende aynı süreci yaşadım ilk oglumda hatta öyle büyük yetersizlik hissettirmisti ki ben yavrumu anne kokusunda kucağında bile susturamiyorum diye mahvoluyodum benimki emmiyodu bile hatta eltim süt versin diye eşimin tarafından öneri geldi kabul ettim ama için için diyodum emmesin diye çünkü iyice kötü hissecektim bu çocuğun benimle ne derdi var diye çok şükür ki emmediçok zorlandım ama geçti ne deyim şimdi 10 yaşında ve hala soylerim senden çok çektim beni çok ağlattın yordun totom yer gormedi diye zaman geçti şuan kendisi küçükken çektirmisim ama şimdi gül gibi çocuğum der
Yok yok dolaptan çıktığı için sıcak suyun içinde 2-3 dk beklettim. Yoğun bakım hemşiresi cezveye katıp ısıtma sakın demişti aklıma o geldi güldümKusura bakma ben ısıtıp verdim demene takıldım. Anne sütünü ısıtmadın değil mi?
Ben kontrole sağlık ocağına götürüyorum ama 6.gününde çocuk doktoru muayene etti. 15.gün sağlık ocağında boy kilo kontrolü yapıldı, baş çevresi vs. 1 aylık kontrolü de doktora götüreceğim. Zaten aşısı da var.
Aşı olurken de ağlıyor bebek. Ağlayacak diye yaptırmayacak mıyız? Hepimiz üzülüyoruz, kıyamıyoruz. Hele kan aldırmak o kadar zor ki. Ama ben bu kontrolleri çok önemsiyorum. Gerekli ki alınıyor ikinci kez. Eşini ikna et bence. Geçen bir bebeğe kayyum atandı ya gözünü öyle korkut eşinin
Bizde de benzer süreç var. Doktor laktaz enzimi için damla verdi. Sütteki laktozu hazmedemediği için kıvranıyorlar herhaldeKıvranmazmı fundam ya 7-24 basındayım sinirlerim laçka oldu evdeki herkese patlıyorum kırıp gecırıyorum,bebegı oyle gordukce ıcım gıdıyor,uyuyo ya mesela 5ndakıkada bı ıkınıyo kıpkırmızı oluyor cırpınıyor,ozellıkle dıkkat ettım benım sütümü içince oluyor,ozellıkle sagıp verdım bugun baktım ıcer ıcmez karnı agrıyor.naparım bılmem memeyı bıraksammı dıye dusunmeye basladım.damla kullanıyoruz doktoruna bır sor belkı sanada verır,bazen kısa surede olsa rahatlatıyor
Benim de öyleydi bu akşam ama rahatlamak için de olabilir hic bilmiyorumCok fena ne yapsam yok karni doyuyor ama ona ragmen surekli araniyor
Allah analı babalı sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah canımHem sancı çektim hem suyumu patlattılar hem açıklığımda vardı ama bebiş kafası tam inmedi aşağıya ve sezaryen oldumanne olmak çok güzelmiş, isteyen herkese nasip olsun
Ben iki saat ayarlamiyorum zaten acikinca uyanıyor o sarılık muhabbeti olsaydi uyanmiyordu mecbur zorla kaldiriyoduk ama varsa da aşırı azaldı etkisi yok uykusuna şükürHer bebek kendine münhasır bence teoride 2 saat filan ama pratikte bence keyiflerine göre .. benim bebeğim yarım saat emip 4 saat uyuyor çünkü hızlı boşatıyor ve kolay yoruluyor mesela . Uyanma mevzuna gelince sıkı sıkı kundak ve sıcacık bi yatak özellikle sıcacık battaniye aşırı mayıştırıyoe haberiniz olsun
Gözünaydın canım Allah analı babalı büyütsün inşallahHem sancı çektim hem suyumu patlattılar hem açıklığımda vardı ama bebiş kafası tam inmedi aşağıya ve sezaryen oldumanne olmak çok güzelmiş, isteyen herkese nasip olsun
Bende tam uyuttum oh be derken hiçkirık tuttu. Simdi kaldirip.emzircem hiçkirigi gecsin diye. Başa dönüyoruz sürekliBizimki yine 2 den beri uyumuyor ya çıldırmalık gazı bir türlü çıkaramıyoruz çıkarsa bile sürekli aranıyor meme veriyoruz mayışıyor gaz çıkartıyoruz ayılıyor aranıyor meme veriyoruz mayışıyor gazı çıkmıyor ıkınıyor böyle bir kısır döngü içine girdik geceleriAy bir de internet erişimini kısıtlamışlar insanın iyice canı sıkılıyor :)
İlaç verirken de öyle verenler varmışDenemekten zarar gelmez artık bakıcaz çaresinebazıları iğneyle delip anne sütü enjekte ediyormuş içine denemek isterseniz fikir olsun
Sen ısıttım yazınca ben de merak ettim. Kusura bakmaMaalesef o çaresiz yetersizlik hissi yoruyor. Doktora gittik bu zamanlarda normal dedi. Ekstra damla verdi. İyi kg almış iyi bakılmış dedi de biraz huzur bulduk
Yok yok dolaptan çıktığı için sıcak suyun içinde 2-3 dk beklettim. Yoğun bakım hemşiresi cezveye katıp ısıtma sakın demişti aklıma o geldi güldüm
Tam akmaya baslamadan önce sızlıyor ya ben o sıra aha akacak diyip elimle bastiriyorum kiyafetin üstünden duruyor baslamadan ama senin baya fazla dediğine göre bilmiyorum vallaKızlar bu süt akması olayından çok rahatsızım ya, emerken diğer göğüsten süt akıyor emmezken de göğüslerimden süt akıyor kalkan kullanıyorum ama dolup birden üstüme boşalıyor, emerken akan süt için mochi aldım ama o da doluyor hemen, vakumu azalıyor dökülüyor falan.. hayat kalitem bebekten değil de bu üst baş ıslanmasından batmasından düştü. Ne gece rahat yatabiliyorum ne gündüz dışarı çıkabiliyorum sürekli üst baş değiş yatağa koltuklara dökülür örtü değişnuetişemiyorum.. göğüs pedi de kullanıyorum ama onu bile geçebiliyor bir de israf oluyor tabi süt.. bu arada aman çok sütüm olduğu için değil olan akıyor bence göğüslerim taş gibi falan olmuyor
var mı bir çözümü?
Sorayım canım bunuda tesekkurlerBizde de benzer süreç var. Doktor laktaz enzimi için damla verdi. Sütteki laktozu hazmedemediği için kıvranıyorlar herhalde
Kuşum dün aksam 7 den gece3 e kadar hiç uyumadı gaz sancısı vardı agladı,sonrada yarımsar saat uyudu annemle nobetlese baktık.cok yorucu bır surec bugun aıle hekımını arayacagım doktora goturmeyı dusunuyorum normal degıl yanı bu kadar sancıBizimki yine 2 den beri uyumuyor ya çıldırmalık gazı bir türlü çıkaramıyoruz çıkarsa bile sürekli aranıyor meme veriyoruz mayışıyor gaz çıkartıyoruz ayılıyor aranıyor meme veriyoruz mayışıyor gazı çıkmıyor ıkınıyor böyle bir kısır döngü içine girdik geceleriAy bir de internet erişimini kısıtlamışlar insanın iyice canı sıkılıyor :)
Ayy fedakar cefakar anneBenim de öyleydi bu akşam ama rahatlamak için de olabilir hic bilmiyorumbebelerin kişisel inekleri olarak itaat etmekten başka çaremiz yok sanırım ndbxndndjxn
Allah analı babalı sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah canımikiniz de iyiyseniz inan hiç önemi yok sadece keşke bari sancı cekmeseymişsin de işte bilemiyosun nxbxbxnx nasibimizi yaşıyoruz
Ben iki saat ayarlamiyorum zaten acikinca uyanıyor o sarılık muhabbeti olsaydi uyanmiyordu mecbur zorla kaldiriyoduk ama varsa da aşırı azaldı etkisi yok uykusuna şükürben geceleri alarm kuruyorum sadece o da uyanamam bebiş de olur ya uyanmaz aç kalmasin bebem sabaha kadar 3 saat alsrm kuruyorum max o olsun diyerekfen ama çocuğum 2-3 saat aralığında uyaniyor zaten xxbbxbdbxjd
Kundak yapmadim hiç yaniye yapmadim bilmiyorum bu saatten sonra da istemez diye düşünüyorum bilemedim ... Battaniyeyi neyle sicacik ediyorsun mesela, ben bebiş kucağımda yatiriyorum o sıra üstüne atiyorum onu la ısınıyor yatirinca da irkilmiyor, öyle yapmasaydim sıcak su torbasiyla falan isitirdim sanirim ama şuan ona kim uğraşacak
Bende aşırı sinirliyim bu konuda beyaz gürültüyle sakinleştiriyordum gece boyu uğraştım yazık yani bize internetimizden ne istedinizBizimki yine 2 den beri uyumuyor ya çıldırmalık gazı bir türlü çıkaramıyoruz çıkarsa bile sürekli aranıyor meme veriyoruz mayışıyor gaz çıkartıyoruz ayılıyor aranıyor meme veriyoruz mayışıyor gazı çıkmıyor ıkınıyor böyle bir kısır döngü içine girdik geceleriAy bir de internet erişimini kısıtlamışlar insanın iyice canı sıkılıyor :)
Popişine kulak çubuğuyla hakiki zeytinyağı ile uyar bana hemşire öyle söyledi bişey olmaz dedi uyarınca yumuşuyor daha çabuk pırt yapıyorlar aşağıdan yapamıyorsa gaz tabiKuşum dün aksam 7 den gece3 e kadar hiç uyumadı gaz sancısı vardı agladı,sonrada yarımsar saat uyudu annemle nobetlese baktık.cok yorucu bır surec bugun aıle hekımını arayacagım doktora goturmeyı dusunuyorum normal degıl yanı bu kadar sancı
İlk baslarda uyanmiyordu böyle sık sık csnim ben alarmı unutunca 3-4 saat uyumuşlugumuz var ndndjdbcjxnx şimdi kuruyorum 3 saat sonrasına mesela kendi 2 saat olmadan da uyanabiliyor gazi var çünkü:'( gazi var diye ikiniyo ikiniyo ellemiyorum o sira zaten en son çığırmaya başlayınca alıyorumAyy fedakar cefakar annekız alarma gerek varmı karnı acıkınca en sağlam alarm yanında halt etmiş bağırıp çağırıp uyanır bence valla pofidik battaniyeler oluyor ya onlara sarınca güzelce sıcacık oluyorlar valla ekstra bişey yapmıyorum ben sadece önce pamuklu battaniye sonrasında da o pofidiklr üzerine örtüyorum o . Torba morba geç onla kim uğraşacak
Benimki salıyor alttan valla üstten biz çıkarıyoruz sadeceİlk baslarda uyanmiyordu böyle sık sık csnim ben alarmı unutunca 3-4 saat uyumuşlugumuz var ndndjdbcjxnx şimdi kuruyorum 3 saat sonrasına mesela kendi 2 saat olmadan da uyanabiliyor gazi var çünkü:'( gazi var diye ikiniyo ikiniyo ellemiyorum o sira zaten en son çığırmaya başlayınca alıyorumbu pofidikler çok toz topluyor ya aşırı sonirim bpzuk bu battaniyelere ydnimakineden ciksa bile toz dolu gibi hissettiriyor. Kv almıştı ama aşırı pişmanım simdilik kullanayim sallarim bir süre sonra ortalıktan
Benimki de aynı öyleKuzum seninki de bacaklarını ittirerek kıvranıyor mu? Benimki öyle oluyor ya çok gazlanıyor yavrum ıkınıp duruyor uyku falan hak getire önemli değil ama bebişler kıvranınca insan kötü oluyor o gaz çıkarınca ben yapmışım gibi mutlu oluyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?