- 17 Haziran 2015
- 4.923
- 10.275
- 208
- Konu Sahibi elektroforez
-
- #32.241
Eşiniz, anneniz ve babanız yanınızdalar sanırım. Kendi açımdan doğumdan sonra eşim, kızım ve annemden başka kimseyi görmek istemezdim. Belki bizim akraba ilişkilerimizden kaynaklı bir durumdur bu, bilemiyorum. Sezaryen olup ağrı çekerken, çocuğumu emzirmeye çalışırken hastanede bebek görmeye gelenleri ağırlamak bana mantıklı gelmiyor açıkçası. "Niye normal doğurmadın, sütün geliyor mu, kaç kilo doğdu, kucağa alıştırma, biz zamanında bla bla bla..." Düşündükçe daralıyorumKızlar biraz saçma gelecek belki ama gebeliğimin son zamanlarında aşırı stres yaptım. Kafamdan pişmanlığımı atamıyorum. Doğuda görev yapıyoruz. 2 saatlik uzakta özel bir hastanede doğum yapacağım inşallah. Doktor tavsiye edilen doktordu bikaç tanıdığım o hastanede doğum yapmış hatta geçen yıl kuzenim de aynı doktorda sezeryan olmuştu. Ben de güvendim doktordan da olumlu dönüt aldım memlekete gitmeyelim o hastaneye gidelim dedik. Doğumdan önce 1 hafta falan gidip orda kalacağım hatta hastaneye yakın olayım diye. Eşim yanımda annem ve babam da geldiler. Ama benim aklımda sürekli acaba memlekete mi gitseydim sorusu takılıyor. Hemoroid ve bebek kilosundan sezeryan demiştik ama şimdi aklıma normal yapsam takılıyor. Onda bile kafam karışık hala. Doktordan korkuyorum hastaneden korkuyorum bambaşka memlekette yalnız başıma kalmış gibi hissediyorum benim burda ne işim var keşke memlekete gitseydim düşüncesi kafamdan çıkmıyor. Sanki orda olsam hastaneye gelen giden olurdu ya da eve falan ne bilim bi güven hissederdim sanki. Sanki ordaki doktorlar daha iyimiş gibi gelmeye başladı. Çocuğumun doğum yerinde memleketi yazardı en azından diye bile kızdım kendime. Burdayken ailem yanımda olmasına rağmen böyle bi psikolojiye niye girdim anlamıyorum. Halbuki kendi evimde kalabalıktan uzak annem de yanımda daha rahat ederim diye kalmıştım. Bu psikolojiden nasıl çıkabilirim iştahım bile kesildi son haftalardayım ve aşırı mutsuzum evdekiler de üzülüyor bu halime ama çıkamıyorum bu durumdan.
Bende önce kahve leke gelmeye basladi sonra mukuslu kana dönüştü. Hafif sıvıyla beraber sonra sıvı arttı. Gittigimde 2 cm açıklık vardı zaten sezeryan oldugum için hemen alındım dogumaMerhaba doğum yapan anneler nişan gelmesi yaşayan oldu mu bana nasıl birsey olduğunu tarif eder misiniz?
Bende afedersin sümük gibi açık kahverengi akıntı şeklinde geldi suanlık birsey yok 1cm açıklığım var benim de sezeryan olacaktım bende bakalımBende önce kahve leke gelmeye basladi sonra mukuslu kana dönüştü. Hafif sıvıyla beraber sonra sıvı arttı. Gittigimde 2 cm açıklık vardı zaten sezeryan oldugum için hemen alındım doguma
Doğru bildiniz ahahhaHangi gündü senin şimdi 17 si diyesim geldi. Jsndjsjd
Benim inşallah 2 gün sonra kucağımdaHadi bakalım yalnız yine iyi durmuş bebiş bende bugün 38 oldum geç kaldım hissine kapıldımbebişler vajinal, sezaryen demeden gününü bekliyor
Aslında içime sinmişti ama son zamanlarda acaba memlekettekiler daha mı iyi modu oluştu. Her zaman daha iyisi vardır evet. Bir de bilemiyorum ki ikisini de yaşayıp ancak bilebiliriz şans aslında. Oraya giderim istediğim doktor gelir gelmez ya da iyi diye giderim memnun kalmam ya da burdaki doktor da aynı şekilde tamamen şans. Ama kendi kendime çok stres yaptım. Bebeğime de üzülüyorum son haftalarda kilo alımı yavaşladı stresimden mi etkileniyor bilemedim. Doğumdan sonra evime gelecek olmak rahatlatıyor evet. Ama bir yandan bikaç insan yüzü görsem daha mı iyi olurdu acaba diye de düşünüyorum. Ama orda olsam da dediğiniz gibi bunalabilirdim. Doğum korkusundan kaynaklı oldu sanırım benimki ne hissettiğimi de bilmiyorumEşiniz, anneniz ve babanız yanınızdalar sanırım. Kendi açımdan doğumdan sonra eşim, kızım ve annemden başka kimseyi görmek istemezdim. Belki bizim akraba ilişkilerimizden kaynaklı bir durumdur bu, bilemiyorum. Sezaryen olup ağrı çekerken, çocuğumu emzirmeye çalışırken hastanede bebek görmeye gelenleri ağırlamak bana mantıklı gelmiyor açıkçası. "Niye normal doğurmadın, sütün geliyor mu, kaç kilo doğdu, kucağa alıştırma, biz zamanında bla bla bla..." Düşündükçe daralıyorum40 ım çıkana kadar kendi kendimize kalmak istiyorum. Ne kadar az insan o kadar huzur kafasındayım ben. Doktorunuz, hastaneniz içinize sindiyse diğer detaylara çok takılmayın derim. Doğum şeklinizle ilgili de doktorunuzla detaylı konuşun kararınızı ona göre verin. Sağlıcakla kucağınıza alın. Stresinizden bebek de etkilenir. Önemli olan onun sağ salim kucağınızda olması
1 gün kaldım ama 15 adet bebek bezi ve kendin için 2 paket depend güzel olur. Hastanede depend epey rahat oluyor.Doğum yapıp 2 gün hastane de kalan kızlaaar. Kaç tane bez yeter sizce?? Siz kaç kullandınız 2 gece için
Aslında ben doğuda olduğum için böyleyim sanırım sonradan bi güvenim kırıldı. Aslında burdakiler daha deneyimli doğum konusunda doktor da öyle zaten. Kendi memleketim de iç anadoluda. Orayı arayacağımı hiç düşünmemiştim başta karar verirken. Sonra niye böyle oldu anlamadım. Halbuki daha geçen yıl kuzenim de aynı doktordan memnun kalmıştı referans olmuştu bana aslında.Aslında içime sinmişti ama son zamanlarda acaba memlekettekiler daha mı iyi modu oluştu. Her zaman daha iyisi vardır evet. Bir de bilemiyorum ki ikisini de yaşayıp ancak bilebiliriz şans aslında. Oraya giderim istediğim doktor gelir gelmez ya da iyi diye giderim memnun kalmam ya da burdaki doktor da aynı şekilde tamamen şans. Ama kendi kendime çok stres yaptım. Bebeğime de üzülüyorum son haftalarda kilo alımı yavaşladı stresimden mi etkileniyor bilemedim. Doğumdan sonra evime gelecek olmak rahatlatıyor evet. Ama bir yandan bikaç insan yüzü görsem daha mı iyi olurdu acaba diye de düşünüyorum. Ama orda olsam da dediğiniz gibi bunalabilirdim. Doğum korkusundan kaynaklı oldu sanırım benimki ne hissettiğimi de bilmiyorumsağolun yorumunuz için
Bebeğinizle aynı bedende son günlerinizin tadını çıkarmak varken strese girmeyin. Onun kıpırtılarını, hıçkırıklarını hissetmeyi özleyeceksiniz belki de. Tekrarı yok bu duygunun. Tekrar hamile kalsanız da aynı duygu durumunda olmayacaksınız. Her hamilelik farklı sonuçta. Beslenmenize dikkat edin, keyif almaya çalışın sürecinizden. Çocuklar annelerinin duygu durumunu hisseder. Siz mutlu olun ki o da mutlu olsun. Doktor biraz da şans işi. Memleketinizde de ne yaşayacağınızı bilmiyorsunuz. Dua edin bol bol. Allah iyilerle karşılaştırsın. Hayırlısı kolaylıkla olsunAslında içime sinmişti ama son zamanlarda acaba memlekettekiler daha mı iyi modu oluştu. Her zaman daha iyisi vardır evet. Bir de bilemiyorum ki ikisini de yaşayıp ancak bilebiliriz şans aslında. Oraya giderim istediğim doktor gelir gelmez ya da iyi diye giderim memnun kalmam ya da burdaki doktor da aynı şekilde tamamen şans. Ama kendi kendime çok stres yaptım. Bebeğime de üzülüyorum son haftalarda kilo alımı yavaşladı stresimden mi etkileniyor bilemedim. Doğumdan sonra evime gelecek olmak rahatlatıyor evet. Ama bir yandan bikaç insan yüzü görsem daha mı iyi olurdu acaba diye de düşünüyorum. Ama orda olsam da dediğiniz gibi bunalabilirdim. Doğum korkusundan kaynaklı oldu sanırım benimki ne hissettiğimi de bilmiyorumsağolun yorumunuz için
Gerçekten çok teşekkür ederim. Çok haklısınız nerde ne zaman ne yaşayacağımızı bilmiyoruz dediğiniz gibi. Pozitif düşünmeliyim. Söyledikleriniz çok iyi geldi. Amin inşallah hayırlısıyla kolaylıkla atlatırım süreciBebeğinizle aynı bedende son günlerinizin tadını çıkarmak varken strese girmeyin. Onun kıpırtılarını, hıçkırıklarını hissetmeyi özleyeceksiniz belki de. Tekrarı yok bu duygunun. Tekrar hamile kalsanız da aynı duygu durumunda olmayacaksınız. Her hamilelik farklı sonuçta. Beslenmenize dikkat edin, keyif almaya çalışın sürecinizden. Çocuklar annelerinin duygu durumunu hisseder. Siz mutlu olun ki o da mutlu olsun. Doktor biraz da şans işi. Memleketinizde de ne yaşayacağınızı bilmiyorsunuz. Dua edin bol bol. Allah iyilerle karşılaştırsın. Hayırlısı kolaylıkla olsun
İnşallah, hepimizeGerçekten çok teşekkür ederim. Çok haklısınız nerde ne zaman ne yaşayacağımızı bilmiyoruz dediğiniz gibi. Pozitif düşünmeliyim. Söyledikleriniz çok iyi geldi. Amin inşallah hayırlısıyla kolaylıkla atlatırım sürecisize de hayat istediğiniz güzellikleri versin inşallah
Aaa bi terslik mi vardı peki veya egzersiz hareket vs bunları yapmadın mı hiçAy ben 2. Doğumda çok zorlandım mahvoldum ilkinde gram çekmemişim
Yanlız değilsin canım sakin kalMemem kurudu afedersiniz...... Akşam üzeri 5 den beri emziriyorum gazını çıkarıyor yatiriyorum kivranmaya basliyor, bezini degisiyorum tekrar meme istiyor böyle kısır döngüye girdik. Ve sanki az önce emip bırakan o değilmiş gibi çığlık kiyamet...... Saldırıyor resmen sjbdiejdid delirecegim bu gece o gece
Sağlıkla huzurla al kucagına inşallahDoğru bildiniz ahahha
Benim inşallah 2 gün sonra kucağımdainşallahh
Ay ben 2. Doğumda çok zorlandım mahvoldum ilkinde gram çekmemişimKız ben su gibi doğuma inanmazdım ama yaşadım harbi su gibiydi yani 2. Doğum bildiğiniz hiçbişey sancısı bile adet sancısı kadar ağır değildi hayret ettim vallahi Allah yüzümüze güldü ilk çocukta ki darbeden sonra
İlk doğumumda kendi sancımı çektim 9 cm açılma ile 25 dk doğurdum suyum patlamamıştıAaa bi terslik mi vardı peki veya egzersiz hareket vs bunları yapmadın mı hiç
Yaa, 25-30 kadar alayım ben de o zaman. Depend 1 paket aldım. 1 pakette lohusa pedi aldım. 5 iç çamaşırı aldım. Duruma göre hemen depend gene aldırırım1 gün kaldım ama 15 adet bebek bezi ve kendin için 2 paket depend güzel olur. Hastanede depend epey rahat oluyor.
Depend terletir doktorlar hemşireler önermiyor dedikleri için aldığım 2 paketin 1ini iade etmiştim.Yaa, 25-30 kadar alayım ben de o zaman. Depend 1 paket aldım. 1 pakette lohusa pedi aldım. 5 iç çamaşırı aldım. Duruma göre hemen depend gene aldırırım
Bende sabahtan beri öyleyim üstüne birde burnu tıkalı galiba ciğerlerinden hırıltı geliyor. Saatlerdir uyumadı hala memede . Doktora gitsek mi bilemedim . Kendimi çok kötü hissediyorumMemem kurudu afedersiniz...... Akşam üzeri 5 den beri emziriyorum gazını çıkarıyor yatiriyorum kivranmaya basliyor, bezini degisiyorum tekrar meme istiyor böyle kısır döngüye girdik. Ve sanki az önce emip bırakan o değilmiş gibi çığlık kiyamet...... Saldırıyor resmen sjbdiejdid delirecegim bu gece o gece
Devami geldi bende sürekli doguma kadar muayenede de oldu hatta arttı siz de hastaneye gittiniz mi ?Bende afedersin sümük gibi açık kahverengi akıntı şeklinde geldi suanlık birsey yok 1cm açıklığım var benim de sezeryan olacaktım bende bakalım
Teşekkür ederim sağ Salim kucaklarımıza alalım inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?